εγινε και μια επιθεση κουκουλοφορων εναντιον ανδρων της δημοτικης αστυνομιας αλλα δεν βλεπω να το σχολιαζεται αυτο εδω…καλη η αναφορα στις μαλακιες που κανει η αστυνομια,αλλα καλο ειναι να μην εχουμε σαν γνωμονα για το τι θα σχολιασουμε τις πολιτικες μας πεποιθησεις!!!μην βαζουμε σε πρωτο πλανο μονο τις επιθεσεις σε αγωνιστες αριστερους!!να βαζουζε σε πρωτο πλανο τις επιθεσεις σε ολους τους πολιτες!!!
οχι ολα ισα κ ομοια ετσι??? αλλο η βια ενος θεσμοθετημενου οργανου του κρατους και αλλο πραγμα η βια απο κσποιους σκιωδεις-δε-ξερω-απο-που-βαρα-η-σκουφια-τους τυπους. Η κρατικη βια λοιπον ειναι απειρως αποκρουστικοτερη και ανυσηχητικη απο την βια καποιων πεστους-οπως-θες.
Εκανε ενα γκαλοπ σε 24.000 ατομα το zougla.gr, σχετικα με ενοπλη βια κλπ. Θες να δεις αποτελεσματα???
Οταν το 1/3 του δειγματος δικαιολογει την ενοπλη βια, αντι για αφορισμους εναντιον του να κατσουμε να σκεφτουμε ΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ. Σιγουρα οχι καποια φετιχισμος υπερ της βιας. Κατι αλλο βλεπουν και λενε “ν’αγιασει το χερι τους”, κατι δεν παει καλα με την ζωη τους, με τα ονειρα τους, με τις δουλειες τους, με…με…με…
Οι μπάτσοι δεν πιάνονται για κανονικοί πολίτες.
Έπειτα από πότε είναι έγκλημα να κάνεις ντου σε μπάτσους;
εγκλημα δεν είναι να κάνεις ντου στους μπάτσους. Έγκλημα είναι να κάνεις ντου γενικα. Είτε κάνουν μπάτσοι σε εσένα είτε εσύ στους μπάτσους είναι έγκλημα…
συμφωνω απολυτα.
Ακριβως αυτο που λες.
Ολοι ανθρωποι ειμαστε.Ειτε καποιοι το θελουν, ειτε οχι.
Κι ολα μελι-γαλα που λεμε…
από το 1830 νομίζω…:roll:
Βσκ δεν νομιζω να εννοει νομικα???
το οτι ειναι ανθρωποι δεν εννοω οτι πρεπει να μενουν ατιμωρητοι για τις παρεκτροπες τους ή να υπαρχει διαφορετικη μεταχειριση απο το κρατος.
αλλα με το να τους επιτιθεσαι ΤΥΦΛΑ γινεσαι χειροτερος απο αυτους.
η λυση δεν ειναι η βια.δεν εχουμε πολεμο.εχουμε ενα μυαλο και πρεπει να το χρησιμοποιησουμε καταλληλα.
Δεν νομιζω να ναι τιποτε τυφλο…
Η βισση ομως ειναι λια???
Εγω πιστευω πως εχουμε πολεμο. Τωρα αν δεν εχεις ματια να δεις…
ωραια…εγω ειμαι ειρηνικος τυπος.πολεμηστε.αλλου ομως.ΝΑΙ ειναι τυφλο.
ματια εχω και ειναι καθαρα,ανοιχτα και δικαια.
δεν υποστηριζω φανατικα συγκεκριμενες ιδεολογιες και σκεφτομαι ελευθερα.
ακουω(βλεπω)-επεξεργαζομαι-κρινω.
Μα δεν ειναι θεμα ειρηνισμου η οχι… Τι ειναι τυφλο??? Πες μου τι ειναι τυφλο???
Καλα, αν τα ματια σ ειναι δικαια, σωθηκαμε
Στο γκάλοπ που έδωσες (δεν ξέρω το τρόπο με τον οποίο έγινε η λήψη του δείγματος) το 1/3 που αναφέρεις πως είναι υπέρ της ένοπλης βίας είναι κατά το 80% του ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (συνολικά αποτελούν το 25%). Πιστεύεις πως αυτές οι δύο μεγάλες ομάδες πολιτών αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο την έννοια της ένοπλης βίας;. Ένοπλη βία για πολλούς μπορεί να είναι και το να πάρουν το καδρόνι και να βαράνε όποιον έχει μακρύ μαλλί και η τηλεόραση λέει πως τα κάνει όλα γης μαδιάμ… Αυτό που θέλω να πω είναι πως το γκάλοπ τουλάχιστον με τα στοιχεία που πόσταρες (δεν ξέρω αν έχει και τίποτα άλλο) δε λέει τίποτα από μόνο του.
Επίσης, το ποστ του Μάνσον δεν έχει σχέση με την αστυνομία. Ναι, την ξέρω την απάντηση “ναι, αλλά “ΟΛΟΙ” ξέρουμε πως αυτά τα πράματα γίνονται κλπ”, αλλά εγώ προσωπικά αρνούμαι να ασχοληθώ με το θέμα στο παρόν τόπικ και να κάνω τον όποιο διάλογο σε αυτή τη βάση. Γιατί όπως είναι άλλο πράμα η βία από θεσμοθετημένα όργανα, έτσι είναι κι άλλο πράμα η βία από μη θεσμοθετημένα όργανα σε μη θεσμοθετημένα όργανα. Αν δεν ήμουν διακοπές θα έκανα και moderating
ΥΓ2. indifferent sun, το ότι δεν αναφέρονται αυτά τα περιστατικά δε σημαίνει και πως χαίρεται ο κόσμος. Θα πρέπει ή να έχεις σκατά στο κεφάλι σου ή να είχες φάει κλήση από τη δημοτική αστυνομία, για να χάρηκες που τους επιτέθηκαν. Γιατί οι καψεροί (αν θυμάμαι σωστά από τα Χ-μας που ήμουν Αθήνα για τελευταία φορά) μόνο κλήσεις κόβουν…
τυφλο ειναι να την ‘‘πεφτεις’’ σε καποιον λογω της ιδιοτητας του χωρις να τον γνωριζεις.
υπαρχει κοινωνικο προβλημα…γι αυτο δε φταινε μονο οι μπατσοι,ομως.
η λυση του προβληματος αυτου δεν ειναι το μισος…αυτο το επιδεινωνει.
πρεπει καποια στιγμη να κατσουμε να σκεφτουμαι ποσο χειροτεροι ειμαστε απο αυτους που κατηγορουμε.ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
τοτε ισως και οι μπατσοι γινουν καλυτεροι,και εσυ,και εγω.
Συμφωνώ με τον indifferent sun. Είναι πολύ εύκολο να πεις “γαμιουνται οι μπάτσοι” κλπ. Στην ουσία όμως δεν δίνεις καμια λύση. Προφανώς και δεν μπορούμε να μιλάμε εμεις για πόλεμο έτσι; Δεν ξέρουμε καν τί είναι ο πόλεμος. Καθόμαστε πίσω απο μια οθόνη και φιλοσοφούμε. Αν είναι έτσι η ζωη σε έναν πόλεμο εγω είμαι πολεμοχαρής!!!
Eγω δεν θελω να γινουν καλυτεροι οι μπατσοι, αυτο δεν γινεται εξ ορισμου ετσι κι αλλιως
Μπορει να χεις αυτογνωσια…
αν θεωρεις ορισμο την λεξη ‘‘μπατσος’’ εχεις δικιο.
αντι για ‘‘μπατσοι’’,λοιπον,’‘αστυνομικοι’’.
αν,παλι,διαφωνεις με την υπαρξη του αστυνομικου σωματος,το σεβομαι.
αλλα το οτι εσυ διαφωνεις με κατι δε σημαινει πως ντε και καλα εχεις δικιο.
μπορει και να εχεις αλλα πρεπει να το διεκδικησεις με θεμιτα μεσα.