Ένα μεμονωμένο περιστατικό που ψάρεψα από το Indymedia:
Το συγκεκριμένο αστυνομικό είχα μηνύσει για τον ξυλοδαρμό, τις απειλές και τις εξυβρίσεις που δέχτηκα απ’ αυτόν, στις 17-6-2005, μέσα στο Α.Τ. Τρικάλων. Αύριο 8-10-2007, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Τρικάλων, ο εν λόγω αστυνομικός κάθεται στο εδώλιο και παραπέμπεται για: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΑΠΕΙΛΗ, ΕΞΥΒΡΙΣΗ, ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΘΕΙΩΝ.
Λίγα λόγια για την ιστορία:
Το μεσημέρι της 17-6-2007 είχα προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων, μετά από μια συμπλοκή που έγινε με έναν μεσήλικα στο δρόμο, όπου ο συγκεκριμένος μεσήλικας (βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του για ασήμαντη αφορμή) μου επιτέθηκε με ένα ΣΦΥΡΙ και μου κατάφερε ένα χτύπημα ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ενώ εγώ προσπάθησα να τον αποκρούσω παίρνοντας ένα ξύλο από το δρόμο.
Στη συνέχεια, ο εν λόγω “παλικαράς” (σαφώς ενοχλημένος από την προσπάθειά μου να τον αποκρούσω και όχι να το βάλω στα πόδια) κάλεσε και την Αστυνομία, η οποία μας προσήγαγε ακολούθως στο Α .Τ. Τρικάλων.
Με το που φτάσαμε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι χαιρετούρες και οι οικειότητες σχεδόν όλων των μπάτσων με τον εν λόγω “παλικαρά” μου έδωσαν κατευθείαν να καταλάβω με τι είδους άνθρωπο έμπλεξα και τι πάρε-δώσε έχει ο εν λόγω “κύριος” (εργολάβος στο επάγγελμα) με τα όργανα της Τάξης…
Επειδή όμως κι εγώ είμαι γνωστός στην Αστυνομία, για τη στάση ζωής μου και τα φρονήματά μου, η αντιμετώπισή μου από τους μπάτσους μέσα στο Α.Τ. ήταν ακριβώς η αντίθετη από την αντιμετώπιση του εν λόγω ρουφιάνου…
Βρέθηκα λοιπόν αντιμέτωπος κατευθείαν με έναν οχετό εξυβρίσεων, προσβολών και ειρωνειών (του στυλ: “τι λαβράκι ήταν αυτό που βγάλαμε σήμερα!”), ενώ είχα την “τύχη” να πέσω πάνω στον Αξιωματικό Υπηρεσίας στον οποίον είχα αρνηθεί να πάω πριν από 1 μήνα για κατάθεση για μια υπόθεσή μου…
Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός Υπηρεσίας ήταν ο προαναφερόμενος μπάτσος, Αθανάσιος Πουλιανίτης… Το τι επακολούθησε μετά, δεν περιγράφεται εύκολα… Για την ιστορία, να αναφέρω ότι εκτός από τα ΓΡΟΘΙΕΣ και τις ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ο κρατικός χουλιγκανισμός του εν λόγω Αστυνομικού επάνω μου περιελάμβανε και κάμποσα χτυπήματα επάνω μου ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ! Ενώ ολοκληρώθηκε με το πέταγμα επάνω μου 2 εμφιαλωμένων μπουκαλιών νερού (μαζί με το περιεχόμενό τους…). Τις βρισιές και τις προσβολές βέβαια δεν έχει νόημα να τις αναφέρω… Θα αναφέρω όμως μια φράση του εν λόγω Αστυνομικού, ο οποίος σε κάποια φάση μου είπε: “κάτσε περίμενε τώρα να δεις, να πάρω ένα μαδέρι από την αποθήκη, ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΑΙΜΑ ΚΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΤΣΟΓΛΑΝΙ!”…
Όλα αυτά βέβαια τα κατέγραψα στη μήνυση που του έκανα ακολούθως…
Όπως επίσης και τις φωτογραφίες των τραυμάτων μου που συμπεριέλαβα σ’ αυτήν, όπως και το 2 σελίδων Ιατρικό Πιστοποιητικό της κατάστασης της υγείας μου μετά τον εν λόγω ξυλοδαρμό…
Η συνέχεια;
Ποινική δίωξη του εν λόγω Αστυνομικού, προανάκριση, Ανάκριση, και τελικά παραπομπή του στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων αύριο, με τις ακόλουθες κατηγορίες:
-
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ
-
ΑΠΕΙΛΗ
-
ΕΞΥΒΡΙΣΗ
-
ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΘΕΙΩΝ.
Μάρτυρες υπεράσπισής του 3 Αστυνομικοί και … ο φίλτατος των Αστυνομικών κύριος εργολάβος, ο οποίος μου είχε επιτεθεί αρχικά το μεσημέρι της 17-6-2005… (Και με τον οποίον είμαστε επίσης αντίδικοι…).
Έχει ο καιρός γυρίσματα…
Φράση την οποίαν είχα γράψει και τότε, όταν είχα καταγγείλει αυτό το συμβάν, τόσο σ’ αυτό το site, όσο και σε γνωστή μηνιαία αντικαθεστωτική εφημερίδα…
Το αν θα επαληθευτεί πλήρως, θα φανεί αύριο…
Αριθμός πινακίου 10.
Όσοι πιστοί προσέλθετε…
ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΑΝ ΑΡΧΟΝΤΑΣ,
ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣ…
Kαι η τελική απόφαση μας αποδυκνείει το ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν ΚΑΙ οι δικαστικοί:
Δευτέρα 8-10-2007, ώρα 15:30, Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων.
Και το Δικαστήριον τελικά απεφάνθη:
"Λόγω αμφιβολιών του Δικαστηρίου για το αν οι τραυματισμοί του μηνυτή οφείλονται τελικά στον κατηγορούμενο Αστυνομικό ή στην συμπλοκή που είχε προηγηθεί με άλλον πολίτη,
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΘΩΟ".
Τα συμπεράσματα δικά σας.