Trivium

Το άκουσα σήμερα πρώτη φορά, πολύ καλές οι πρώτες εντυπώσεις. Θυμίζει (όπως είναι αναμενόμενο) αρκετά trivium, με δόσεις από black/prog death και περάσματα Γιαπωνέζικης μουσικής. Σίγουρα θα πάρει αρκετές ακροάσεις ακόμα.

2 Likes

«Το ακουσα σημερα 8 το πρωι πρωτη φορα»

image

1 Like

Eγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει τα στοιχεία ιαπωνικής folk μουσικής ποια είναι, τα “κλινγκ-κλινγκ” του Nintendo?

Εμένα δε με ενθουσίασε με την πρώτη ακρόαση. Πολύ κοντά σε Trivium, προφανώς κουβαλάει τις κλασικές παθογένειες (aka φωνητικά Ματ).

Οι προσδοκίες μου ήταν για κάτι διαφορετικό, πιο black, πιο πειραματικό και έπεσα έξω (και ίσως και για αυτό η απογοήτευση). Θα το ξανακούσω και θα επανέλθω γιατί είμαι χαρακτηριστικό δείγμα σκράπα στις πρώτες ακροάσεις.

2 Likes

Μια ακρόαση μόνο οπότε δεν θυμαμαι και πάρα πολλα, αλλά είχε κάποια οργανα από την άπω Ανατολή, όχι σε ιδιαίτερα πρωταγωνιστικο ρόλο βέβαια. Όπως και η black metal πλευρά, παρά τη συμμετοχή του Ihsahn, ούτε και αυτή δεν ήταν πρωταγωνιστής.

Btw σε 2-3 σημεία η ατμόσφαιρα μου θυμίσε παλιούς καλούς οπεθ και γενικά πηγαινε περισσότερο προς prog death/black ατμόσφαιρες απ’ ότι περίμενα και λιγοτερο προς καθαρό black. Αλλά και πάλι, πρώτη ακρόαση ήταν.

Ακούγεται ίσως λίγο περίεργο, αλλά Σάββατο ή Κυριακή νωρίς το πρωί είναι αγαπημένη συνήθεια να ακούω καινούρια πράγματα επειδή ξυπνάω νωρίτερα από την υπόλοιπη οικογένεια και είμαι με ακουστικά και απόλυτα συγκεντρωμένος

2 Likes

Αρχικά να πω ότι δεν ντίσαρα, στο μυαλό μου ακούστηκε πιο “χούμορ” απ’ ό,τι μάλλον μεταφράστηκε στο χαρτί. Αυτό για αρχή. Κατά δεύτερο ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ OPETH ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ STILL LIFE!

1 Like

Πολύ ωραίο το Ibaraki με μια πρώτη ακρόαση

1 Like

Τώρα ανακάλυψα το Ibaraki το οποίο σε συνδυασμό με τα In The Court Of The Dragon και The Sin and The Sentence είναι μάλλον οι αγαπημένες μου δουλειές του Heafy ever.

Νομίζω πως τα black περάσματα φτιασιδώνουν κάπως τα στοιχεία που δε λατρεύω στους Trivium και το κάνουν πιο ενδιαφέρον στα αυτιά μου. Αν είχε ακόμα παραπάνω από αυτά θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος.

5 Likes

Και εγώ το ibaraki θα το ήθελα πιο extreme και πιο μαύρο, ταιριάζει πιο πολύ αυτό το στοιχείο στην ατμόσφαιρα του δίσκου να υπήρχε ακόμα περισσότερο. Ωραίος δίσκος πάντως.

Χωρίς λόγο.

4 Likes

Και ενα καινουριο clip απο το προσωπικα αγαπημενο τραγουδι του τελευταιου αλμπουμ.

2 Likes

πρωτο ακουσμα συμπαθητικουλη…

1 Like

Διασκευή ειναι, στην κομματάρα των μεγάλων Heaven Shall Burn (με τους οποίους περιοδεύουν μαζί αυτό το διαστημα),από το κλασικό τους Whatever It May Take album του 2002.

Κι οι HSB διασκεύασαν, αντίστοιχα, το Pillars of Serpents από το ντεμπουτο των Trivium.

2 Likes

Τι να πεις, μόνο θλίψη :sob:

3 Likes

Αυτό
Κ να σκεφτείς ότι μέχρι το 11 (που είδαμε εδω τελευταία φορά Heaven Shall Burn) είχαν έρθει τουλάχιστον άλλες δυο φορές (αν δεν ξεχνάω καμια).
Κι απο τότε έχουν βγάλει πόσες δισκάρες κ από Ελλάδα ούτε καν.
Μακάρι ν αλλάξει άμεσα αυτό.
(ούτε Trivium θα με χάλαγε να ξαναδώ προφανώς, ειδικά με το σερί που έχουν κάνει στους τελευταίους δίσκους, αλλά οι HSB είναι μεγάλη αγάπη)

Θα ήταν τέλειο πακετακι αυτό, ειδικά όντας φαν των Trivium και εκτιμώντας HSB και σαφώς Tesseract

Δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα έπιανε ένα τέτοιο λάιβ και δεν ασχολούνται… Εκτός κι αν οι απολαβές είναι μεγάλες συνολικά

1 Like

όχι και εντελώς οφ τοπικ αλλά ξυστα!

1 Like