Mια και το ανοιξαμε το θεμα με τις ελληνικες ταινιες τις δεκαετιας που εφυγε να πω και το εξης.
Και το cult στοιχειο στην Ελλαδα ειχε εκπροσωπηση.Οχι κατι το συνταρακτικο απο ποιοτητα και πσοστητα βεβαια,αλλα ας ριξουμε μια ματια.
Την πιο σοβαρη προσπαθεια και το πιο συγκροτημενο entry για το ειδος,οπως εχω ξαναανεφερει και γραψει θεωρω οτι ηταν το ‘‘O Γιος Του Τσαρλυ’’ του Καρολου Ζωναρα.
Αction movie με παλιες καραβανες ηθοποιους(Γεωργιτσης,Βουτσας) που στεκεται μια χαρα.
Απο εκει και περα εμφανιστηκε ο Φωκιων Μπογρης,ο οποιος ολοφανερα λατρευει τις cult ελληνικες ταινιες των’80’s,τα gialli/italian horror και τα b movies γενικοτερα και μετα απο καποιες μικρου μηκους ταινιες,κανει το:’‘Αθηνα 2004:Bια Και Κτηνωδια’’ στο οποιο επιστρατευει γνωστα cult/trash ειδωλα οπως ο Νοτης Πιτσιλος,ο Χρηστος Νατσιος και ο Τελλης Σταλονε,αλλα η ταινια περα απο ενθουσιασμο και αναφορα στα παλια,δεν εχει τιποτε αλλο να επιδειξει.
’
Στη συνεχεια κανει ενα ανεπισημο sequel του cult ελληνικου διαμαντιου ‘‘Τα Καθαρματα’’ του Aλεξη Διαμαντη,με το ονομα ‘‘Επιστροφη Των Καθαρματων’’ στο οποιο επισης παρελαυνουν cult περσονες(Σουγλακος,Στεφανακης,Τσαχιριδης,Πιτσιλος,Ναστος) και το οποιο εχει ατακες απο γνωστες μας ταινιες,εχει πλακα,ειναι χαβαλετζιδικο και περναει κανεις πολυ καλα.
Δυστυχως η φαινομενικα πιο σοβαρη για μενα ταινια του ‘‘Καθαρση’’ με Βαγγελη Μουρικη,Κωστα Στεφανακη και τον σκηνοθετη Γιωργο Οικονομιδη,λυπαμαι που το λεω,αλλα ειναι μια μπουρδα και μιση!!!
Απο εκει και μετα ταινιες τυπου ‘‘Γιαγκοναν ο Βαρβαρος’’,’‘Ζησε Σαν Μπατσος,Ψοφα Σαν Σκυλος’’ και ‘‘Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Ninja’’ αδυνατω να τις δω εστω και σαν cult.
Αν αυτοι που τις εκαναν νομιζουν οτι βγαζουν κατι αστειο προς τα εξω και οτι προσφερουν διασκεδαση,πλανωνται πλανην οικτραν!!!
Επισης ο Γιωργος Νουσιας με τιε δυο ταινιες του ‘‘Το Κακο’’ και ‘‘Το Κακο Στην Εποχη Των Ηρωων’’ ισως κατι να ειπε στους fans του ειδους,αλλα παιδια εγω δεν μπορω θεωρησω οτι βλεπω ταινια τρομου κι οτι ο σκηνοθετης με καλει να τρομαξω δειχνοντας μου τον Γιωργο Τσιμιτσελη κι ενα ματσο αλλους τηλεσκουπιδιαρηδες ηθοποιους.
Οι ταινιες του εμενα δεν μου αρεσαν παντως,αλλα τα σφαξιματα στην ψησταρια,ειχαν γελιο παντως!!!
Δεν εχω δει ακομα το «Ο Θάνατος Που Ονειρεύτηκα»,αλλα κατι μου λεει οτι θα φαω χρονο απο τη ζωη μου.
Να πω δυο λογια για τον Μακη Ππαδημητρατο που εκανε το ‘‘λατρεμενο’’ εδω μεσα ‘‘Τσιου’’ και το πολυ καλο για μενα ‘‘Οι Κλεφτες’’ το οποιο το θεωρω ταινια,διοτι το αλλο ειναι χαβαλες του ψιλοκωλου(για το ‘‘Τσιου’’ μιλαω φυσικα…