Ulcerate - Stare Into Death and Be Still

ulcerate
Πιστεύω πως χρειάζεται δικό του topic αυτός ο δίσκος, μιας και μιλάμε για μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς και ίσως η κορυφαία στο είδος που κινείται. Ο δίσκος δείχνει να έχει τέτοια δυναμική, που θα μνημονεύεται -και θα ξεχωρίζει- σε μελλοντικές αποτιμήσεις.

Το επίπεδο είχε ήδη τεθεί σε δυσθεώρητα ύψη με το shrines of paralysis και η ποιότητα της μπάντας παρείχε σιγουριά πως κάτι πολύ καλό θα μας παρουσιάσουν. Αλλά τέτοιο σοκ δεν ξέρω αν το περίμενε κανείς. Ένα μαύρο έπος υπερτεχνικού death metal, με ατμόσφαιρα και μελωδία που δεν υπερβαίνουν τον χαρακτήρα της μπάντας και που συντελούν στο να δημιουργηθεί συναίσθημα αγωνίας και απίστευτης έντασης. Δεν ξέρω αν είναι πετυχημένη η περιγραφή , ωστόσο εμένα αυτή την αίσθηση μου προκαλεί, κάθε φορά που ακούω το album.

Οι διθύραμβοι που έχει αποκομίσει η συγκεκριμένη δουλειά δεν πιστεύω πως είναι προϊόν υπερβολής και θεωρώ αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητο όποιον αρέσκεται σε τέτοια ακούσματα. Πολύ θα μου άρεσε να εκτιμηθεί και από κόσμο που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με αυτόν τον ήχο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που δουλειά των Ulcerate φαίνεται να έχει περισσότερα εφόδια για να σπάσει τα στεγανά του death metal και να αφορά, γενικότερα, τον metal-όκοσμο.

Λατρέψτε ελεύθερα! :grin:

ulcerate-band-2011

7 Likes

Έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα ήδη στο “Νέες κυκλοφορίες 2020” αρχής γενομένης απ αυτό το post: Νέες Κυκλοφορίες 2020

Τον έχω ακούσει μόνο 1 φορά, είναι αρκετά πυκνός και θέλει ακροάσεις. Επειδή ξέρω το potential της μπάντας, είμαι συγκρατημένος ακόμα.

Σε κάτι πιο άσχετο: Έψαξα το βινύλιο και είναι αρκετά ακριβό, γύρω στα 45 ευρώ. Ξέρει κανείς τι παίζει με το artwork και έχει τέτοια τιμή;

Διπλό βινύλιο 30ευρώ στο bandcamp τους

3 Likes

30 ευρω + 14.65 shipping = (γυρω στα) 45 ευρώ :slight_smile:

2 Likes

Οπότε η απάντηση είναι “γιατί έχει ακριβά μεταφορικά” :grinning:

2 Likes

Τσεκαρε το εδω, λογικα βγαινει πιο φτηνο

Οσοι ειναι Ελλαδα απο εδω, σχεδον ιδια τιμη, αλλα μπορειται να το βαλετε και με αντικαταβολη.

2 Likes

Πυκνός και με μπόλικη ηχητική πληροφορία, κλασσικά. Τον ακούω καθημερινά και μεγαλώνει συνεχώς μέσα μου. Απίστευτα πράγματα!!!
Πάντως, αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης. Υπάρχει ήδη μια σιγουριά και μια αίσθηση υπεροχής από την μπάντα και όταν οι προσδοκίες, όχι μόνο ανταποκρίνονται, αλλά ανεβάζουν και άλλο το επίπεδο, ε, τότε μιλάμε για ονείρωξη :laughing:

2 Likes

Εξαιρετικό άλμπουμ από άκρη σε άκρη.

Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα του είναι αμίμητη και σχεδόν πρωτάκουστη.

3 Likes

Ναι το είδα αυτό λίγο μετά, βγαίνει γύρω στα 34-35 ευρώ. Νομίζω τελικά θα περιμένω για λίγο να δω αν θα βγουν για περιοδεία ώστε να το πάρω απευθείας από την μπάντα.

Θυμίζει… Ulcerate, κι αυτό σίγουρα είναι παράσημο. Οι επιρροές είναι αρκετές (Gorguts, γαλλική BM σκηνή) αλλά ο ήχος είναι δικός τους. Πολύ σημαντικό και δύσκολο.

Ξαναλέω ότι το βρίσκω πολύ καλό αλλά η δισκογραφία τους είναι έτσι κι αλλιώς σπουδαία… Το επιπλέον λιθαράκι που βάζουν με αυτή τη δουλειά τους είναι η black πινελιά και πιστεύω ότι τους ταιριάζει πολύ. Όπως πιστεύω κι ότι στο μέλλον θα ακουλουθήσουν πιο Sumac μονοπάτια…

2 Likes

Λεγοντας την ταπεινη μου γνωμη οι Ulcerate ανεβηκαν ενα σκαλι παραπανω με το shrines of paralysis(το extinguished light τι κομματαρα Θεε μου)
Με το νεο δισκο εχω μεινει με το στομα ανοιχτο :open_mouth:
Αυτες οι συνθεσεις πραγματικα δεν υπαρχουν

Οσον αφορα τους τεσσερις πρωτους δισκους θα φανω σκληρος αλλα δεν την πολυπαλεψα
Συγκεκριμενα ο πρωτος τους δεν ξερω τι με χαλασε(λιγο η παραγωγη ισως!) απλα δεν ακουγεται ενω οι επομενοι τρεις μου φανηκαν καρμπον, ιδιοι μεταξυ τους
Αυτα απο μενα τωρα μπορειτε ελευθερα να με κραξετε :slightly_smiling_face: