Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Οι ξενόφερτες δυνάμεις που θέλουν το κακό του Έθνους. Εγώ θα στα λέω;

Δηλαδη αν καταλαβα καλα λες πως η Ελλαδα εχει τους πλεον αυταρχικους αστυνομικους που χρησιμοποιουν ολα τα μεσα και συλλαμβανουν τους ενοχους και θα πρεπει να χαλαρωσει λιγο η αστυνομια γιατι ειναι πολυ brutal?Οκ μπορω να σφυραω ηρεμα τωρα.Απλα νομιζα οτι ειχαμε 8 φονους απο ληστες σε 22 μερες οτι ο καθενας μπορει να κατεβενει οποτε θελει στο κεντρο να σπαει οτι θελει και να μην συλλαμβανετε και να πεταει και φυλλαδια για αποφυλακιση ενος ληστη τραπεζας που μπηκε με οπλα και χειροβομβιδες μεσα σε τραπεζα και οτι η αστυνομια απλα καθε φορα παιζει διακοσμητικο ρολο.Ιδεα μου ηταν μαλλον οκ,ας χαλαρωσει και αλλο η αστυνομια ας χαλαρωσω και γω.

Εγώ πάλι πιστεύω πως σε εύκολους στόχος, βλέπε διαδηλωτές πχ κάνει “καλά τη δουλειά της”, ενώ σε περιπτώσεις φόνων κλπ το κινέζο, ή καλύτερα τη κότα. Προφανώς γιατί εκεί δε τους παίρνει. Είναι πιο άγρια τα πράγματα.

Παρατραβηγμενο.Υπαρχουν και εσωτερικοι εχθροι ειτε συνειδητα ειτε ασυνειδητα.Απλα πολλες φορες οι εσωτερικοι εξυπηρετουν τους εξωτερικους.

1. Ειμαι κατα των καταστροφων δημοσιας η ιδιωτικης περιουσιας γιατι τις θεωρω πολιτικα ανωριμες και λανθασμενες πρακτικες. Προφανως αναμενω ομως και το βρισκω λογικο σε καιρους κοινωνικου πολεμου και αναταραχης να υπαρξουν και καταστροφες. Αυτο βεβαια δεν με κανει οπαδο των καταστροφων.

2. Το ασυλο ειναι ενα και μοναδικο. Το αν κρυβονται εκει ατομα που εχουν υποπεσει σε εκνομες ενεργειες δεν φταιει η υπαρξη του ασυλου γιαυτο. Νομιζω και στην (αγαπημενη σου) αρχαια Ελλαδα οπου αντιστοιχο ασυλο ισχυε στους Ναους, παρολο που εκει κατεφευγαν παραβατες, δεν το καταπατησαν ποτε οι κηνυγοι αυτων.

3. Η κουκουλα προφανως μπορει να παιξει διπλο ρολο. Και του ρουφιανου/προβοκατορα και του αγωνιστη. Οσον αφορα την περιπτωση του δευτερου λοιπον για καποιο λογο την φοραει. Και ο υποδιοικητης Μαρκος στο Μεξικο φορα κουκουλα. Μον ο δειλος δεν ειναι.

4. Δεν καταδικαζω την βια, οσο και αν ειμαι μη βιαιος σαν ανθρωπος, γιατι αναγνωριζω τον ρολο που εχει παιξει σε ολη την ανθρωπινη ιστορια. Παρολ’αυτα μπορω να την διαχωρισω σε βια που απελευθερωνει και σε βια που υποδουλωνει. Αν οι κοινωνικες και πολιτικες συνθηκες απαιτησουν βια για την ιστορικη ανελιξη και προοδο της κοινωνιας δεν θα την καταδικασω. Η ιστορια βριθει απειρων παραδειγματων.

5. Οτι ειναι νομιμο δεν σημαινει οτι ειναι και ηθικο ετσι??? Και τελοσπαντων η αποψη μου για την αναρχια εεχεται σιγουρα σε κραυγαλαια αντιθεση με την δικη σου που ο χωρος εδω δεν φτανει για να την αναλυσουμε.

6. Οσο υπαρχουν αντικοινωνικες συμπεριφορες προφανως θα πρεπει να υπαρξουν και προσπαθειες προληψης αυτων, σε πλασιο ομως ριζοσπαστικο και οχι λογικης ασπιρινης, γιατι ετσι λειτουργει η αστυνομια. Η καταστολη αποδεδειγμενα δεν εχει οδηγησει σε μειωση των “ποινικων αδικηματων”, ειτε αυτα ειναι οντως αντικινωνικες πραξεις ειτε απλα θερωουνται αδικηματα απο το εκαστοτε ισχυον νομικο καθεστως. Τα περι ηθικης και νομιμοτητος που ανεφερεα παραπανω.

χμμμμμ…μαλλον δεν συνενοουμαστε…#-oεγω δεν ειπα τπτ για την αστυνομια της ελλαδας…
απλα οτι στην Αυστρια οι ανθρωποι ειναι αλλου…ζουνε σε εναν κοσμο ειρηνικα πλασμενο,ζησε χωρις να σενδιαφερει τιποτα…εσυ να περνας καλα…->σας αρεσει αυτο?..ε και γιατι δεν πατε Αυστρια να περνατε καλα?..8)
γιαυτο ειπα στοχη η συγκριση…τεσπα…
δεν μπορω αλλο να βλεπω παντου μπατσους να κανουν περατζαδα…ακομη και στο θησειο…λες και ετσι μας προστατευουν απο κατι…απλα μας θυμιζουν οτι ειμαστε αστυνομοκρατουμενη χωρα…τιποτε παραπανω τιποτε λιγοτερο.:!:

Οπου υπαρχουν πολλοι δικαστες δεν υπαρχει δικαιοσυνη,οπου υπαρχουν πολλοι στρατιωτες δεν υπαρχει ελευθερια και οπου υπαρχουν πολλοι αστυνομοι δεν υπαρχει ασφαλεια…

Δεν νομιζω οτι υφισταται καταστολη με τον τροπο που καταλαβαινω οτι το λες.πχ στον αγγλικο χουλιγκανισμο καταστολη ισως υπηρχε και πριν μπουν τα αλογα μεσα και γινει ο κακος χαμος ομως δεν γινοταν σωστη χρηση της.Ολα αυτα χρειαζονται σχεδιο,συνεση,πειθαρχεια και δυναμισμο.Εδω μονο για τα ψηφαλακια τους πιανει η σκορδοκαιλα.

Βασικα απαντησα εντος του πλαισιου αναμεσα στα δικα σου πιο πανω.

Σε ποιο βιβλιο η κειμενο του Τσε Γκεβαρα υπαρχει αυτο που γραφεις περι κουκουλας??? Δε ξερω αληθεια, το χεις διαβασει σε κειμενο του η το βρηκες απο αλλου και το αναφερεις. Καλο σε λεγομενα τριτων να αναφερουμε και πηγες.

Βασικά μέσα στον Δεκέμβριο είχε αναρτήσει μία αφίσα το ΚΚΕ όπου εμφανιζόντουσαν κάποιια λόγια του Τσε ότι: “Ο πραγματικός αγωνιστής δεν κρύβει το πρόσωπό του γιατί δεν ντρέπεται κτλ”. Αμφισβητήθηκε έντονα όμως το αν τα έχει πει όντως αυτά ο Τσε και το ΚΚΕ κατηγορήθηκε πως “κατασκεύασε” μια ψεύτικη δήλωση του Τσε. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια αλλά ο Damnation μάλλον από εκεί το έχει ακούσει. Προσωπικά το βρίσκω λίγο κουλό να μιλάει κατά της κουκούλας ο Τσε που μεταμφιεζόταν για να μην τον αναγνωρίζουν.

Το βρηκα σε διαφορα σαιτ πχ http://www.logiasofa.gr/ η http://www.youtube.com/watch?v=_ydTl5kx7Vc
και http://forum.politikoblog.gr/agnostos-x/2008/12/che-and-brecht/#more-199 επειδη ομως δεν ειδα να αναφερουν συγκεκριμενο βιβλιο κραταω και μια επιφυλαξη.Σαν χωρικο παντως το βρισκω ταιριαστο με την ιδεολογια μου

Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Οι δημοτόμπατσοι εδώ πάνω στη Θεσσαλονίκη έχουν ξυλοκοπήσει άπειρες φορές μετανάστες μικροπωλητές και γενικώς είναι πολύ εριστικοί (λόγω κόμπλεξ; ). Βέβαια, μπορεί απλώς να έτυχε ο καθένας μας σε αντίθετες περιπτώσεις.

Δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που θέλεις να πεις. Αν εννοείς αυτό που νομίζω, δηλαδή, το αν ο Δεκέμβρης επέδρασε καθόλου στην ΕΛ.ΑΣ., σαφώς και ναι. Σε πάρα πολλούς τομείς.

Καλά, τα δικά σου post είναι τα καλύτερα. Καταρχήν για το ΛΑ.Ο.Σ. στα είπανε και άλλοι. Έχετε βουλευτές άτομα που σε φωτογραφίες κουβαλάνε τσεκούρια και πάνε να δείρουν μετανάστες (Βορίδης) και ΤΟΛΜΑΣ να λες ότι το ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ακροδεξιά; Και αυτό είναι ένα από ΤΑ παραδείγματα που υπάρχουν (που απλώς δεν αναφέρθηκε). Το ΛΑ.Ο.Σ. δυστυχώς νομικά είναι ΟΚ, αλλά δε θα νομιμοποιηθεί στα μάτια κανενός συνειδητοιποιημένου πολίτη. Θα έρθει και η ώρα τους κάποτε.

Αθωώθηκε ο ναζί Πλεύρης οπότε όλα μέλι γάλα, ε; Έχεις διαβάσει καθόλου κομμάτια από ‘‘επιστημονικά τεκμηριωμένο’’ βιβλίο του;

Και γενικώς το να απαγορεύεται κάποιος να αρθρώνει ρατσιστικό λόγο δεν είναι σημάδι ολοκληρωτικών καθεστώτων. Υπάρχει και ο αντιρατσιστικός νόμος (για τους νομοταγείς), you know. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βγάζεις ένα ρατσιστικό βιβλίο- τέλος. Ενώ εγώ δεν έχω απλώς το δικαίωμα, αλλά την υποχρέωση να βγάζω αντιρατσιστικό λόγο.

Ο νομοταγής πολίτης θα μας φάει…

Επίσης μεγαλόστομες φράσεις τύπου ‘‘καταδικάζω τη βία από όπου κι αν πρόερχεται’’ να σκέφτεσαι λίγο πριν τις λες. Αυτήν τη φράση καραμέλα έχω βαρεθεί να την ακούω. Πρώτα συνειδητοποίησε ότι όλη σου η κοινωνική ζωή έχει διάχυτη μέσα της βία που την αντιλαμβάνεσαι, και μετά πες κάτι τέτοιο. ΟΛΟΙ οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία χρησιμοποιούν/αφήνουν να χρησιμοποιηθεί βία. Οπότε το ότι είσαι ‘‘κατά της βίας’’ δεν ισχύει. Απλά και λογικά. Ζεις σε μία κοινωνία που βασίζεται στη βία. Στη βία της εξουσίας, της ιεραρχίας κλπ. κλπ. Όχι μόνο δεν είσαι κατά αυτής, αλλά την υποστηρίζεις (συνήθως). Και αυτό πηγαίνει σε όλους μας.

1. Όχι. Αλλά απάντησε μου. Ποιος καταστρέφει περισσότερο τη δημόσια περιουσία; Οι κουκουλοφόροι κάθε 17 Νοεμβρίου, ή οι πολιτικοί/παπάδες/εξουσιαστές καθημερινά; Επειδή κάτι μου λέει ότι εσύ αναφέρεσαι μόνο στους πρώτους…

2. Είμαι υπέρ του ασύλου γενικώς. Και πρώτα ψάξε ποιοι είναι οι πραγματικοί παραβάτες. Αυτοί που μετά από μία πορεία ίσως σπάσουν μερικά μάρμαρα για πέτρες ή οι καθηγητάδες που έχουν κάνει το πανεπιστήμτιο χώρου κέρδους; Πρυτάνεις που διαχειρίζονται υπέρογκα ποσά και πάμπολλες φορές έχουν μπλεχτεί σε χρηματικά σκάνδαλα. Ποιοι καταπάνε πραγματικά το άσυλο;

3. Εσύ το θεωρείς αντρίκιο κάποιοι να βαράνε ενώ φοράνε κράνος και στολή;

4. Τα περί βίας στα είπα και πριν. Αυτή η ερώτηση είναι η πιο ανούσια και ηλίθια που υπάρχει, γιατί όλοι μας υποστηρίζουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο τη βία. Είμαι υπέρ κάποιων βίαιων μεθόδων, και κατά κάποιων άλλω. Υποθέτω το ίδιο κι εσύ,αν έβαζες λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.

5. Είμαι υπέρ της αναρχίας σαν κοινωνική μόρφωμα, αλλά η κουβέντα αυτή είναι καθαρά θεωρητική.\

6. Με τα σημερινά δεδομένα, φυσικά και δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε μία μέρα και να πούμε να εξαφανιστούν οι μπάτσοι. Αλλά γενικώς θεωρώ ότι αστυνομία σαν θεσμός είναι βλαπτική για μία κοινωνία.

Αν σκεφτεις για λιγο εναν κοσμο χωρις αστυνομια θα τρομαξεις.Αστυ-νομος το λεει και η λεξη.Ειναι η ασφαλεια στο να τηρουνται οι νομοι της πολεως.Βεβαια εσυ αν προτιμας την ζουγκλα λιγες ωρες ειναι απο εδω με αεροπλανο.Οι μονοι ομως που γουσταρουν αναρχια ειναι αυτοι που εχουνε συμφεροντα απο αυτο.Στην αναμπουμπουλα παιρνει χαρα ο λυκος.Εγω θελω να ειμαι ιδεολογος και οχι συμφεροντολογος.

Οφ τόπικ εν μέρη αλλά μία σημείωση

Όσο αφορά το βιβλίο του Πλεύρη, το επιχήρημα του damnation απο την αρχή είναι άκυρο, καθότι αν θυμάμαι σωστά απο κάποια άρθρα που είχα διαβάσει σχετικά με το θέμα δεν τέθηκε ποτέ θέμα απαγόρευσης του βιβλίου. Μύνηση έγινε προς τον Πλεύρη ως πρόσωπο καθότι πράγματι προσβάλλει/κάνει επίθεση σε σωρό ομάδες που υπάρχουν μέσα και έξω απο τη κοινωνία μας και η αθώοση ενός τέτοιου ανθρώπου είναι πραγματικά λυπηρή, τη στιγμή που υποστηρίζει απο πάνω και επιθέσεις βίας σε τέτοιες ομάδες.

Θέμα απαγόρευσης όμως του βιβλίου δε τέθηκε ποτέ, έτσι και αλλιώς η απαγόρευση ενός εντύπου είναι αντίθετη και προς τις ίδιες τις ιδέες αυτών που κινηθήκανε για να προστατέψουνε τους εαυτούς τους νομικά απο τον Πλεύρη και ‘ανθρώπους’ του είδους του. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, μάλλον έντυπα σαν την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής ή το Στόχο θα έπρεπε να απαγορευτούν πρώτα απ’ όλα, που και ανοιχτά προέπουν τους αναγνώστες τους σε πράξεις βίας (άλλο που δε θέλαν βέβαια αυτοί) και που στο κάτω κάτω αποτελούν προσβολή για κάθε έλληνα σε οποιαδήποτε πλευρά αυτού του κόσμου να έχει συμπατριώτες με τέτοια πιστεύω και αντιλήψεις.

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Οι εφέτες έκριναν ότι τα όσα ο κ. Πλεύρης αναφέρει στο βιβλίο του δεν συνιστούν πρόκληση για ρατσιστικές ενέργειες σε βάρος εβραίων, ενώ κατά πλειοψηφία- μειοψήφησε ένας εφέτης- αποφάνθηκαν ότι ο συγγραφέας με τις απόψεις του δεν προσέβαλε τον εβραϊκό λαό. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο κ. Πλεύρης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και για τα δύο προαναφερθέντα αδικήματα. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΒΗΜΑ
Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Οι εφέτες έκριναν ότι τα όσα ο κ. Πλεύρης αναφέρει στο βιβλίο του δεν συνιστούν πρόκληση για ρατσιστικές ενέργειες σε βάρος εβραίων, ενώ κατά πλειοψηφία- μειοψήφησε ένας εφέτης- αποφάνθηκαν ότι ο συγγραφέας με τις απόψεις του δεν προσέβαλε τον εβραϊκό λαό. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο κ. Πλεύρης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και για τα δύο προαναφερθέντα αδικήματα. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, ο οποίος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, εξαιτίας των όσων αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Εβραίοι. Όλη η αλήθεια».

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο για το αδίκημα της προτροπής σε ρατσιστική βία και κατά πλειοψηφία (4-1) αθώο για το αδίκημα της προσβολής σε βάρος των Εβραίων.
Πρωτοδίκως, ο κ. Πλεύρης είχε καταδικαστεί, κατά πλειοψηφία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
θα εκδικαστεί η έφεση του ναζιστή Κ. Πλεύρη κατά της απόφασης που τον καταδίκασε σε 14 μήνες με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 για πλήθος αποσπασμάτων του φιλοχιτλερικού αντισημιτικού βιβλίου του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» που προκαλούν ρατσιστικό μίσος και βία. INDY.GR

Άσε, ρε, damnation. Κάνεις τόσες ερωτήσεις, σου απαντάνε 3 διαφορετικά άτομα και δε σχολιάζεις τίποτα. Αλλά τι να σχολιάσεις. Επιμένεις, εκεί στους μπάτσους. Εγώ οραματίζομαι μία κοινωνία που να ζούμε αρμονικά επειδή εμείς το θέλουμε, και όχι επειδή μας το λέει ο μπάτσος- αυτή είναι η διαφορά μας.

Υποθέτω είσαι πολύ περήφανος που αθώωθηκε ο Πλεύρης, ε; Υποθέτω ότι το διατυμπανίζεις από δω κι από κει σαν επίχειρημα για το ότι δεν είναι φασίστας;

Δεν ειναι θεμα πλευρη ειναι θεμα λογοκρισιας.Και ναι πιστευω νομικα ο καθενας θα πρεπει να εχει δικαιωμα να γραφει οτι θελει.Γιαυτο υπαρχει αντιλογος.Ας κατσει καποιος να γραψει ενα βιβλιο να αναιρεσει αυτα που λεει ο πλευρης.Στις δημοκρατιες υπαρχει ελευθερια διαλογου και ειμαι κατα της λογοκρισιας.Να μην αναφερω το τσιτατο διαφωνω με οτι λες αλλα θα δωσω και την ζωη μου για να μπορεις να το λες.Και ο διαλογος κυριοι γινεται με βιβλια οχι με βια μολοτωφ και φασισμο.

Εφόσον είσαι φίλος της δημοκρατίας τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να λες Ό,ΤΙ θέλεις. Διάβασε τον αντιρατσιστικό νόμο,στο ξαναλέω. Αλλιώς είσαι κι εσύ ένας μπάχαλος και δε διαφέρεις και πολύ από αυτούς.

EDIT: Επίσης άλλο ελευθερία λόγου και άλλο ασυδοσία.