Tune-O- Matic Bridge

Ξερει κανεις τι ειναι το Tune-O- Matic Bridge?

Νίκο Παρθένε καητπέρα

Tune-o-matic (επίσης με τα αρχικά ΤΟΜ) είναι ένα όνομα που καθορίζεται σχεδιασμός της γέφυρας για ηλεκτρικές κιθάρες. Σχεδιάστηκε από τον Ted McCarty (Gibson Guitar Corporation πρόεδρος) και εισήχθη στην Gibson Les Paul Custom κιθάρα το 1954. [1] Το 1955, χρησιμοποιήθηκε για την Gibson Les Paul Gold Top. Ήταν σταδιακά αποδεκτό ως πρότυπο για όλες σχεδόν τις κιθάρες Gibson σταθερή γέφυρα, αντικαθιστώντας το προηγούμενο wrap-γύρω από το σχεδιασμό γεφυρών, εκτός από τη σειρά του προϋπολογισμού [2].

κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να σας βοηθήσει;

σε τι πραγμα βοηθαει???

Κιθάρα χορδές, ειδικά χορδές χάλυβα, δεν είναι ιδανικές δονητές. Γενικά, η παχύτερη από το string, το μικρότερο το πραγματικό μήκος. Αυτό αναφέρεται στο μήκος του string που εμπλέκονται στην παραγωγή ενός ήχου, σε αντίθεση με το μήκος μεταξύ του παξιμαδιού και της γέφυρας. Πολλά σχέδια κιθάρα με σταθερές γέφυρες έχουν τη γέφυρα λοξή ή ενίσχυσαν έτσι ώστε η απόσταση από το παξιμάδι για να γεφυρωθεί είναι μεγαλύτερη για παχιά χορδές. Το Tune-o-matic επεκτείνει αυτή την ιδέα να κάνω την απόσταση ρυθμιζόμενο για όλες τις χορδές, εντός των ορίων.

Ένας κοινός τρόπος για να καθοριστεί σωστή ρύθμιση για ένα string να συγκρίνει το σημείωμα στο 12ο μαίανδρο με τις αρμονικές στην ίδια θέση. Οι δύο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά.

χορορ?

παιζει κανα ρολο με το κορδισμα

ψάχνεις γέφυρα να σου κουρδίζει αυτόματα την κιθάρα?? Χλωμό! xD

ψάχνεις γέφυρα να σου κουρδίζει αυτόματα την κιθάρα?? Χλωμό! xD

ψαχνω γεφυρα που να μπορω να αλλαζω κουρδισμα π.χ. να θελω να το εχω μια drop d και μια drop c χωρις να κανω μιση ωρα γιατι ι δικια μοθ ι κιθαρα οταν αλλαζω κουρδισμα θελει να την κουρδιζεις μεχρι να πεσει εκεινο το ασημενιο κατω που ξεκιναν οι χορδες

Η μετάφραση τα σπάει… :lol: :lol: :lol:

:anyone:
:please: