Πάντως δεν πιστεύεις ακόμα ότι ισχύει ε;
να ισχυει πιο??
Ο “θανατος” του μπατσου
γιατι να μην ισχυει?δε το πιστευω να μην ισχυει γιατι θυμαμαι το περιστατικο οταν ειχε γινει στο φεστιβαλ και απο τοτε ηταν σε κρισιμη κατασταση και μετα επεσε σε κωμα.εσυ μπορεις να μου πεις βεβαια τωρα "γιατι να ισχυει ομως?"σε αυτο δεν μπορω να απαντησω…απλα δεν πρεπει να ειμαστε και τοσο προκατειλημμενοι…
ειναι γνωστο οτι τα ΜΜΕ καθοριζουν συνειδησεις και πολλα ακομα,αλλα λες σε τοσο ευαισθητο θεμα οπως ο θανατος ενος ανθρωπου να προσπαθουν να κερδισουν εντυπωσεις??
Ρε τα λινκ που διαψευδουν το γεγονος που εδωσε ο Depleted τα ειδες???
Δηλαδή το ότι οι μπάτσοι το διαψεύδουν δε σου λέει τίποτα. Πραγματικά κάποια post παίζουν με τα όρια υπομονής που έχει ο μέσος 'ανθρωπος.
Για να τελει’ωνει το θέμα, όταν έχεις φωτό από την κηδεία του μπάτσου η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ή κάτιι παρόμοιο, και όχι '‘μια εφημερίδα στο μετρό που δε θυμάσαι’, τότε έλα να το ξανασυζητήσουμε. ’
τωρα τα ειδα…σορρυ!!
καλο θα ηταν ομως να ριξετε λιγο τους τονους…
Σορρυ αν αναφερεσαι σε μενα. Απλα εχει συζητηθει καμια δεκαρια φορες κ εχει διαψευστει συνεχως. Επισης ενα ποστ πανω απο το δικο σ ειναι τα λινκ…
Σορρυ κ παλι φιλε για τον τονο μου
ενταξει δεν τρεχει τιποτα ρε παιδια,φταιω και εγω που δεν ειδα το ποστ πανω απο το δικο μου…
ολοι μια παρεα ειμαστε!!:)
απο εφημεριδα ποντικι 25/12/2008 :
Ο Μαζίρ πριν από τον Αλέξη
"Σε λίγο ξημερώνει το Σάββατο της 6ης Δεκεμβρίου. Σε μερικές ώρες, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος θα πέσει νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η δολοφονία του θα προκαλέσει εξέγερση και ταραχές. Ωστόσο, το αίμα του Αλέξανδρου δεν θα είναι το πρώτο που θα χυθεί σήμερα. Στις 7 το πρωί, στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, μια άλλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και πολιτών θα έχει αποτέλεσμα ένα άλλο θύμα, που εξαιτίας της αστυνομικής βίας θα…
τραυματιστεί σοβαρά και θα πέσει σε κώμα. Με μία κρίσιμη διαφορά: το πρώτο θύμα είναι ξένος, Πακιστανός?
?? σχεδόν κανείς δεν θα μάθει γι? αυτόν. Ακόμα και το όνομά του δυσκολευτήκαμε να το βρούμε: Μαζίρ Ιγκμπάλ Μοχάμαντ Σαπφ.
Η ιεροτελεστία κάθε Σάββατο στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη είναι η ίδια. Οι αστυνομικοί με τις κλούβες. Οι πρόσφυγες στην ουρά από την προηγούμενη μέρα (!) για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. (Για να αποτρέψει τους αιτούντες, το ελληνικό κράτος επιτρέπει μόνο Σάββατα την αίτηση!). Οι πόρτες ανοίγουν στις 7 το πρωί. Λίγες δεκάδες επιλέγονται, ενώ οι εκατοντάδες που μένουν απέξω (σε 5.000 εκτιμάται από αυτόπτες μάρτυρες ο αριθμός τους στις 6.12), απογοητευμένοι, διαμαρτύρονται.
Και τότε, αναλαμβάνουν δράση τα ΜΑΤ. Περιγράφει στο Ποντίκι Global ο Μίλτος Παύλου, διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Ξενοφοβίας και Ρατσισμού: «Η κατάσταση μοιάζει με αμερικάνικο ροντέο. Οι καουμπόις χτυπούν τα ζώα για να τα οδηγήσουν έξω από το μαντρί. Τα πράγματα εδώ και καιρό στην Πέτρου Ράλλη γίνονταν όλο και πιο επικίνδυνα».
Τα ΜΑΤ απωθούν με τη βία τους μετανάστες, τους κυνηγούν στην Πέτρου Ράλλη. Μέσα στον πανικό, ο Μαζίρ Ιγκμπάλ πέφτει με το κεφάλι στην τσιμεντωμένη κοίτη του ποταμού που βρίσκεται δίπλα στη μάντρα της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών. Μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας σε κώμα. Ο γιατρός που τον χειρούργησε, Πάνος Παπανικολάου, μας λέει: «Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς επαφή με το περιβάλλον. Πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η ζωή του, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των μόνιμων βλαβών που σίγουρα έχει υποστεί».
Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.; Πάντως, δεν αρνείται την εμπλοκή των ΜΑΤ. Μεταδίδει το Associated Press: «Η αστυνομία λέει πως ερευνά το περιστατικό. Λέει πως η Αστυνομία Ταραχών [τα ΜΑΤ δηλαδή] απώθησε τους αιτούντες άσυλο που προσπάθησαν να πηδήξουν θέσεις στην ουρά».
«Ατύχημα»; «Μεμονωμένο περιστατικό»; Μόνο που ενάμιση μήνα πριν, στις 26 Οκτωβρίου, ένας άλλος Πακιστανός, ο Μοχάμεντ Ασράφ, είχε βρει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, στο ίδιο ακριβώς σημείο, τραγικό θάνατο?
Η είδηση για έναν μετανάστη που χαροπαλεύει επειδή στάθηκε στην ουρά για να ζητήσει άσυλο περνά σχεδόν απαρατήρητη από τα ελληνικά ΜΜΕ, με εξαίρεση την Ελευθεροτυπία, που αναφέρει το περιστατικό στις 13.12, σε ένα ρεπορτάζ για την αστυνομική βία.
Καμία κορδέλα της ΕΛ.ΑΣ. στον τόπο του εγκλήματος. Καμία παραίτηση υπουργού, έστω… πλασματική. Καμία κομματική ανακοίνωση, εκτός από το εξωκοινοβουλευτικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, ο εκπρόσωπος του οποίου, Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε δηλώσεις στα διεθνή πρακτορεία.
Διεθνή πρακτορεία; Ναι! Η είδηση έπαιξε στα μεγάλα ξένα ΜΜΕ: BBC, AP, Al Jazeera. Σχετίζεται το περιστατικό του Μαζίρ με όσα ακολούθησαν στην Αθήνα; Αυτόπτες μάρτυρες ήταν τόσο ομάδες Ελλήνων ακτιβιστών (συνήθως του αντιεξουσιαστικού χώρου), που εμφανίζονται τα Σάββατα στην Πέτρου Ράλλη για να καταγράψουν τις πράξεις βίας εναντίον των μεταναστών, όσο και οι ίδιοι οι μετανάστες. Ίσως αυτό να δίνει απαντήσεις σε δύο αναπάντητα ερωτήματα:
? Πώς εξηγείται η αυξημένη αστυνομική παρουσία εκείνο το βράδυ στην Αθήνα;
? Γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα γνώρισε τόσο μαζικές διαμαρτυρίες από τη μεριά των μεταναστών;
Προφανώς, θρηνούν κι εκείνοι τους δικούς τους νεκρούς".
Kειμενο του Ανδρεα Ανδριανοπουλου
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Είναι πολύ νωρίς για να κατασταλάξουμε για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια. Τα πλήρη γεγονότα δεν είναι γνωστά. Και οι αυτόπτες μάρτυρες και άλλοι παράγοντες που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα περισσότερο συσκοτίζουν παρά διαφωτίζουν την υπόθεση. Απαράδεκτη είναι και η στάση πολλών δημοσιογράφων που δίχως γνώση των γεγονότων «φονιά» ανεβάζουν και «δολοφόνο» κατεβάζουν τον δράστη αστυνομικό. Το γεγονός είναι πως ένα νέο παιδί έχασε την ζωή του. Κι ένας οικογενειάρχης αστυνομικός κατέστρεψε την δική του.
Τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία είναι δύο. Ο μικρός μαθητής δεν είχε ευκαιρίες να αδικηθεί ώστε να προλάβει να μισήσει την κοινωνία. Και η σχετικά εύπορη οικογένειά του καθώς και τα σχολεία του στα βόρεια προάστια δύσκολα δικαιολογούν την αντι-εξουσιαστική, λεγόμενη, συμπεριφορά του. Αν οι αναρχικές του πεποιθήσεις υπήρξαν προιόντα μιάς περιπλάνησής του στα μονοπάτια της γνώσης, τότε θα γνώριζε πως οι επαναστάσεις έχουν και κόστος. Ουδείς υφίσταται επιθέσεις δίχως να αμύνεται. Αυτό ισχύει και για την δημοκρατία. Αλλά και πως το πεζοδρόμιο είναι επικίνδυνο. Οπου κυκλοφορούν, ακόμη και με στολή, άνθρωποι καμιά φορά απρόβλεπτοι. Ισως και επικίνδυνοι. Το τραγικό λοιπόν γεγονός στα Εξάρχεια ήταν ενδεχόμενο κάποια στιγμή να συμβεί. Από την άλλη πλευρά, ένας νέος άνθρωπος – ο αστυνομικός - με λαική καταγωγή και με αγωνία για την εξασφάλιση του μεροκάματου, έρχεται αντιμέτωπος με ασαφείς εντολές από τους ανωτέρους του και με προσβλητικούς προπηλακισμούς από περισσότερο ευνοημένα απ’ αυτόν μέλη της κοινωνίας. Και η εκπαίδευσή του για τέτοια γεγονότα είναι από ελλειμματική μέχρι προβληματική. Το μίγμα για την έκρηξη είναι εκεί. Και το μοιραίο συνέβη. Κι άλλα είναι πιθανό στο μέλλον να συμβούν.
Δύο είναι οι ουσιαστικοί υπεύθυνοι. Η ηγεσία της αστυνομίας από την μια μεριά. Που τόσα χρόνια δεν είναι σε θέση να αποτυπώσει μια σαφή συμπεριφορά απέναντι στην κατάφωρη παραβίαση των νόμων. Ουδείς συλλαμβάνεται για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς. Και οι αστυνομικοί μένουν απροστάτευτοι, δίχως μπούσουλα και σαφείς εντολές. Ο άλλος υπεύθυνος είναι η οικογένεια του άτυχου 15χρονου. Που προφανέστατα δεν φρόντισε την επιμέλεια του παιδιού της ώστε να αναπτύξει, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον, μια προσωπικότητα συμβατή με τους κανόνες της κοινωνίας στην οποία μεγάλωνε. Σε άλλη δυτική χώρα πιθανότατα θα είχε διωχθεί για αμέλεια φροντίδας ανηλίκου.
-
Οι επαναστασεις εχουν και κοστος. Κ αφου ο κ. Ανδριανοπουλος το χει δεσει σχοινι-κορδονι οτι το παλικαρι ηταν αναρχικος, καλως να παθει. Επρεπε να το ξερει…οτι οι επαναστασεις εχουν κοστος. Αυτα λοιπον απο τον φιλελευθερο διανοητη.
-
Μαλιστα, κ η οικογενεια του νεαρου φταιει λοιπον, διοτι επετρεψε στο βλασταρι της να βγει για ποτο στα Εξαρχεια. Προφανως ο κυριος Ανδριανοπουλος θα προτιμουσε ο μικρος Αλεξης να τριγυρνα στους αποστειρωμενους χωρους ενος Mall. Εξαλλου εκει μαλλον θα σχηματιζε μια " προσωπικοτητα συμβατη" με τους κανονες της κοινωνιας που ευαγγελιζεται ο κ. Ανδριανοπουλος.
εντιτ: Φταιει κ η αστυνομια ομως για τον θανατο του παλικαριου…γιατι τοσα χρονια δεν συλλαμβανει τους ταραξιες… ο αστυνομικος δεν εφταιγε, οχι. Οι ταραξιες μονο γιατι αναγκαζουν τα λαικα παιδια που υπηρετουν στο σωμα να αντιδρουν σε “προπηλακισμους” με μια σφαιρα στο στηθος.
Τι αλλο να πει κανεις???
Και σιγουρα τις αποψεις αυτες τις ενστερνιζεται ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας…[-X
απιστευτες μαλακιες
Τι να πώ για το κείμενο του Ανδριανόπουλου…[-X
Στην αρχή επικαλείται -σωστά- το “τεκμήριο αθωότητας” για τον αστυνομικό και στην συνέχεια κάνει ο ίδιος αυθαίρετες κρίσεις για την προσωπικότητα και την ανατροφή του παιδιού (σαν τον Κούγια)…
Το συζητούσα πρόσφατα με έναν φίλο. Αμφιβάλει κανείς πως αν το παιδάκι δεν ήταν από τα Βόρεια Προάστεια και από καλή οικογένεια αλλά από τα Εξάρχεια ξέρω’γω και από διαλυμένη, φτωχή οικογένεια το σενάριο του εξωστρακισμού και απόψεις σαν του Ανδριανόπουλου θα έπαιζαν πολύ πιο έντονα από τα ΜΜΕ;
Δεν φτανει που πληρωσαν τα εξοδα της κηδειας του γιου τους, ενω ο καθε ηθοποιος της πλακας κηδευεται δημοσια δαπανη, ας τους κατηγορησουμε και για τον θανατο του. Επικινδυνες αποψεις, πραγματικα.
συγγνώμη, αυτός είναι ο πολιτικός ανδριανόπουλος? :!:
ναι ειναι του γνωστου πολιτικου Ανδρεα Ανδριανοπουλου. Κ αυτο με λειπει ιδιαιτερα γιατι ο συγκεκριμενος ανθρωπος, ειναι οντως φιλελευθερος (με την πολιτικη εννοια του ορου) και εκφραζει συχνα ακρως ενδιαφερουσες αποψεις (μειονοτητες, ναρκωτικα, δικαιωματα κλπ). Προσωπικα αν και ιδεολογικα ειμαι στο αλλο ακρο , τον παρακολουθω στενα και με ενδιαφερον. Αλλα το συγκεκριμενο κειμενο δεν τον τιμα καθολου.
Δεν μπορω να πω πως διαφωνω καθολου. Και οσοι “ενοχληθουν” πρεπει να κανουν αυτο ακριβως που γραφεις. Να βγουν επιτελους λιγο εξω και να τα δουν με τα ματια τους. Να νιωσουν τι ακριβως σημαινει “προστασια” και “ασφαλεια” οπως το εχουν νιωσει παρα πολλοι εως τωρα. Δυστυχως, και λυπαμαι που το λεω, μερικοι ισως καταφερουν να καταλαβουν τι σημαινουν ολα αυτα μονο οταν βρεθουν στη θεση καποιας “Μυρτως”. Δεν ξερω αν ειναι αληθινο το περιστατικο αλλα αν αλλαξεις το ονομα του “θυματος” εχει επαναληφθει αρκετες φορες… Οποτε ισως και να μην εχει τελικα σημασια αν αυτο το συγκεκριμενο περιστατικο ειναι αληθινο. Απεναντι απο την τηλεοραση μου και μπροστα απο τον υπολογιστη μου μπορω και γω να ειμαι Δημοκράτης, Ώριμος, Ευσυνείδητος, Ήρεμος, “Καθως Πρέπει” τελος παντων. Το θεμα ειναι τι θα συμβει αν βρεθεις εκει εξω…
No offence mate, αλλα “φωνες λογικης” δεν ειναι μονο οσες συμφωνουν με τις αποψεις μας.
Μολις χθες μιλαγα με πολυ στενους συγγενεις μου (οχι γονεις) για το γεγονος αυτο. Πριν σας πω την τοποθετηση τους ισως θα θελατε να ξερετε οτι οι συγγεκριμενοι συγγενεις μου (τους οποιους σεβομαι και αγαπαω) εχουν ταχθει στο παρελθον υπερ της Ναζιστικης Γερμανιας (!!!) και υπερ της χρησης στρατιωτικου νομου για να “φτιαξουν τα πραγματα” στην Ελλαδα!!!8O
Ναι, και για οσους σας προκαλει εκπληξη καταγομαι απο ΔΕΞΙΑ οικογενεια. Ουτε φοβαμαι αλλα ουτε και ντρεπομαι να το πω. Οταν λεω “δεξιά” δεν εννοω κοινωνικα-οικονομικα αλλα ιδεολογικα. Ετσι για να μην αρχισει να λεει ο καθενας ο,τι βλακεια θελει. Και το λεω γιατι καποιος (δεν θυμαμαι ποιος βασικα) ειχε ζητησει να μαθει “ποιο ειναι το ποιόν μας” και εχουμε “τετοιες αποψεις”. Δεν ειναι ολοι οι συγγενεις μου “δεξιοι” αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο εξ’αυτων. Ετσι για να σας λυθει καθε περιεργεια…
Ενταξει, προχωραω? Λοιπον, οι ανθρωποι με τους οποιους ειχα την συγκεκριμενη συζητηση χθες υποστηριζαν λιγο-πολυ την γραμμη “Κουγια”. Οτι δηλαδη το παλικαρι ηταν αναρχικος, αλητης και αποβρασμα της κοινωνιας και οτι ο μπατσος πυροβολησε αμυνομενος να σωσει τη ζωη του οταν του επιτεθηκαν ορδες απο αντιεξουσιαστες, αναρχικους, βαρβαρους, βικινγκς, ορκς και ουρουκ-χαη!!! Μαλιστα υποστηριζαν πως η “διαψευση” απο τη Σχολη Μαρουδα οσων υποστηριξε ο Κουγιας ηταν “φτιαχτο κολπο” που εξυπηρετουσε συμφεροντα!!! Χαρακτηρισαν το συνολο των ΜΜΕ “αριστερους της πλακας που τοσα χρονια κανουν πλυση εγκεφαλου στον ελληνικο λαο εναντιον της αστυνομιας” και πως αυτη ειναι η αιτια που ενα μεγαλο ποσοστο του κοσμου “μισει” την αστυνομια (εγω παλι γιατι πιστευω πως η “αστυνομια” εχει καταφερει να κερδισει αυτην την εικονα “με το σπαθι της”?:-k). Εκει που φρικαρα κι’αλλο ηταν η υιοθετηση απο μερους τους της αποψης πως τη στιγμη που καποιος πηγαινει στα εξαρχεια ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αλητης και αναρχικος!!!#-o Το οτι τους ειπα πως τοτε και γω τετοιος ειμαι αφου παω και γω εκει απο μικρος δεν φαινεται να τους συγκινησε ιδιαιτερα… Μαλιστα με αποκαλεσαν “τρελο” επειδη ειπα οτι πιστευω πως προκειται για εν ψυχρω δολοφονια τη στιγμη που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ η βαλιστικη ερευνα δειχνει εξωστρακισμο!!!:([-X Προφανως δεν εγινε και πολυ δοκιμη συζητηση αφου οποια επιχειρηματα προσπαθησα να παραθεσω τα καταπιναν οι “απολυτες αποψεις” περι εννομης ταξης…
Τα παραπανω δεν τα γραφω για να εκθεσω καποιον δικο μου ανθρωπο και ουτε θελω να γινουν αντικειμενο χλευης ή ειρωνειας. Αν γινει κατι τετοιο ισως αναθεωρησω τις αποψεις μου για αρκετους εδω μεσα. Τα γραφω μονο για να δειξω πως αντκατοπτριζει ισως ο δικος μου “μικροκοσμος” ευρυτερες κοινωνικες αποψεις εκει εξω. Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορουν (ή θελουν) ολοι να καταλαβουν…