και εγω πιστευω οτι υπαρχουν και οι ελαχιστες εξαιρεσεις στα ΜΑΤ…εχω φαει και εγω καποιο ξυλο απο ΜΑΤ αλλα σε αλλη φαση ενω πηγαινα γηπεδο ημασταν παρεα 5 ατομα και ενω μπαιναμε στο οακα κοψανε φατσες που ειχαν οι αλλοι μακρια μαλλια και εγω ξυρισμενα και μας τραβανε πιο περα και αρχισαν μπινελικια και τετοια…και σκαει μυτη ενα αλλο παλληκαρι απο πιο πισω και ριχνει μια γονατια μεσα στα μουτρα ενος ματατζη(του ανοιξε τη μυτη αλλα το ευχαριστηθηκα…) και μετα κυνηγαγανε αυτο το παιδι και εμας μας αφησανε
Βασικα ειναι αυτο που πε ο Ιsis. Αν δεν γουσταρει να φυγει.
Ναι, ρε, καταλαβαίνω τι λες, και το ότι από πλευράς αστυνομίας δεν είχαμε ούτε μία παραίτηση όλες αυτές τις μέρες, δείχνει ότι γενικώς είναι ‘‘στ’ αρχίδια μας’’ όλοι στο σώμα.
Anyway.
Eίναι λίγο περίπλοκο αλλά πάνω-κάτω συμφωνώ. Η άποψή μου είναι πως όποιος γίνεται οπαδός της όποιας ιδεολογίας είτε αυτή λέγεται κομουνισμός, είτε αναρχία, είτε δημοκρατία, είτε πατριωτισμός είτε είτε είτε… τότε είναι χαμένος από χέρι. Και αυτό γιατί όπως έχω ξαναπεί οι συνηδείσεις γεννιούνται στον δρόμο και γεννιούνται με βάση τις καταστάσεις που ζεις. Η τυφλή υποστήριξη σε μια ιδεολογία δεν κάνει ποτέ καλό. Έχω ακούσει αριστερή κοπέλα να μου λέει πως δεν τις άρεσε η ταινία “Οι ζωές των άλλων” γιατί ήταν προπαγανδιστική κατά του κομμουνισμού. Η ταινία αυτή ωστόσο μιλάει για μια πραγματικότητα την οποία σίγουρα ένας αριστερός δεν θα έπρεπε ονειρεύεται. Το ότι αναφέρεται σε μια περίοδο που η Γερμανία είχε κομμουνισμό δεν μου λέει κάτι. Άλλωστε το θέμα δεν είναι πως ονομάζεται ένα πολίτευμα αλλά πως εφαρμόζεται από τους ανθρώπους. Και εκείνη η Γερμανία μπορεί να ονομαζόταν κομμουνιστική αλλά στην πραγματικότητα ήταν δικτατορική. Ένας οπαδός του κομμουνισμού, τυφλωμένος από την απολυτότητα των ιδεολογιών, δεν μπορεί να το δει αυτό. Και εγώ θεωρώ πως η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά δεν μπορώ να στηρίξω αυτό το πράγμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα μας ακόμα επειδή κάποιοι το αποκαλούν δημοκρατία. Αντίθετα θεωρώ πως η αναρχία είναι ένας τρόπος ζωής με πολλά κενά που κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία. Δεν γίνεται όμως να μην ταχθώ στο πλευρό των αναρχικών με βάση τις απόψεις τους όσον αφορά την ζωή μας σε αυτή την χώρα. Δεν ΄ξέρω αν έγινα κατανοητός ή σας μπέρδεψα ακόμα πιο πολύ… :roll:
Yπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία πάνω σ’ αυτό.
Ενας παλιός αγωνιστής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ (δε θυμάμαι τώρα τ’ όνομά του) διηγείται σε ένα έργο, το οποίο ήταν ή αυτοβιογραφία του ή συλλογή μαρτυριών ή κάτι τέτοιο, ότι ήταν στην Μακρόνησο κρατούμενος και υφίστατο τα γνωστά βασανιστήρια, ξέρετε τώρα (ελπίζω), ξυλίκι, φάλαγγες, σβήσιμο τσιγάρων και όλα τα σχετικά. Κάποια στιγμή λοιπόν, ένας από τους βασανιστές του, ένα από εκείνα τα τυπικά γλοιώδη και σαδιστικά υποκείμενα/ανθρωπάρια, εκεί που είχε αποκάμει ο άλλος, σκύβει από πάνω του και του ψιθυρίζει στ’ αυτί: “Φιλαράκο, εμένα που με βλέπεις και μπορεί να σκέφτεσαι ότι κάποτε θα πληρώσω γι’ αυτά που κάνω ή δεν ξέρω γω τί, αν έρθετε εσείς στην εξουσία, εγώ πάλι εδώ θα είμαι και θα κάνω την ίδια δουλειά”.
Ετσι είναι. Οσο δεν έχει εξαλειφθεί και το παραμικρό ίχνος του “παλιού κόσμου”, όσο η εκμετάλλευση και η ανισότητα καταφέρνει να επιβιώνει σε κάποιο βαθμό, ακόμα και σε κοινωνίες που προσπαθήσουν να τραβήξουν μπροστά, αλλά εκ των πραγμάτων είναι ατελείς ως προς αυτό που επιδιώκουν να χτίσουν, θα υπάρχουν και τέτοιοι “άνθρωποι”, οι οποίοι απλώς θα προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε κόστος, ακόμα και χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία, ακόμα και εις βάρος άλλων. Αλλωστε και στις χώρες του ανατολικού μπλοκ που αναφέρθηκαν από πολλούς, υπήρξαν άτομα που ιδεολογικά/πολιτικά όχι μόνο δεν ταυτίζονταν με τις νέες εξουσίες, αλλά ήταν η μέρα με τη νύχτα, κι όμως κατάφεραν να τρυπώσουν μέσα στο κράτος και από πολλές απόψεις να το διαβρώσουν και να καταχραστούν εξουσία κτλ. Και ναι, πολλοί απ’ αυτούς κατέστρεψαν και ζωές, προσωπικά δεν το αμφισβητώ αυτό. Η παρατήρησή μου είναι ότι όλη η ουσία έγκειται στο πως το ερμηνεύουμε αυτό το πράγμα και τί συμπεράσματα βγάζουμε. Μας γεμίζει η απογοήτευση ότι όλα τα αισχρά που ζούμε, ή ξέρουμε ότι υπάρχουν και φοβόμαστε ότι μπορεί να τα ζήσουμε κάποια στιγμή και οι ίδιοι (δεν είναι ντροπή), είναι “αιώνια” και δεν γίνεται να εξαλειφθούν ποτέ ό,τι και να γίνει, οπότε παραιτούμαστε από κάθε αγώνα; Ή στην καλύτερη περίπτωση απλοποιούμε το πράγμα και συμπεραίνουμε ότι όλα αυτά σχετίζονται με την “εξουσία” έτσι γενικά κι αόριστα, οπότε κυνηγάμε χίμαιρες μιας “ελεύθερης ζωής” μέσα σε μια ανελεύθερη κοινωνία; Για μένα κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να βρούμε το θάρρος να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο, που περνάει -πρώτα από όλα- από την απάντηση σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Είναι τελικά ο άνθρωπος (δηλαδή το κύτταρο κάθε κοινωνίας) “εκών κακός” και καταδικασμένος (και όχι απλά “ικανός”) να διαφθείρεται εις τον αιώνα τον άπαντα, ανεξαρτήτως του κοινωνικού περιβάλλοντος που τον περιτριγυρίζει, οπότε παραιτείται και από κάθε προσπάθεια να παρέμβει σ’ αυτό και να το αλλάξει;
Δεν ξέρω πόσο νόημα μπορεί να βγάλουν όλα αυτά… η αλήθεια είναι ότι η σκέψη μου αυτή τη στιγμή δεν είναι και πολύ συγκροτημένη…
Σοκ απο την αποκάλυψη που έκανε την Τετάρτη βράδι ο ¶ρης Σπίνος, στο δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη. Ο δημοσιογράφος περιέγραψε ένα περιστατικό με γνωστούς-αγνώστους να κάνουν ντου στο Μετρό της Δάφνης και να γδύνουν-ακόμη και το εσώρουχο-μια αστυνομικίνα που πήγαινε στη δουλειά της. Η αστυνομικίνα λιποθύμησε και την επόμενη μέρα δεν πήγε στη δουλειά. Ο Σπίνος αναφέρθηκε και σε περιστατικό ξυλοδαρμού αστυνομικού σε στάση λεωφορείου.
Γύρευε τι έχει να γίνει αν οι γνωστοί άγνωστοι αρχίσουν να την πέφτουν σε δικαστές, ΚΥΠατζήδες, ΜΑΤατζήδες, Ασφαλίτες, όταν αυτοί είναι εκτός υπηρεσίας η σε συγγενικά τους πρόσωπα-κάτι που φοβούνται και οι ίδιοι όπως απεκάλυψε στο Aποκαλυπτικό Δελτίο, ο δημοσιογράφος. Παρότι τα περιστατικά δεν έχουν πάρει δημοσιότητα, οι αστυνομικοί έντρομοι σκοπεύουν να κατέβουν σε λευκή απεργία, παραδίδοντας τα όπλα τους στ αστυνομικά τμήματα.
Η βία γεννάει βία, πόσο μάλλον ο θάνατος, η δολοφονία. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στη Κολομβία της Ευρώπης, όπως αποκαλεί ο Γιώργος Τράγκας, την άθλια χώρα μας. Η Κόλαση πλησιάζει επικίνδυνα την χώρα των διεφθαρμένων εξουσιών και της κλείνει το μάτι, πριν της δείξει τη λάμα του μαχαιριού… να κάνουν ντου στο αναφέρθηκε και σε περιστατικό ξυλοδαρμού αστυνομικού σε στάση λεωφορείου
Καλά, λες και ακούω Πρετεντέρη ήταν αυτό. Anyway, δεν άκουσα τίποτα τέτοιο, αρχικά αμφιβάλλω, αλλά βλέπουμε. Βέβαια, αυτό που λες για ‘‘όταν είναι εκτός υπηρεσίας’’, για 'μένα προσωπικά αυτό δεν έχει και καμία σημασία. Και βέβαια όλα αυτά τα ‘‘έντρομοι αστυνομικοί’’, ‘‘η κόλαση πλησιάζει’’, ‘‘η Κολομβία της Ευρώπης’’ μου φαίνοντε γελοία, αλλά τουλάχιστον είδα το όνομα του Τράγκα και ηρέμησα.
Δηλαδη βαινουμε καλώς για εσενα…Μαλιστα…Αν μαθουμε να βλεπουμε το ποτηρι ολοκληρο και οχι μισογεματο θα ηταν καλυτερα για ολους μας…
+10000000000000…
Πάμε άλλη μια φορά τα ίδια: έγραψα πουθενά ότι βαίνουμε καλώς; Μάλλον το αντίθετο πιστεύω… Απλώς χαρακτηρίζω γελοίο να πιστεύει κανείς ότι η αιτία που δε βαίνουμε καλώς είναι επειδή 2 κουκουλοφόροι την έπεσαν σε μια μπατσίνα (αν έγινε αυτό).
δεν ειναι η αιτια αλλα ειναι ενα ενδεικτικο της καταστασης που επικρατει!!!ειπαμε οι μπατσοι ειναι για το π… αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα!!
Φιλε Leper το γεγονος οτι οδηγουμαστε σε τυφλη βια δεν σου λεει κατι?Και στην τελική ολοι χαμενοι θα βγουμε απο αυτον τον φαυλο κυκλο…Και ειδικα η χωρα…
Ρε παιδάκι μου, δεν επικρότησα την κίνηση. Απλώς λέω ότι είναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ αιτία για να πει κανείς ότι παει κατά διαόλου αυτή η χώρα.
Καλά, τυφλή δεν είναι ακριβώς. Τουλάχιστον για αυτούς που την έκαναν. Απλώς βρίσκω αυτήν τη βία αμελητέα σε σχέση με άλλες, που δε βλέπω να κάνει και κανείς τίποτα για αυτές.
Οκ,και ποια δεν ειναι αμελητεα βια για σενα?Εγω ξερω υπαρχει μονο μια βία στην ιστορια της ανθρωπότητας…
Leper, το τι λές εσυ, και πως το αναλυεις το θέμα, εγω τ’ακούω βερεσε. Το θέμα ειναι οτι μια γυναίκα έγκύος, την ξεγύμνωσαν 20 τύποι, άφου πρώτα άρχισαν να ζητάνε ταυτότητα σε όποιον δεν τους άρεσε η φάτσα τους. Η γυναίκα είναι σε σόκ στο νοσοκομείο.
Απο ένα σημείο και μετα, η νοοτροπία του πολίτη τιμωρου και η αναμφισβήτηση μιας ολοκληρωμένης κοινωνίας απο νέους δεν στέκουν καθόλου και αυτές οι πράξεις δε θα φέρουν καμία αποσόβηση και, η όλη πράξη ειναι απλά κακία. Κακία και τίποτα παραπάπω. Τέτοιες πράξεις δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις πράξεις των SS στην κατεχόμενη δυτική Πολωνία.
Με κάνει και αναρωτιέμαι ποιοί ειναι πιο φασιστες, οι δεξιοί ή οι αριστεροι τελικά η μήπως αυτοί που είναι κατά των πάντων ;
Μήπως εννοείς το Χρόνη Μίσσιο; έχει γράψει τουλάχιστον δύο εξαιρετικά βιβλία.
Πάντως όταν αναφέρουμε γεγονότα θα πρέπει να έχουμε και μια έγκυρη πηγή. Να ξέρουμε δηλαδή ότι όντως έγινε κάτι. Το γράφω αυτό επειδή πριν μέρες είχε κυκλοφορήσει μια ιστορία με έναν μπάτσο που ήταν σε κώμα 3 χρόνια από επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους και που τελικά πέθανε . Μούφα ιστορία που ανέβηκε σε διάφορα μπλογκ και κυκλοφόρησε ως είδηση αλλά δεν επιβεβαιώνεται.
Η βία θα φέρει βία. Οι υπεύθυνοι μπάτσοι για την υπόθεση της ζαρντινιέρας αθωώθηκαν, όπως και κάποιοι άλλοι που πριν 8 χρόνια είχαν βασανίσει σχεδόν μέχρι θανάτου 2 μετανάστες. Με τέτοιες προκλητικές κινήσεις (οι οποίες εγώ πιστεύω ότι επίτηδες είναι τόσο προκλητικές σε αυτή τη συγκυρία, θέλουν να εξαγριώσουν κάποιον κόσμο, οδηγώντας τον σε ενέργειες όπως η επίθεση στη μπατσίνα, οι οποίες θα παρουσιαστούν φουσκωμένες από τα ΜΜΕ με απώτερο σκοπό να ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος “κοινωνικός αυτοματισμός”, δηλαδή επί της ουσίας συντιρητικοποίηση/εκφασισμός της κοινωνίας).
Εννοούσα τη βία που ασκεί καθημερινά το κράτος και μάλιστα τον τελευταίο καιρό εντελώς απροκάλυπτα.
Να σου πω κάτι; Δε θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα αυτήν την πράξη (εάν αληθεύει). Πράξη ‘‘κακίας’’, ‘‘εκδίκησης’’, όπως θες πες το, εντελώς άστοχης και χωρίς ουσία. Συμφωνώ και επαυξάνω με ό,τι λες.
Αυτό που είπα από την αρχή είναι ότι για 'μένα συμβαίνουν πολλά περισσότερα βίαια περισταστικά που έχουν και πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτά, αλλά πλέον δε λέμε τίποτα για αυτά.