Unkle

Λοιπόν, εναλλακτικοψαγμενοπερίεργοι του φόρουμ είστε επιεικώς αδικαιολόγητοι που αυτό το θρεντ το ανοίγω εγώ. Έπρεπε ήδη να χε ανοιχτεί και φτάσει τις 10 σελίδες ρηπλάης. Ας είναι.

Οι Βρεττανοί UNKLE (ή U.N.K.L.E) λοιπόν είναι χωρίς πολλά-πολλά ένα από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της δεκαετίας που τελειώνει. Οι μουσικοαποψιάτορες τους κατατάσσουν απλά ως trip-hop, αλλά η πραγματικότητα είναι πως είναι κάτι πολύ βαθύτερο.

Δημιουργήθηκαν στα μέσα των 90ς, και μετά από ένα κάρο διαλύσεις/επανενώσεις/αλλαξοκωλιές κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1998 με τίτλο Psyence Fiction

Δεν το 'χω ακούσει, αλλά έχει ένα σκασμό guest συμμετοχών, όπως Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Jason Newsted (Metallica) και Richard Ashcroft (The Verve). Στα υπ’όψιν λοιπόν.

Τα ωραία ήρθαν λίγα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2003 με το τεράστιο Never, Never, Land.

Για μένα απλά ένας από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας, απίστευτο συναίσθημα, ένα ατέλειωτο τρίπ, και εν ολίγοις ένα από τα καλύτερα αστικά soundracks των τελευταίων χρόνων. Πάλι χαμός από συμμετοχές όπως Ian Brown (Stone Roses), Josh Homme (Queens of the Stone Age), και Robert Del Naja (Massive Attack), αλλά η ουσία ειναι στο μεγαλείο του δίσκου.
Από το ντελίριο με την ξεκούρδιστη ακουστική κιθάρα του εισαγωγικού Eye for an Eye, στον sample ΧΑΜΟ του Panic Attack, και στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μπασογραμμή του Invasion. Το άλμπουμ πίνεται μονορούφι και η χιτάρα In A State ήταν η απόδειξη πως και η πιο τελειωμένη καγκουροκαφετέρια έχει δικαίωμα στην ΣΟΒΑΡΗ μουσική.


Το 2007 κυκλοφόρησε το 3ο τους άλμπουμ με τίτλο War Stories

Λιγότερο ηλεκτρονικό και περισότερο “rock” από τον προκάτοχό του, περιέχει πάλι κάποιες μεγάλες ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ όπως το Burn My Shadow με τον Ian Astbury των Cult, ή το Keys to the Kingdom, αλλά συνολικά μου φαίνεται ένα σκαλί κάτω από το προηγούμενο.

Το τελευταίο τους άλμπουμ (περσινό) με τίτλο End Titles… Stories for Film

Δεν το’χω ακούσει ακόμα, οπότε κάποιος πλιζ ας με διαφωτίσει…:oops:

ίnfο εδώ:

Αυτά.

Τοποθετηθείτε.

Μόνο το war stories έχω ακούσει. Όταν βγήκε, παρόλο που μου άρεσε σχετικά, βαριόμουν να το ακούσω ολόκληρο, και λόγω διάρκειας ίσως. Τέσπα, την άνοιξη το ξανάχωσα και κωλογούσταρα. Παρά τη διάρκεια δεν έχει αδιάφορο τραγούδι. Μελωδιάρες πολλές, τραγουδάρες (hold my hand, burn my shadow, May day, broken, when things explode κ.λπ.), γενικά όμορφη κατάσταση. Θα ακούσω και το never, never, land αν είναι. Βτς, ψηλέ, ίσως γουστάρεις the low frequency in stereo.

Μεγαλη δισκαρα το Psyence Fiction και το καλυτερο τους για μενα,με το never never land να ακολουθει απο κοντα…war stories ψιλοlame,αλλα εχει καποια καλα κομματια μεσα…ηρθε και ο Θεος ο Λαβελ φετος ετζεκτ και δεν τον ειδα goddamit…μεγαλη γκρουπαρα γενικα του χωρου…α,και το τελευταιο,λιγο το ειχα ακουσει,δεν εκοψα και φλεβα,ιδια φαση με γουορ στορεις…αλλα τα 2 πρωτα ειναι μαστ,οπως και οτιδηποτε μιξ και δουλεια γενικα του Λαβελ βρει κανεις,ο τυπος ειναι αλλου…

Το Psyence Fiction το άκουσα εγκαίρως όταν βγήκε και μου άρεσε αρκετά.
Από κει και πέρα δεν πολυασχολήθηκα, με τα υπόλοιπα να τα έχω ακούσει βιαστικά.

Θα τους ξαναδώσω μια ευκαιρία…

το burn my shadow ειναι κομματαρα!!!

Και εγώ με την σειρά μου θα πω μεγάλη δισκάρα το Never, Never Land!Όταν το είχα ακούσει στην αρχή κόλλησα πολύ.Η κοπελιά μου, μου είπε να ακούσω και πραγματικά την ευχαριστώ.
Τεράστιος δίσκος με πολλές και καλές συμμετοχές.

Επίσης έχω ακούσει τον πρώτο δίσκο που και αυτός είναι γαμάτος, αλλά προτιμώ το ΝΝΛ.

Τώρα δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έχω ακούσει τα τελευταία 2 αλλά θα το κάνω το παρών διάστημα γιατί με έψησες.

http://www.rocking.gr/review1977.php

τενκ γιου.

μια από τα ίδια δηλαδής το τελευταίο ε?
Προχωρούμε πρωτίστως στο ντεμπούτο λοιπόν.

και γω χωρις να τους εχω παρακολουθησει,ασχοληθηκα παρ’ολα αυτα παρα πολυ πριν 2 χρονια με το war stories και μπορω να πω πως το χα καταευχαριστηθει γιατι εκεινη την περιοδο διαβαζα ενα βιβλιο και ηταν ομολογουμενως το πιο ταιριαστο soundtrack για την περισταση.

Ένα από τα πιο όμορφα videos που έχω δει ποτέ( σε συνδυασμό φυσικά με το τραγούδι )

Rabbit In Your Headlights :
http://www.youtube.com/watch?v=Z3ClCwcCvdQ

Never Never Land και τα μυαλά στα κάγκελα :D!!!
“The only thing that burns in hell
Is the part of you that won’t let go of your life
Your memories, your attachments
They burnt 'em all away
But they’re not punishing you, they say,
They’re freeing your soul, relax…”

Έχουν κάνει και ένα remix στο Frantic των Metallica το οποίο θα κυκλοφορήσει με το Paranoid των Black Sabbath σε 1.000 κόπιες…
http://metallica.com/index.asp?item=603104

έχω ακούσει κάποια τραγούδια τους τα οποία μου άρεσαν αρκετά αλλά πάντα όταν πήγαινα να τους ψάξω κυκλοφορούσε κάτι άλλο και μου αποσπούσε την προσοχή.
τώρα μιας και μάλλον θα έρθουν στο eject λέω να ασχοληθώ σοβαρά μαζί τους.
με τι ξεκινάω?

με το εισαγωγικό ποστ. :wink:

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 2ο και στο 3ο. το ένα είναι πιο ηλεκτρονικό, το άλλο πιο ροκ.

Α το ρεμίξ στους μετάλλικα υπάρχει στο σίνγκλ του φράντικ αν θυμάμαι καλά.

thanx!
μάλλον θα ξεκινήσω με το ηλεκτρονικό…:slight_smile: