Ulver - Messe I.X - VI.X (2013)

Το ακούμε όλο εδώ,

Ας πει κάτι όποιος το ακούσει γιατι δεν πολυείμαι σε Ulver mood :wink:

Έλα ρε παιδιά κανείς δεν το άκουσε ακόμα ; Tου έριξα γενικά 7-10 ακροάσεις και μου φαίνεται αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο αλλά επίπεδα Shadows Of The Sun δυστυχώς δεν φτάνει. Πάντως μιλάμε για αρκετά δυνατό δίσκο.

Συνφωνώ με τον από πάνω όσον αφορά τις συγκρίσεις.
Από το Glamour Box και μετά είναι μαγεία και αποθέωση αλλά τα δύο πρώτα κομμάτια δεν μου φαίνονται κάτι τρομερό.
Εγγύηση πάντως οι άτιμοι και η φωνή παραμένει Η ΦΩΝΗ.
Αγαπάμε.

[I]εδω γινονται εκπληκτικα πραγματα![/I]

Το Syrians θα μπορούσε να το 'χει γράψει ο Μαξ Ρίχτερ. Που σημαίνει ότι γαμάει.
Πιθανότατα δίσκος της χρονιάς.

Απίστευτος δίσκος και το Syrians πάει καρφί στα κομμάτια της χρονιάς. Μετά το καλό Wars Of The Roses, που όμως ήταν κάπως λίγο για Ulver, επιστρέφουν σε πραγματικά πολύ μεγάλες κορυφές. Ακούμε με ακουστικά και χανόμαστε.

Το άκουσα και εγώ πρώτη φορά προχτές. Πραγματικά φοβερός δίσκος, οι ούλβερ πλέον το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Το syrians είναι εξωπραγματικό. Η μόνη πιθανή απάντηση στην ερώτηση “τι παίζουν οι Ulver;”, είναι “ΜΟΥΣΙΚΗ”.

Τον δίσκο τον άκουσα σε μπ3 πλεηερ με ακούστικά καθώς πήγαινα για πεζοπορία και δεν είχα ιδέα τον τίτλο του πρώτου κομματιού. Με το που τελειώνει η εισαγωγή η πρώτη εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η ανατολή του ήλιου σε χώρα της μέσης ανατολής. [SPOILER]Το ξέρω, χεστήκατε, απλά ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα του πόσο όμορφες εικόνες μπορεί να δημιουργήσει αυτή η μουσική. [/SPOILER]

φτιάξτε με λίγο, το syrians αγγίζει επίπεδα providence;

Γαμάτο το Providence αλλά εδώ μιλάμε για επίπεδα Shadows Of The Sun.

με περιμένει ένα επικό σαββατόβραδο λοιπόν :’)

Η απάντηση είναι “[I]σαν μουσική[/I]”.

Πάντως μιλάμε για μια από τις λίγες μπάντες σήμερα ( μην πω η μοναδική) που έχει βγάλει μόνο δισκάρες συνεχίζοντας να εξελίσσει τον ήχο της .
Το Son Of Man είναι ένα από τα καλύτερα Ulver κομμάτια .:cry:

Εν τω μεταξύ είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για soundtrack…δεν ξέρω γιατί.Μάλλον μπερδεύτηκα από το παρακάτω,
[B]Music commissioned for Tromsø Kulturhus [/B].

Τα 'χουμε πει στο θρεντ των ιδίων αλλά ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΕΝΤ ΟΧΙ ΡΕ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ;

Ε, σε μέσες άκρες ίσως ένα από τα κορυφαία τους δημιουργήματα. Στάνταρ από τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησαν και θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ αιθέριου ανεβάσματος και κυλίσματος στο βούρκο.
Μαγευτική μουσική και σιγουράκι η επιστροφή αυτών που ξενέρωσαν με τον προηγούμενο δίσκο πίσω στα λημέρια του μπάρμπα-Rygg.

Αδικαιολόγητος φανμποϋσμός δεκτός.

Δύο λέξεις ήθελα να γράψω για το δίσκο.

Γαμημένη τελειότητα.

Γιαυτό που ακούω προς το τέλος του εναρκτήριου Syrians, πιστεύω πως ο Gustav Mahler αν ήταν δυνατό να το ακούσει θα ήταν πάρα μα πάρα πολύ υπερήφανός.

…κι [I]εδώ[/I] η κριτική όπου θάψαμεν το άλμπουν.

Όπως λέει και το παιδί πιο πριν που οτι και να ποστάρει δίκιο θα’χει λόγω avatar Werckmeister Harmonies, το άλμπουμ ξυπνά άγριο, αταλάντευτο φανμποϋσμό. Τέχνη παίδες, με απόλυτη συνέπεια στα τόσα χρόνια ύπαρξης των Ulver. Η αισθητική του Garm είναι μια κατηγορία μόνη της.

Πόσοι στο διάτανο έχουν δει Ταρρ εδώ μέσα τελικά; (Θενκς για το κομπλεμάν φίλος)

Μανίτσα καλό το ρηβιού, πολύ. Χτυπάει κέντρο σε όλες τις μεριές και βγάζει ακριβώς την ατμόσφαιρα του δίσκου. (Βέβαια σε σημεία νιώθω περίεργα γιατί κάποιους συνειρμούς τους έκανα και γω και με σκιάζεις)

Απαιτώ ΤΩΡΑ φαν βίντεο που να παίζει το Syrians στη σκηνή που βγαίνουν από τη θάλασσα στο Βαλς με τον Μπασίρ.

Είμαι ιδιότροπος όταν λέω ότι δεν το βρήκα αριστούργημα εξ ολοκλήρου; Όταν κατά την προσφιλή μου συνήθεια κοιτάζω ξεχωριστά τα κομμάτια;

Από την μια είναι [U]Χριστούγεννα[/U] και μιλάμε για τους Ulver, μπάντα με μοναδική και καθηλωτική αισθητική που αποτυπώνεται στα [I]Syrians[/I], [I]Glamour Box[/I], [I]Son of Man[/I] (ότι καλύτερο άκουσα φέτος), [I]Mother of Mercy[/I], από την άλλη δεν ξέρω τι λόγο εξυπηρετούν τα άλλα δύο κομμάτια.
Εν ολίγοις, προφανώς και είναι σε υψηλά επίπεδα ο δίσκος αλλά δεν τον θεωρώ αριστούργημα όπως στις περισσότερες κριτικές.