Παρατήρησα ότι δεν υπάρχει θρεντ για τούτους τους θεούληδες και είναι κρίμα. Κι αφού βεβαιωθήκαμε κιόλας ότι υπάρχουν, ιδού:
Uncle Acid and The Deadbeats λοιπόν, ένα μυστηριώδες κουαρτέτο από το Cambridge. Και μιλάμε για τέτοια μυστηριότητα, που ακόμα και το γεγονός ότι είναι κουαρτέτο δηλαδή, άρτι ανακαλυφθέν είναι. Όπου και να ψάξω, τρία είναι τα μέλη που αναφέρονται, Uncle Acid (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Kat (μπάσο), Red (τύμπανα). Κρίνοντας από τη φωτό όμως και τα δύο μόλις live που πραγματοποίησε το συγκρότημα στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, έχουμε ακόμα έναν κιθαρίστα στο συγκρότημα.
Με βάση αυτό (άκρως ενδιαφέρον γενικότερα), μάλιστα
If you?ve seen the one press picture that seems to be out there, Uncle Acid is the dude with the umbrella, the guy on the right of the pic is the second guitarist. I think the guy on the left is the bassist and I?m not sure who the guy at the back is unless he?s shaved his head as the drummer was completely bald. I?m really not sure about the last two because the band was backlit the whole gig.
Κι αφού, ας πούμε, παρουσιάστηκε η μπάντα, πάμε και παρακάτω…
Εθιστικά κι αρρωστημένα φωνητικά, ψυχεδέλεια, heavy rock, 70’s αισθητική, 70’s παραγωγή. Στονεροντουμ, retro, occult. Με κάστρα, νυχτερίδες και μάγισσες και απ’όλα. Αυτά και άλλα τόσα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τους Uncle Acid στο μυαλό μου. Α και κυρίως… Κ Α Υ Λ Α. Για ναρκωτικά και τέτοια.
Και πιο ειδικά:
[SIZE=“3”]Vol. 1[/SIZE], 2010
Το άκουσα δεύτερο σε σειρά βέβαια, αλλά για την ορθότητα του πράγματος.
Heavy rock λοιπόν και groovάτες συνθέσεις που καταλήγουν είτε σε ψυχεδελικά ξεσπάσματα και πανέμορφα σόλο, είτε ακόμα και σε πιο bluesy μονοπάτια. Πιο 60’s, νομίζω. Garage. Δυναμικό, έντονο και upbeat, αλλά πάντα σκοτεινό με όλο τo occult πνεύμα του.
Ενδεικτικά,
Crystal Spiders
Vampire Circus
[SIZE=“3”]Blood Lust[/SIZE], 2011
Ο δίσκος που τους έκανε γνωστούς.
Βρώμικο κι αυτό, υπόγειο, ταυτόχρονα όμως πιο καθαρό και άμεσο. Πάντα groovάτο. Και πάντα σκοτεινό. Με υπερπιασάρικα ριφφάκια και ένα σύνολο πιο δεμένο, πιο προσανατολισμένο. Γενικά, έπος.
I’ll Cut You Down
13 Candles (ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)
[SIZE=“3”]Poison Apple[/SIZE], 2013 Single
Side A: Poison Apple
Side B: Under the Spell —> εχμ. ΟΡΓΙΟ. παλαιάς κοπής, ξέρετε, διονυσιακό.
Όλα όμορφα και ωραία, ενόσω αναμένουμε τον τρίτο τους δίσκο στις 15/4, το [SIZE=“3”]Mind Control[/SIZE].
Mind Control will be released on LP/CD/DL on April 15th. Its tracklist runs as follows:
‘Mt. Abraxas’
‘Mind Crawler’
‘Poison Apple’
‘Desert Ceremony’
‘Evil Love’
‘Death Valley Blues’
‘Follow the Leader’
‘Valley of the Dolls’
‘Devil’s Work’
Αυτά τα ολίγα.
Πολλά κρέντιτς και ευχαριστίες στον eNick. Αφενός που μου έστειλε κομμάτι τους και τους έμαθα/κόλλησα, αφετέρου για τις πολλές πληροφορίες που μου πάσαρε κατά καιρούς.
Για κλείσιμο, το setlist από τα 2 live τους. Σε σωστή εικόνα, όπως τους ταιριάζει.