Τι tv να πάρω? led/plasma/lcd?

αν ξέρει κανείς τι παίζει γενικά με τηλεοράσεις βοηθάει!
γύρω στις 42" είναι το αρχικό σχέδιο!

LCD/PlASMA είναι η σωστή ερώτηση μιας και οι led είναι lcd.

Πόσο είναι το budget?

αρχικό budget γύρω στα 800 ευρά! τι διαφορά έχουν lcd με plasma?

Τι είναι η οθόνη Plasma;

Οι οθόνες Plasma είναι επίπεδες οθόνες τηλεόρασης που χρησιμοποιούν αγώγιμο πλάσμα για να παραγάγουν χρωματιστό φως. Το αέριο σε μορφή πλάσματος αντιδρά με το φώσφορο σε κάθε δευτερεύον εικονοστοιχείο (sub-pixel), κι έτσι παράγει ζωηρά χρώματα και απόλυτα καθαρή εικόνα.

Οι οθόνες Plasma δημιουργούν το δικό τους φως, με αποτέλεσμα να παράγουν εκπληκτικές αναλογίες αντίθεσης, καθώς και βίντεο με εξαιρετική απεικόνιση κίνησης. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που κάποιοι καταναλωτές προτιμούν τις οθόνες Plasma, αντί για τις LCD, προκειμένου να βλέπουν αθλητικά και ταινίες δράσης. Επίσης, οι οθόνες Plasma είναι γνωστές για τα βαθιά και πλούσια μαύρα χρώματά τους, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για την προβολή ταινιών, όπου οι σκοτεινές σκηνές είναι συχνό φαινόμενο.

Για διάφορους λόγους, πολλοί ειδικοί θεωρούν τις οθόνες Plasma την καλύτερη επιλογή για home cinema. Πρώτον, συχνά αποδίδουν καλύτερα σε περιβάλλον με ελεγχόμενο φως (όπως τα δωμάτια με home cinema) και, δεύτερον, έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη γωνία θέασης από τις τηλεοράσεις LCD. Έτσι, σε όποιο σημείο του χώρου και να κάθεστε, μπορείτε να απολαμβάνετε εικόνα γεμάτη ζωντάνια και ακρίβεια.

Τι είναι η οθόνη LCD;

Οι οθόνες LCD είναι ψηφιακές τηλεοράσεις με συγκεκριμένη δομή εικονοστοιχείων (pixel). Το κάθε εικονοστοιχείο έχει τρία δευτερεύοντα εικονοστοιχεία: κόκκινο, πράσινο και μπλε. Η εικόνα σε μια επίπεδη οθόνη LCD παράγεται από έναν φωτισμό φόντου πίσω από την οθόνη και διέρχεται από ένα πολωτικό φίλτρο. Χάρη στους μικροσκοπικούς κρυστάλλους του κάθε δευτερεύοντος εικονοστοιχείου, δημιουργούνται διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των τηλεοράσεων LCD είναι η μεγάλη ποικιλία στα μεγέθη. Ξεκινούν από 15? και φτάνουν μέχρι 55?. Οι μικρότερες κυκλοφορούν τόσο με οθόνη 4:3, όσο και με ευρεία οθόνη.

Οι οθόνες LCD προσφέρουν μεγάλη ευελιξία. Καθώς κυκλοφορούν σε πληθώρα μεγεθών και τιμών, είναι πιο εύκολο να βρείτε ένα μοντέλο που να ταιριάζει στην τσέπη σας. Επίσης, επειδή οι τηλεοράσεις LCD χρησιμοποιούν τεχνολογία ρυθμιζόμενου φωτισμού, η εικόνα δεν ξεθωριάζει σε πιο φωτεινούς χώρους ή σε περιβάλλον όπου δεν μπορούν να ελεγχθούν οι συνθήκες φωτισμού. Τέλος, οι τηλεοράσεις LCD είναι ειδικά σχεδιασμένες για να αποδίδουν εξαιρετικά σε βιντεοπαιχνίδια και γραφικά υπολογιστών.

Και αυτο:

http://www.pcsteps.gr/miscellaneous/70-hardware/842-lcd-led-plasma-odigos-agoras-hd-tv

Οι plasma είναι πανάκριβες

Ουσιαστικά αυτό δεν ισχύει, γιατί ο φωτισμός στις LED προέρχεται από φωτοδιόδους και έχει μεγάλη διαφορά και στην τεχνολογία τους και στην απεικόνιση.

Γενικά οι LED έχουν καλύτερη απεικόνιση (ειδικά στο μαύρο και στα σκούρα χρώματα), φωτεινότητα, ζωντανια κλπ, οπότε αν σε παίρνει οικονομικά, κοίτα προς αυτές. Με 800? παίρνεις σχετικά καλή LED LG/Samsung : [U]http://www.skroutz.gr/c/12/television/m/30_28/LG_or_Samsung/f/5373_5376_6200/39-45-Full-HD-LED-LCD.html?price_max=900.0&price_min=700.001[/U]

Λοιπον να ξαναpostαρω μηπως σε βοηθησω.
Αγορασα τηλεοραση πριν εναμισυ χρονο περιπου.
Πηρα LG 42" LED. Πραγματικα ειμαι παρα πολυ ενθουσιασμενος. Ηταν πιο ακριβες τοτε οι LED.

LG και Samsung ειναι αρκετα καλες με τις Samsung να ειναι λιγο πιο ακριβες και ισως να εχουν καποια εφαρμογη παραπανω που δεν ειναι αναγκαστικα και κατι χρησιμο.
Η Samsung βγαζει 40" και η LG 42".

Ο Fourlis που ειχε την Samsung δεν την εχει ποια θα κανουν δικα τους καταστηματα οι κιτρινιαριδες οποτε ισως να ειναι λιγο δυσκολο το service προς το παρον τουλαχιστον.

Τελος καλυτερες μαλλον ειναι οι Phillips αλλα εχουν και πιο πολλα χρηματα.

Είναι ανάλογα τι θέλεις… Αν πχ μιλάμε για ταινίες τότε εγώ θα σε έλεγα plasma… Εγώ πήρα πρόσφατα plasma panasonic 42" και δεν είναι πλέον τόσο ακριβές… έχουν πέσει αρκετά… οι LED φαίνονται καλύτερα σε παιχνίδια… Το μειονέκτημα των LED είναι ότι υστερούν στο μαυρο χρώμα καθώς δεν μπορούν να σβήσουν εντελώς τα led… Αντίθετα το μειονέκτημα των plasma είναι η σχετικά μεγάλη κατανάλωση ρεύματος αλλά και το ότι χρειάζεται στρώσιμο στην αρχή για 100-200 ώρες ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ¨καεί¨…

για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας χε ένα μαγαζί με πολλές τηλεοράσεις, να δεις ποια χρώματα σε αρέσουν περισσότερο και να διαλέξεις…

Τέλος από μάρκες για plasma δες panasonic και από LED τις LG και samsung…

Αντίθετα το μειονέκτημα των plasma είναι η σχετικά μεγάλη κατανάλωση ρεύματος αλλά και το ότι χρειάζεται στρώσιμο στην αρχή για 100-200 ώρες ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ¨[B][SIZE=“4”]ΚΑΕΙ[/SIZE][/B]¨…

το πιο σημαντικό είναι αυτό.Δεν πρέπει να κάψεις την οθόνη.Συνιστάται δηλαδή,να πάρεις η 4:3 η 16:9 αναλόγως την χρήση σου.Δηλαδή,αν βλέπεις πολλά dvd,τότε να παρεις 16:9 γιατι υπάρχει περίπτωση να καεί το πάνω και το κάτω μέρος,λόγω των μαύρων πλαισίων.

Προσωπικά,μόνο και μόνο,για αυτήν την “παραξενιά” των plasma,δεν θα τις έπαιρνα.

ορίστε,και ένα λινκ
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-burnin.html

Εγώ κατέβασα ένα dvd το οποίο λειτουργεί σαν screen saver… παίζει δλδ όλα τα χρώματα σε επανάληψη ασταμάτητα, ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό στρώσιμο… με πήρε κάνα μήνα περίπου να φτάσω τις ώρες (φυσικά έβλεπα κανονικά τηλεόραση, όχι μόνο το dvd…), αλλά βλέποντας την διαφορά από LCD σε Plasma στις ταινίες HD δεν το μετάνιωσα καθόλου…

πφφφ, οτί θα είχε τόσο μπέρδεμα και δουλειά η επιλογή τηλεόρασης δε το περίμενα:p

Κοίτα, μπέρδεμα έχουν τα πάντα, ανάλογα του πόσο ψείρας είσαι με το αντικείμενο…
αν δεν έχεις κατά νου συστήματα home cinema, HD ταινίες, και να κοιτά λεπτομέρειες όπως χρόνοι απόκρισης, αντιθέσεις κλπ κλπ, τότε στο είπα και πιο πάνω… πάνε σε ένα media markt ή κοτσόβολο που τις έχουν στη σειρά όλες, δες ποια χρώματα σε κάθονται καλύτερα και τσίμπα την…

ντάξει δεν είμαι τρελλός ψείρας σίγουρα αλλά ένα ψιλοκαλό home cinema θα το πάρω! βλέπω dvd γενικά.οπότε από αυτά που έχω διαβάσει τείνω προς plasma μάλλον!

Edit: αυτό με το στρώσιμο και το κάψιμο με ανησυχεί λίγο αλλά του πούστη αν μου καεί!!!

Προσφατα πηρα μια Samsung 37’’ full HD κτλ η οποια γαμει και δερνει.Γυρω στο 800αρι βγηκε η ολη φαση.

Μακρυά από Plasma, διότι έχουν μικρότερη διάρκεια “ζωής”.
LED και κατά προτίμηση Samsung (έχουν δική τους τεχνολογία στην ανάπτυξη νέου τύπου τηλεοράσεων) εκτός αν η διαφορά τιμής π.χ. με αντίστοιχη LG, είναι αρκετά μεγάλη, οπότε να προτιμήσεις την φτηνότερη.

τείνω προς led μετά τα τελευταία tips

Σήμερα πήρα κι εγώ

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_electronics/vision/tv/samsung-le-32c530.php

μετά από 20 χρόνια! άντε τώρα να μάθει να την δουλεύει η μάνα μου…:stuck_out_tongue:

αξίζουν τα 300 ευρώ παραπάνω για 3d tv???έψω δει οτί με 1100-1200 παίρνεις 3d.έχει κανείς εμπειρία?

Δεν αξίζουν ακόμα γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ταινίες/games γιά να την αξιοποιούν+ ότι θα βγουν χωρίς γυαλιά σε 2 χρονάκια και οι τιμές τους θα πέσουν κατακόρυφα.

ο κύβος ερίφθη: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42LE5500-LED-TV-42.htm