Universe217 "Never" - Greek Tour 2013

Οι μέχρι τώρα επιβεβαιωμένες ημερομηνίες των Universe217, στα πλαίσια της Ελληνικής περιοδείας για την προώθηση
του νέου τους album με τίτλο “Never” είναι οι εξής:

4/4 - Θεσσαλονίκη Release Party @Drifter Bar
5/4 - Ξάνθη Live @ΤΒΑ
6/4 - Δράμα Live @TBA
7/4 - Θεσσαλονίκη Live @Eightball Club w/Sklerotikz, Hogg
26/5 - Λάρισα Live @TBA

Περισσότερες πόλεις για τέλη Μαΐου αναμένονται να ανακοινωθούν.

FB tour event:
http://www.facebook.com/events/266492533485219/#

Universe217 links:
FB page: www.facebook.com/pages/Universe217/128661547232566
Bandcamp: http://universe217.bandcamp.com/
Youtube: http://www.youtube.com/user/Universe217band

ετσι. τελικός τσαμπιόνια την μια μέρα, Live universe την άλλη λαρισα. :smiley:

Bump.

Απόψε Θεσσαλονίκη στο Drifter, ώρα 22:00 και είσοδος ελεύθερη.
[I]https://www.facebook.com/events/604023359627821/[/I]

To νου σας :!:

Θα πάει κανά καλό παιδί σήμερα;

Τελικά εγώ ήμουν στο χθεσινό λαιβ. Βγήκα απλά για βόλτα και προέκυψε. Δεν είχα ακούσει ποτέ καμία μπάντα, δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου στυλ.
Οι πρώτοι Hogg με άφησαν αδιάφορη, εκτός από ένα κομμάτι που ακούστηκε καλό και θα το ξανά άκουγα. Οι Sklerotikz δεν είχαν φωνητικά. Καλή μπάντα, ξεκίνησε δυναμικά αλλά στη μέση κάπου τους έχασα. Τέλος, οι Universe217 μου άρεσαν. Η τραγουδίστρια έχει τρομερή φωνή. Ειδικά όταν τραγούδησε 2 φορές μακριά από το μικρόφωνο η φωνή της ακουγόταν τόσο καθαρή, ζωγράφιζε το χώρο. Το ένιωθε τόσο πολύ μιας και χτυπιόταν στη σκηνή και ξεσήκωνε τον κόσμο. Σκέφτομαι να τους ξανά ακούσω. Είχανε πολύ καλό ήχο. Σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το ότι όλα τα μουσικά όργανα τα έφεραν από Αθήνα, όπως και ηχολήπτη προσωπικό και κάτι άλλα μαραφέτια που δεν ξέρω. Δεν λέω ότι οι ηχολήπτες του 8μπολ ή τα μηχανήματα είναι άσχημα, αλλά σίγουρα κάποιος θα αποδίδει καλύτερο ήχο με “δικά” πράγματα.

πολυ καλο ηχο, δεν το λες. Υποφερτο εως απλα αξιοπρεπη. Ειχε καμποση μπασαδουρα σε καποια τραγουδια και ενα ενοχλητικο βουητο, αλλά ευτυχως οχι αρκετα ενοχλητικο οπως ηταν στις προηγουμενες συναυλιες των Samsara και των Enforcer. Το παλεψαν οσο μπορουσαν να τον βελτιωσουν(υποθετω οτι για αυτο ειχαν αρκετες φορες παρε-δωσε με τους ηχοληπτες). Την πεμπτη στο δριφτα πχ, ειχαν απροσμενα καλο ηχο πολυ πιο “καθαρο” απο τον χθεσινο

σε σχεση με αλλες φορες που τους ειδα νομιιιιιιιιιιζω ηταν ενα σκαλι κατω.

βτγ, μεχρι τι ωρα παιξανε? παρεδωσα πνευμα κατα τις 12μιση-1παρα(μεχρι και το Never, αν θυμαμαι καλα), οποτε μονο μια ωρα και κατι τους ακουσα :frowning:

Ο ήχος ήταν απλά καλός, τίποτε το φοβερό. Απόδοση πολύ καλή -δεύτερη φορά που τους έβλεπα και για άλλη μία φορά έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Είναι άλλη φάση να τους βλέπεις live, δε συγκρίνεται με βινύλα, CDs κλπ. Είναι σε άλλο επίπεδο.

Λογικά έχετε δίκιο παιδιά. Εγώ δεν ξέρω τον ήχο τους, δεν ξέρω πως είναι σε δίσκους και λαιβ. Εμένα μου άρεσε πάντως και να πω την αλήθεια περισσότερο μετέφερα σχολιασμούς φίλων που τους έχουν ξανά δει. Μπορεί να ευθύνεται και το μέρος που στεκόμουν. Τέρμα πίσω στο μπαρ δεν έπιανα τόσα πολλά προβλήματα. Μπορεί μπροστά ή πιο πλάγια να ισχύει. Anyway, σε πολλές συναυλίες άλλωστε στο 8μπολ υπάρχει μεγάλη διαφορά στον ήχο αν στέκεσαι στο κέντρο ή στο πλάι.

Τότε τελείωσαν περίπου. 00:45

Εγώ πήγα στο 8μπολ γύρω στις 9.30 όπου δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι μπάντες.Λιγοστός κόσμος στην αρχή(μετά βέβαια ψιλογέμισε το μαγαζί) κ σιγά σιγά οι Hogg άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους πάνω στην σκηνή.Τους είχα δεί κ μαζί με Orange Goblin κ τότε θυμάμαι μου είχαν κάνει αρκετή εντύπωση.Έτσι κ χθές τα παιδιά γάμησαν,ριφφάρες,μπασαδούρα κ ένας τραγουδιστής να τα γαμάει όλα στην σκηνή (με την καλή έννοια).Άξιοι…
Οι Sklerotikz που συνέχισαν έπαιζαν ένα μίγμα progressive metal με στοιχεία από death metal (blastbeats),ακουστικά περάσματα,meshuggah ριφφς,τσέλλο(!!!) κ γενικά ένας χαμός.Σίγουρα δύσκολη μουσική για να την εκτιμήσεις ζωντανά αλλά τα παιδιά φάνηκαν προβαρισμένα κ δεμένα σαν σύνολο.
Τώρα για τους Universe217 ότι κ να πώ είναι λίγο.Να σημειώσω ότι ήταν πρώτη φορά που τους έβλεπα οπότε το σόκ ήταν μεγάλο κ δεν θα είμαι κ πολύ αντικειμενικός.Μεγάλο το σόκ επίσης γιατί από διάφορα βίντεο στο youtube είχα δεί μόνο την πιο ατμοσφαιρική/πειραματική πλευρά τους κ δεν ήμουν προετοιμασμένος για τον doom όλεθρο που ακολούθησε.Doom metal με κάτι παπάρια ΝΑ με το συμπάθειο,το μπάσο να χτυπάει αλύπητα,απίστευτος όγκος κ από την κιθάρα κ μαζί με πολύ ωραίες ιδέες στα τύμπανα είχαμε μια απίστευτα δεμένη μπάντα με φοβερή εμφάνιση.Αφήνω στο τέλος την συγκλονιστική εμφάνιση της Τάνιας στα φωνητικά με το απίστευτο εύρος της φωνής της όπου με άφησε τελείως μαλάκα.Ατμοσφαιρική όπου χρειαζόταν,με απίστευτα ξεσπάσματα που μεταφράζονταν είτε με ψιλές νότες είτε με πιο ακραία φωνητικά.Μόνο μπράβο.
Αν μου άρεσαν?Σίγουρα.
Αν θα τους ξανάβλεπα? Οπωσδήποτε.
Κ μια παρατήρηση προς τον μπασίστα των Sklerotikz…όταν εσύ ο ίδιος δεν σέβεσαι τους συναδέλφους σου μην περιμένεις να το κάνει ο απλός οπαδός.