Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Nαι θα την αποτελούσαν.
Δεν χωράει αμφιβολία πως η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας (και ειδικά αυτών που στελεχώνουν τις συγκεκριμένες ομάδες της Αστυνομίας) δεν περιλαμβάνει στα όσα “διδάσκει” τον σεβασμό της δημοκρατίας και είμαι σίγουρος πως επί Βουλγαράκη και Πολύδωρα (που ακούσαμε για “πραίτορες” κλπ.) η κατάσταση μάλλον θα χειροτέρεψε.
Είναι ένα από τα αίτια της σημερινής κατάστασης.

Nα σε ρωτήσω και εγώ τώρα:
Aμφιβάλλεις πως και από τους “απέναντι”, αυτοί που δηλώνουν ανοιχτά πως θέλουν την “κατάλυση της δημοκρατίας”, φέρονται βίαια και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών, αν αύριο είχαμε ένα κομμουνιστικό καθεστώς θα γίνοντας οι apparatchiks και οι ρουφιάνοι της όποιας “Stazi”, που θα κατέγγελαν τον γείτονα τους ως “εχθρό της επανάστασης”;

Nα συμφωνήσουμε πως η έλλειψη σεβασμού στην δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα είναι το πρόβλημα από όπου και αν προέρχεται;

Καταρχήν δεν είναι και τόσο καλό να βάζεις σε ένα τσουβάλι και τις 3 περιπτώσεις. Ιδίως μάλιστα αν ανεφέρεσαι σε χρήστες του forum, δεν είναι καθόλου καλό να αφήνεις να υπονοείται ότι είναι οι ίδιοι που ‘‘καταστρέφουν περιουσίες των πολιτών’’ (που και αυτό υπερβολή είναι, αλλά δεν έχω το κουράγιο να λέω τα ίδια και τα ίδια).

Και, μάλλον επειδή τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου: νομίζεις ότι κάποιος από τους cynic, BAN, εμένα κλπ. (γιατί σε εμάς αναφέρεσαι) θέλουμε κομμουνιστική δικτατορία; Ψάξε λίγο τα post, και βρες μου ποιος από όσους ανοιχτά θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία (και συμπεριφέρεται και βίαια) είπε ότι θέλει να εγκαθιδρύσει τέτοιο καθεστώς. Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει και νομίζεις ότι ακόμα είναι δεξιά- αριστερά.

Οπότε, ναι, όχι απλώς αμφιβάλλω ότι θα γίνεται αυτό που λες, αλλά το ακριβώς αντίθετο θα γίνεται. Άτομα που έχουν τέτοιες ιδέες θα είναι τα πρώτα που θα εκδιωχθούν, όπως πάντα συνέβαινε σε τέτοιες περιπτώσεις. Λίγο ψάξιμο δε βλάπτει, ας μην μπερδεύουμε καταστάσεις και δημιουργούμε εντυπώσεις πάλι.

Πες τα ρε Leper…
Πρεπει να στε βαθια νυχτωμενοι οσοι πιστευετε πως θελουμε ενα κομμουνιστικο καθεστως αλα ΕΣΣΔ.
Τεσπα τα λεει ακριβως το παραπανω ποστ

εγω παντως πιστευω οτι και τα 2 ακρα(ακροαριστερα και ακροδεξια) δεν ειναι καλο να υπαρχουν σε πολυ μεγαλο ποσοστο στην κοινωνια!!

Δλδ. να υπαρχουν σε μικρο ποσοστο???
Και οταν λες “ακροαριστερα” τι εννοεις??

οταν λές ακροαριστερα εννοεις ακροαριστερα και οταν λες ακροδεξια εννοεις ακροδεξια…δε μπορω να καταλαβω τι ακριβως δε καταλαβες!!

Οσο υπαρχει το ενα ακρο παντα θα υπαρχει και το αντίπαλο δέος…

μα εννοειται αυτο που λες!!!υπαρχει μια σχετικη ισορροπια φανταζομαι οσο υπαρχουν και τα 2

Από που στο ποστ μου έβγαλες το συμπέρασμα πως αναφερόμουν σε εσάς;
Δεν αναφερόμουν σε εσάς, υπάρχει εκτός φόρουμ πραγματικότητα (στην οποία συμβαίνουν αυτά που αναφέρω) και εντός φόρουμ υπάρχουν και άλλοι χρήστες από εσάς τους τρεις για αυτό και κάθομαι και γράφω. Απάντησα σε μία ερώτηση του Ισις και του έκανα και εγώ άλλη μία.
Αν τώρα στην ερώτηση που έκανα στον Ισις είδες κάπου τον εαυτό σου αυτό είναι δικό σου θέμα…

Τον εαυτό μου δεν το είδα σε κανένα post του Isis. Το είδα σε αυτό που έγραψες εσύ: ''αυτοί που δηλώνουν ανοιχτά πως θέλουν την “κατάλυση της δημοκρατίας”, μία πρόταση που αυτές τις μέρες την έγραψες 2-3 φορές για να χαρακτηρίσεις άτομα του forum. Βέβαια, αν δε θες να το παραδεχτείς, no prob από εμένα. :slight_smile:

Κατά τα άλλα, στο προηγούμενο post μου ήθελα να τονίσω κυρίως το γεγονός να μην μπερδεύουμε κομμουνιστές με αναρχικούς (απλά και ξεκάθαρα).

Nαι ειναι δεδομενο οτι και απο την απεναντι πλευρα, θα υπαρξουν ατομα που θα πληρωναν τις αντιστοιχες θεσεις (βλ. Stazi, KGB στην περιπτωση ενος καθεστωτος σαν το πρωην ανατολικο μπλοκ). Καθε καθεστως εχει κ το παρακρατος του. Δεδομενο. Και οσο πιο σαθρα τα θεμελια του κρατους τοσο πιο ισχυρο το παρακρατος.

Για να το προχωρησω κ λιγο, και οι μεν και οι δε θα πιστευουν οτι ενεργουν υπερ της πατριδος, του εθνους, του λαου, του καθεστωτος, της θρησκειας, αναλογα το τι θα “προστατευουν”. Αν παρεις για παραδειγμα εναν ασφαλιτη που σπαει, εκτος των αλλων θα εχει πειστει απο τους ανωτερους του οτι ετσι βοηθα την πατριδα του και παει λεγοντας.

Πίστεψε με, δεν μου είστε τόσο σημαντικοί εσύ και οι φίλοι σου για να ασχολούμαι όλη μέρα μαζί σας, ούτε σας θεωρώ εσάς τους τρεις μεμονωμένα “απειλή για την δημοκρατία”.
Στο έγραψα και πιό πάνω πως αναφερόμουν στην ευρύτερη εκτός φόρουμ πραγματικότητα!
Αν τώρα εσύ ή ο οποιοσδήποτε βλέπει αυτό που γράφω να αντιπροσωπεύει την περίπτωση του αυτό δεν είναι δικό μου θέμα!

Και ο Leper σου εξηγησε για ποιο λογο κυριως εγραψε το παραπανω ποστ

Συμφωνώ. Και το πιό δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί κάποιος που είναι εμποτισμένος με κάποιο “δόγμα”. Κάποιος που λειτουργεί απλά από οργή, “τσαμπουκά” ή ακόμα και ιδιοτέλεια είναι συγκριτικά πιό έυκολη περίπτωση.

παιδια ζητω λιγο απο το χρονο σας για να ακουσετε την παρακατω συνεντευξη της μιας κοπελιας, της μυρτως, σχετικα με την εμπειρια της απο την ελληνικη αστυνομια.

http://alepouda.blogspot.com/

Η Ιστορία

Η Μυρτώ είναι μία φίλη 26 χρονών που εργάζεται και κάνει το μεταπτυχιακό της στο Brighton της Αγγλίας. Εδώ και λίγες μέρες έχει έρθει στην Αθήνα για τις γιορτές. Είναι ζωντανός άνθρωπος, καλλιτέχνης, ιδεολόγος, χορτοφάγος, φιλική, γεμάτη ιδέες και όνειρα…
Είναι καλή ερασιτέχνης φωτογράφος και συνήθως κυκλοφορεί με τη φωτογραφική της μηχανή. Το Φεβρουάριο σκοπευει (ή σκόπευε…) να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

Στο δρόμο:
Εχθές, Δευτέρα 15/12 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, περπατούσε βιαστικά μαζί με τη μητέρα της για να προλάβουν ανοικτή την τράπεζα. Το σπίτι τους είναι στου Γκύζη, κάποιους δρόμους πίσω από την Ασφάλεια. Ήθελαν να πάνε στη στάση μετρό των Αμπελοκήπων. Δύο δρόμους πάνω από την Γ.Α.Δ.Α, τους σταμάτησαν τα Μ.Α.Τ, λέγοντάς τους να μην προχωρήσουν άλλο, αλλά να πάνε από άλλο δρόμο. Η μητέρα της κοντοστάθηκε και έπιασε την κουβέντα με έναν αστυνομικό, ρωτώντας τον ποιά στάση μετρό είναι ανοικτή, από ποιό δρόμο να πάνε κλπ.
Η Μυρτώ στάθηκε κι εκείνη, περιμένοντάς την στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Τότε ένας «άνδρας» των ΜΑΤ την πλησίασε λέγοντάς της «τι κάνεις εδώ ρε κωλόπαιδο?! Δεν σου είπαμε να φύγεις από δω?!». Η Μυρτώ εκνευρίστηκε με τον τρόπο του και έκατσε εκεί φωνάζοντας «περιμένω τη μητέρα μου (δείχνοντάς την), είτε το πιστεύεις είτε όχι!».
Μετά από μισό λεπτό, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, τέσσερεις άνδρες των ΜΑΤ ήρθαν κατά πάνω της. Της έριξαν κλωτσιά στην πλάτη κι εκείνη έπεσε στο δρόμο. Η Μυρτώ είναι λίγο πάνω από 50 κιλά. Όπως είναι φυσικό, άρχισε να φωνάζει και να τους βρίζει. Η μητέρα της άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να τους παρακαλάει να αφήσουν ήσυχη τη Μυρτώ.
Κάποιοι άνδρες των Μ.Α.Τ τη σταματούσαν από το να πάει κοντά στην κόρη της, όσο οι άλλοι τέσσερεις είχαν γυρίσει το χέρι της Μυρτούς πίσω από την πλάτη κρατώντας την κάτω στο δρόμο. Την κλωτσούσαν στην κοιλιά, στα πόδια, στα πλευρά, βρίζοντάς την χυδαία και σεξιστικά!
Εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Τέτοια ήταν η οργή της που τα κατάφερε για λίγο, παρόλο που στην προσπάθεια της παραλίγο να χάσει το χέρι της. Οι αστυνομικοί όμως ήταν πολλοί. Εκείνη την ώρα ήρθαν στο μέρος της «οι άνδρες με τα μπλε» (με κράνη κλπ) και της είπαν «προσαγωγή!». Η Μυρτώ τους είπε –εξουθενωμένη από το ξύλο αλλά και οργισμένη-, «εντάξει, μόνο μην με αγγίζετε! Θα περπατήσω μόνη μου».
Τότε ένας απ’ αυτούς πήγε από πίσω της και έκανε πάνω της την κλασική χυδαία κινήση προσποίησης σεξ.
Στο δρόμο για την Γ.Α.Δ.Α την έβριζαν (λέγοντάς της το πώς θα την γ…) κι έφαγε κι άλλη κλωτσιά στην πλάτη. Η μητέρα της ακολουθούσε.
Κάθε τόσο η Μυρτώ τους ρωτούσε γιατί κατηγορείται, αλλά κανείς βέβαια δεν της έλεγε.
Όταν έφτασαν, δεν άφηναν τη μαμά της να ανέβει μαζί με τη Μυρτώ (και τη συνοδεία της), αλλά ένας (πιο «καλός») τελικά την άφησε.

Στη Γ.Α.Δ.Α:
Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας γινόταν χαμός. Πολλά παιδιά, που τα τραβούσαν από δω κι από κει.
Τη Μυρτώ την έβαλαν σε ένα δωμάτιο (φυσικά αφήνοντας απ’ έξω τη μαμά), που είχε 2 καναπέδες. Στον ένα καθόταν ένας έφηβος 17 χρονών –όπως έμαθε αργότερα η Μυρτώ- που έκλαιγε ασταμάτητα (όσο ήταν εκεί η Μυρτώ, αυτό το παιδί -με σπασμένα τα νεύρα- δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει). Στο δωμάτιο ήταν 2 άνδρες γύρω στα 30, καλοβαλμένοι και μοντέρνα ντυμένοι. Είπαν στη Μυρτώ να κάτσει στον ένα καναπέ. Αμέσως της είπαν (βρίζοντάς την) να σηκωθεί και να πάει να κάτσει στον άλλο καναπέ. Η Μυρτώ δεν μιλούσε. Με το που σηκώθηκε για να πάει στον άλλο καναπέ (δίπλα στο παιδί που έκλαιγε) την κλώτσησαν στην πλάτη.
Η Μυρτώ έμεινε στην Ασφάλεια γύρω στις 3,5 ώρες. Όσο ήταν σ’ αυτό το δωμάτιο, οι μπάτσοι δεν την κτύπησαν ξανά, με κλωτσιές. Της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, εξευτελίζοντας την προσωπικότητά της. Πλησίαζαν το πρόσωπό τους γύρω στα 10 εκατοστά από το δικό της και αποκαλώντας την …διάφορα, της περιέγραφαν το πως θα «ασελγήσουν» επάνω της. Κάθε τόσο της τραβούσαν τα μαλλιά.
Όταν ρώτησε πόσο θα κρατήσει αυτό κι αν αργούν πολύ ακόμα, ο ένας της είπε να τον ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα όταν θα την π… όλοι μαζί.
Επειδή βρήκαν στην τσάντα της τη φωτογραφική μηχανή, τη ρωτούσαν επίμονα κάθε λίγο αν είναι δημοσιογράφος. Όταν η Μυρτώ έλεγε ότι δεν είναι, την έβριζαν.
Δεν είχε μαζί της ελληνική ταυτότητα, αλλά είχε χαρτιά (ταυτότητα από τη σχολή της, πάσο κλπ) από την Αγγλία. Η μητέρα της είχε ταυτότητα μαζί της.
Όταν είδαν αυτά τα χαρτιά, έδειξαν πιο εξοργισμένοι και τη ρωτούσαν τι γυρεύει στην Ελλάδα!
Η Μυρτώ τους είπε ότι ήρθε στην πόλη της, για να κάνει Χριστούγεννα με τη μητέρα της, αλλά εκείνοι της έλεγαν ότι δεν την πιστεύουν και ότι είναι ξένος δημοσιογράφος, σκουλήκι κλπ…
Είδαν τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει αυτές τις μέρες και ήθελαν να κατασχέσουν την κάρτα μνήμης της μηχανής, αλλά η Μυρτώ δεν την έδινε. Επειδή έχει σχετικά καλή Digital SLR μηχανή, την ειρωνευόντουσαν για το πώς είχε τέτοια μηχανή, ενώ δεν είναι δημοσιογράφος και πώς την αγόρασε, πόσο κοστίζει και τέτοια…
Αργότερα, μπήκε στο δωμάτιο η δικηγόρος του 17χρονου. Αμέσως μαζεύτηκαν λίγο οι μπάτσοι και έγιναν πιο «ευγενικοί». Έκανε κάποιες συνεννοήσεις για το παιδί. Όπως άκουσε η Μυρτώ, το παιδί είπε ότι αστυνομικοί έβαλαν πέτρες στις τσέπες του, καθώς τον ανέβαζαν στον 11ο όροφο… (αυτός όπως είπαμε, δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει).
Μετά η δικηγόρος πλησίασε τη Μυρτώ. Τότε τη σταμάτησαν οι μπάτσοι, λέγοντάς της ότι η κοπέλα εκπροσωπείται ήδη και ότι ο εκπρόσωπος της είναι απ’ έξω.
Η δικηγόρος απάντησε ότι απ’ έξω είναι η μητέρα της κοπέλας κι ότι μόλις τη διόρισε δικηγόρο και της Μυρτούς, όταν είδε ότι έμπαινε στο δωμάτιο ως δικηγόρος του άλλου παιδιού.
Είπε στη Μυρτώ να μη φοβάται.
Έκανε κάποιες συνεννοήσεις, χαρτούρα κλπ. Η κατηγορία της τελικά ήταν «αντίσταση κατά της αρχής».
Την άφησαν να φύγει. Ο 17χρονος έμεινε εκεί.
Μετά πήγε στο νοσοκομείο. Στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Ήταν γεμάτο έφηβους.
Η Μυρτώ, που δεν μπορεί και τα νοσοκομεία, έφυγε μετά από λίγο χωρίς να βγάλει ακτινογραφία. Ήθελε μόνο να πάει σπίτι της και να βγάλει τη βρωμιά από πάνω της. Το μόνο που ήθελε απεγνωσμένα, ήταν να πλυθεί. Κι ας πόναγε παντού.

Έξω από το δωμάτιο στον 11ο όροφο, μπροστά στη δικηγόρο, ένας αστυνομικός της έκανε το εξής χιούμορ:
«σκέψου και την καλή πλευρά. Σε φέραμε εδώ γιατί σε περάσαμε για 10 χρόνια νεώτερη!»

Επίλογος:
Πώς αισθάνεται η Μυρτώ; Μόνο όποιος έχει ζήσει κάτι τέτοιο μπορεί να την καταλάβει.
Μου είπε ότι αισθάνεται άδεια. Σαν μετά από βιασμό. Πιο πολύ απ’ όλα την τρόμαξε ο εαυτός της. Αυτό μου είπε. Από άνθρωπος δυναμικός, αλλά ειρηνιστής, είδε τον εαυτό της να θέλει να σκοτώσει. Δεν ήθελε να πετάξει πέτρα ή να διαμαρτυρηθεί. Μετά από λίγο δεν τους μιλούσε καθόλου. Δεν τους απαντούσε. Ήθελε μόνο να τους σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια. Τίποτ’ άλλο. Αυτό την τρόμαξε πιο πολύ απ΄ όλα.
Μετά αμφισβήτησε το νόημα των ονείρων της.

Και μετά σου λένε ότι οι ματατζήδες είναι άνθρωποι και αυτοί σαν τους υπόλοιπους. Όχι , δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω ανθρώπους. Είναι υπάνθρωποι, όχι ζώα, είναι κάτι άλλο. Δολοφόνοι και φασίστες. Ανέραστοι και ανίκανοι να νιώσουν. Υπάνθρωποι που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. #-o
Για αυτούς που θα “ενοχληθούν” από το ποστ μου, θα τους πρότεινα να βγουν λίγο στον πραγματικό κόσμο και να περπατήσουν στο κέντρο. Να βγουν μια βόλτα , να πάρουν ένα λουλούδι και να πουν μια καλησπέρα στους Ματατζήδες. Συνάνθρωποι μας είναι και αυτοί ε?

Ρε παιδιά, σχετικά με τα ΜΑΤ τι να πούμε τώρα; Η πλειοψηφία τους είναι αμόρφωτοι (κοινωνικά) άνθρωποι οι οποίοι άλλο που δε θέλουν να έχουν εντολές για ντου, διότι τη βρίσκουν. Όποιος έχει πάει σε πορεία, όποιος έχει έρθει τετ-α-τετ μαζί τους, μπορεί να με επιβεβαιώσει. Όταν γίνεται πορεία π.χ. και ακολουθούν από πίσω, δε σκέφτοναι εκείνη τη στιγμή ‘‘μακάρι να πάνε όλα καλά, να μη γίνουν επεισόδια’’, αλλά βρίζουν αισχρά και προκαλούν. Τα αυτονόητα θα λέμε; Επέλεξαν να είναι σε αυτό το σώμα, επέλεξαν η δουλειά τους να είναι να δέρνουν κόσμο, επέλεξαν η πλειοψηφία των κινήσεων τους να είναι αντισυνταγματικές/αντιδημοκρατικες/κατά της ελευθερίας, όπως θέλετε πείτε το.

Και φυσικά αυτά ισχύουν για την πλειοψηφία τους, όχι για όλους.

για τα ΜΑΤ, ολοι ειναι ζωα. Δεν εξαιρειται κανενας. Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια. Με την ιδια λογικη και στο σωμα των μισθοφορων ας πουμε που ειναι στο Ιρακ, δεν ειναι ολοι ζωα αλλα η πλειοψηφια. Ανθρωπος που διαλεγει ως επαγγελμα αυτο του Ματατζη, μονο ψυχωτικος μπορει να ειναι. Τελος.

Δεν ήθελα να είμαι απόλυτος, γιατί έχω ακούσει περιπτώσεις από φοιτητές που ήταν μέσα σε κλούβες το 2007 που έβλεπαν τον ένα ΜΑΤατζή από τους 2 να δακρύζει και να λέει ‘‘τι κάναμε πάλι…’’ . Πάντα θα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.

ε και? Να παραιτηθει. Δεν καταλαβα. Εχει τυψεις? Να παραιτηθει. Δηλαδη το επιδομα των 200 ευρω που παιρνιυν τα ΜΑΤ υπερτερει των τυψεων που ειχε? Αν ναι, αρχιδια τυψεις ειχε τοτε.