TV/PC screens ρυθμίσεις

Βασικά έψαξα να βρω κάποιο thread για τηλεοράσεις και γενικά οθόνες για να μην ανοίξω νέο αλλά δεν βρήκα κάτι. Έτσι είπα να υπάρχει ένα γενικό για tv screens. Το thread είναι και για tv sceens και για pc screens. Προσωπικά πάντως αγόρασα μια LG LED 2 σε 1.

Είμαι από τους περίεργους που ανάλογα με το τι θέλω να δω η να κάνω στο pc, από το να δω ταινία να παίξω ένα παιχνίδι οτιδήποτε τέλος πάντων, αλλάζω και τις ρυθμίσεις της οθόνης. Δεν μιλάω βέβαια για την ανάλυση αλλά κυρίως για ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεση χρώματα και τα ρέστα. Δεν ξέρω πόσοι το ψάχνουν γενικά κυρίως στο θέμα των ταινιών αλλά είπα να μαζέψω γνώμες για τις ρυθμίσεις που κάνει ο καθένας ή αν χρησιμοποιεί τις default που έχει κάθε οθόνη για κάθε δραστηριότητα.

Αυτές που έχω για ταινίες είναι
Φωτισμός 35/100
Αντίθεση 100/100
Φωτεινότητα 42/100
Χρώμα 50/100

Το πιο συνηθισμένο όταν παρακολουθείς κάποιο dvd ή dvdrip blue ray είναι η διαφορά αντίθεσης να είναι στο τέρμα και η φωτεινότητα χαμηλά και αυτό που παίζει στον καθένα είναι τα χρώματα αν είναι πιο έντονα ή όχι (εγώ συμβιβάστηκα με λιγότερο έντονα πρόσφατα). Για χρήση κανονική στο pc συνήθως η επιλογή είναι για μεγάλη φωτεινότητα και μικρή αντίθεση. Εδώ βάζω την default που έχει η οθόνη μου ως “κανονική”

Φωτισμός 75/100
Αντίθεση 100/100
Φωτεινότητα 50/100
Χρώμα 50/100

Υπάρχει κανείς άλλος εδώ μέσα που να τα ψάχνει γενικά τόσο πολύ αυτά;

στα 31 μου θα αγορασω πρωτη φορα τηλεοραση.

Εχει καποιος αποψη για την ΤCL σα μαρκα;

Ειναι too good to be true φαση;

Υποψη, θαναι πλατφορμα κυριως για Chromecast with Google TV με περασμενο Syncler/RealDBrid.