Unexpect - Fables of the Sleepless Empire

1 Unsolved Ideas of a Distorted Guest
2 Words
3 Orange Vigilantes
4 Mechanical Phoenix
5 The Quantum Symphony
6 Unfed Pendulum
7 In the Mind of the Last Whale
8 Silence this Parasite
9 A Fading Stance
10 When the Joyful Dead are Dancing
11 Until yet a few more Deaths do us part

Πρώτη μου επαφή με αυτή την avant garde/progressive μπάντα… γίνεται πραγματικά πανικός στα κομμάτια τους, με λίγες ακροάσεις όμως βλέπεις ότι το χάος είναι στη πραγματικότητα δομημένο. Εντυπωσιασμένος… ένα δείγμα.

Είχα δοκιμάσει να ακούσω το προηγούμενο, αλλά μου φάνηκε πραγματικά αχταρμάς. Βέβαια δεν ασχολήθηκα όσο έπρεπε. Τόσα καλά λόγια ακούγονται γι αυτούς, δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Παρα πολυ καλο cd. Συνεχιζουν στο ιδιο στυλ με τον προηγουμενο τους δισκο μονο που εχουν εξελιξει τον ηχο τους. Υπαρχουν πολυ καλα κομματια στον δισκο με αποκορυφωμα το Unsolved Ideas of a Distorted Guest. Νταξει, πιστευω αυτο το κομματι ειναι απο αλλο πλανιτη. Εκπληκτικο. Μπραβο τους.

Αυτούς τους άκουγα πίσω στο 2005 όταν έψαχνα στο metal archives “avantgarde” μπαντες… λολ. Μου είχαν αρέσει αρκετά, αλλά μετά το κρασαρισμα του δισκου δεν τους ξανακουσα, Bleedin ή κάποιος αξιόπιστος που να βεβαιώσει οτι αξίζει ακρόαση αυτό εδώ (να ανταμοίβει καλά όμως);

Απιστευτός δίσκος, λίγο διαφορετικός απτο In a Flesh Aquarium αλλά πάντα μες την τρέλα :smiley:

ΠΑΡΑ πολύ καλός δίσκος, τον περίμενα χρόνια. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι δυστυχώς έχουν χάσει τον “circus” ήχο που είχαν στο IaFA, αλλά το άλμπουμ παραμένει σε υψηλά standards. Chaos in order και τατοιαύτα.
Επίσης, φιλικότατοι, παλιά που είχα στείλει mail με ερωτήσεις είχαν απαντήσει αμέσως. Η τρέλα τους για αυτό που κάνουν με κάνουν να τους έχω στο No1 της λίστας μου για μπάντες που θέλω να δώ live.

live είναι πραγματικά τελείως διαφορετική εμπειρία αλλά εξίσου συναρπαστική με το studio :vibrate:

Τους λατρεύω, οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός μαζί τους.

Πάντως πιστεύω ότι είναι λίγο πιο “απλός” από το “Aquarium”. Όσο “απλά” μπορούν να παίξουν οι Unexpect δηλαδή… :lol: