US vs European Thrash

Στανταρ εχεις σχεση με την Grace Karali εσυ. :-k

Λοιπον, αν και οι Slayer ειναι το αγαπημενο μου thrash, αλλα και γενικοτερα ακραιο σχημα (μαζι με Ministry φυσικα), σαν συνολο προτιμω τον ευρωπαϊκο thrash ηχο. Και μαζι με την σκηνη της Γερμανίας ας μην ξεχναμε και τα νορβηγικα blackthrash σχηματα σαν αυτο των Aura Noir.

Το Bay-Area η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν με τραβηξε ιδιαιτερα.

Δύσκολη ερώτηση…
Και τα δύο έχουν γαμώ τις μπάντες…
Aν και τη στιγμή της ψηφοφορίας λόγω ενθουσιασμού επέλεξα γερμανικό, νομίζω ότι κανονικά έπρεπε να ψηφίσω αμερικάνικο, με τους αρχιερείς του είδους Slayer και τους πολυαγαπημένους μου Megadeth και Testament…

το ξαναειπα , στο Αμερικα εχουν καλυτερες παραγωγες , καλυτερους παικτες , σπουδαιοτερα album
Βεβαια οι Ευρωπαιοι εμειναν πιστοι σε αυτο που ξεκινησαν και ασχετα με τα πειραματα τους (Kreator) εμειναν στο thrash
Ενω οι Αμερικανοι, αλλο εφυγαν τελειως απο την πρωιμη περιοδο τους (Metallica , Slayer οι 2 μεγαλυτερες μπαντες που ξυκινησαν στο ειδος) , αλλοι εμειναν πιστοι επισης
Παντως σημερα νεα ευρωπαικη μπαντα thrash δεν εχω ακουσει , ενω στο Αμερικα το ειδος αναγεννιεται σιγα σιγα (Municipal Waste)

χωρις να ασχολουμαι πολυ με το ειδος

legion of the damned (ολλανδια)
evile (αγγλια)

και μερικες λιγο παλιοτερες

hatesphere (δανια)
carnal forge (σουδια)
dew scented (γερμανια)

Να συμπληρώσω κ το αγαπημένο νεο - thrash γκρουπ από την Γερμανια τους Reckless Tide. Είναι must για τους οπαδούς των σύγχρονων Kreator / Testament με μπόλικες δόσεις από κλασσικό heavy metal όπως Metal Church, κ progressive σημεία που θυμίζουν τους θρυλικούς Cyclone Temple. To πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Repent Or Seal Your Fate είναι από τις καλύτερες κυκλοφορίες στον χώρο. Έχω γράψει κάποια λογιά για τον δίσκο στο τόπικ του thrash.

Επίσης οι In Tyrannos είναι πολύ καλοί, τους έχω αναφέρει στο τοπικ με το Γερμανικό thrash. Aν κ ξεφεύγουν κ αυτοί από τον ήχο.

Οι Stam1na από την Φινλανδία που πρόσφατα ανακάλυψα είναι μια πολύ αξιόλογη κ περίεργη μπάντα.

Πέρισυ κυκλοφόρησε ένας πολύ καλός δίσκος τεχνοθρας από την Ρωσσία από κάτι τύπους που ονομάζονται Al’ virius. Όσοι γουστάρανε τους δικούς μας Acid Death εκεί θα βρουν την υγειά τους. Έχουν αρκετά πλήκτρα αρκετά ενδιαφέρον άκουσμα.

Oι Βέλγοι After All που το 2006 βγάλανε το Τhis Violent Decline, ένας πολύ καλός δίσκος μελωδικού thrash, το οποίο είναι must για όσους γουστάρουν mid tempo καταστάσεις κ μελωδια, γενικά ένας thrash δίσκος απαλλαγμένος από τα punk στοιχεία του ιδιώματος.

Οι Γάλλοι Υyrkoon που αν κ μετά κινήθηκαν σε πιο death μονοπάτια, βγάλανε το 2002 έναν από τους καλύτερους thrash δίσκους των 00’ς με τίτλο Dying Sun.

Τέλος όσοι γουστάρουν Nevermore ας τσεκάρουν τους Σουηδούς Scariot, που πέρισυ βγάλανε το δεύτερο τους άλμπουμ, και στο μπάσο παίζει ο Steve Di Giorgio. Διασκευάζουν κ το Symbolic.

Τα παραπάνω γκρουπς έχουν και ταυτότητα κ νομίζω ότι είναι recommended σε όσους δεν θέλουν να ακούσουν απλώς να επαναλαμβάνονται τα ριφφς από παλιά μεγαθήρια. Όσοι παρ’ολα αυτά επιμένουν στα παλιά:

Οι Audiopain που οκ γνωστά τα πράγματα. Θερίζουν.

Στην ευρώπη συγκαταλέγονται κ οι δικοί μας Suicidal Angels και οι Released Anger. Oι δεύτεροι έχουν βγάλει κ τον δίσκο τους πρόσφατα κ θα χαροποιήσουν πάρα πολύ τους οπαδούς των Kreator εποχής terrible certainty.

Οι Γερμανοί Αbandoned που στον δεύτερο τους δίσκο κινήθηκαν σε thrash / power μονοπάτια κ αρχίζει να αχνοφαίνεται ένα πιο προσωπικό κ γνήσιο στυλ, από τον πρώτο τους δίσκο.

Oι τελευταίες είναι καποιες προτάσεις που δεν ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία του στυλ, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν.

Εντάξει δεν θα πω για τπτ σάπιες καταστάσεις τύπου Zwartketterij κ τον δίσκο τους Cult Of The Necro Thrasher. xaxaxaxaxaxa!

Οταν μιλαει ο thrashopedia οι υπολοιποι σωπαινουν :respect:

Πραγματικα …:respect: Τι άλλο να πεις. Εμείς απλά ακούμε… Παναγιώτης 4 (thrasho)president

Ρε, αυτους τους εχω δει λαιβ μαζι μ’ Agent Steel και Vicious Rumors. Οντως, δυναμη τα παλικαρια.

Τα παλια τους λενε τιποτα;

U S A !!

'nuff said!

έλα ρε καλή φάση. δυστυχώς δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο από αυτούς, και έχουν δυο τρία δισκάκια ακόμα. θα τα τσεκάρω κάποια στιγμή μιας και με τους θύμησες.

Οι 4 Kings του Thrash όπως ολοι εδώ ξέρουμε και μάθαμε στο μεταλικό μας σχολείο είναι οι Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax. Είναι σαν να απάντησα…:slight_smile:

Τα πρώτα των Destruction πάντως ήταν εξαιρετικά, όπως και οι θεοί Kreator και οι πολύ καλοί Sodom (Teutonic thrash metal)

U.S. thrash. Από Γερμανία κυρίως μόνο Kreator άκουγα.

Αν και έχω πολύ μεγάλη λατρεία σε Sodom, Kreator, Sabbat, Kreator γενικά προτιμώ Αμερικάνικο Thrash λόγω Slayer, Metallica, Testament, Dark Angel, Forbidden, Machine Head, Blind Illusion, Exhorder,Anacrusis κτλ.