Ήταν ένα δύσκολο βράδυ για τους Primordial. Δεν μπορώ να ξέρω όλη την ιστορία τους, αλλά δε θα μου έκανε εντύπωση αν και οι ίδιοι θεωρούσαν ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο βράδυ σε ολόκληρη τη συναυλιακή τους διαδρομή.
Παρ’ όλα αυτά ο Alan, οι δύο κιθαρίστες και ο μπασίστας απέδειξαν ότι αυτή η ψυχή, αυτή η δύναμη της θέλησης που βγάζουν όλα ανεξαιρέτως τα albums τους δεν είναι τυχαία, ούτε φτιαχτά. Οι τέσσερίς τους στην κατα τί παραπάνω από μισή ώρα που έπαιξαν κατέβαλαν μια τιτάνια, ηρωική, συγκινητική θα λεγα προσπάθεια να αποδώσουν τουλάχιστον υποφερτά τη σπουδαία μουσική τους. Δεν τα κατάφεραν, αλλά η προσπάθειά τους αναγνωρίστηκε από όσους είχαμε έρθει απόψε στο An για κείνους, με τεράστια στήριξη και ενθάρρυνση προς το πρόσωπό τους, που οδήγησε σε στιγμές που - το πιστεύω - μόνο σε live τέτοιου συγκροτήματος μπορούν να βιωθούν. Τον Alan να πνίγεται συνεχώς στις αγκαλιές μας και τα λαρύγγια μας να κοντεύουν να βγουν από τους λαιμούς μας. Στο τέλος το χειροκρότημα και οι ιαχές “Primordial, Primordial” θέλω να πιστεύω ότι έδειξαν και στον Alan, και στους άλλους τρεις που είπα, ότι δε χάνουμε την πίστη μας σ’ αυτό το λατρεμένο συγκρότημα. Θα τους περιμένουμε, την επόμενη φορά να έρθουν δυνατοί και πλήρεις, δηλαδή με έναν drummer που να έχει αξιοπρέπεια, ευθιξία και στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σ’ έναν κόσμο που δεν ήρθε να δει τη γελοία φάτσα του αλλά το συγκρότημα που υποτίθεται ότι έπρεπε να υπηρετεί.
Και πάλι ένα μεγάλο, από καρδιάς respect - μαζί με ένα “για σας χαλάλι” - στον Alan και τους 3. Και επίσης ένα μπράβο στους Destroyer 666 που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα κέρδισαν εύκολα τον τίτλο του συγκροτήματος της βραδιάς. Το δολοφονικό, τέρμα rock’n’roll σε ήχο και attitude blackthrash τους ξετίναξε ακόμα και κάτι φλώρους, άσχετους από blackmetal όπως εγώ.
Αυτά και πάμε για άλλα. Τί άλλο να κάνουμε δηλαδή.
Για να μην τα πολυλογούμε, αυτό το μουνί της λάσπης, αυτό το γελοίο υποκείμενο που ελπίζω να λογίζεται πλέον ως “πρώην” drummer των Primordial ήταν τόσο κόκκαλο που δεν μπορούσε να πιάσει ούτε έναν ρυθμό της προκοπής. Με αποτέλεσμα να γαμήσει την ψυχολογία των υπόλοιπων τεσσάρων, αλλά και τη δική μας, και η εμφάνιση του συγκροτήματος να τελειώσει ΠΟΛΥ πρόωρα και άδοξα.
ενταξει, αντιεπαγγελματικο αυτο που εκανε, αλλα συμβαινουν αυτα…
ας ελπισουμε να μην ειναι πρωην, λογω μιας βραδιας ανωριμοτητας…
νομιζω ειναι χρονια drummer τους.
Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Όπως και ο Άλαν σε όλη τη διάρκεια του σετ, έτσι και ο κιθαρίστας που τον πιάσαμε μετά ζητούσε προσωπικά απ’ όλους συγνώμη και σε μένα υποσχέθηκε ότι η επόμενη φορά θα είναι όπως πρέπει. “With a new and sober drummer”, του λέω. “Exactly”, μου απαντάει.
το οτι εισαι επαγγελματιας δε σημαινει οτι εισαι ρομποτ και δεν μπορεις να παραστρατισεις καποια στιγμη.
βασικα δεν ειναι λιγα τα παραδειγματα, που μελος συγκροτηματος ειναι ‘‘αλλου’’.
απλα ο drummer ‘‘χτυπαει’’ πιο πολυ, αφου ο ρολος του δεν εχει περιθωρια μη νηφαλιοτητας.
ο warrel dane στα 90’s στην αθηνα δεν ηταν σκατα?
Ρε ιντίφερεντ νιώσε λίγο και διάβασε τί έγραψα από πάνω σου. Ανεξάρτητα από το τί πιστεύεις εσύ, ο τύπος έχει φύγει ήδη, απλά παίζει να μην το ξέρει ακόμα.
καλά κι εσύ μην είσαι σίγουρος, μπορεί να βγουν να τα πιουν για να του το ανακοινώσουν και μεστην ντίρλα να θυμηθούν πόσα πέρασαν μαζί και ω αδερφέ μου περασμένα ξεχασμένα ω ναι δεν το ξανακουμπάω άσπρο πάτο!
οτι και να λεμε εμεις, στο μελλον θα δουμε τι θα γινει…
απλα, μου φαινεται δυσκολο να διωχνεις ενα μελος τοσων χρονων για μια βραδια ηλιθιοτητας, εκτος κι αν ειναι μονιμα ετσι.
το οτι σας ειπε ‘‘exactly’’ πιστευω ειναι επειδη δε τον σηκωνε να πει τιποτα αλλο, λογω ευθυνης κι ενοχων.
αλλα στις μπαντες τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.
κανεις μαλακια - εφυγες.
και σου ξαναλεω για τον dane που τα περισσοτερα χρονια ηταν χαμενος.
Γυρω στην μια ωρα επαιξαν, ενταξει τι να πουμε, ηρωες, ειδικα οι κιθαριστες και ο μπασιστας που προσπαθουσαν να κρατησουν τα μποσικα αλλα και ο Αλαν που παρ’ολη την απιστευτη ξενερα του οταν τραγουδαγε εβγαζε το γνωστο του παθος, πιστευω οτι αυτη η βραδυα μας εφερε ακομα πιο κοντα με την υπολοιπη μπαντα, οσο παραδοξο και αν ακουγεται αυτο.
Δεν λυπηθηκα τα λεφτα μου γιατι περασα καλα και με τα υπολοιπα συγκροτηματα αλλα και με οσα τραγουδια κουτσοεπαιξαν οι Primordial, στενοχωρηθηκα απιστευτα ομως για τους υπολοιπους που ηταν εμφανως σκασμενοι με την κατασταση.
Και εγω δεν θα ηθελα να τον ξαναδω τον συγκεκριμενο, απο την αλλη δεν βαζω τελεσιγραφα, στην τελικη δεν ξερω τι σχεσεις εχουν, αυτος θα πρεπει να ντρεπεται ομως γιατι εφερε τους αλλους σε φοβερα ασχημη θεση.
Ρε Αλαν, αφου το παληκαρι ηταν οπως ηταν, τι το’θελες και εσυ να κλεισεις με το Enter Pagan, λες και το κανεις επιτηδες
Πάρα πολύ κρίμα για τους Primordial. Στους Behexen ο drummer ήταν δίπλα μας, παραπάταγε, ό,τι να ναι γενικώς και πριν τους Destroyer (που αντικειμενικά ήταν το καλύτερο κομμάτι της βραδιάς) μίλησαμε με τον Alan και είπε “I’m too old to deal with an alcoholic in the band”. Επίσης, απ’ό,τι μου είπαν άλλοι, αυτό έχει ξαναγίνει 3-4 φορές.
βασικα αναφερομαι στα live του κι οχι στο lifestyle του ή στην προσφορα του.
δηλαδη, ακουγεται οτι πιο παλια ανεβαινε στη σκηνη και ηταν ‘‘καμμενος’’.
δεν το εχω δει ομως με τα ματια μου.
τελοσπαντων, ας τα βρουνε μεταξυ τους για να τους δουμε σε πιο αξιοπρεπη εμφανιση.