Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Δεν τρέφω κάποιο μίσος προς τους αστυνομικούς γενικότερα, μπορώ να πω ότι τους αντιπαθώ αλλά δεν τους μισώ. Επειδή όμως τα μάτια μου έχουν δει πολλά (και σε προσωπικό επίπεδο μερικά πράγματα), άσε με να έχω μια διαφορετική γνώμη για το τι εστί εξουσία και πως νιώθουν ψυχολογικά οι φερόμενοι αυτής.

dark_of_the_sun μην τσουβαλιάζεις όλους τους users ενός φόρουμ σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.

Α, να κάνω ξεκάθαρες μερικές διαφοροποιήσεις στα αστυνομικά σώματα μην λέμε πάλι τα ίδια.
Το μίσος δεν υπάρχει για τα κακόμοιρα παιδάκια όπως αυτά της δημοτικής αστυνομίας ή τα κοιμήσικα θρευτάρια της σημερινής κοινωνίας που νομίζουν ότι πάνε να κάνουν κάποιο καλό.

Κατι off-topic αλλα ρε dark εσυ στους “στιχους που μας εκφραζουν” δεν ειχες ποσταρει Μοιραια ελξη απο Μεθυσμενα Ξωτικα???

Αν οι μπάτσοι γίνουν “καλοι αστυνομικοι” τότε δεν θα μπορουμε να τους κράζουμε. Άρα θα χάσουμε το νόημα της ύπαρξης μας.

@ΒΑΝ Δεν μίλησα γενικα για όλους τους users του forum.

Περίεργο, έτσι μου φάνηκε.

Επίσης πόσο πολύ σε δυσκολεύει να καταλάβεις ότι η βάση του προβλήματος δεν είναι οι μπάτσοι;

στη ιδια κοινωνια ζουμε.εχω γνωρισει αμορφωτους μπατσους,αλλα εχω γνωρισει και μια χαρα αστυνομικους.
δεν αμφισβητω την κακη σου εμπειρια με μεριδα αυτων,αλλα η επιθεση σε αυτους δεν τους βελτιωνει.
γι αυτο θεωρω πως η επιλυση αυτου αλλα και αλλων κοινωνικων προβληματων πρεπει να διερευνηθει αλλου.οχι στη βια.
οπως και το ιδιο υποστηριζω για τους εγκληματιες.το να τους χωσεις στη φυλακη και να τους φερεσαι σαν ζωα ειναι ανοητο και τραγικο.τους κανεις χειροτερους.

Έχεις γνωρίσει μια χαρά αστυνομικούς ε; Κι έχεις δει την συμπεριφορά τους σε τρίτο άτομο εκτός από σένα;
Σε κάποιον αλλοδαπό ας πούμε; Σε κάποιο αλητάκι με μακριά μαλλιά ή σκουλαρίκια;
Γιατί όταν κοιτάμε μόνο πως συμβαίνουν κάποια πράγματα στον εαυτό μας (ειδικά αν είμαστε σε καλή θέση) τότε δεν έχουμε λόγο να μην τα βλέπουμε ρόδινα. Κι αυτό είναι το λάθος της κοινωνίας βασικά, ότι όλοι κοιτάνε τι συμβαίνει μόνο με τον εαυτό τους.

Ναι. Και τον Νοέμβρη ήμουν στο δρόμο και στις πορείες. Αυτό δεν σημαίνει οτι θέλω να βγω στο δρόμο και να γαμήσω στο ξύλο όποιον μπάτσο βρω στο δρόμο. Θέλω να ξεσπάσω μόνο σε συγκεκριμενους. Θέλω να ξεσπάσω σε αυτους που ακουγοντας το παρακάτω

http://www.tvxs.gr/v6862

με κάνουν να ετοιμάζομαι για το κάτι παρα πανω…

Είμαι κατά της φιλοσοφίας που υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία, κατα στον τρόπο που ενεργουν κλπ. Όπως είμαι κατά αυτων που κάνουν ανούσια επεισόδια. Η ουσία είναι ο τραμπουκισμός και απο της 2 πλευρες. Με την διαφορά οτι ο τραμπουκισμός των μπάτσων είναι νομιμος. Η μαλακία όμως είναι στην ενέργεια που την πράττουν και οι 2.

Εχει σκεφτει κανεις γιατι το σωμα των αστυνομικων - παγκοσμιως- λειτουργει “Γαμωντας και δερνοντας”? Γιατι δεν ειναι ελληνικο φαινομενο μονο.

Καλα, εξαλλου βλεπουμε τι γινεται και σε αλλες χωρες τις τελευταιες μερες με συγκρουσεις κ καταστολη…

Γιατι έχουμε παγκόσμιο ανεξέλεγχτο καπιταλισμό.

τοποθετήσου λίγο αν θες, ενδελεχώς με τον γνωστό τρόπο.

εχω μακρια μαλλια,δεν ντυνομαι κοινωνικως αποδεκτα(metal:lol:),εχω μουσια κ.τ.λ.χωρις να με ξερει ο αστυνομικος μου φερθηκε και γαμω για μια πληροφορια που του ζητησα.σε μια αλλη περιπτωση με λοξοκοιταξε.
επισης εχω δει μπροστα στα ματια μου αστυνομικο να βοηθαει αλλοδαπο(με εξαθλιωμενη εμφανιση) με ευγενεια.
εννοειτε πως δεν υπαρχει περιπτωση να αμφισβητησω τις πολλες περιπτωσεις ρατσισμου.δεν ειμαι τυφλος.

Προφανως και δεν ειναι θεμα κοιωνικοοικονομικου συστηματος… Εγω ρωταω, απλοικα τελειως, για ποιο λογο ο αστυνομικος λειτουργει “γαμωντας και δερνοντας” ή με την λογικη “εγω ειμαι το κρατος”. ΤΡοφη για σκεψη.

Πιο πολύ λόγο συμφερόντων το είπα. Είναι πολύ “κερδοφώρο” για ένα κράτος να φτιάχνει μια ομάδα ενοπλων αντρων με την φιλοσοφία που θέλει το ίδιο το κράτος να τους περάσει. Αυτην του ΟΥΓΚ που πρέπει να δέρνει στις διαδηλώσεις κλπ. Επίσης, γενικά εξουσια τυφλώνει… Δν άλλο πιθανό αίτιο.

θεωρωντας οτι οταν λες ‘‘αστυνομικος’’ μιλας γενικα,διακρινοντας τις πολλες ή λιγες εξαιρεσεις,σου απαντω…
καθε ανθρωπος που του δινεται εξουσια,μαλλον ενστικτωδως,γουσταρει να επιβαλλεται.
και παλι ομως πιστευω οτι για αυτη την κατασταση της αστυνομιας ευθυνεται το πολιτικο συστημα που,προκειμενου να προστατευσει τα συμφεροντα των λιγων και τον καπιταλισμο,ανεχεται τετοια δραση απο τα σωματα ασφαλειας του.
κανενας ανθρωπος δε γεννιεται ‘‘γαμαω και δερνω’’.

Nα πω και εγώ την βλακεία μου; (Ρητορικό ήταν το ερώτημα. Θα την πω έτσι και αλλιώς :stuck_out_tongue: )

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και βολικό πράγμα σε όλη αυτή την κατάσταση από το να πούμε όλοι μαζί: “Τα ντου είναι κακό πράγμα από όπου και αν γίνονται”. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε αυτό, να συμφωνήσουμε και στο ότι αυτοί που την έπεσαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ήταν κακοί άνθρωποι και να πάμε χαρούμενοι για ύπνο. Το πιο εύκολο είναι αυτό. Το δύσκολο είναι να προσπαθήσουμε να αιτιολογήσουμε αυτή την κατάσταση, να βρούμε τις ρίζες της, να απονύμουμε ευθύνες στους κατασκευαστές της. Η λογική του indiferent sun είναι η πιο βολική: “Κακοί άνθρωποι οι μπάτσοι που βαράνε, κακοί άνθρωποι αυτοί που βαράνε μπάτσους χωρίς λόγο-παιδιά ειρήνη!” Το ερώτημα όμως είναι: Γιατί αυτές οι ακραίες συμπεριφορές. Μήπως τα άτομα που μπερδεύουν την ιδεολογία με την μαλακία είναι προϊόν μιας κατάστασης που τους ωθεί στο να παίρνουν αυτές τις λάθος αποφάσεις; Μήπως εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι απλά στο να κατακρίνουμε; Λέω μήπως;

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Κάνεις ένα σημαντικό λάθος. Το σύστημα δεν ΑΝΕΧΕΤΑΙ την βία και την “γαμάω και δέρνω” λογική από τους μπάτσους. Την ΘΕΛΕΙ. Την ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. Γιατί είναι η εύκολη λύση. Είναι πιο εύκολο να καταστέλεις τον εξεγερμένο λαό από το να προσπαθείς να τον ικανοποιήσεις. Είναι πιο εύκολο να δέρνεις τους μετανάστες από το να προσπαθείς να βρεις μία λύση με το πρόβλημά τους. Είναι πιο εύκολο να τραμπουκίζεις στα πρεζόνια από το να προσπαθείς να εξαλείψεις το πρόβλημα των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο ρόλος του μπάτσου στην καπιταλιστική κοινωνία. Να κάνει πιο εύκολη την ζωή του συστήματος. Και κάποιος που γίνεται μπάτσος είτε ηθελημένα είτε άθελά του γίνεται υποστηρικτής αυτού του συστήματος. Γι’ αυτό και δημιουργείται γενικότερο μίσος εναντίον του, γι’ αυτό και οι τυφλές επιθέσεις που δεν δικαιολογώ αλλά που “προκαλούνται” από τον ρόλο της αστυνομίας γενικότερα.

Για να κόψουμε τις ρίζες πρέπει αρχικά να δούμε το δέντρο