Uphill Battle

Παίζει να κάνω και λάθος, αλλά δεν είδα πουθενά topic για αυτούς, και μάλιστα ελάχιστα posts αναφοράς γενικά. Αν υπάρχει, κλειδώστε.

Μπάντα των '00s, από αυτές της Relapse που μας έμαθε ο Αγόρος μέσα από το Horror. Τεχνικότατο grind με hardcore στοιχεία και γενικά πολλές αλλαγές, ποικιλία δομών, ήχων κλπ. Ήρθαν, μάγεψαν και έφυγαν με μόνο δύο studio albums:

[B]’‘Uphill Battle’’ /B

Προσωπικά τον προτιμώ, το βρίσκω πιο άμεσο, πορωτικό και πιασάρικο. Μέσα σε μόλις 2- 3 λεπτά σε κάθε τραγούδι οι Uphill Battle μπορούν και στιβάζουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Εντελώς προοδευτική, ακραία μουσική. Και beatdown περάσματα έχει, και μελωδιάρες στο ‘‘Climate control’’, και ένα φοβερό black metal riff στο ‘‘Ripped off face’’ (το καλύτερο κομμάτι του δίσκου κατ’ εμέ), γενικά κολλάς με κάθε κομμάτι για κάτι διαφορετικό.

[B]’‘Wreck of nerves’’ /B

Αυτό μάλλον θεωρείται το καλύτερο τους, και, βασικά, είναι δισκάρα όπως και να 'χει. Πιο ‘‘στριφνές’’ συνθέσεις, πιο ώριμες μελωδίες, πιο περίεργος δίσκος από το ντεμπούτο. Γενικά το ατού του είναι ό,τι κολλάς για πολύ καιρό μαζί του κι έτσι το ακούς και το ξανακούς. Και συνέχεια βρίσκεις νέα στοιχεία. Ευχάριστη έκπληξη κάποια ατμοσφαιρικά ιντερλούδια.

Επίσης υπάρχει και η συλλογή ‘‘Blurred (1999- 2004)’’

Εδώ βρίσκεις ό,τι θες να ακούσεις και δεν υπάρχουν στα C.D. Δηλαδή demo, split- albums, συμμετοχές σε συλλογές κλπ. Πολύ αξιόλογο υλικό.

Απορία: Άφιλ Μπατλ ή Άπχιλ Μπάτλ;

τοτε που βγηκε το 2o τους
πρεπει να χε παρει και καλη κριτικη απο το hammer
το ακουγα για πολυ καιρο
θυμαμαι οτι ητανε καργα τσιτα και τεχνικο
αλλα τα φωνητικα δεν μου καθωνταν καλα
εχω να το ακουσω απο τοτε

btw
καποια μελη τους μετα δεν κανανε τους intronaut??

Δεν έχω ιδέα!

Ο drummer παιδια, στο live των Intronaut ειχα σκασει με CD Uphill Battle κι ειχε μεινει αναυδος.

Νταξει, τρομερα υποτιμημενη μπαντα κατ εμε. Το πρωτο μαλλον μ αρεσει περισσοτερο κι εμενα, αλλα εχω αρκετο καιρο να τ ακουσω. Μαλλον ηρθε η ωρα για λιγο ξεθαβινγκ.

Άπχιλ Μπατλ προφέρονται νομίζω, από τις πολύ λίγες μπάντες της ριλάψ που δεν μου έκαναν ποτέ κούκου πάντως. :\

Θα συμφωνήσω και εγώ πως είναι (ή καλύτερα ήταν) μια υποτιμημένη μπάντα, τους υπεργούσταρα και απογοητεύτηκα όταν το διαλύσανε! Και τα δύο full-lengths τους τα σπάνε, αλλά προτιμώ το ‘‘Wreck Of Nerves’’ !!!
Από όσο ξέρω μόνο ο drummer τους παίζει στους Intronaut, τα άλλα μέλη δεν πρέπει να έχουν σχέση με αύτους…