Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

οχι εννοειται οτι θα υπαρξουν ατομα που δε συμφωνουν μαζι του.αλλα οπως τα αριστεριζοντα ατομα,τα οποια προφανως και δικαιολογημενα δε συμμεριζονται τις αποψεις του συγκεκριμενου,θελουν να λενε την γνωμη τους ελευθερα ετσι και το συγκεκριμενο παλληκαρι δικαιουται να λεει την αποψη του χωρις να πεφτουν ολοι πανω του!

προσωπικα οποτε ακουω τις λεξεις ‘‘αδωνης’’,’‘πλευρης’’,’‘κομματα’’ μου ερχεται μια αναγουλα.
αλλα αν παει ετσι, πριν γραψει καποιος κατι πρεπει να ρωτησει ολα τα μελη του forum μηπως τους αρεσει η’ οχι.:wink:

+10000

και ειδικα με τα κομματα δεν ασχολουμαι καθολου.θεωρω οτι ολοι πανε για την “μασα” και ολα αυτα που και καλα αντιπροσωπευουν ειναι μαλακιες για καταναλωση.τα λενε ολα για καθαρα ψηφοθηρικους λογους!

“Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ έκλεβε πορτοφόλια από νεκρούς”

Έκθεση-κόλαφο για την Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία διαπίστωσε κρούσματα διαφθοράς και παράνομης δράσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, στην 52σέλιδη αποκαλυπτική έκθεση – η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - εντός του 2008 ερευνήθηκαν 538 υποθέσεις διαφθοράς, έναντι 560 το 2007. Οι υποθέσεις διαφθοράς που αφορούσαν το αστυνομικό προσωπικό ήταν 445, αυτές που σχετίζονται με παράνομες ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων 45, ενώ οι φάκελοι που σχηματίστηκαν για κοινή παράνομη δράση αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων ήταν - εντός του 2008 - 27.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. έκλεβε πορτοφόλια από νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα και ύστερα, χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες τους, έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, προκύπτει ότι αξιωματικοί της αστυνομίας προχωρούσαν σε μαζικές πλαστογραφήσεις εγγράφων και σε παράνομες εκδόσεις αστυνομικών ταυτοτήτων, ενώ αποκαλύφθηκε υπεξαίρεση 800.000 από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, για το περιστατικό αυτό, πριν μερικούς μήνες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρας ζήτησε έκτακτο έλεγχο στη Διαχείριση Διεύθυνσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την έκθεση «από τον έλεγχο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα που ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 787.856 ευρώ. Μετά το πέρας της επιθεώρησης συντάχτηκε έκθεση η οποία βεβαίωσε και καταλόγισε το χρηματικό έλλειμμα εις βάρος δύο αστυνομικών».

Εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης είναι η αύξηση κατά περίπου 60% εντός του 2008 των υποθέσεων διαφθοράς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, προκύπτει πως από το 1999 που ιδρύθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ώς τα τέλη του 2008 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα σε 385 αστυνομικούς και οι συνολικές ποινές ήταν 352 χρόνια, 3.695 μήνες και 370 ημέρες.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/235303.html">http://www.cosmo.gr/News/Hellas/235303.html

Γενικώς σε Κορέες, Ιαπωνίες κλπ. παίζονται τρελές συγκρούσεις. Υπάρχουν βιντεάκια όπου οι διαδηλωτές έχουν σπαθιά κλπ.

Χα, αυτό παίζει να έγινε γύρω στο '99- '00, θυμάμαι που το είχε δείξει η τηλεόραση νομίζω.

Μία διευκρίνηση απλά. Δεν είναι όλοι οι ‘‘αντιδεξιοί’’, αριστεροί. Μιλάς όλο για αριστερούς και αριστερούς και ζήτημα είναι αν στην κουβέντα μπήκε ΕΝΑΣ αριστερός. Κατά τα άλλα, ναι, σχετικά με τους φασίστες, καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.

τουλαχιστον ανακαλυψανε τον μαλακα που τον μπατσο που εκανε αυτα…αυτος τι τιμωρια θα φαει τωρα??
επισης κανανε ενα βημα εναντιον της διαφθορας…

αν μου πεις με επιχειρηματα ο “αντιδεξιος” τι ειναι τοτε θα το δεχτω γιατι αποτι ξερω το αντιθετο του “δεξια” ειναι το “αριστερα”…
οσον αφορα το αλλο που ειπες εγω ειμαι υπερ του να λενε ολοι την γνωμη τους ελευθερα.αυτη η πιπιλα και καλα "εχθροι της ελευθεριας " ειναι για μενα περιττη!εχω ξαναπει οτι στη σοβιετικη ενωση οι “εχθροι της ελευθεριας” μαλλον ηταν το κρατος δηλαδη το κομμουνιστικο καθεστως και ολα οσα εκανε…μην ξαναμπουμε σε τετοια συζητηση…

Δηλαδή, πέρα από δεξιά και αριστερά εσύ δεν έχεις ακούσει τίποτε άλλο;

ε ξερω γω ρε φιλε…τουλαχιστον στον πολιτικο χωρο ξερω το χωρο της αριστερας,τον κεντρωο και της δεξιας.ξερεις εσυ κατι αλλο?

Οσο κι αν ο Καρατζαφερης και οι λοιποι του ΛΑΟΣ προσπαθουν να καλυψουν τις πραγματικες πεποιθησεις και επιθυμιες τους, υπαρχουν και ντοκουμεντα οπου φενεται ξεκαθαρα ο σκοπος τους:

:!: http://www.youtube.com/watch?v=LLEgzREpWF4

Oχι μωρε, τι σχεση εχει το κομμα του Καρατζαφυρερ με την ακροδεξια ??..:lol::lol::stuck_out_tongue:

Sorry ρε Original αλλα οταν καποιος ειναι ενα βημα απο το να πει “Μαντρωστε τους μωρε ολους τους παλιοαναρχοκομμουνες και τους σκαταλβανους και χωστε τους σε καμια ψειρου” τι περιμενεις να πουν ολοι οι αλλοι “ε καλα γνωμες ειναι αυτες μωρε, Ok”. Αποσο ξερω μεσα στην ελευθερια του λογου ειναι και ο αντιλογος, δεν τον πιασαν με τα ροπαλα τα παιδια ουτε των βαλαν στο London Dungeon. Οταν καποιος πεταει μαλακιες θα πρεπει να περιμενει και τις αναλογες απαντησεις. Α και να μη μπερδευουμε τη διαφορα αντιληψης και την υποκειμενικοτητα της γνωμης με το μπορω να κατεβαζω οτι μου κατεβει και απο εκει και περα μπορω να επικαλεστω ολα αυτα για να στηριξω τις ακυριλες μου. Καποια πραγματα δεν ειναι υποκειμενικα οπως και να το κανουμε.

Nαι, οπαδοι της γαμωΡεϊντζερς οταν ειχαν κατεβει Μαντσεστερ για τον τελικο του ΟΥΕΦΑ με τη Ζενιτ.
ΟΚ, δεν μου κανει εντυπωση, πολλες φορες εχουν πραξει αναλογα οι συγκεκριμενοι. Ομως εχει μεγαλη διαφορα να σε κυνηγαει η αστυνομια (και καλα κανει στην συγκεκριμενη περιπτωση) οταν τα κανεις ολα πουτ@ν@ επειδη εχασε η “ομαδαρα” σου απο το να χτυπανε “μπατσοι” αναιτια διαδηλωτες καταπατωντας θεμελιωδη ατομικα δικαιωματα αλλα και καθε εννοια ανθρωπινης αξιοπρεπειας…

Δεν ξερω σε ποιους μπορει να αναφερεσαι αλλα προσωπικα δεν αισθανομαι καθολου “αριστερος”. Μπορω να σου πω μαλιστα πως ο συγκεκριμενος χαρακτηρισμος με προσβαλλει…
ΚΑΜΙΑ χουντα φιλε μου, ουτε κοκκινη, ουτε μπλε, ουτε πρασινη, ουτε μαυρη. ΚΑΜΙΑ υποστηριξη σε κανεναν κομπλεξικο πουστη που ορεγεται εξουσια και δυναμη εις βαρος των ανθρωπων. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ρε. ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Κοιτα, ορισμενες φορες εξαρταται και απο το τι αποψεις εκφραζεις. Αν εγω πχ βγω και πω οτι ολοι εδω μεσα ειναι απιστευτα ηλιθιοι και τον παιρνουν, ε, μηπως θα πρεπει να μην αντιδρασει κανεις?:-k

Εdit: στο τελευταιο με καλυψε πολυ καλυτερο ο DarthVader.

ναι προκαταληψη ειναι. δεν εχει καμια σχεση με πραγματικα περιστατικα, εμπειριες κτλ. ξυπνησε ο αλλος μια μερα και λεει “με ποιους να τα βαλω? ας τα βαλω με τους μπατσους”. Δεν κοιτας τον ανθρωπο μεσα απο την στολη γιατι τον κρινεις με βαση το αν κανει σωστα τη δουλεια του και οχι τι ανθρωπος ειναι. Αν αυτοι που δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους πηγαιναν σπιτι τους, ισως τωρα να μην υπηρχε τοση “προκαταληψη” για το συγκεκριμενο επαγγελμα.

Επισης συνδεεις πραγματα που δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Η Δημοκρατια δεν εχει σχεση με αυτο που λες. Αυτην την λεξη την χρησιμοποιουμε πλεον οπου να ναι. Αλλο η ελευθερια αποψεων και αλλο η διαφωνια ακομα και με ασχημο τροπο. Αν εγω σε βρισω και σου πω οτι εισαι ετσι η αλλιως, δεν σημαινει οτι αν ειχα την εξουσια θα σου απαγορευα να εχεις τις αποψεις που εχεις. Ε σορυ κιολας εδω που τα λεμε αλλα αν ο αλλος υποστηριζει οτι οι μπατσοι ειναι οκ επειδη σε μια συγκεντρωση του ΛΑ.Ο.Σ. του βρηκε τσιγαρο, ε δεν χρειαζεται να γραψεις κατι για να τον μειωσεις σαν ανθρωπο.

" η Αστυνομία έφτασε να εκπροσωπεί ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο κρύβει βαθιά του ο άνθρωπος για να προστατέψει μ έναν ακάθαρτο μανδύα τις έννοιες έθνος, πατρίδα, σπίτι, εκκλησία, κράτος και οικογένεια. Εννοιες ιερές που έγιναν πανάθλιες απ όσους ανέλαβαν με αυθαιρεσία ανάξια να τις φρουρήσουν".

μετα απο 20 περιπου χρονια, τι ακριβως πιστευετε πως αλλαξε?

το οτι μπορει να ειχαμε τις ιδιες ελευθεριες που εχουμε τωρα αν η Αριστερα ειχε την εξουσια, δεν εχει καμια σχεση με το τι συμβαινει τωρα και με την πραγματικοτητα. μια αληθεια ειναι μια αληθεια απο οποιον και αν ακουγεται ασχετα με το τι θα εκανε αυτος.

ετσι θελουν τα μουνια, κλοτσιδια στην μαπα να μετρανε τα δοντια τους. κοτες.

Εδώ έχω μια ενστασούλα, γιατί αν κρίνω με πόση ευκολία σταμπαρίζονταν ως “φασίστες” διάφοροι χρήστες το Δεκέμβριο (απλά επειδή ΔΕΝ έλεγαν “θάνατος σε όλους τους μπάτσους”), τότε πραγματικά ανησυχώ ε!

ε τωρα αν πηγαινεται στο αλλο ακρο δεν ωφελει η κουβεντα.και τα παιδια που πεσανε πανω στο παιδι ομως να δεχονται και αυτα τον αντιλογο και οχι με το που πει κατι να τον πουν κατευθειαν φασιστα.το ισοπεδωνετε παντως το ολο θεμα γιατι εγω το μονο που ειπα ειναι οτι ο καθενας ναι μπορει να εκφραζει την γνωμη του ελευθερα ακομα και αν υπαρχει η περιπτωση να πει μαλακια.εδω τα ΜΜΕ λενε καθε μερα μαλακιες και δεν λεμε τιποτα…και εννοειται οτι ειναι αναφαιρετο δικαιωμα το λογος-αντιλογος που ανεφερε ακποιος παραπανω.

βασικα μαλλον κρινεις με βαση το πως κανει την δουλεια η πλειοψηφια των μπατσων οποτε κρινεις αδικως και καποιον μπατσο που οντως μπορει να κανει καλα τη δουλεια του(ειναι λιγοι μεν αυτοι αλλα υπαρχουν).ειναι σαν να κρινω εναν αλβανο,ο οποιος ειναι νομοταγης πολιτης και βγαζει το ψωμι του εδω,με βαση τι κανουν οι πιο πολλοι συμπατριωτες του που κακα τα ψεμματα εχουν ιστορικο μη νομιμων πραξεων στην ελλαδα.

υποστηριξε κανενας να μην λεει καποιος την γνωμη του ελευθερα? το θεμα ειναι να εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα. ξερουμε πολυ καλα οτι καποιοι χωροι με ακραιες αποψεις δεν μενουν απλα στην ιδεολογια αλλα περνουν στην πραξη ασχετα αν υποστηριζουν οτι ειναι κατα της βιας. αν εμεναν στην ιδεολογια δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα. οταν ομως ξερεις οτι χρυσαυγιτες κανουν μαλακιες με τις πλατες της αστυνομιας γιατι εκει μεσα υπαρχει ενας αριθμος ατομων που ειναι τα ιδια σκατα, ε αν κινηθεις εναντια σε αυτον τον χωρο δεν εισαι ουτε “αντιδημοκρατης” ουτε “φασιστας” απο το αλλο ακρο.

οχι αλλα αν λες φρασεις του στυλ “θανατος στους μπατσους και θανατος στους χρυσαυγιτες” ή οτιδηποτε τετοιου στυλ κανεις μετα αυτο για το οποιο κατακρινεις τους αλλους.φασισμο αλλα απο την αντιπερα οχθη.και για μενα καποιος τετοιος ειναι τα ιδια σκατα με αυτους τους οποιους κρινει.

Τον αναρχικό, φιλελεύθερο, social-liberals κ.ά. Ψάξου λίγο, δεν είναι όλα κόκκινα ή μπλε.

Μμμμ, άλλο θέμα όμως αυτό. Γενικώς συμφωνώ στο ότι θέλει προσοχή ποιον θα πεις φασίστα. Βέβαια κάποιοι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, οπότε αυτός ο χαρακτηρισμός μπάινει με ευκολία.

δε μιλησα για κοκκινα ή μπλε…μιλησα γενικα για τον πολιτικο χωρο!ο αναρχικος για παραδειγμα δε θεωρειται ακροαριστερος??ο σοσιαλισμος δεν ειναι μορφη της κεντροαριστερας??