Μπαίνει ένας σε ένα κατάστημα που πουλάνε όπλα και ζητάει ένα όπλο μεγάλης εμβέλειας.
Ο υπάλληλος βγάζει αμέσως το καλύτερο και του λέει δείχνοντας έξω από το παράθυρο :
-«Αυτό το όπλο είναι τόσο καλό που μπορείς να δεις από εδώ μέσα στο σπίτι μου εκεί πάνω στον λόφο»
Ο πελάτης ρίχνει μια ματιά προς το σπίτι με την διόπτρα και αρχίζει να γελάει.
και λέει:
«Βλέπω ένα γυμνό άνδρα να κυνηγάει μια γυμνή γυναίκα στο σπίτι σου»…
Βάζει το μάτι του στη διόπτρα και Έξαλλος γυρίζει στον πελάτη και του λέει:…
«Επειδή εγώ δεν ξέρω καλό σημάδι, θα σου δώσω 2 σφαίρες. Την μια θέλω να την φυτέψεις στο κεφάλι αυτής της πουτ@ν@ς και την άλλη στο πέoς αυτού του αλήτη. Αν το κάνεις αυτό θα σου το χαρίσω!
Πριν πυροβολήσει σταματά, του επιστρέφει την μια σφαίρα και του λέει:
Βρίσκονται ο Μάκης και ο Σάκης μετά από κάποιο διάστημα και πιάνουν την κουβέντα:
Έλα ρε συ Μάκη, πού είσαι;
Άσε τα ρε Σάκη, έχω μπλέξει με την πτυχιακή μου. Προσπαθώ να βρω στοιχεία για ένα ναυάγιο που έγινε το 1912.
Τι θέμα έχει η πτυχιακή σου;
Η πτυχιακή αναφέρεται σε ναυάγια που συνέβησαν λόγω λάθος χειρισμών και υπολογισμών. Πιασάρικο θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση, το ναυάγιο αυτό πριν από 100 χρόνια οφείλεται σε λάθος υπολογισμούς του καπετάνιου.
Και τι ψάχνεις ακριβώς;
Προσπαθώ να βρω στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου. Βλέπεις, ο καπετάνιος έκανε λάθος και υπολόγισε να κινηθεί σε πορεία ημιτονοειδή, δηλαδή sin. Αυτό ήταν σφάλμα και οδήγησε στο ναυάγιο.
Καλά ρε συ Μάκη, και πού ξέρεις τι πορεία έπρεπε να κρατήσει ο άνθρωπος πριν 100 χρόνια;