Unruly child /worlds collide

… για τον Mark Free , και τωρα Marcie Free δεν χρειαζεται φανταζομαι να ειπωθουν πολλα , η ιστορια ειναι λιγο πολυ γνωστη . Για μενα η (τωρα ) Marcie Free εκτος οτι διαθετει μια απο τις εκφραστικοτερες και ωραιοτερης χροιας rock φωνες , εμπλεκεται και σε εναν απο τους καλυτερους AOR /HARD ROCK ‘δισκους’ ολως των εποχων . Μιλαμε για τους Signal , και τον δισκο ‘loud n clear’ οροσημο απο πλευρας συνθεσης , τεχνοτροπιας στα χρονικα του πληρεστερου rock ιδιωματος . Για μια ακομα φορα θα πω , οτι παρα πολλοι συγχεουν την εννοια AOR με αλλα ειδη ,επειδη ο ηχος ειναι ‘παρομοιος’ .Δεν ισχυει ομως παντα . Το AOR δεν ειναι glam ,ουτε οτι hard rock με καποια μελλωδια ειναι Aor . Τον ορισμο του ειδος και πολλα αλλα ειχαμε γραψει σε ενα φορουμ ,το οποιο για καποιους λογους εξαφανιστηκε .

εδω λοιπον εχουμε την επανεμφανιση ενος απο τα ‘σχηματα’ που συμετειχε στο παρελθον η Marcie Free , η οποια σε γενικες γραμμες διατηρει σε πολυ καλη κατασταση την φωνη της , μαλιστα θα ελεγα οτι δεν εχει αλλαξει η χροια , ουτε και νομιζει κανεις ακουγοντας το cd αυτο οτι τραγουδαει γυναικα . Επομενως η φωνη του Mark Free ειναι εδω ακομα . Ομως οσο και καλη φωνη να εχεις , αυτο δεν λεει τιποτα αν δεν εχεις και καλα κομματια .

Σε γενικες γραμμες το worlds collide ,δεν θα ελεγα οτι εχει τα super κομματια . Στις στιγμες που τα κομματια ειναι πιο hard θεωρω οτι η ποιοτητα πεφτει ,τα κομματια ειναι κοινοτυπα και οπου τα κομματια ειναι πιο soft η ποιοτητα ανεβαινει και τα κομματια 'ευχαριστουν ’ και ταιριαζουν με την φωνη της Marcie .

σαν τεμαζια θα ξεχωριζα τα

-when we were young , με την εισαγωγη να 'μοιαζει ’ λιγο , με το superstar του Vinny Burns ,σε αλλο τεμπο …

-το πολυ ομορφο tell another lie …το οποιο εχει και καποιες 'μοντερνες ’ πινελιες .

-το love is blind , που εχει ενα ‘αρωμα’ you give a bad name στο ριφ … παραλαγμενο , φυσικα δεν το κλεψαν οι ανθρωποι απλα ταιριαζει λιγο , ωραιο σημειο η γεφυρα και το ρεφρεν .

-το ομωνυμο when worlds collide … για το ωραιοτατο ρεφρεν του και το break στην μεση πριν το solo κιθαρας .

-το ακουστικο talk me …

-το read my mind , που ξεκιναει με τις φωνητικες αρμονιες και το νοσταλγικο ρεφρεν

-το very first time , με την 'πνιχτη ’ κιθαρα στην αρχη , απο οτι εχω δει εχει κυκλοφορησει και σε video clip , δεν νομιζω οτι ειναι κατι το εκλπηκτικο και μαλλον δεν ειναι και το καταλυτερο της συγκεκριμενης κυκλοφοριας

τελος , μετα απο αρκετα 'πατατες εξωφυλα ’ αυτο ειναι μαλλον ενα απο τα καλα , με τα μεσα που υπαρχουν σημερα ,δεν χρειαζονται πολλα λεφτα , φαντασια μονο και η τεχνολογια κανει τα υπολοιπα .

Θα εξακολουθω να πιστευω οτι η κορυφαια κυκλοφορια που συμετειχε ποτε ο Mark/Marcie Free ειναι το loud n clear των
Signal …

Ειμαι μεγαλος οπαδος του Μαρκ και μπορω να πω οτι απογοητευθηκα…
Νομιζω πρεπει να ειναι ο χειροτερος δισκος με τον Μαρκ στα φωνητικα…
Signal και Long Way From Love για μενα τα τοπ του…Ευαγγελια του ΑΟΡ…

Πάνω,κάτω συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν.Το video του very first time είναι μέτριο και η παρουσία της Marcie σε σημεία αντιαισθητική νομίζω.