Toto

Με εκπληξη διαπιστωσα οτι μετα απο τοσα χρονια υπαρξης του site, δεν εχει δημιουργηθει ενα topic για τους κορυφαιους του μελωδικου rock.
To ρεπερτοριο τους κινειται στο απο το μελωδικο rock που ειναι βαση τους πατωντας και σε funk, jazz, blues “χρωματα” και ολα αυτα συνθετουν ενα εντυπωσιακο μουσικο ψηφιδωτο.

Δεν θα επεκταθω αλλο γιατι αρκετα γραφικος εγινα με το live report που εγραψα για δαυτους σημερα, εκφραστειτε και οι υπολοιποι. :slight_smile:

Πράγματι απίστευτο να μην υπάρχει τόπικ για τους Τoto! 8O

Aναλαμβάνω τις ευθύνες μου και το ίδιο καλώ να κάνει και τον Daz! :stuck_out_tongue:

Πιθανότατα το πιό ποπ και γυαλισμένο άκουσμα μου! Αλλά ομολογώ πως έχω λιώσει την δισκογραφία τους με τις ώρες! Μικρός, γνωρίζοντας τα hits κυρίως, Africa κλπ. τους θεωρούσα φλώρους και πίστευα πως ο Lukather περιορίζεται σε αυτή την μπάντα μόνο για τα λεφτά.
Αναθεώρησα όταν τους είδα πρώτη φορά live στα μέσα των '90s στη Γαλλία, μία χώρα που τους λατρεύει. Συνήθως στο Παρίσι παίζουν στην αχανή μπασκετική αρένα του Bercy. Tότε είχα την τύχη να τους δώ στο ιστορικό θέατρο Olympia από πολύ κοντά! Μουσικάρες όλοι τους!
Δεν πίστευα στα αυτιά μου πως από μελιστάλαχτα ποπ κομμάτια και μπαλάντες όπως τα Pamela, Ι;ll be over you, I will remember κλπ. ξέφευγαν σε ιnstrumental jams σκληρού fusion όπου έπαιζαν παπάδες! Οι “διάλογοι” Luke-Paich ήταν σε επίπεδα Lord-Blackmore δεκαετίας '70! Ο τότε νεοφερμένος Phillips έπαιζε μαζί τους λες και ήταν από την αρχή!
Μεγάλο live, από τότε έκατσα και τους έψαξα σοβαρά.

Σε όσους σας αρέσουν συνιστώ να ψάξετε και την μεγάλη τους επιρροή, τους Steely Dan!

Αν πηγαίνεις να με βγάλεις φλώρο :p, μην ανησυχείς και δεν παίζει… :lol:

ΠΛηροφοριακά πάντως:

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσους οπαδούς είχε τελικά ο συγκεκριμένος στο φόρουμ και τι πένθος έπεσε πριν δύο χρόνια!
  2. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ παίζει ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα solos του χαρακτηριστικού του ήχου ο Eddie Van Halen! 8)

Το Dangerous ήταν το πρώτο σιντι που έπαιξε στο σιντιπλέιερ του σπιτιού μου. \μ/
Μάλλον εσύ με έχεις για κάφρο :stuck_out_tongue:

  1. Ο οποίος δεν ζήτησε ποτέ ποσοστά για τη συμμετοχή του…

Σε αντίθεση με τους Steve Lukather και Steve Porcaro που κολυμπάνε στα δολλάρια λόγω της εμπλοκής τους στη σύνθεση και ηχογράφηση του δίσκου που έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

νομίζω οτι στο Thriller οι studio μουσικοί είναι μέλη των Toto .
άλλωστε ως session-αδες studio μουσικοί μαζευτήκανε .

eNick ?
edit : καλύφθηκα

ΟΚ, τώρα αντιλήφθηκα το πνεύμα του ποστ… :smiley:
Δεν ήξερα πως έπαιξαν και Luke - Porcaro στο thriller, αλλά δεν ξαφνιάζομαι και πολύ γιατί και οι δύο έχουν παίξει σε εκατοντάδες δίσκους!
Βέβαια το '83 ήταν ήδη πολύ γνωστοί με τους Toto και τα είχαν τσεπώσει και από τις δικές τους “επιτυχίες”

__Kαι όχι μόνο…!

__Εκτός ότι ο Luke επαιξε και μπάσο, παίζουν στο δίσκο και ο David Paich, o Steve Porcaro (ο πληκτράς είναι αυτός, όχι ο μπασίστας, εκείνος είναι ο Mike -αμαν αυτά τα αδέρφια, σκανδαλωδώς ταλαντούχοι! χαχα!) καθώς και ο μετέπειτα πληκτράς τους, Greg Phillinganes (το ομολογώ, το έβαλα στο google για να βρω την ορθογραφία του επιθέτου!) :stuck_out_tongue:

__ΟΛΟΙ οι Toto χωρίς τον τραγουδιστή τους (Bobby) δηλαδή -χαχα! :lol: Βέβαια, δεν παίζουν σε όλα τα τραγούδια.

__Πραγματικά Α-ΠΙΣΤΕΥΤΟ που δεν υπήρχε θέμα γι’ αυτούς… Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπάντα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ μουσικούς που αν δει κάποιος ΤΙ συνεργασίες έχουν κάνει και σε ποιους και πόσους δίσκους έχουν παίξει, παθαίνει πλάκα. …μην ξεχνάμε ότι το Thriller στο οποίο αναφερόμαστε είναι με διαφορά ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις ever.

__Οσο αφορά την ποιότητά τους ως μουσικοί, κάτι το οποίο σοφότατα “κρύβουν” χάρην της μουσικότητας, πείτε μου με ποιά άλλη ποπ-ροκ (μόνο τέτοια δεν είναι) μπαντα έχει δεχτεί να ηχογραφήσει ο Miles Davis… (και μη ξεχνάμε και τη διασκευή στο Human Nature που είναι του Steve Porcaro και πρωτοακούγεται και έγινε γνωστή απ’ το Thriller του MJ). Ο “βασιλιάς” του “ήχου”, δέχτηκε να ακούσει κομμάτια τους και να γράψουν κάτι μαζί και ζήτησε μετά τον Luke να μπει στην μπάντα του…! …Όποιος ξέρει πόσο περίεργος και εκλεκτικός ήταν ο Miles και ξέρει τι εννοούμε με το “ήχος” (προσωπικότητα, ΠΟΙΟΤΗΤΑ, μουσικότητα, σαφήνεια), καταλαβαίνει τι τιμή είναι αυτή. Και δει για μια μπάντα που πολλοί νομίζουν ότι είναι το “Hold The Line”, μεγάλα γυαλιά, ανοιχτά πουκάμισα και 80’s σιγκλάκια… :wink: 8)

__[COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR], το Don’t Stop Me Now με τον Miles Davis και [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] και [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το πώς ηχογραφήθηκε 8)

__Κλικ στο εξώφυλλο του δίσκου "Fahrenheit " που περιέχει το “Don’t Stop Me Now” καθώς και το συμπαθέστατο single “[COLOR=“Magenta”]I’ll Be Over You[/COLOR]” ([COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] σε ακόμα καλύτερη -live- εκτέλεση, με υπέροχο σόλο):

[CENTER]
[/CENTER]

__Ωραία το πάμε! Για συνεχίστε με ιστορίες και απόψεις για Toto! :slight_smile: :slight_smile:

Κατατοπιστε με λιγο και πειτε 2 λογια για δισκογραφια αν δεν βαριεστε και απο που ξεκιναω.

Ωραίο ποστ Shadowcaster αλλά το πρώτο σου λινκ δεν δουλεύει! #-o

Μartian εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με κανένα live για να είναι πιό αγυάλιστος ο ήχος, να έχει jams κλπ. Ξεκίνα με το livefields!

στο δεύτερο τεύχος του Classic Rock presents AOR υπάρχει εκτενέστατο αφιέρωμα γιά τη μπάντα. αξίζει να το τσεκάρετε (γενικά το περιοδικό ΤΣΑΚΙΖΕΙ). προσωπική άποψη είναι πως τους κόστισαν πολύ οι αδιάκοπες αλλαγές στη θέση του τραγουδιστή. δυστυχώς έχω πλήρη άγνοια των άλμπουμ μετά τα 6 πρώτα (πέρα του falling in between) και θέλω κάποια στιγμή να τα πάρω. τεράστιες μουσικάρες. τα άλμπουμ που έχουν συμμετάσχει είναι χιλιάδες και όχι εκατοντάδες! από άλμπουμς, έχω μία μικρή αδυναμία στο Isolation. αξίζει να τσεκάρετε και προσωπικές δουλειές της φωνάρας που ακούει στο όνομα Bobby Kimball…

χαίρομαι που βλεπω τέτοια σχόλια για τους Toto. Τους θεωρώ τεράστια μπάντα όπου μουσικη = μουσικοί…και ο νοων νοειτο…

__Ω! Τραμπ, πού το βρίσκουμε αυτό;! 8O

__Μule θενκς! Το έφτιαξα! :thumbup:

__Martian, πολύ καλή πρόταση το “Livefields”, αλλά κάλλιστα θα σου συνιστούσα να ψάξεις και πιο παλιά (“1990 live in Paris” -με τον ορίτζιναλ μαγικό ντράμμερ τους και ενός από τα 4 αδέρφια Porcaro που έχουν περάσει απ’ την μπάντα), ή το πιο πρόσφατο dvd ([COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το ομότιλτο της περιοδείας και του δίσκου) [COLOR=“Magenta”]Falling In Between tour[/COLOR], που έχει και τα καινούργια του πιο πρόσφατου δίσκου (που είναι ΔΙΣΚΑΡΑ). Βέβαια, τα live μπορεί να μη βοηθάν εσένα για πρώτη γεύση… οπότε:

[CENTER][/CENTER]

__Θα μπορούσες να τσεκάρεις το πιο πρόσφατο τους, το “[COLOR=“Magenta”][B]Falling In Between[/B][/COLOR]”, που είναι ΠΟΛΥ ωραίος δίσκος και “μοντέρνος” (χωρίς “μοντερνιές” όμως), με συμμετοχή Ian Anderson (Jethro Tull, στο “[COLOR=“Magenta”]Hooked[/COLOR]” που όποιος ξέρει απο πνευστά ή μουσική καταλαβαίνει πόσο κορυφαία σολάρα -μαζί με μερικά γεμίσματα εδώ και ‘κει- τους χαρίζει και ας φαίνεται “εύκολη” /“όχι σρεντεροσόλο” -χαχα), με ξεκάθαρα prog και ίσως ακόμα και SOAD ψήγματα ("[COLOR=“Magenta”]Falling In Between[/COLOR]"), που μας κλείνει το μάτι απο που πηγάζουν τα prog και fusion στοιχεία εκτός απ’ την Jazz, χεχε (ζήτω τα λάτιν! το κάνουν συχνά οι Toto αυτό, εδώ με το “[COLOR=“Magenta”]Let It Go[/COLOR]”), με μπαλαντάρες ("[COLOR=“Magenta”]Bottom Of Your Soul[/COLOR]"), αλλά και τραγούδια με φοβερό musicianship και αλλαγές μέσα στο κομμάτι ("[COLOR=“Magenta”]Taint Your World[/COLOR]" και “[COLOR=“Magenta”]Dying on My Feet[/COLOR]”), ενώ τέλος, υπάρχουν και ένα μπόνους όπου βγάζουν το Jazz άχτι τους γιατί… γιατί απλά αυτοί οι μουσικοί, ΜΠΟΡΟΥΝ, στο “[COLOR=“Magenta”]Reeferman[/COLOR]” (instrumental) [Japanese & US bonus track]…

__Αλλά εσένα δε σε φοβάμαι για το αν μπορείς να εκτιμήσεις και παλιό ήχο… Οπότε, άλλες λύσεις είναι και οι εξής:

[CENTER][/CENTER]

__[B][COLOR=“Magenta”]IV[/COLOR][/B]. Ισως το καλύτερό τους, ή το πιο κλασσικό. Τι να πρωτοπεις… Παραθέτω απλά το μισό άλμπουμ: “[COLOR=“Magenta”]Rosanna[/COLOR]” (και [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το video clip) απ’ τα πιο δίκαια grammy καλύτερου τραγουδιού ever, τόσο prog μα και τόσο καθόλου prog, απλά ΜΟΥΣΙΚΗ -κι ας είναι σούπερ δύσκολο να το παίξεις ΙΔΙΟ, δες π.χ. πόσοι καίγονται και δε τα καταφέρνουν στο youtube με drum covers…), “[COLOR=“Magenta”]I Won’t Hold You Back[/COLOR]”, “[COLOR=“Magenta”]Make Believe[/COLOR]”, (δεν βάζω το -disco- “Waiting for Your Love” ή το “Good For You” και σταματάω γιατί θα το βάλω όλο το άλμπουμ!) και ΦΥΣΙΚΑ, το “[COLOR=“Magenta”]Africa[/COLOR]” -χωρίς σχόλια… [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το video clip. α! Δες οπωσδήποτε και live εκδοχές να νιώσεις: [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το 2010 με Philips και [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το 1990 με Porcaro… ΜΑΓΕΙΑ και τα δύο…

[CENTER][/CENTER]

__Αλλη ωραία ιδέα, το πρώτο τους, “[B][COLOR=“Magenta”]ΤΟΤΟ[/COLOR][/B]”. Εχει την υπερκομματάρα “[COLOR=“Magenta”]Childs Anthem[/COLOR]” (instrumental -γραμμένο το “έτος του παιδιού”), καθώς και τα “I’ll Supply The Love”, το σουυυπερ “[COLOR=“Magenta”]Georgy Porgy[/COLOR]” (υποδόριο groove) και φυσικά, το “[COLOR=“Magenta”]Hold The Line[/COLOR]”… Βλέπω τα τραγούδια, σκέφτομαι ότι είναι ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ και με πιάνουν τα γέλια! Είναι τόσο καλοί που θα έπρεπε να ντρέπονται!! χαχαχα!

[CENTER][/CENTER]

__Ακόμα, πολύ καλή επιλογή και το 2ο τους, “[B][COLOR=“Magenta”]Hydra[/COLOR][/B]”… Το, ξεχωριστό, ομότιτλο “[COLOR=“Magenta”]Hydra[/COLOR]” με τα καλά ζυμωμένα prog στοιχεία ([COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το video clip), ή τα ΥΠΕΡΟΧΑ “[COLOR=“Magenta”]99[/COLOR]” (τι φωνητικά! [COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το video clip) και “[COLOR=“Magenta”]Mama[/COLOR]” (φοβερή μπασογραμμή) παραδίδουν μαθήματα μουσικότητας.

__Απ΄τα υπόλοιπα τώρα (για να σου φτιάξω και ένα άτυπο best), άκου και αυτά!

[CENTER][/CENTER]

__[COLOR=“Magenta”][B]Ιsolation[/B][/COLOR]. Αλλος τραγουδιστής (ΦΩΝΑΡΑ, γενικά όσοι έχουν περάσει απ’ τους Toto είναι ΚΟ-ΡΥ-ΦΑΙ-ΟΙ μουσικοι) και αναρωτιέσαι ενώ τον ακούς αν υπάρχει δίσκος Toto που δεν έχει μέσα έστω μία-δύο τραγουδάρες… απάντηση: ΔΕΝ υπάρχει. Τσέκαρε τα: “[COLOR=“Magenta”]Endless[/COLOR]” (πολύ σάμμερ, γουστάρω ΚΑΡΓΑ), “[COLOR=“Magenta”]Isolation[/COLOR]” (υπέροχο, τρομερά κιθαριστικά μέρη!) και το πιο γνωστό και ωραιότατο “[COLOR=“Magenta”]Stranger In Town[/COLOR]” ([COLOR=“Magenta”]ΕΔΩ[/COLOR] το video clip).

[CENTER][/CENTER]

__Ακόμη, αξίζει απο το “[COLOR=“Magenta”][B]Taboo[/B][/COLOR]” σίγουρα να ακούσεις τα “[COLOR=“Magenta”]I Will Remember[/COLOR]” (πολύ όμορφο mid-tempo /ballad) και το ΤΡΟΜΕΡΟ instrumental “[COLOR=“Magenta”]Dave’s Gone Skiing[/COLOR]” (τύφλα να 'χουν οι prog /fusion μουσικοί).

[CENTER][/CENTER]

__Τέλος, όποιος με κοροϊδέψει για το “[COLOR=“Magenta”][B]The Seventh One[/B][/COLOR]”, και τα “[COLOR=“Magenta”]Pamela[/COLOR]”, “[COLOR=“Magenta”]Stop Loving You[/COLOR]” και (άντε ας βάλω και το σιγκλάκι: είναι ωραίο /περίεργο άκουσμα και αξίζει τρελά!) “[COLOR=“Magenta”]Mushanga[/COLOR]”, είναι χαζό και δεν τον ξαναπαίζω! χαχαχα! Σούπερ είναι ρε, δεν ακούω κουβέντα! χαχαχα! A! εδώ τραγουδάει η φωνάρα που ακούει στο όνομα Joseph Williams -και ναι, είναι γιος του γνωστού, ναι μωρέ, αυτού το μέτριου που γράφει μουσική για τον σινεμά με το ίδιο επίθετο… λολ

__Aφήσαμε έξω 3+1 δίσκους… Δηλαδή τα “[COLOR=“Magenta”][B]Fahrenheit[/B][/COLOR]” (είχα προτείνει το τελευταίο track που παίζει ο Miles Davis στην προηγούμενη σελίδα), “[COLOR=“Magenta”][B]Kingdom of Desire[/B][/COLOR]” και “[COLOR=“Magenta”][B]Mindfields[/B][/COLOR]”… οκ ωραία μουσική, συμπαθητικά σιγκλάκια, αλλά μείνε για αρχή εδώ! To “+1”, είναι ένας μέτριότατος γι’ αυτούς δίσκος με διασκευές ("[COLOR=“Magenta”][B]Though The Looking Glass[/B][/COLOR]"). Φυσικά, όποιος θέλει συμπληρώνει!! Αλλωστε, όλα αυτά είναι απλά η προσωπική μου γνώμη.

__Oι Toto (όπως αναφέρει και ο Tramp), έχουν αλλάξει πολλούς τραγουδιστές και αρκετά ενδιαφέροντα στυλ… Και γενικά δεν έχουν “κόνσεπτ” δίσκους, και μπορεί αν δεν ακούσεις ένα δίσκο να χάσεις ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ single που εσένα θα σου έκανε “κλικ” ή έναν τραγουδιστή αντίστοιχα. Οπότε, ναι, αν και πολλές φορές είμαι κατά, θα μπορούσες ΠΟΛΥ άνετα να εμπιστευτείς και ένα “[I]Best Of[/I]” τους για να πάρεις μία γενικότερη αίσθηση του συγκροτήματος (μιας και έχουν πολύ πλούσια καριέρα), και μετά να επικεντρωθείς σε δίσκους δοκιμάζοντας, ή καλύτερα διαλέγοντας πρώτα αυτούς που προτείνουμε εδώ.

__Βασικά σου έκανα ήδη ένα πολύ καλό και αντιπροσωπευτικό “best”… χεχε

__Οπως και να έχεις, ένας υπέροχος κόσμος σε περιμένει!!

__Οι ΤΟΤΟ είναι οι μουσικοί που μπορεί να παίζουν τα απίστευτα και να μην παίρνεις χαμπάρι, γιατί πάνω απ’ όλα είναι Η ΜΟΥΣΙΚΗ. Τους σέβομαι απίστευτα. Α, και ετοιμάσου να ερωτευτείς έναν απ’ τους καλύτερους και πιο αδικοχαμένους ντραμμερ ever, τον ΚΥΡΙΟ [COLOR=“Magenta”]Jeff Porcaro[/COLOR] αλλά και τον πιο άξιο αντικαταστάτη, κάποιου που ήταν όντως αναντικατάστατος, τον “τιτάνα” [COLOR=“Magenta”]Simon Philips[/COLOR].

[B][I]υ.γ.1 ναι, για τους TOTO (και πιθανούς νέους fan), ΑΞΙΖΑΝ οι ώρες που αφιέρωσα για τα ως άνω…
υ.γ.2 όπου [COLOR=“Magenta”]ροζ[/COLOR] και link! …γιατί ροζ; γιατί ΜΠΟΡΩ :p[/I][/B]

μπράβο ρε shadow, μερακλήδικο πόστ

το περιοδικό μπορείτε να το παραγγέλνετε από εδώ

shadow caster… εγραψες, τι να πω…

Μπράβο Shadow, κανονικά το rocking θα έπρεπε να σε πληρώνει για τέτοια ποστς στο φόρουμ! :stuck_out_tongue:

Το Endless παίζει να έχει το καλύτερο ρεφραίν όλων των εποχών!:stuck_out_tongue:

και νομιζω οτι η εκδοση του classic rock , AOR ,στο τευχος που αφιερωνει στους ΤΟΤΟ γραφει στο εξωφυλο κατι που τα λεει ολα …

…‘how they invented AOR’… καπως ετσι

τα πιο αγαπημενο μου ειναι το seventh one απο την καριερα τους , ενω ακολουθει το isolation

στο isolation υπαρχει και η κομματαρα endless ενα οχι διαφημισμενο κομματι , ενας αριστοτεχνικος ποπ υμνος

απο ολα αυτα τα χρονια που ακουω μουσικη , το πληρεστερο κομματι που εχω ακουσει ποτε απο πλευρας groove,μελλωδιας ,rif , refren ειναι το africa … Μοιαζει σαν να εχει θεικο αγγιγμα

χωρις να εχω δει το ποστ σου , εγραψα σχεδον το ιδιο …

ρεφρεναρα , αλλα με διαφορα στηθους , θα εβαζα πρωτο το africa …

χαίρομαι που αναφέρεται πολύ το Isolation, γενικά αξίζει να δώσουμε προσοχή σε αυτή το φωνάρα τον Fergie Fredericksen ο οποιός αδικήθηκε από τις συγκυρίες. πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό άλμπουμ μαζί με τον Tommy Denander, κάνε τον κόπο να το ακούσετε.