Τι λεει ρε που θα προστατεψουμε την ελευθερια στην εκφραση αυτων που επιτιθονται αναιτια σε αριστερους και αλλοδαπους μικροπωλητες? Δεν ειμαστε καλα! Φωτια και τσεκουρι!
Παρτε το χαμπαρι, φαινεται κι απο τα ρεπορταζ. Οι μπατσοι με τους Χρυσαυγιτες επιτιθονταν μαζι. Ναι οι αναρχικοι πεταξαν τις πρωτες πετρες. So fucking what? Εναντιον τραμπουκων τις πεταγαν.
Το σκανδαλο ειναι η φωτο που Χρυσαυγιτες και ΜΑΤ προελαυνουν παρεα! Οποιος αδιαφορει γι αυτο για μενα ειναι τουλαχιστον επικινδυνος…
Τι να πω ρε γμτ. Τηλεοραση βλεπω μια φορα την εβδομαδα οταν παω στους δικους μου που εχουν νοβα και χθες μετα το ματσακι εβαλα ειδησης και δεν αντεξα να δω πανω απο 5 λεπτα. Με κανουν να αγαναχτω που ειμαι Ελληνας γαμωτο. Καταντια. Η απολυτη σηψη και παρακμη. Τα χτυπηματα ειναι απανωτα, εχουμε φτασει στον πατο.
Μπα εμενα δε μου κανουν αισθηση. Εχω φαει κυνηγι και στο τσαφ γλυτωσα τη συλληψη χωρις καν να υπαρχει λογος. Απλα επειδη καναμε πορεια και αποφασισαν να την διαλυσουν. Καμια φορα επιτελουν το εργο τους διχως προφασεις. Τωρα απλα υπερασπιστηκαν τα συμφεροντα μιας κρατικης οργανωσης δολοφονων. Ε οποιος πει οτι δεν το περιμενε ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Γενικα, ολα τα φαινομενα σαπιλας που βλεπω με κανουν να αγανακτω. Εννοητε οτι δεν ηταν κατι που προκαλεσε εκπληξη. Δηλαδη βγηκε τωρα το βιντεακι απο μερικα δελτια ειδησεων με τους Χρυσαυγιτες αναμεσα στα ΜΑΤ και πολλοι κανουν λες και ανακαλυφθηκε η Αμερικη.
Η όλη φάση με τη Χρυσή Αυγή, το Κράτος, τους αστυνομικούς, το πως τα βρίσκουν μεταξύ τους, είναι αρρωστημένη πραγματικά. Αλλά δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο… Θυμήθηκα για παράδειγμα την υπόθεση με τη δολοφονία του Λαμπράκη, στις αρχές της δεκαετίας του '60, αν και άγνωστη ίσως σε αρκετούς είναι χαρακτηριστική. Αν και τα παραδείγματα είναι τόσα.
Τόσες και τόσες φορές το παρακράτος εξυπηρετούσε το μεγάλο του αδερφάκι… αρκεί να μην ξεπερνούσε πολύ τα όρια, γιατί τότε μπορεί να ξεκινούσαν αντιδράσεις και φυσικά την εκάστοτε κυβέρνηση δε τη συμφέρει αυτό. Αυτό που επιθυμεί κάθε μεγάλη κυβέρνηση είναι ησυχία, τάξη και ασφάλεια…
Απορώ με τους χρυσαυγίτες, αναρωτιέμαι πόσο άρρωστος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να υποστηρίζει στα σοβαρά τέτοιες απόψεις. Είναι δολοφόνοι, και σ’ αυτό είμαι κάθετος. Αρκετοί απο μας έχουμε εμπειρίες με κόσμο τέτοιο που σου επιτίθεται απο το πουθενά. Ωστόσο οι απόψεις αυτές δεν είναι απλά μειοψηφικές, τις συναντούμε σε πολλές και διάφορες μορφές παντού, μερικές φορές είναι περισσότερο διαδεδομένες απ’ ότι θέλουμε να πιστεύουμε. Και κύριο χαρακτηριστικό τους ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο φανατισμός και η βία…
Οι φοιτητές δε συγκρούστηκαν!Δε ξέρω κανένα παιδί που ήταν στις διαδηλώσεις (φοιτητή) να ήθελε να συγκρουστεί.
Ο μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία επειδή οι χούλιγκανς (που σιγουρα οι ίδιοι είχαν βάλει) κάνανε τα γνωστά.
Δεν είναι τυχαίο πως στην επόμενη διαδήλωση, 1 βδομάδα μετά (που είχε έρθει ο Πούτιν στην Αθήνα και η αστυνομία ήταν απασχολημένη με αυτόν) πως δεν έγινε ούτε ένα επεισόδιο…
Άρα γιατί είναι καλύτεροι των χρυσαυγιτών? :-k
Δολοφόνοι είναι και αυτοί. Εκτός και αν δεν πέταγαν πέτρες αλλά μπουγελόφατσες και δεν φάνηκε καλά στο βίντεο.
σωστος ο νιχιλιστ. αντε μην αυταπαταστε πως και καλα ειναι αντιπαλες παραταξεις και μαλακιες,οι αριστεροι καλοι η ακροδεξιοι κακοι. ολοι στο ιδιο καζανοι βραζουν ψευτοαριστεροι και “ακροδεξιοι”. παιδια που δεν ξερουν πως να σκοτωσουν το χρονο και που βγαζουν κομπλεξ στους δρομους.
Φασίστες είναι και αυτοί που σπανε βιτρίνες και ξενες περιουσίες και μετα το παίζουν και εξιλαστηρια θυματα κιολας…Η καραμελα απο το πολύ πιπιλιμα ελιωσε πια…
Δεν αναφέρομαι στους ΚΚέδες!Προσωπικά έχω μεγάλες διαφωνίες μαζί τους.
Τότε γιατί και την επόμενη φορά αλλά και της προηγούμενες δεν έγιναν τα ίδια με εκείνη τη συγκεκριμένη φορά που έγινε το έλα να δεις?
Γιατί την επόμενη φορά δεν έγινε τίποτα?
Εχω δει με τα ιδια μου τα ματια πως ξεκινησαν οι συγκρουσεις σε φοιτητικες πορειες. Εχω δει κουκουλοφορους να ερχονται απο τη μερια της αστυνομιας, να δρουν προβοκατορικα και τα ΜΑΤ να επιτιθονται με ροπαλα και χημικα.
Haliseco μονος σου το ειπες, νομιζω σ’ενα αλλο τοπικ, πως εισαι μικρος. Δε νομιζεις πως ειναι λιγο τολμηρο να βγαζεις συμπερασματα πως ειναι το ιδιο πραγμα οι χρυσαυγιτες μ’αυτους που συμμετειχαν στην αντιφασιστικη διαδηλωση? Και η συντριπτικη πλειοψηφεια αυτων ΔΕΝ ειναι παιδια που δεν εχουν τι να κανουν. Δηλαδη φτανει πια αυτη η μοδα του απολιτικου που τα βλεπει ολα ιδια και ολοι ειναι μαλακες και δεν αξιζει ν’ασχολεισαι μαζι τους και δεν διαφερουν και δεν αλλαζει τιποτα επομενως ας αραξουμε στον καναπε μας διχως τυψεις.
Η Χρυση Αυγη ειναι μια ομαδα εθνικιστων, φασιστων, ρατσιστων, μισαλλοδοξων δολοφονων με iq υπο του μηδενος που διεπονται απο εναν βλακωδη και χωρις βαση ελιτισμο. Και οκ, προσωπικα δε μ’ενδιαφερει που τα πιστευουν αυτα, ας πιστευουν κι οτι θελουν, 100 ατομα ειναι στην τελικη. Αυτο που μ’ενδιαφερει, αυτο που οχι απλως μ’ενδιαφερει αλλα με εξοργιζει, ειναι οι πραξεις τους. Χτυπανε μεταναστες, τραμπουκιζουν ατομα αλλων πολιτικων χωρων, μαχαιρωνουν, γενικως εγκληματιζουν. Και με την σταση τους το Σαββατο προκαλεσαν τα επεισοδεια οταν συγκεντρωθηκαν απο το πρωι, ενω η πορεια τους ηταν προγραμματισμενη για το απογευμα, απλως και μονο επειδη στις 2 ηταν προγραμματισμενη μια αντιδιαδηλωση. Απεναντι σε τετοιες ομαδες, ναι, δικαιολογω την χρηση βιας. Δηλαδη να μην την βλεπουμε ειρηνιστες και χιππηδες, οταν ο αλλος ειναι με τα τσεκουρια και τα μαχαιρια και διαπραττει το ενα εγκλημα μετα το αλλο, τοτε πολυ καλα θα κανεις να του κοψεις την φορα. Πως αλλιως θα το κανεις? Θα τον επιπληξεις κι εκεινος μετανιωμενος και κλαμμενος θ’αποτιναξει το παρελθον του? Οκ, κι εγω αρνουμαι την βια οταν δεν χρειαζεται ή μπορει ν’αποφευχθει, αλλα να μην ξεχναμε πως αναιμακτα τιποτα δεν αλλαξε. Και δεν θ’αλλαξει ουτε στην περιπτωση των Χρυσαυγιτων οσο αυτοι εχουν την ανοχη και την στηριξη της κυβερνησης.
πρωτον ποτε δεν ειπα πως ειναι αξιεπαινες οι πραξεις των χρυσαυγιτων αλλα εγω ξερω πως το αμαξι του θειου μου διαλυθηκε εντελως σε διαδηλωση" αριστερων". ξερω πως υπαρχουν αριστεροι που πραγματικα πιστευουν σε μια ιδεολογια, αλλα εχουν χρεος να καθαρισουν την μερια τους απο ολους αυτους που φερονται φασιστικα και καταστρεφουν περιουσιες. τη φορα πρεπει να κοψεις και απο αυτους που πιστευουν πως στο ονομα της αναρχιας μπορουν να φερνουν την καταστροφη. αλλωστε για μενα η ακρα αριστερα με την ακρα δεξια ως πολιτευματα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Ο απολιτίκ νομίζει πως δρα ανεξάρτητα, ξεχνάει όμως πως και η δική του επιλογή μετράει στο τέλος. Όσο και αν λέει “εγώ δεν επιλέγω, δε συμμετέτεχω”, και οι δικές του πράξεις (ή, οι μη-πράξεις) επιδρούν στο τέλος, πάνω στο σύνολο. Αυτή η ισοπέδωση των πάντων (“όλοι ίδιοι είστε”), ή αυτή η ταύτιση της “πολιτικής” με κάποιο κόμμα σώνει και καλά (για να μη πω υποστήριξη σε συγκεκριμένα πρόσωπα-βουλευτές, ή πρωθυπουργούς), αυτή η “ομαδοποίηση” της πολιτικής, είναι απο τις μεγαλύτερες πληγές της.
@haliseco, τα πρόσωπα πολλές φορές δεν είναι αντάξια των ιδεών, και η ταμπέλα δεν είναι αρκετή για να “είναι” κάποιος οτιδήποτε. Δεν έχει σημασία τι δηλώνει κανείς, αλλά πως πράττει, τι υποστηρίζει στη ζωή του. Όσο αφορά το όμοιο των άκρων, που είπες, παραπέμπω στο πάνω.