Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

παιδες πρεπει να την κανω.χαρηκα που τα ειπαμε.με αλλους συμφωνησα,με αλλους διαφωνησα.
κλεινοντας για σημερα θελω να πω, οτι κατ’εμε τα πραγματα ειναι πιο πολυπλοκα απο οτι φαινονται και η ευθυνη ανηκει σε πολλα σημεια της κρατικης οργανωσης.
Επισης,ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜ… ΤΑ ΜΟΥΝΙ…

καληνυχτα.

Μάλλον διαφωνούμε στο ποιο ακριβώς είναι το δέντρο. Ή ίσως και όχι. Ανέλυσε το λίγο παραπάνω…

να πω κι εγώ τη δικιά μου βλακεία? :stuck_out_tongue:

Γενικώς είμαι λίγο εκτός θέματος με την κουβέντα σας, αλλά κάποιες σκέψεις κάνω και είπα να τις γράψω.

Τα γεγονότα με τις ταραχές του Δεκέμβρη σας φαίνεται να είχαν αποτέλεσμα, ως προς την ΕΛΑΣ, ως τώρα? μάλλον όχι. Το αντίθετο μάλιστα.

Πάντως θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς. Το αντίκτυπο που θα εχει η δολοφονία του Αλέξη και ό,τι έχει ακολουθησει έκτοτε (για μένα, όλα είναι αλληλένδετα) θα φανεί στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΕΠΟΜΕΝΗΣ κυβέρνησης (Θα χάσω κάθε πίστη στην ανθρωπότητα αν ξαναβγούν αυτοί εδώ). Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως η Εξουσία έγραψε στα @@ της το “η αστυνομική βία σκοτώνει και προκαλεί ταραχές”. Λογικά δεν θα κάνει το ίδιο και με το “η αστυνομική βία ρίχνει κυβερνήσεις”…

Έχεις δίκιο αλλά δεν βρήκα άλλο θέμα που θα ταίριαζε καλύτερα. Και ήθελα πολύ να το ποστάρω γιατί με το παιδί που τις έφαγε τυχαίνει να έχουμε κοινούς φίλους…

Bσκ αυτο με το Δεκεμβρη θελει πολλεεεεεες ωρες κουβεντα και πολλες λογικα διαφωνιες…

Παντως, οσο αυξανεται η βια απο τη μια πλευρα- θα υπαρξει κι η απαντηση απο την πλευρα του κρατους… Ειναι επομενο.

Για να μπουν τα πραγματα στην θεση τους η ελληνικη αστυνομια παρολο που ειναι σε μεγεθος περισσοτερη κατα αναλογια κατοικων απο ολη την ευρωπη ειναι ανυπαρκτη κυριως λογω εντολων ανωθεν για να μην δρα οταν χρειαζεται δευτερον λογω της δημοσιουπαλληλικης νοοτροπιας και τριτον λογω της δυσφημησης της και της διαπομπευσης απο καναλια και θολοκουλτουριαριδες.Δυστηχως ασφαλεια δεν υπαρχει η εγκληματικοτητα εχει αυξηθει κατακορυφα και σαυτο σε μεγαλο ποσοστο ευθυνεται και η λαθρομεταναστευση και τα πραγματα θα πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο οσο η ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας οσο και η ανικανοτητα και η βλακεια των κυβερνωντων πολιτικων συνεχιζει να υφισταται.Αυτο που χρειαζεται ο τοπος δεν ειναι ζητημα μονοσυνθετο.Γεγονος ειναι παντως πως οποιος θεωρει το μεγαλυτερο συνολο της αστυνομιας τραμπουκους και μπατσους προφανως ζει σε αλλο πλανητη η δεν εχει την καταλληλη γνωση περι του πως πρεπει να λειτουργει η αστυνομια.Δυστηχως καποια πραγματα οπως η καταστροφη δημοσιας περιουσιας εξυβριση κατα των αρχων η ασυδοσια σε συνδυασμο με την παντελη ελλειψη παιδειας και πνευματικου επιπεδου δεν δινει την δυνατοτητα (ευτυχως) σε μια περιθωριοποιιμενη μεριδα του πλυθησμου να διακρινουν το πως πρεπει να λειτουργει μια κρατικη αστυνομια.Τελος,ελπιζω αν καποτε η αστυνομια μπορεσει να δρασει οπως επιβαλλει το καθηκον και να ξεβρωμισει την χωρα απο κοινα κακοποια στοιχεια που δεν δισταζουν να προβουν σε κακουργηματικες πραξεις στο ονομα μια ψευτο-ιδεολογιας που το μονο που κρυβει ειναι ανωμαλο ψυχισμο και το πνευματικο τελμα των εκαστοτε ανθρωπων ακομα και πολιτικα συμφεροντα.

Βασικα θέλω να πω πως αν δεν κατακρίνεις πρώτα κάποια πράγματα δεν μπορείς να σκεφτεις τους λόγους για τους οποιους δημιουργήθηκαν. Το λέω πάνω σε αυτο π είπες “Μήπως εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι απλά στο να κατακρίνουμε;”

Για την ώρα ισως είναι μια εύκολη λύση, αλλα πιστεύω είναι ένα βασικό στάδιο.

Το σύστημα δεν ΑΝΕΧΕΤΑΙ την βία και την “γαμάω και δέρνω” λογική από τους μπάτσους. Την ΘΕΛΕΙ. Την ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. Γιατί είναι η εύκολη λύση. Είναι πιο εύκολο να καταστέλεις τον εξεγερμένο λαό από το να προσπαθείς να τον ικανοποιήσεις. Είναι πιο εύκολο να δέρνεις τους μετανάστες από το να προσπαθείς να βρεις μία λύση με το πρόβλημά τους. Είναι πιο εύκολο να τραμπουκίζεις στα πρεζόνια από το να προσπαθείς να εξαλείψεις το πρόβλημα των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο ρόλος του μπάτσου στην καπιταλιστική κοινωνία. Να κάνει πιο εύκολη την ζωή του συστήματος. Και κάποιος που γίνεται μπάτσος είτε ηθελημένα είτε άθελά του γίνεται υποστηρικτής αυτού του συστήματος. Γι’ αυτό και δημιουργείται γενικότερο μίσος εναντίον του, γι’ αυτό και οι τυφλές επιθέσεις που δεν δικαιολογώ αλλά που “προκαλούνται” από τον ρόλο της αστυνομίας γενικότερα.

πιστεύω πάνω κάτω λέμε το ίδιο πράγμα.

Εσυ συνεχιζεις…

Τεσπα μαλλον λαθος τοπικ, αλλου τα ανεκδοτακια… Αλλα νταξει μωρε κατανοω καποια προβληματακια που μπορει να χεις και συ… Σου προτεινω μια καθε πρωι να καθαριζει ο εγκεφαλος και βλεπουμε

Ναι δεν τρελαθηκα ακομα.Με αυτα που ακουω ομως κοντα ειμαι.Στην Ελλαδα εχει χαθει η λογικη καιρο τωρα.

o damnation669 έχει απόλυτο δίκιο σ’αυτά που λέει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στην κοινωνία μας και στο ξέπλυμα από τους βρωμερούς μετανάστες. Αυτές τις εκλογές το ρίχνουμε ΛΑΟΣ μήπως δούμε άσπρη μέρα, έτσι μπούλη μου;

Μα κατεβαινουν τα Χρυσαυγουλα ευρωεκλογες το ξεχασες???

@Dark of the sun

Μα και βέβαια κατακρίνω τέτοιες επιθέσεις. Άλλωστε έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω (την χτενίζω που λέει και ο Γεωργίου) ότι οι εξεργέσεις που ξεκινάνε από τους καταπιεζόμενους προς τους καταπιεστές δεν γίνονται για να γίνουν τράμπα αυτοί οι ρόλοι. Γίνονται για να καταργηθούν αυτοί οι ρόλοι. Και τέτοιες επιθέσεις έχουν στόχο (έστω και άθελά τους) αυτή την τράμπα. Εννοείται πως τις κατακρίνω. Τέσπα, συμφωνούμε…

@Damnation669

Eπίσης στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν…

Έκτακτα!!! Επιτέλους λίγη τάξη σ’ αυτό μπουρδέλο, αρκετά με την ανικανότητα.

Απο τοτε που μας κυβερνα η αριστεροαναρχικη τρομοκρατια αρχισε αυτο. Μη φοβασε θα στρωσει

Το κακο δεν εμφανιζεται προφανως μονο στο σωμα των αστυνομικων και εννοειται οτι υπαρχουν και αστυνομικοι που σαν ανθρωποι ειναι εξαιρετικοτατοι-ποσοι ειναι αυτοι βεβαια!!! Το φαινομενο αυτο εμφανιζεται λογου χαρη στον δασκαλο, στον παπα, στον στρατιωτικο, στον γραφειοκρατη, στον βουλευτη, στον παρκαδορο στην παραλιακη κ.ο.κ.

Γιατι αυτό? Γιατι η κοινωνια μας (η οποια στηριζεται σε συγκεκριμενες παραδοχες, αξιες και θεσμους) ειναι δομημενη εξουσιαστικα απο τα πανω προς τα κατω. Να φερω ενα “χαζο” αλλα ενδεικτικο παραδειγμα. Στα ΜΜΜ εισαι υποχρεωμενος να σηκωθεις απο την θεση σου και να την παραχωρησεις σε εναν παπα, βασει ενος ηλιθιου νομου. Αυτοματως ο παπας μεσα στον ιστο των εξουσιαστικων δομων ειναι τροπον τινα και καταληγει να νιωθει ανωτερος απο σενα.

Μετεφερε τωρα αυτο το απλοικο παραδειγμα στο συνολο των κοινωνικων σχεσεων- ταξικων, θεσμικων, διαπροσωπικων κλπ. Ο παπας εξουσιαζει το ποιμνιο. Ο Στρατηγος το στρατιωτικο σωμα. Ο δασκαλος τους μαθητες. Ο αντρας τη γυναικα κ.ο.κ.

Περα λοιπον απο στερεοτυπα (αληθη μεν αλλα στερεοτυπα δε) της αλαζονειας της εξουσιας, της κακης εκπαιδευσης κλπ, το βασικοτερο προβλημα ειναι οτι , στην περιπτωση μας, ο αστυνομικος λειτουργει για την κοινωνια ευρισκομενος εκτος της κοινωνιας, οχι σαν πολιτικο ον, αλλα σαν ενστολος επαγγελματιας. Η κοινωνια βρισκεται εκει εξω και “δουλεια” του ειναι να να λειτουργησει ( γιαυτο και ο αστυνομικος δεν πρεπει να ειναι επαγγελμα αλλα λειτουργημα) υπερ της. Αυτος ομως, οντας εκτος κοινωνιας, καταληγει να “λειτουργει” ομοιοτροπως με αυτους που υποτιθεται κυνηγα.

Οσοι καταφερομαστε εναντιον του αστυνομικου σωματος, δεν καταφερομαστε εναντιον της αναγκης προστασιας απο το κοινο εγκλημα, αλλα εναντιον αυτων ακριβως των εξουαστικων δομων που διατρεχουν το συνολο του κοινωνικου ιστου. Το εγκλημα, σαν (αντι)κοινωνικη πραξη εδραζεται στη βαση μιας αλληλουχιας αιτιων, αλλα η αστυνομευση με τον τροπο που την ξερουμε οχι απλως δε λυνει το προβλημα αλλα συναμα το εντεινει. Ναι ο “αστυνομικος” ειναι και απαραιτητος αλλα σαν κομματι της κοινωνιας, που θα λογοδοτει οχι σε καποιον ανωτερο γραφειοκρατη, αλλα στην ιδια την κοινωνια, για την οποια εξαλλου λειτουργει .

εντιτ : αφενος λιγο ασυνδετο το κειμενο μου, δεν ειχα πολυ ορεξη να το προσεξω, αφετερου προχωρησε αρκετα η κουβεντα…:Ρ

Αν βγει ΛΑΟΣ, θα λυθεί και το πρόβλημα του πάρκινγκ στην Αθήνα. Θα γκρεμιστούν τα μισά σπίτια για να μπορούν να φέρνουν μανούβρες τα τανκς στα στενάκια.:stuck_out_tongue:

οφτόπικ τέλος.

Επιτέλους γιατί δεν μπορούσα να βγάλω το δικό μου βόλτα επειδη δεν χωράει!

Υπαρχει και εξουσια απο κατω προς τα πανω. Αν ειναι αυτο που φανταζομαι να μου λειπει καλυτερα…

δε σε πιανω…:-k

Φυσικα στο λαος θα το ριξουμε?Που αλλου πασα μου?Δεν βλεπω κατι αλλο σοβαρο και υπευθυνο.Ισως αν δεν υπηρχε λαος θα στηριζα πρασσινους οικολογους.Τουλαχιστον οσοι ειναι ακροαριστεροι ας το σκεφτουν λιγο καλυτερα πριν ψηφισουν συριζα ι κκε και ας στηριξουν οικολογους.Ειναι καλο να ακουγονται νεες φωνες παρολο που οι πρασσινοι δεν εχουν βρει ακομα μια συμπαγης ταυτοτητα μεταξυ τους (οποιος το αμφισβητει αυτο εχω να αναφερω και παραδειγμα).