UNCLE ACID & THE DEADBEATS (UK) (11/4 An Club Athens, 12/4 Eightball Salonica)

Χαχαχαχ, λογικό. Παρόλα αυτά, να πάνε στο διάολο, με άκρως καλή διάθεση. :stuck_out_tongue: Σου λέω, δε με ενοχλεί το τι κάνει ο καθένας, με ενοχλεί όταν δεν έχει συναίσθηση και δεν μπορεί να σεβαστεί δύο πράγματα, δατς ολ.

Έχει μια διαφορά όμως όσο και να το κάνεις το τι σου δίνει ο καλλιτέχνης με το τι συμπεριφορά έχει το κοινό. Εμένα βέβαια οι μπάφοι δε με ενόχλησαν εκεί που καθόμουν και αντίθετα πρέπει να παρατηρήσω ότι ο εξαερισμός του ΑΝ ήταν καταπληκτικός. Συνήθως σε τόσο γεμάτα μέρη με τον κόσμο να καπνίζει (οτιδήποτε) αβέρτα τα μάτια μου πονάνε απίστευτα και το Σάββατο δεν ένιωσα το παραμικρό.

Στα του λάηβ απέφυγα να σχολιάσω γιατί πήγα λίγο ως παρείσακτος, αλλά ας πω εν τέλει ότι οι UNCLE ACID μου άρεσαν πολύ, η διάρκεια του σετ ήταν ακριβώς τόση όση άντεχα μετά από μια πολύ κουραστική εβδομάδα καθώς ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που ορισμένες νέες μπάντες τραβούν ακόμα έμπνευση από τους BLUE OYSTER CULT (μεταξύ άλλων).

Το ότι πληρώσαμε δε σημαίνει ότι δεν το κάναμε συνειδητά. Πληρώσαμε έχοντας αποδεχτεί ότι πιθανότατα θα δούμε το ίδιο set που παρουσιάζουν σε όλη τους την περιοδεία. Αυτό το γεγονός, δεν αναιρεί το ότι αν έβγαιναν και έπαιζαν κάνα-δυο κομμάτια ακόμα μετά τις πολλές και δυνατές επευφημίες του κοινού αφότου άφησαν τη σκηνή του Αν, θα ανέβαζαν τη συναυλία σε άλλο επίπεδο. Τώρα φάνηκαν (κάπως στυγνοί) επαγγελματίες. Με 'γεια τους και με χαρά τους, εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ όπως έπαιξαν, αλλά το ότι δεν ξαναβγήκαν ήταν foul για τους ίδιους. Είπαμε, επαγγελματισμός, αλλά όχι και στα πάντα βρε παιδί μου. Βγες εκεί και παίξε ένα κομμάτι ακόμα, αφού όλοι σε περιμένουν.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ για τον εξαερισμό, ήταν πολύ καλύτερος από άλλες φορές. Έχω φύγει από το Αν θέλοντας να πετάξω όλα μου τα ρούχα στον πρώτο κάδο που θα βρω μπροστά μου. Την Παρασκευή ήταν ΟΚ τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Δε βλέπω να λέμε κάτι διαφορετικό. Και ναι, μακάρι να έβγαιναν για encore. Αλλά δεν το έκαναν πουθενά, γιατί εδώ; Το point μου ουσιαστικά είναι ότι προσωπικά γνωρίζοντας όλα αυτά δεν ξενέρωσα, τίποτα παραπάνω, δεν τους βγάζω δηλαδή σωστούς και μάγκες.

Γιατί εδώ μερικές φορές, δεν είναι κι ο κόσμος “επαγγελματίας”, αν με πιάνεις :). Έξω σε μια τυπική συναυλία (όχι παντού, αλλά στα περισσότερα μέρη) θα τελειώναν το set τους, θα έφευγαν από τη σκηνή και θα έφευγε κι ο κόσμος. Εδώ δεν έφυγε, θα μπορούσαν να βγούνε πάλι. Έχει γίνει κι άλλες φορές, κάποιοι το κάνουν. Βλέπεις τον κόσμο να γουστάρει ρε χαζέ, παίξε ένα κομμάτι, όχι κάτι παραπάνω, σιγά.

μπαίνω λίγο σφήνα αλλά το θέμα είναι το γενικό ζήτημα που μια μπάντα παίζει 60-70 λεπτά. γενικά το να παίζεις κάτω από 90 το θεωρώ απαράδεκτο…

πάντως οι Sleep και οι Σαμσάρες χτυπάνε 2ωράκια που σημαίνει ότι γίνεται :wink:

Συμφωνώ απολύτως.

Επίσης είναι απαράδεκτο μια μπάντα να κυκλοφορεί CD με λιγότερα από 75’ μουσικής.

^ Οι γενικεύσεις όντως οδηγούν σε αυθαίρετα/προβληματικά συμπεράσματα.

Εγώ χωρίς να έχω ακούσει καθόλου Uncle Acid τα τελευταία 2-3 χρόνια, χωρίς να θυμάμαι καν πόσους δίσκους, πόσα τραγούδια έχουν κτλ. (αλλά απλά θέλοντας να πεταχτώ σε μια κουβέντα που “ανοίγει”, όπως πάντα), θα πω το εξής: υπάρχουν πολλές μπάντες που παίζουν live λίγο πάνω από μία ώρα (τέλος πάντων σχετικά λίγη ώρα) οι οποίες κοροϊδεύουν. Αν παίζεις κάτι σαν thrash ή grindcore ή crust ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, δε θα σου πει κανείς τίποτα, ή αν έχεις έναν ή δύο δίσκους και δε σου “βγαίνει” το “ψυχολογικό όριο” του ενενηντάλεπτου. Αλλά αυτό που λένε τα παιδιά από πάνω έχει βάση. Υπάρχουν και οι απατεώνες που μπορούν να παίξουν παραπάνω αλλά απλά δεν το κάνουν. Τώρα δεν έχω ιδέα αν οι Unce Acid είναι μία απ’ αυτές τις μπάντες, just sayin’,

Δεν κορόϊδεψαν, ήταν πολύ καλοί, αλλά κάτι έλειπε στο τέλος. Δεν το έχετε νιώσει ποτέ σε συναυλία;

Όσοι πήγαν και Ufomammut, που ήταν 10 μέρες πριν, καταλαβαίνουν τι εννοώ, πιστεύω.

Καλημερα σ’ολους.
Παντελη 79,συγγνωμη αλλα , κατα τη γνωμη μου παντα, δεν συγκρινεται το θηριο που λεγεται Ufomammut με τους UA&TDB.
Οι τελευταιοι επαιξαν μεν, σηκωθηκαν κι εφυγαν μετα απο μια ωρα δε, σα να εβγαλαν την υποχρεωση. Αν σου αρεσει αυτο που κανεις, το δειχνεις στην πραξη. Δεν υπαρχουν μανατζερ και πολυεθνικες στην περιπτωση τους που τους υποχρεωνουν να παιζουν τοσο.
Εκτος αν κουραστηκαν…

@παντελής:

Μωρέ καλά το λες εσύ για το συγκεκριμένο λάηβ, απλά εγώ έχω ένσταση στο ότι υπάρχει γενικότερο χρονικό όριο που “πρέπει” να παίζει ένα συγκρότημα ή ότι “πρέπει” να κάνει ενκόρ.

Άσε που μεταξύ μας, σιγά την “απαίτηση” του κοινού. Χειροκρότησε κάνα λεπτό, έμεινε στο χώρο άλλο ένα 5λεπτο, μόλις άναψαν τα φώτα ακούστηκε ένα “εεεε! αααα! οχι ρεεεεε!” και φύγαν όλοι.

ε δε νομίζω ότι χρειαζόταν να γίνει και κανα μπάχαλο για να απαιτήσουμε να παίξουν κι άλλο…

και στην τελική μιλάμε για ένα live που παίξανε 70 λεπτά και θέλαμε άλλα 2-3 τραγουδάκια για να έρθουμε στα ίσα μας, όχι για μπάντα που έφυγε στο μισάωρο και μας άφησε λαλάκες με το πουλί στο χέρι…

Δεν ημουν στην συναυλια αλλα θελω να σχολιασω για το θεμα με τον χρονο εμφανισης. Οπως σωστα λεει ο ChrisP δεν υπαρχει γενικοτερο χρονικο οριο και εξαρταται απο πολλους παραγοντες ο χρονος που θα ειναι μια μπαντα στην σκηνη. Αλλα οταν εισαι σε θεση headliner και με διολου ευκαταφρονητο ποσο εισιτηριου οφειλεις στον κοσμο να παιξεις για ενα αξιολογο χρονικο διαστημα. Και τα 60 και τα 65 λεπτα προσωπικα τα θεωρω κοροϊδια.

Συμφωνω απολυτα στο θεμα του σεβασμου του διπλανου σου και εμενα μου την σπαει απειρα οταν υπαρχουν ατομα που δεν νιωθουν.

Αφού είτε άρρωστοι και ποσοτικοποιείτε τα πάντα, γιατί να μην το πάμε παραπέρα το ζήτημα:

UNCLE ACID -> 17 ευρω εισιτήριο, 60 λεπτά = 0,28 ευρώ/λεπτό = κοροϊδία

IRON MAIDEN -> 50ευρώ εισιτήριο, 100 λεπτά = 0,5 ευρώ/λεπτό = 1,76 * κοροϊδία

χρειαζόταν αυτή η υπερβολή για να δείξει ότι μλκιζόμαστε λίγο…

στην ουσία δεν πρέπει να το μετράμε με ευρώ ανα λεπτό… αλλά με την αίσθηση που σου μένει στο τέλος…

γιατί και οι Amenra πρόπερσι που έπαιξαν 50-55 λεπτά δεν άκουσα κανέναν να κλαίγεται για τη διάρκεια, μετά από τέτοιο μακελειό… :stuck_out_tongue:

Πούστη ΚρισΠ, την επόμενη φορά που θα μου αραδιάσεις πεντακόσια στατιστικά στοιχεία για τον τάδε αγώνα μπάσκετ, θα δεις τι θα πάθεις :!:

ΠΕΖΕ άνθρωπε Γράκχε, συγκρίνεις μπασκετάκι με ΤΕΧΝΗ :!: [-X

@ kalouas:

Ακριβώς, έχει να κάνει με το συγκεκριμένο λάηβ κάθε φορά.

Και για AMENRA είχαν γίνει σχόλια πάντως και πραγματικά απορούσα.

Έχω την εντύπωση ότι η μουρμούρα για το χρόνο εμφάνισης έχει να κάνει περισσότερο με το χρόνο ζωής της μπάντας και το μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται. Σου λέει ο άλλος: “Ρε φίλε, υπάρχεις σαν συγκρότημα μόνο 5 χρόνια. Έχεις βγάλει 3 δισκάρες, είσαι σε ανοδική πορεία, γίνεσαι γνωστός στην Ευρώπη και φτάνεις στο σημείο να κάνεις support στους Sabbath, και στο δικό σου live παίζεις μια ώρα? Ε άντε μαμήσου”. Σίγουρα όχι αδικαιολόγητη σκέψη, παρά την υψηλή απόδοση που πιάσανε. (οκ, αν δεν έπαιζαν και καλά, θα μιλάγαμε για μεγάλη κοροϊδία).

Όπως ειπώθηκε όμως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Και οι Pentagram παίζουν λίγο πάνω από ώρα, όμως κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό γιατί και οι δύο εμφανίσεις τους ήταν αρχηγικές και όλοι ξέρουν τα προβλήματα του θεούλη. Τι άλλο να ζητήσεις από τον Μπόμπυ πια? Δίωρο? Έλεος. Από τον θείο όμως ναι, θα ήθελα παραπάνω γιατί ΜΠΟΡΕΙ να παίξει παραπάνω.

τελικά,κατέληξα στο εξης ανάμικτο συμπέρασμα: ειναι αλήθεια πως μου φάνηκε λίγη η ώρα, μιας και ναι μεν προλαβαμε να “ανεβουμε” αλλα δεν καταφέραμε να ισορροπήσουμε το “χαϊ” με αποτέλεσμα να εχει τελειώσει το λάηβ πολύ πριν τελικα το “βιώσουμε” …κατι σαν βρεττανικη pub δλδ…Πας 8,πινεις οσο μπορεις μεχρι τις 12 …και μετα σε πετανε εξω.
Γενικά,περίμενα λιγο πιο ΖΩΝΤΑΝΟ το “ΛΑΗΒ” απο πλευράς μπαντας.Αλλα ειλικρινα μου φάνηκαν καλοι.
Ισως το μόνο περιεργο,το οποιο μαλλον μου “φανηκε”, ηταν πριν το 13 candles, που πηγε να κανει κατι με το κοινο προλογίζοντας το κομμάτι ,λέγοντας “13”… και περιμενωντας τον κοσμο να απαντησει “candles”.κατι το οποιο δεν εγινε μαλλον οπως το ηθελε (νομιζω δεν εγινε καθολου!) και ελαβα ενα vibe μικροφωνικου ξενερωματος .
βέβαια μπορεί και να μην άκουσα καλα,μιας και το αριστερο τυμπανο εδω και εβδομαδες κανει FUZZZZZZZZ απο UFOMAMMUT.