Triptykon/Anaal Nathrakh/Αlcest - 3/10/2010 - Αthens @ Kyttaro

Μα καλά, κανείς δεν είδε την πατάτα που έγραψα. Σήμερα έψαχνα για άλλα cd των Triptykon και διαπίστωσα ότι δεν έχουν #-o Θα παίξουν και κομμάτια από Celtic Frost;

όχι.

[SPOILER]
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=924949#post924949

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=926080#post926080

:blues:[/SPOILER]

απο οσο θυμαμαι το κυτταρο ειναι πραγματικα παρα πολυ μικρο και το stage πολυ μικρο. Φανταζομαι πως δν ειναι και πολυ καλη επιλογη για συναυλια μεταλ. Αν τα πραγματα ειναι οπως τα ειχα δει εκει αρκετα παλιοτερα βεβαια απο anaal… δεν θα ακουστει καθαρα ουτε νοτα

Το Κύτταρο πρώτον δεν είναι μικρό, έχει μια χωρητικότητα περίπου 800 ατόμων. Δεύτερον η σκηνή δεν είναι μικρή (6,5μ x 4,5μ). Τρίτον ο ήχος δεν είναι χάλια. Τέταρτον, τα συγκροτήματα έχουν ήδη ενημερωθεί για την ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό του κλάμπ, καθώς και για τις διαστάσεις της σκηνής και τα έχουν εγκρίνει. Εκεί θα θυμίσω ότι έχουν παίξει σχετικά πρόσφατα ονόματα όπως οι Hail, οι Therapy?, Joe Bonamasa, κ.λ.π., με τα αποτελέσματα να είναι θαυμάσια. Άρα λοιπόν όσοι γράφουν αυτά που γράφουν, ή τα γράφουν σκοπίμως (άρα με δόλο) ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και προφανώς δεν έχουν πάει σε καμμία συναυλία εκεί.

Λοιπόν επειδή μάλλον απευθύνεσαι και σε μένα, και μάλλον με προσβάλλεις με τα λεγομένα σου. ΜΑΛΛΟΝ

Ούτε δόλο έχω (στ’ αρχιδια μου το κυτταρο, το μοριο, και το κάθε συμπλεγμα μοριων), ξέρω γενικά τι γράφω και τι μου γίνεται, και προφανέστατα για να εκφέρω απόψη έχω πάει σε live εκεί.

Στο live των H20 τέλη Απρίλη. Κοίταξε λίγο την ατζέντα σου, και μετά μίλα. Α, και πες μας τι του είσαι του κυττάρου.

Εξακολουθω να λέω πως μου αφησε πολύ αρνητικές εντυπώσεις το μαγαζακι “σου”

Δεν είμαι απ’ το Κύτταρο, είμαι αυτός που διοργανώνει την συναυλία. Το ότι πήγες στους H2O (συναυλία η οποία δεν είχε και πολύ κόσμο) και δεν σου άρεσε δεν σημαίνει ότι το κλάμπ δεν είναι καλό. Και μάλλον αυτή είναι η μοναδική συναυλία στην οποία πήγες εκεί. Εγώ σου ανέφερα παραδείγματα (HAIL, THERAPY?, JOE BONAMASA), τα οποία και αγνοείς. Είναι ένα πολύ καλό κλάμπ μεσαίου μεγέθους, κάτι δηλαδή ανάμεσα σε An Club και Gagarin 205. Επίσης σου ξανατονίζω ότι τα συγκροτήματα (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) ζητούν και ενημερώνονται σχετικά με την ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση του χώρου (αν αυτή υπάρχει ήδη στον χώρο) πριν επιβεβαιώσουν στον εκάστοτε διοργανωτή την εκάστοτε εμφάνισή τους.

Λοιπόν.

Πραγματί έχω πάει σ’ ένα μόνο live εκεί, αλλά τί, δε μπορώ να μιλήσω για τις εντυπώσεις μου από’ κείνο το μαγαζί??? Από το live αυτό, μπορώ εγώ να κρίνω, (οκ μπορεί όχι τόσο εμπεριστατωμένα, αλλά μπορώ λίγο) και να δώσω μια συμβουλή/ενημέρωση σε όσους θέλουν να πάνε.

Στα του ήχου, αναμφησβήτητα ήταν απαράδεκτος και αυτό δε το λέω μόνο εγώ, αλλά και πολύ γνωστοί μου και μάλιστα από το φόρουμ εδώ.

Στα του μεγέθους (τόσο του μαγαζιού όσο και της σκηνής) για εμένα που παρακολούθησα απλά ενα hardcore live (δε χρειάζονται και μεγαλεία για το είδος) δεν ήταν τόσο κακό (άλλωστε κυριολεκτικά έχω χτίσει το μικρό an με τόσα live που έχω δει εκεί).
Αυτό όμως που είπα/εννόουσα είναι ότι τέτοια μεγέθη (και ειδικά της σκηνής την οποία βρήκα υπερβολικά μικρή -πιο μικρή απ’ του αν-) δεν αρμόζουν στο φοβερό line up, και στις μεγάλες μπάντες που φέρνεις (και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Σοβαρά). Τωρα 800 άτομα πως μπορούν να χωρέσουν εκει πέρα δε καταλαβαίνω. Αλλά μπορεί και να ξέρεις καλύτερα.

Ταπεινή μου άποψη πάντα. Οποιος θέλει την αγνοει.

Αυτά

Ευχομαι να εχω αδικο και να περασετε καλά, ειλικρινά

(Kαι δε νομίζω ότι είμαι ο (μόνος εδώ) τρελός του χωριού που λέει αυτά τα πράγματα. Αν και από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια:p)

Α! Επειδή τώρα το είδα, πέρασα καλά στους H2O :slight_smile:

Η σκηνή στο Κύτταρο Live είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή του An Club, οι διαστάσεις που ανέφερα μιλάνε από μόνες τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την χωρητικότητα και ο ήχος είναι πολύ καλός. Και επέτρεψέ μου επειδή έχω τις τεχνικές προδιαγραφές όλων των κλάμπ - συναυλιακών χώρων, να ξέρω τι λέω. Δεν μετράω με το μάτι (αν και έχω την εμπειρία να το κάνω και αυτό), αλλά πάω βάσει των στοιχείων που έχω στα χέρια μου. Το θέμα του ήχου, δεν είναι τόσο απλό, όσο εσύ νομίζεις, αλλά εξαρτάται και από το backline, τα όργανα του κάθε συγκροτήματος, το αν έγινε soundcheck ή όχι, την αριθμητική προσέλευση του κόσμου, τον ηχολήπτη, και πολλά άλλα. Και όπως είπες και εσύ, η πλειοψηφία των hardcore - punk - punk rock συγκροτημάτων (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) δεν ενδιαφέρεται για αυτά, είναι εντελώς χύμα. Στο metal τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά, και όπως ήδη είπα, τα συγκροτήματα ζητούν, ή μάλλον απαιτούν να ενημερώνονται για αυτού του είδους τα ζητήματα εκ των προτέρων (και εδώ βέβαια υπάρχουν κάποιες λίγες εξαιρέσεις, τόσο από πλευράς συγκροτημάτων όσο και από πλευράς διοργανωτών, που δεν ενδιαφέρονται καθόλου γι’ αυτά τα θέματα, με τα ανάλογα αρνητικά αποτελέσματα βέβαια) και αφού βεβαιωθούν, τότε επικυρώνουν τις εμφανίσεις τους.

Nτάξει δε πήρα και μεζούρα να σου πω την αλήθεια. Απλά έχω δει 4 άτομα στο κύτταρο να στριμώχνονται, και 6-7 στο an να’ ναι κομπλέ. (Πάντως σε αυτό έχούν συμφωνήσει άλλα 2-3 άτομα μαζί μου, από’ δω μέσα. Πηγαινε και πίσω να το δεις)

Τελοσπάντων για να μη το κουράζουμε, επειδή φαίνεται ότι τα έχεις ψάξει πολύ τα πράγματα (κι επειδή δεδομένων των συνθηκών σου αποκλείεται να συμφωνήσεις με κάποιον που λέει κακά λόγια για το κύτταρο), κι επειδή συμφώνησαν και οι μπάντες, εύχομαι η επιλογή που έκανες για το live να’ ναι σωστή, να πάνε όλα καλά, και να γίνει ένα ωραίο live

όσο γι’ αυτό που επισημαίνεις περι punk/hc κλπ, να πω ότι ο αξιοπρεπής ήχος σ’ ένα live σε μαγαζί (που σκας δηλαδή έτσι το 20αρικάκι σου), δε πρέπει να αποτελεί “μεγαλείο” (που μπορεί να παραληφθεί), αλλά είναι απαραίτητος. Δε λέω να’ ναι σαν cd, αλλά αξιοπρεπής. Τελοσπάντων μπορεί στο live που πήγα να’ τυχε να’ ναι κακός ο ήχος και να φταιγαν οι άνθρωποι της μπάντας. Τι να πω…

Ας πει και κανένας άλλος τη γνώμη του παίδες

Και H2O και slightly stoopid που χα παει ειχε ψιλομουφα ηχο παντως…

Λέω να κάνω ζέσταμα σιγά σιγά…

Aυτά με τους κακούς ήχους και κακές ακουστικές κλπ είναι μάλλον πρόσφατο φρούτο ή έκανε ο ΞΥΝΗΣ καμιά προσφορά και γίναν ολοι ηχολήπτες, ή είστε όλοι κοσμογυρισμένοι και έχετε φάει τα διεθνή στέητζ με το κουτάλι.

Όλοι οι χώροι στην ελλάδα έχουν μέτριο σκυλάδικο εξοπλισμό και δε βγάζουν ΚΑΛΟ ήχο.
Βέβαια δεν ξέρω τι έχετε συνηθίσει να ακούτε και πού το ακούσατε και είστε όλοι τόσο απογοητευμένοι, εγώ κακό (αλλά ΚΑΚΟ όμως) ήχο θυμάμαι πρόσφατα μόνο στους Buried Inside και στους Burnt By The Sun όπου παίζανε γνωστά μου τραγούδια και δεν τα γνώριζα γιατί ακούγονταν μόνο τα ντραμς.

Ας μην γίνει αυτό στους Ναθραχ και όλα κομπλέ.

Πλάντερερ θα σε περιμένω μπροστά να κλαίμε μαζί στο Νεκρομάντικαλ Σκρημς. :cry:

Kαμία απολύτως προσφορά από τον ξυνή δεν έγινε γιατί μέσα σε μια μέρα θα’ χαμε γεμίσει 200 ηχολήπτες.

Τα δεδομένα (μου) είναι αυτά, ότι εκείνη τη μέρα σ’ εκείνο το live ο ήχος ήταν άθλιος, και αυτό είπα κι εδώ. Και δεν είμαι και άνθρωπος που χαλιέται τόσο εύκολα σε live, ούτε άνθρωπος που λέει: Δε ξαναπατάω στην alter, δε ξαναπατάω στο gagarin κλπ (Τύχαια παραδείγματα). Για το stage δε ξαναμιλάω, γιατί τότε πραγματικά θα γίνω γραφικooozzzz

Από κει και πέρα (επειδή το υπεραναλύσαμε χθες το θέμα και το λήξαμε) δεν έχω να πω κάτι παραπάνω επί του θέματος. Για άλλη μια φορά μακάρι σε 6 μήνες να έχει το live ήχο διαμάντι, και ο worst enemy να είναι ένας γεροκολλημένος

δε στο λέω επί προσωπικού ρε, απλά 9/10 φορές βλέπω κακά σχόλια για τον ήχο, για το χώρο κλπ. Στην ελλάδα ζεις, αυτούς τους χώρους έχεις.
Προσωπικά έχω ευχαριστηθεί λάιβ που πολλοί κράζανε για τον ήχο, π.χ. Bad Religion φέτος, Tool στο ελληνικό κλπ. οπότε ίσως να έχω χαμηλό πήχη, αλλά ξαναλέω ότι αν ένας χώρος έχει μέτρια ηχητική δεν μου λέει κάτι, δεν παίζει κάτι καλύτερο έτσι κι αλλιώς.

Καλά έκανες και το’πες ότι τότε στο κύτταρο είχε κακό ήχο, εγώ θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς όμως. :blues:

Μα ναι ρε δεν είχα σκόπο να αποτρέψω κάποιον να πάει στο live! Ούτε δόλο είχα, όπως είπε ο exodus. Απλά όπως λες θεώρησα ότι έπρεπε να τo πω.

Κι επειδή όπως λες ζούμε στην Ελλάδα έννοειται πως δεν έχω πάψει, ούτε θα πάψω να πηγαίνω στα live της, και ότι δε τυχαίνει κατά καιρούς να περνάω γαμώ σ’ ένα “κακό” live.

Aπλά σκέψου ρε παιδί μου ότι (επαναλαμβάνω αυτά δε τα λέω μόνο εγώ) ότι τα σαπόρτ ακούγονταν καλύτερα απ΄τον haedliner (whatever δηλαδή), και ότι συνολικά υπήρχε μια διακοπή γύρω στα 8-10 λεπτά λόγω τεχνικών προβλημάτων με αποτέλεσμα μετά το encore να πουνε στα γρήγορα ενα μόνο τραγουδι ενώ ετοίμαζαν κι άλλα. Αλλά όπως είπε και ο exodus μπορεί να φταιγε και η μπάντα. Εγώ όμως δε το ξέρω στανταρ αυτό γι’ αυτό και το αναφέρω

Αυτά! Κατα τ’ άλλα peace που λέει ο awake:hippy:

Alcest θέλω πολύ να δω!!!:D:D:D:D:D δισκάρα Souvenirs d’un autre monde:D:D
Triptykon!!!ενδιαφέρουσα δουλειά το Eparistera Daimones ! θέλω να το ακούσω live και να δω τον Fischer:D παίζει και από Celtic Frost?
Anaal Nathrakh δεν τρελαίνομαι…μπορεί να μου αλλάξουν γνώμη στο live:p

Ε, αυτό σημαίνει ότι μάλλον φταίει η μπάντα. :wink:

Αλλά γενικά δεν μπορείς να πεις εύκολα τι ήχο έχει ένα κλειστό μαγαζί.

Σε ανοιχτό χώρο είναι απλά τα πράγματα, όσο πιο πολλά ηχεία έχεις τόσο πιο καλός θα είναι ο ήχος. Στο rock in rio στη Μαδρίτη πχ αλλά και στους Muse στο Καλντερόν πέρα από τα ηχεία στη σκηνή, οι διοργανωτές είχαν στήσει κολώνες με έξτρα σειρές ηχεία και μιλάμε για κρύσταλλο κανονικό.

Τώρα σε κλειστό χώρο, παίζουν ρόλο πολλά από τα πράγματα που είπε ο Exodus. Θυμάμαι live στο ΑΝ όπου οι Pelican είχαν γαμάτο ήχο (που είναι και λογικό όμως, γιατί το post rock βγάζει ψιλοεύκολα καλό ήχο) ενώ στους High On Fire τα φωνητικά του Pike μπροστά δεν ακούγονταν καν. Πίσω πάλι μας είπαν ότι ήταν ΟΚ. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Γενικά τα φωνητικά στα μικρά ελληνικά live είναι πονεμένη ιστορία, σπάνια ακούγονται.

Οπότε για να κάνουμε ασφαλή πρόβλεψη για το Κύτταρο θα πρέπει αφενός να έχουμε παρευρεθεί εκεί σε metal live με μπάντες αντίστοιχου ύφους, αφετέρου να ξέρουμε τι ήχο βγάζουν γενικά στα live τους Triptykon & σία.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι ο Warrior με δυο εξαιρετικά Support δεν φτάνουν για να γεμίσουν ένα Gagarin (για να μην πω Fuzz). Τραγικό απλά…

Οι συμπαθέστατοι Αθηναίοι χρήστες του φόρουμ “μαλώνετε” για το μαγαζί στο οποίο θα δείτε 3 τεράστιες μπάντες.Εμείς οι αποπάνω(Μακεδονία κ σια)που θα πάρουμε τ’αρχ***α μας με τι να ασχοληθούμε?:smiley:
Πλάκα πλάκα μπαίνω κάθε μέρα στο συγκεκριμένο θρέντ μήπως κ γράψει κανείς κάποια ημερομηνία για Θεσ/νίκη…:frowning:

To πρόβλημα είναι ότι πιθανώς φτάνουν, αλλά κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει εισιτήριο πριν την τελευταία εβδομάδα, άρα δεν θα υπάρξει καμία ευκαιρία να αλλάξει venue το live.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για στενές επαφές :roll:

+1
Δεν έχω ακούσει καμιά από τις 3 μπάντες αλλά δε θα με χαλούσε να δω τον θρύλο Tom G Warrior. Θα τσεκάρω τους Τriptykon, το τελευταίο Celtic ήταν αξιολογότατο.