Για πολλοστή φορά συμφωνώ με karvou.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο της Ελευθεροτυπίας:
Αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.
ΔΟΞΑΣΤΗΚΕ για μια ακόμη φορά το Σάββατο η Ελληνική Αστυνομία με ένα δεκάωρο εκπληκτικής πολεμικής δράσης στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας συμπολεμιστές ομάδες κρούσης της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Μη γελάς, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.!
ΕΧΘΡΟΣ στην πολεμική επιχείρηση ήταν οι αντεξουσιαστές, που τους εμφανίζουν να προκάλεσαν τους φιλήσυχους εθνικόφρονες νέους, οι οποίοι, όλως τυχαίως, ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, τσεκούρια, μαχαίρια, πέτρες, καδρόνια και άλλα αυτοσχέδια φονικά όπλα. Ολον αυτόν τον οπλισμό τον έβλεπε η Αστυνομία. Μη γελάς, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.!
ΓΝΩΡΙΖΕ η Αστυνομία, ότι η ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή», με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ιμια, είχε προγραμματίσει για τις 7 μ.μ. του Σαββάτου εκδήλωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Γνώριζε, επίσης, ότι στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, στις 2 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί αντιρατσιστική εκδήλωση από πολλές οργανώσεις και φορείς. Μπορούσε, άρα, να προβλέψει τι θα συμβεί. Γιατί δεν το έκανε; Μη γελάς, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.!
ΟΤΑΝ ΜΕΛΗ των αντιρατσιστικών οργανώσεων, από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κολοκοτρώνη, βρέθηκαν αντιμέτωπα με διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες περιφρουρούσαν τους «χρυσαυγίτες», που είχαν καταλάβει την πλατεία. Μη γελάς, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.!
ΑΠΟ ΤΗ Σταδίου μια ομάδα αντεξουσιαστών επιχείρησε να κατευθυνθεί προς την Κολοκοτρώνη. Τότε δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τα ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν κλομπ και δακρυγόνα. Ενισχύθηκε η επίθεση και με τους οπλισμένους «χρυσαυγίτες» - συμμάχους των ΜΑΤ, που δρούσαν μέσα από τις γραμμές των αστυνομικών, όπως το κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες. Μη γελάς, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.!
ΠΕΔΙΟ πολεμικών συγκρούσεων έγινε για 10 ολόκληρες ώρες το κέντρο της Αθήνας, για να αποκαλυφθεί πανηγυρικά η αδελφική συνεργασία της Αστυνομίας με την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Θύματα της μάχης, αντιρατσιστές και διερχόμενοι πολίτες, όπως συνήθως συμβαίνει. Οι συμμαχικές δυνάμεις δεν είχαν απώλειες. Μη γελάς, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.!
ΜΕΤΑ ΤΟ τέλος των πολεμικών συγκρούσεων, ακολούθησαν συλλήψεις και προσαγωγές, ως συνήθως, και εξεδόθη πολεμικό αστυνομικό ανακοινωθέν, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία ενήργησε αποτελεσματικά και ψύχραιμα και εξαιτίας της τακτικής της αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Μη γελάς, αυτή είναι η νεοδημοκρατική ΕΛ.ΑΣ.!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/02/2008
ποτε θα καταλαβουν(με) οτι ολα αυτα ειναι παιχνιδια της εξουσιας?
ποτε θα καταλαβουν(με) οτι δεξιοι,αριστεροι,αναρχικοι,φασιστες παιζουν το παιχνιδι τους?
λετε το κρατος μεσω της ΕΛ.ΑΣ να μην μπορουσε να καταστειλει οποιαδηποτε ενεργεια γινοταν απο οποιαδηποτε παραταξη στην περιπτωση που την θεωρουσε απειλητικη??
ακολουθησε λοιπον για ακομα μια φορα την κλασσικη συνταγη:
τους αφηνω να τα σπασουν,να τρομοκρατηθει ο κοσμος,να νιωθει οτι εχει την αναγκη της αστυνομευσης!
και ολοι ξερουμε ποσο αποτελεσματικη ειναι αυτη η τακτικη.(να ναι καλα και οι ρουφιανοι οι δημοσιογραφοι!)
και πιο συγκεκριμενα αναφερομαι στους αναρχικους,
μιας και οπως πανω κατω ολοι γνωριζουμε οι ακροδεξιοι αποτελουν οργανα του κρατους
στην περιπτωση που δεν αλλαξουν κατευθυνση στον αγωνα τους
δεν προκειται να καταφερουν τιποτα
οσο δικιο και να εχουν
με τις φωτιες και τις πετρες το χανουν
και δω ερχεται η ευλογη απορια
ποσο σιγουροι ειμαστε οτι δεν εχουν εισχωρησει “οργανα” του κρατους μεσα στις ταξεις των αναρχικων???
Σκηνικό σήμερα στο σχολείο.Παιδί κάνει πλάκα σε εθνικιστή…ακολουθεί σύντομος διάλογος.
-Παιδί : Τι έγινε χθες ρε με τα επεισόδια ???
-Εθνικιστής : Πόσοι(αναρχικοί) είναι στο νοσοκομείο,ε? Πόσοι,πόσοι ?
Παει πολυ καιρος που ποσταρα κατι σχετικο με πολιτικα στο φορουμ αλλα με αφορμη αυτο, δυο σχολια μονο:
Ναι, συμφωνω απολυτα πως η “αστυνομια” θα πρεπει να συμπεριφερεται σε διαδηλωτες, συγκεντρωμενους κλπ οπως σε ολους τους Ελληνες πολιτες! Εχεις ομως καμια ιδεα πως συμπεριφερεται η αστυνομια σε “Ελληνες πολιτες” που διαδηλωνουν οταν δεν ανηκουν ιδεολογικα σε αρρεστους σε αυτους χωρους? Προσωπικα εχω δει καταμουτρα το ευγενικο προσωπο της (νοιαζομαστε για τους πολιτες) ΕΛ.ΑΣ. και εχουμε δεχτει επιθεσεις χωρις καν να προκαλεσουμε απο ΜΑτατζιδες μονο και μονο γιατι “ετυχε” να ειμαστε καπου. Δεν ειχαμε κανει ΤΙΠΟΤΑ, δεν φοραγαμε κουκουλες, δεν κραταγαμε οπλα (οπως τα αγαπημενα τους παιδια) αλλα μαλλον το λαθος μας ηταν πως δεν κραταγαμε και “ελληνικες” σημαιες…
Στα υπολοιπα που γραφεις εχεις σε πολυ μεγαλο μερος δικιο. Οι “αναρχικοι” (γιατι πολλοι απο αυτους μονο τετοιοι δεν ειναι) εχουν καταφερει να κερδισουν μεγαλο μερος της αντιπαθειας των πολιτων (καλα σε αυτο βοηθανε και αλλοι…γκουχΜΜΕγκουχ) λογω των μεθοδων που εχουν επιλεξει να χρησιμοποιουν για να εκφρασουν την “αγανακτηση” τους.
Και γω θελω η αστυνομια να φερεται σωστα σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτες συμφωνα με τα δικαιωματα τους και οπως οριζεται απο το Συνταγμα. Αλλα μαλλον δεν ειναι ολοι οι πολιτες ιδιοι στα ματια τους…
Ε, και στην τελικη δες και αυτο. Περιφρουρουσαν μια ομαδα που εφερε οπλα που ο καθε απλος Ελληνας πολιτης χρησιμοποιει στην καθημερινοτητα του!#-o Αν οι αστυνομικοι ηταν διπλα σε προσυγκεντρωση “αριστερων” οι οποιοι θα εφεραν τον ιδιο “εξοπλισμο” εχεις καμια ιδεα τι θα ειχε γινει? Φανταζομαι δεν θα τους ελεγαν “ε, παλικαρι, ωραιο χασαπομαχαιρο!! Να το δω! Ουαουουου!!! Απο που το πηρες? Θελω και γω!”#-o
Και ναι, μπορει να “προκαλεσαν” οι “αντιεξουσιαστες” αλλα οταν αρχισαν και οι Χρυσαυγιτες να προκαλουν ζημιες και να χτυπανε γιατι κυριο μελημα της ΕΛ.ΑΣ. ηταν να σταματησει ΜΟΝΟ τη μια ομαδα ταραξιων? Οι αλλοι με τις σημαιες ειχαν τον ρολο των γιατρων χωρις συνορα και τους ειχαν αναμεσα στις δυμοιριες των ΜΑΤ για να κουβαλανε τις γαζες και το ιωδιο?:-k
Μαζί σου Thorgal. Και εγώ έχω δει την άλλη πλευρά της αστυνομίας από κοντά. Η Αστυνομία πρέπει να έχει παρόμοια συμπεριφορά παντού! Το προσυπογράφω όπου θες και με κλειστά τα μάτια. Δε μπορούμε όμως να τους κατηγορούμε επειδή ήταν σωστοί αυτή τη φορά…
Στον χώρο που περιφρουρούσαν (υποθέτω) υπήρχαν και άοπλοι πολίτες που η αστυνομία όφειλε να προστατέυσει, αφού δέχονταν επίθεση… Μην ξεχνάς και ποιοι βρέθηκαν σε θέση αυτοάμυνας και επομένως προστατεύει και ο νόμος…
Το θέμα είναι οτι είναι σωστοί εκεί που θέλουν να είναι.
Οι χρυσαυγίτες ήταν σε αυτοάμυνα?
δεν τα ξέρω καλά και δεν επιμένω. Αλλά εγώ όταν πήγα κέντρο είδα τους Χρυσαυγίτες συγκεντρωμένους σε ένα σημείο και όλους τους άλλους γύρω τους. Θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία η ανάκαλυψη της στάσιμης επίθεσης…
Να τους θαψουν ζωντανους να ησυχασουμε. Αλλα μετα μπορει να φυτρωσουν και αλλα αυγα.
Οι φασίστες είχαν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα. Ήταν εκεί από τις 11. Τι δουλειά είχαν… Ήθελαν να πλακωθούν. Περιμένανε την αντιδιαδήλωση… Δεν εξηγείται αλλιώς νομίζω το οτι βρίσκονταν στη πλατεία τόσες ώρες νωρίτερα… Τα μαχαίρια κλπ για ποιό λόγο τα είχαν, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους σε περίπτωση επίθεσης? Το παλικάρι που μαχαιρώθηκε δε νομίζω πως είχε σχέση με αυτούς που θα “επιτείθονταν” στα φασιστοειδή…
Και ναι, μπορεί η διαδήλωση τους να ήταν νόμιμη, αλλά δε γουστάρω να βλέπω σβάστιγκες στους δρόμους, να χαιρετάνε ναζιστικά κλπ. Αμφιβάλλω αν ξέρουν τι κακό έκανε ο Χίτλερ στην Ελλάδα, που υποτίθεται πως τόσο πολλύ αγαπάνε.
@ raistlin: Πες στο φίλο σου για τους δικούς του που είναι στα νοσοκομεία (ιδιωτικά βέβαια. Τα σκάνε οι απο πάνω, και απολαμβάνεις πλήρη εχεμύθεια και ιδιωτική περίθαλψη).
Ο Μελλιγαλάς έχει πολύ χώρο ακόμα, άντε στους παππούδες σας.
με πρόλαβες
αυτή τη στιγμή θα το έλεγα.
Νομίζω όμως υπάρχει νόμος που επιτρέπει της ρατσιστικού περιεχομένου διαδηλώσεις
Μην ακούω τώρα τους ναζιστές να μιλάνε για δημοκρατία!!!Με ποιάνουν τρελά νεύρα!
Φυσικά και περίμεναν να προκαλέσουν ρε, αλλά είναι ύπουλοι. Και γι αυτό είχαν μαχαίρια μαζί τους. Ένα μαχαίρι προφανώς δεν έχει ίδιο μέγεθος με ένα καδρόνι. Όλως τυχαίος δλδ χτυπηθηκαν ΜΟΝΟ αντιδιαδηλωτές και περαστικοί???
επίσης άκουσα πριν πως όλοι παίζουν το παιχνίδι τους ό,τι κι αν πιστεύουν.
σίγουρα πολλοί ναι. Δε προτείνεις όμως κάτι!Και αφού όλοι παίζουν το παιχνίδι τους τότε γιατί να μη το παίζεις κι εσύ που λες για αυτούς?? Και στι τελική όλοι κάτι είμαστε…
Όπως κι ο φασισμός, και πάρα πολλά άλλα καθεστώτα είναι ολοκληρωτικα έτσι ολοκληρωτικές είναι και οι απόψεις του “όλοι παιζουν το παιχνιδι τους”
no doubt το παίζουν, αλλά no doubt είναι και άλλοι που δεν είναι έτσι
το να έχεις μια ιδεολογία δε πάει να πει απαραίτητα πως παίζεις κάποιο παιχνίδι
δεν ειπα οτι εχωντας μια ιδεολογια παει να πει οτι παιζεις καποιο παιχνιδι
αλλα προσπαθωντας να την περασεις με ενα συγκεκριμενο τροπο που δεν αποφερνει τοσα χρονια καρπους,
κατι γινεται λαθος…
και μιας και το πες
εχω να προτεινω κατι :
να απομακρυνουν οσους κανουν χουλιγκανισμους
να αλλαξουν τροπο πλευσης στον αντιεξουσιαστικο τους αγωνα.
να προσπαθουν να ενημερωνουν τον κοσμο (πχ την ιστορια με τα μεταλαγμενα προιοντα, το θεμα που ανακαλυψα εδω με την Μαργαριτη)
να αλλαξουν εικονα (οταν βλεπει ο αλλος το flyer με τον κουκουλοφορο σε σταση ετοιμος να πεταξει την μολοτοφ ε περισσοτερο θα τρομοκρατηθει παρα θα αναρωτηθει ποιο ειναι το μηνυμα του)
αυτα απο μενα που δεν ειμαι the brightest of the minds
αμα μαζευτουν 5-10 φωτισμενα μυαλα πιστευω σιγουρα θα βρουν κατι καλο να προτεινουν
το θεμα ειναι ποσο θελουνε(με) να αλλαξει αυτη η κατασταση
Πιστεύετε οτι ένας περίπατος στο κέντρο της Αθήνας θα αλλάξει τα πράγματα?
Δλδ ο “περίπατος είναι το πρόβλημα”
Η διαδηλώσεις δεν είναι περίπατος!
Οι φοιτητές δεν κάνανε περίπατο 6 μήνες μέχρι τον μάρτιο!
Και ακόμα δεν έχουν προχωρίσει στην αναθεώριση του άρθρου, άρα κάτι μπορεί να γίνει.
Αν οι διαδηλώσεις άλλαζαν τη ζωή μας θα είχαν κατάργηθει, αλλά είναι ένας τρόπος να εκφράσεις την αντίθεσή σου!
είναι άλλο πράγμα το να διαδηλώνεις και άλλο πράγμα μέσα στη διαδήλωση να υπάρχουν χούλιγκανς
Είναι γνωστό στη τελικοί πως οι μπάτσοι συνεργάζονται με αυτούς.
Οι χούλισκανς απομακρύνονται απ τα μπλοκς τςν διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές κάνουν αυτό που πρέπει (οι περισσοτεροι). Από εκεί και πέρα είναι έργο των μπάτσων
Οι χχούλιγκανς δεν είναι αντιεξουσιαστές. Μάλλον γαύροι ή βάζελοι είναι.
Η μεγάλη μάζα δεν ενδιαφέρεται για αυτά, όσοι θέλουν να ενημερωθούν ενημερόνονται
για τις εικόνες που λες ισχύει αυτό που είπα για τους χούλιγκανς πιο πριν
Εγώ έχω πετύχει μέχρι και φωτο με ματα να έχει στην τσάντα του ζωγραφισμένο το λογότυπο της χρυσής αυγής…
Και εδώ δεν μιλάμε για μια απλή πολιτική ομάδα που πάει να διαδηλώσει τα πιστεύω της, αλλά για ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
με ένα σωρό επιθέσεις σε αθώο κόσμο…
Αυτο ειναι το πιο ανησυχητικο. Υπαρχουν ακομα ανθρωποι με τετοιες πεποιθησεις. Κι οσο εντεινεται η φτωχια και η ανεχεια τοσο θα πληθαινουν τετοιες ομαδες.
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ φτωχεια και ανεχεια θα ελεγα…
Οχι μονο. Εθνικιστικα κινηματα βρισκουν εδαφος κυριως σε περιοδους φτωχειας. Για πολλους λογους, δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Αλλα ναι, χρειαζεται και μια καποια μαλακια για να γινεις τετοιος.
Ετσι ειναι, εχεις δικιο. Στηριζονται στην ψυχολοχια του κοσμακη και το εχουμε δει και στην ιστορια αυτο.
freedomofrock δεν είναι φίλος μου το παιδί,να μου λείπουν τέτοιοι.
zep και metal laws,συμφωνούμε απόλυτα.