Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Ένα μεμονωμένο περιστατικό που ψάρεψα από το Indymedia:

Το συγκεκριμένο αστυνομικό είχα μηνύσει για τον ξυλοδαρμό, τις απειλές και τις εξυβρίσεις που δέχτηκα απ’ αυτόν, στις 17-6-2005, μέσα στο Α.Τ. Τρικάλων. Αύριο 8-10-2007, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Τρικάλων, ο εν λόγω αστυνομικός κάθεται στο εδώλιο και παραπέμπεται για: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΑΠΕΙΛΗ, ΕΞΥΒΡΙΣΗ, ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΘΕΙΩΝ.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Το μεσημέρι της 17-6-2007 είχα προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων, μετά από μια συμπλοκή που έγινε με έναν μεσήλικα στο δρόμο, όπου ο συγκεκριμένος μεσήλικας (βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του για ασήμαντη αφορμή) μου επιτέθηκε με ένα ΣΦΥΡΙ και μου κατάφερε ένα χτύπημα ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ενώ εγώ προσπάθησα να τον αποκρούσω παίρνοντας ένα ξύλο από το δρόμο.

Στη συνέχεια, ο εν λόγω “παλικαράς” (σαφώς ενοχλημένος από την προσπάθειά μου να τον αποκρούσω και όχι να το βάλω στα πόδια) κάλεσε και την Αστυνομία, η οποία μας προσήγαγε ακολούθως στο Α .Τ. Τρικάλων.

Με το που φτάσαμε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι χαιρετούρες και οι οικειότητες σχεδόν όλων των μπάτσων με τον εν λόγω “παλικαρά” μου έδωσαν κατευθείαν να καταλάβω με τι είδους άνθρωπο έμπλεξα και τι πάρε-δώσε έχει ο εν λόγω “κύριος” (εργολάβος στο επάγγελμα) με τα όργανα της Τάξης…

Επειδή όμως κι εγώ είμαι γνωστός στην Αστυνομία, για τη στάση ζωής μου και τα φρονήματά μου, η αντιμετώπισή μου από τους μπάτσους μέσα στο Α.Τ. ήταν ακριβώς η αντίθετη από την αντιμετώπιση του εν λόγω ρουφιάνου…

Βρέθηκα λοιπόν αντιμέτωπος κατευθείαν με έναν οχετό εξυβρίσεων, προσβολών και ειρωνειών (του στυλ: “τι λαβράκι ήταν αυτό που βγάλαμε σήμερα!”), ενώ είχα την “τύχη” να πέσω πάνω στον Αξιωματικό Υπηρεσίας στον οποίον είχα αρνηθεί να πάω πριν από 1 μήνα για κατάθεση για μια υπόθεσή μου…

Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός Υπηρεσίας ήταν ο προαναφερόμενος μπάτσος, Αθανάσιος Πουλιανίτης… Το τι επακολούθησε μετά, δεν περιγράφεται εύκολα… Για την ιστορία, να αναφέρω ότι εκτός από τα ΓΡΟΘΙΕΣ και τις ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ο κρατικός χουλιγκανισμός του εν λόγω Αστυνομικού επάνω μου περιελάμβανε και κάμποσα χτυπήματα επάνω μου ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ! Ενώ ολοκληρώθηκε με το πέταγμα επάνω μου 2 εμφιαλωμένων μπουκαλιών νερού (μαζί με το περιεχόμενό τους…). Τις βρισιές και τις προσβολές βέβαια δεν έχει νόημα να τις αναφέρω… Θα αναφέρω όμως μια φράση του εν λόγω Αστυνομικού, ο οποίος σε κάποια φάση μου είπε: “κάτσε περίμενε τώρα να δεις, να πάρω ένα μαδέρι από την αποθήκη, ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΑΙΜΑ ΚΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΤΣΟΓΛΑΝΙ!”…

Όλα αυτά βέβαια τα κατέγραψα στη μήνυση που του έκανα ακολούθως…

Όπως επίσης και τις φωτογραφίες των τραυμάτων μου που συμπεριέλαβα σ’ αυτήν, όπως και το 2 σελίδων Ιατρικό Πιστοποιητικό της κατάστασης της υγείας μου μετά τον εν λόγω ξυλοδαρμό…

Η συνέχεια;

Ποινική δίωξη του εν λόγω Αστυνομικού, προανάκριση, Ανάκριση, και τελικά παραπομπή του στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων αύριο, με τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

2. ΑΠΕΙΛΗ

3. ΕΞΥΒΡΙΣΗ

4. ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΘΕΙΩΝ.

Μάρτυρες υπεράσπισής του 3 Αστυνομικοί και … ο φίλτατος των Αστυνομικών κύριος εργολάβος, ο οποίος μου είχε επιτεθεί αρχικά το μεσημέρι της 17-6-2005… (Και με τον οποίον είμαστε επίσης αντίδικοι…).

Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Φράση την οποίαν είχα γράψει και τότε, όταν είχα καταγγείλει αυτό το συμβάν, τόσο σ’ αυτό το site, όσο και σε γνωστή μηνιαία αντικαθεστωτική εφημερίδα…

Το αν θα επαληθευτεί πλήρως, θα φανεί αύριο…

Αριθμός πινακίου 10.

Όσοι πιστοί προσέλθετε…

ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΑΝ ΑΡΧΟΝΤΑΣ,

ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣ…

Kαι η τελική απόφαση μας αποδυκνείει το ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν ΚΑΙ οι δικαστικοί:

Δευτέρα 8-10-2007, ώρα 15:30, Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων.

Και το Δικαστήριον τελικά απεφάνθη:

"Λόγω αμφιβολιών του Δικαστηρίου για το αν οι τραυματισμοί του μηνυτή οφείλονται τελικά στον κατηγορούμενο Αστυνομικό ή στην συμπλοκή που είχε προηγηθεί με άλλον πολίτη,

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΘΩΟ".

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ποινές-«χάδια», τις οποίες μάλιστα οι περισσότεροι έχουν ήδη εκτίσει κατά το διάστημα που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επέβαλε το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. στους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου, στη γνωστή υπόθεση της ζαρντινιέρας.

Συγκεκριμένα στον αρχιφύλακα που διακρίνεται στο βίντεο του ξυλοδαρμού να κλωτσάει βάναυσα τον νεαρό, επεβλήθη η… «εξοντωτική»!! ποινή της εξάμηνης αργίας. Pοινή… τετράμηνης αργίας (!!!) με πρόσκαιρη παύση επεβλήθη στον αστυνόμο Β’ που επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση της βαρβαρότητας με την υπόθεση της «ζαρντινιέρας», ενώ η ποινή για άλλους τρεις αστυφύλακες ήταν αργία με απόλυση για διάστημα… δύο και τριών μηνών!!! «Αθώοι» κρίθηκαν δύο ακόμη αστυφύλακες που φαίνονται στα τηλεοπτικά πλάνα του ξυλοδαρμού. Παράλληλα, έχει ήδη επιβληθεί ποινή… 15ήμερης αργίας (αυτή κι αν είναι απόφαση-πρόκληση στην κοινή νοημοσύνη) στον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που κατηγορείτο για απλή συνέργεια και σήμερα υπηρετεί ως αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς.

Βρηκα λινκ για να κατεβασει οποιος θελει ολοκληρο το βιντεο τγς ζαρντινιερας. Απο το black tracker το βρηκα οπως φαινεται. Ειναι για torrent.

http://www.black-tracker.gr/details.php?id=132&searched=ζαρντινιερα

επισης ενα ακομα λινκ απο το youtube
“merika katorthomata twn mpatswn”

Oυδέν σχόλιο…

Αυτοι παραειναι γκαου μπιου! Και γελανε στο τελος. Αν ειναι δυνατον.

Σκηνές βγαλμένες από τα κολαστήρια του Αμπού Γκράιμπ ή του Γκουαντάναμο, με μεθόδους προσαγωγής και ανάκρισης που θυμίζουν την αντιτρομοκρατική εκστρατεία της CIA, και στην Κρήτη από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ή υπερβολικές μέθοδοι αστυνομικών επιχειρήσεων;

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, όπου το Σύνταγμά της κατοχυρώνει τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες και η δικονομία της είναι η ασπίδα θωράκισης της Δημοκρατίας.

Μέθοδοι αλά “αμερικάνα”, όπως καταγγέλλεται από πολίτη επίσημα στο Ηράκλειο, Ελλήνων αστυνομικών κάνουν πράξη “εφιάλτες” που μόνο σε ανελεύθερα και ολοκληρωτικά καθεστώτα συναντάμε.
Η είδηση από μόνη της προκαλεί… τρόμο. Αστυνομικοί με κουκούλες, σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία πολίτη, τον συλλαμβάνουν έξω από το σπίτι του, τον “τσουβαλιάζουν” σε συμβατικό πολυτελές τζιπ της Αστυνομίας, του φορούν κουκούλα, τον οδηγούν σε άγνωστο και υπόγειο τόπο, όπου δεμένο με χειροπέδες πάνω σε μια καρέκλα τον ανακρίνουν επί δίωρο φορώντας πάντα οι ίδιοι κουκούλες. Μάλιστα του διευκρινίζουν ότι δεν έχουν τίποτα σε βάρος του, ότι πρόκειται για «φιλική συζήτηση», κάνουν ερωτήσεις για άγνωστα στον ίδιο πρόσωπα, εκτοξεύουν απειλές ότι έχουν στοιχεία για συμμετοχή του σε προπαρασκευή παράνομης πράξης με όπλα, και τελικά δύο ώρες μετά τον “τσουβαλιάζουν” με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, φορώντας του κουκούλα, και τον εγκαταλείπουν στο ύψος του ΚΤΕΟ, χωρίς άλλες εξηγήσεις.

Gια πρώτη φορά, με την ένδειξη και μόνο του υπόπτου ή όχι, ένα άτομο “απαγάγεται” έξω από το σπίτι του, του φορούν κουκούλα, οδηγείται σε άγνωστο τόπο από κουκουλοφόρους αστυνομικούς, ανακρίνεται με χειροπέδες, αυτό βαφτίζεται «φιλική κουβέντα» και στη συνέχεια αφού του λένε ότι δεν κατηγορείται για κάτι, φορώντας του ξανά κουκούλα τον εγκαταλείπουν σε περιοχή πολύ μακρύτερα από το σημείο “απαγωγής” του.

Η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση, που συνιστά βίαια κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, σύμφωνα πάντα με την επίσημη καταγγελία, από χθες βρίσκεται επίσημα σε γνώση της Εισαγγελίας Ηρακλείου, αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο εν λόγω πολίτης κατέθεσε επίσημα αναφορά με αριθμό πρωτοκόλλου 170/08 στον εισαγγελέα Ηρακλείου, την οποία κοινοποιεί με αριθμό πρωτοκόλλου 68/08 και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Πηγη:Νεα Κρήτη, Cretetv

Ελεγα να μην ξανασχοληθω με πολιτικα στο φορουμ αλλα τα σημερινα γεγονοτα για μια ακομη φορα με εκαναν να ντρεπομαι που ζω σε αυτην την χωρα. Στο παρακατω βιντεο (απο το ΣΚΑΪ) φαινονται καθαρα οι Χρυσαυγιτες (ειναι αυτοι που κρατανε και ντροπιαζουν τις ελληνικες σημαιες) να περνανε αναμεσα απο τα ΜΑΤ και να χτυπανε τους διαδηλωτες.

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72667&cid=1012&bc=1012&lsc=1

Δε χρειάζεται να δω το βίντεο… μου είναι αρκετή η περιγραφή… Θα έλεγα πολλά, θα μπορούσα να πω και για τα ΜΜΕ, για το οτι δεν υπήρξε κάποια είδηση που να εστιάζει στο οτι κάπου πήγε να γίνει μια διαδήλωση με θέμα τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τους φασίστες… Όχι. Τα επεισόδια. Η βία. Όπως πάντα. Για να βλέπει ο κόσμος να λέει, τι καλά που κάθομαι σπιτάκι μου. Έτσι.

Chrisp, αν δεν γράφεις και συ για πολιτικά στο φόρουμ, που έχεις και πέντε απόψεις πάνω στο θέμα, πόσοι θα κάτσουν να το πάρουν στα σοβαρά? Τέσπα.

Ναι, που ειναι το περιεργο? Αμα δεν στηριξουν τα ΜΜΕ και τα ΜΑΤ μια οργανωση που χρηματοδοτειται απο το κρατος, ποιον θα στηριξουν? Θυμαστε ποτε να αναφερθηκαν σε χρυσαυγιτες και να τους κατηγορησαν? Τους συμφερει να υπαρχουν τετοιες εθνικοφασιστικες ομαδες, γι’αυτο και τις χρηματοδοτουν και τις συντηρουν.

πάντως, πέρα από την πλάκα, το κέντρο σήμερα ήταν πολύ όμορφο. Είχαν κόψει την κίνηση, μη επιτρέποντας σε αυτοκίνητα να μπουν στο κέντρο και έκανες τις δουλειές σου με ησυχία, περνόντας το δρόμο όποτε ήθελες. Όνειρο ήταν.

Μήπως να σκεφτούμε ξανά την απαγόρευση εισόδου ΙΧ στο κέντρο?

Ον τόπικ: από ό,τι διάβασα η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ήταν η προγραμματισμένη και οι ακροαριστεροί πήγαν σε αντιπορεία. Όχι το αντίθετο. Όπως και να έχει, είτε αριστερός είτε δεξιός αν είσαι, αν πλακώνεσαι για μένα είσαι χαζός…

Οταν μια δολοφονικη οργανωση που ευθυνεται για εκατονταδες απροκλητες επιθεσεις σε αριστερους, αντιεξουσιαστες και μεταναστες κανει διαδηλωση, τοτε σαν ενεργος πολιτης επιλεγω την αντιδραση. Το θεωρω ο,τι πιο αξιοπρεπες μπορω να κανω. Θα μπορουσα να κατσω στο σπιτι μου και να παιζω Pro αλλα δεν το εκανα. Αν επιβαλλεται να συγκρουστω με τα σκουληκια θα το κανω.

Επισης η αντιφασιστικη διαδηλωση δεν ηταν μοναχα απο ακροαριστερους. Συμμετειχαν αναρχικες, αριστερες, αντιρατσιστικες και μεταναστευτικες οργανωσεις. Οι αναρχικοι δυστυχως εκαναν παλι του κεφαλιου τους και φερουν ευθυνη για τους τραυματιες (1 μαχαιρωμενος, 2 χτυπημενοι στο κεφαλι απο πετρες).

Το ζητημα ειναι ομως οτι μελη παρακρατικων δολοφονικων οργανωσεων και η Ελληνικη Αστυνομια βιντεοσκοπηθηκαν να συνεργαζονται. Ειναι μεγιστη ντροπη για την αποκαλουμενη Ελληνικη Δημοκρατια.

Υπάρχει κανένας νεκρός?

Συμφωνώ 100% με Κρισπ

Δυστυχώς όχι… Νεκροί έπρεπε να υπάρχουν σήμερα, και να είναι και αρκετοί… Κάποια άλλη φορά ίσως…

Mπάτσοι, tv, νεοναζι, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Όσο για τα χρυσά αυγά, είναι δημιούργημα της ΚΥΠ που φτιάχτηκε για επιθέσεις σε καταλήψεις, αριστερούς κλπ., ώστε να κάνει την δουλειά της αστυνομίας χωρίς αυτή να εκτείθεται.

Επισης:

Πανω που αρχισα να ξενερωωωνωωω
Δακρυγονο, δακρυγοοοονο!
Δεν αντεχω αλλο οξυγοοοοονοοοο
Δακρυγονο, δακρυγοοοονο!

οι χρυσαυγήτες είχαν συγκέντρωση για το απόγευμα … :wink: :wink:

Κρισπ ησουν στην αντιδιαδηλωση? Τι κοσμο ειχε η Χρυση Αυγη και τι κοσμο εσεις? Απ’οσο ξερω παντως θα επιχειρησουν μια νεα διαδηλωση γιατι ακουσα πως ο εισαγγελεας απαγορευσε αυτην που ετοιμαζαν σημερα. Μπορει να ναι και ραδιο-αρβυλα ομως.

δε θα γραψω πολλα απλα δυο φωτογραφιες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ των “φρουρων” της δημοκρατιας και της ταξης με τους εχθρους της δημοκρατιας και ΚΥΡΙΩΣ με τους νοσταλγους των στρατοπεδων συγκεντρωσης και ρων θαλαμων αεριων.

φασιστας με μαχαιρι και αριστερα στη φωτο “φρουρος” της δημοκρατιας και της ταξης (βλεπε ματ) συνομιλει με φασιστα

Εγώ δεν εκπλήσομαι και τόσο πάντως… Κάτι τέτοια μας είναι ήδη γνωστά από το '60. Απλα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Γιατί είναι κακή η πρώτη φώτο? Όποια και αν είναι τα πολιτικά τους πιστεύω, η αστυνομία θα πρέπει να τους συμπεριφερθεί όπως ακριβώς πρέπει σε όλους τους πολίτες της χώρας αυτής.

Όπως και να έχει, το είπα και πιο πάνω. Τα άτομα που οργάνωσαν την αντιπορεία φέρθηκαν ηλιθιωδώς. Απλά έδωσαν airplay στη Χρυσή Αυγή και χρυσή ευκαιρία για μικροπολιτική στα δεξιά κόμματα. Του χρόνου μία παρόμοια αντιπορεία της αριστεράς θα έχει όσους είχε και φέτος, ενώ του χρόνου η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής θα έχει κάποιους παραπάνω.

Τέλος, η βία φέρνει βία. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στον αιώνα των άπαντα να δεχθώ ως αξιοσέβαστο άτομο, κάποιον που πάει σε πορεία με επιθετικά όπλα όπως η μολότωφ. Αν δεξιός ή αριστερός έριξε την πρώτη πέτρα δε με νοιάζει. Αυτά είναι απλά δικαιολογίες. Όταν κάποια άτομα είναι μαζεμένα σε ένα μέρος και αν δε τα πειράξει κανείς και αυτά δε θα πειράξουν κανένα, μου φαίνεται απαράδεκτο να πηγαίνουν και να τους επιτίθονται. Άσε που και αν απλά τους προσεγγίσεις δίχως να επιτεθείς, τους προκαλείς το αίσθημα της αυτοάμυνας…

Μαζεύτηκαν 100 βλάκες σε μια πλατεία και πήγαν άλλοι βλάκες και τους έκαναν μάγκες…