Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Kατάλαβα τι ήθελες να πείς.:slight_smile:
Για να είσαι πιό προετοιμασμένος όταν έρθει η ώρα να κάνεις δήλωση, να σε προειδοποιήσω πως η εφοριακοί δεν κάθονται “απλά και κωλοβαράνε πάιρνοντας μίζες” από πολίτες που τους τις προσφέρουν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά τις εξασφαλίζουν εκβιάζοντας σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Αυτό που ονομάζεις “αστυνομιλίκι” και όλοι σιχαινόμαστε, αυτό το αλλαζονικό υφάκι εξουσίας, υπάρχει πάρα πολύ έντονο στην συμπεριφορά των εφοριακών που διενεργούν ελέγχους και κάνουν την τρίχα τριχιά για να σου ρίξουν πρόστιμα (ή να σε στριμώξουν για να έρθεις σε συναλλαγή μαζί τους).
Και δεν είναι μόνο οι εφορικοί, τα ίδια ισχύουν -σε χειρότερο βαθμό- στον τρόπο που λειτουργούν οι πολεοδομίες και ακολουθούν από κοντά οι υπηρεσίες δήμων και νομαρχιών με τις “αναβαθμισμένες” αρμοδιότητες που τους έδωσαν οι νόμοι την τλευταία δεκαετία.
Όσο το κράτος “μεγαλώνει”, αυξάνονται αριθμητικά τόσο η “τάξη” των “λειτουργών” του που βρίσκουν στην όποια εξουσία τους μία καλή ευκαιρία να βγάλουν τα κόμπλεξ τους και να βάλουν στις τσέπες τους, όσο και οι “ευκαιρίες” όπου ο πολίτης αναγκάζεται να τους υποστεί. Έχουν ξαναγραφτεί αυτά στις “πολιτικές εξελίξεις”, δεν θέλω να κουράσω ξαναγράφοντας τα. :roll:

αυτο που λεει ο mule για τις μιζες και τους εκβιασμους που κανουν οι εφοριακοι ισχυει.εχει τυχει τετοιο σκηνικο σε προσωπο του στενου μου οικογενειακου κυκλου.ριξανε προστιμο και ειπαν οτι αν υπαρχει η θεληση να σβηστει το προστιμο τοτε θα πρεπει να υπαρξει μια επικοινωνια για να καθοριστουν τα χρηματικα ανταλλαγματα ωστε να σβηστει το προστιμο!!!μην βγαζετε στην απεξω καποιους δημοσιους υπαλληλους!!ολοι σχεδον τα ιδια σκατα ειναι!!!σταρχιδιστες και μιζαδοροι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων…

Από tvxs

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταγγέλλει την προαγωγή του Στέργιου Αποστολίδη σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και την τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Β. Ελλάδας, ως μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση ατιμωρησίας για την αστυνομική βία. Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής Ασφάλειας Θεσ/νίκης όταν έλαβε χώρα το περιστατικό της «ζαρντινιέρας», ήταν αυτός που υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα, χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς, ως «αυτοτραυματισμό»

Το αναφέρω γιατί είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στην Ελ.Ασ. Αν κάποιος κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει παίζει πολύ να την χάσει. Αν όμως κάνει ότι του λένε παίρνει προαγωγή. Ούτε λόγος για δικαιοσύνη και ισονομία.

Το συγκεκριμένο είναι κραυγαλέα περίπτωση. Μιλάμε για κάποιον που προσπάθησε να συγκαλύψει υπόθεση για την οποία υπάρχει πλέον και καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος αστυνομικών. Κανονικά θα μπορούσε να ζητήσει κανείς να έχει και ποινικές κυρώσεις για αυτό και εδώ του δίνουν προαγωγή! [-X[-X

Εμένα δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση. :slight_smile:
Ο άνθρωπος έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και ορθώς πήρε προαγωγή.

http://www.news247.gr/a/5!83847

Αυτα βεβαια αλλου. Εδω ανοιγουνε κεφαλια, αφηνουν αναπηρους και, ενω δεν φορανε διακριτικα, η ηγεσια της ΕΛ.ΑΣ. αναγνωριζει αυτους τους ηρωες και τους δινει προαγωγες ως εδειξη ευγνωμοσυνης για το θεαρεστο εργο που επιτελουνε…

:lol::lol::lol:

Yπαρχουν και οι λιμενομπατσοι για να μην ξεχνιμαστε…
Μεμονωμενο περισταικο Νο. 48546307568.

Απο www.tvxs.gr

Σε κώμα Κούρδος μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε από λιμενικούς

Σε κατάσταση «φυτού» βρίσκεται Κούρδος μετανάστης, προερχόμενος από το Ιράκ, ο οποίος κακοποιήθηκε βάναυσα από λιμενικούς στην αποβάθρα της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Κέρκυρα News, αυτόπτες μάρτυρες - αλλοδαποί, χωρίς επίσημα έγγραφα - περιγράφουν «κομάντος με στολές μπλε και παραλλαγής» οι οποίοι συνέλαβαν τον 29χρονο Κούρδο, Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ.

Στη συνέχεια άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι στο τσιμέντο, μέχρι που προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία. Ο 29χρονος Κούρδος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών, κατόπιν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι

Οι βασικές λειτουργίες του θύματος υποστηρίζονται μηχανικά. Οι γιατροί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, είτε θα μείνει σε κώμα.

Μπλα μπλα μπλα μπλα…Α, ναι ξερω, (θα) υπαρχουν και καλοι λιμενομπατσοι οι οιποιοι βεβαια θα μεινουν κρυμμενοι στα γραφειακια τους, “ανεχομενοι” σιωπηρα τους δολοφονους συναδελφους τους. Κοιτα να δεις πως το λεει ο λαος : Ανοχη σημαινει συνενοχη.

Κρίμα για το παλικάρι.

Ιsis υπάρχει και το περιστατικό με την απεργία των ναυτεργατών το 2002 (για να μην τα ξεχνάμε)

Η πιο μεγάλη ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών με δυνάμεις καταστολής τα τελευταία χρόνια. Εκεί πρωτοστάτησαν τα κ*λόπαιδα του λιμενικού από κοινού με ΟΥΚάδες. Απλά δες στην πρώτη φωτό πως πατάει το κεφάλι.

ωπ ! μεμονωμενο περιστατικο…

απο τα ΜΜΕ αναφερθηκε τιποτα ?

Ψόφος στα εθνίκια…

Τυχαίο είναι μωρέ ότι αυτοί προκαλούν τέτοια προβλήματα; Και δεν αναφέρομαι στον Κούρδο, αλλά σ’ αυτά τα εθνίκια που λέει και ο manson. Δεν ξέρω αν έχω βαρεθεί ή εκνευριστεί περισσότερο. Πάντα τέτοιοι και δεν λέει σε πολλούς και τίποτα. Όσοι ξέρω που θέλουν να γίνουν μπάτσοι και τα λοιπά έχουν πρόβλημα, δεν κάνω πλάκα. Ο ένας φασισταράς, ο άλλος “απλά πατριώτης”, ο άλλος μαλακιστίρι από αδιάφορη οικογένεια, κομπλεξικός, καρφί, ψωνάρα και πάει λέγοντας. Έχει χιλιοειπωθεί αυτό που είπα αλλά χέστηκα.

Έλα τώρα και εσύ βρε Wretch… “Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας”… Άλλωστε “δεν είναι όλοι έτσι”…

βρες μου εναν σπουδαστη στις σχολες της Ε.Α. που δεν ειμαι χαραμοφαης…“Ελα μωρε μια χαρα 2 χρονια η σχολη + μισθος κατα τη διαρκεια φοιτησης + σιτιση/στεγαση + απαλλαγη στρατιωτικων καθηκοντων και ειμαι αρχοντας. Κ το οπλο μου θα καβατζωσω και το εθνοσημο θα φερω για να αποπενω σεβασμο (sic) και τσαμπουκα θα πουλαω και κανενας δε θα μου λεει τπτ. Μηνας μπαινει μηνας βγαινει ο μισθος θα πεφτει στα χερια μου. Ε ολο και κατι αλλο θα βγαζω απο πλαγιες οδους και αμα σπσει ο διαολος το ποδαρι του και με παρουν χαμπαρι, δε σκαω, τα συναδελφια μου θα με καλυψουν. E.A ρεεεεε…περνας καλαααααααα”

Το δεύτερο στην καλύτερη έρχεται με τον καιρό, δεν νομίζω ότι ανήκει στην “φιλοσοφία” με το που σκέφτεσαι να μπεις. Αλλά το χαραμοφάης ισχύει. Πιο παλιά τουλάχιστον έπαιζε και η φάση “Πάω για να παντρέψω την αδερφή μου”, “Πρέπει να ταίσω μάνα κι αδέρφια”. Τώρα μόνο κάποιους που τους αρέσει ο σεβασμός που εμπνέει και το κύρος ενός αστυνομικού (έτσι λένε αρκετοί). Κι αν δεν τα καταφέρουν, γίνονται φουσκωτοί σε πόρτες (ή καθηγητές κάποιοι και βγάζουν εκεί το άχτι τους).

Πολλοί μπάτσοι γίνονται και διαιτητές. :lol:

Κατά τ’ άλλα αυτό που ενόχλησε ήταν το non-politically correct χιουμοράκι…

ακουσα για ξυλικι και προσαγωγες χτες στα Εξάρχεια, στο Πάρκο στην Ναυαρίνου και στους δρόμους τριγύρω? Ξερει κανείς τίποτα? :!:

Iσχύει:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1020630

Τι να κάνουμε ρε Κρισπ, δεν μπορώ να έχω επιλεκτικές ευαισθησίες ούτε να μπώ σε λογική συμψηφισμών… [-X
Πιστεύω πως είσαι σε θέση να καταλάβεις τι έλεγα στο ποστ μου που αναφέρεσαι, άλλωστε και αρκετοί άλλοι εδώ το κατάλαβαν. :wink:

Από εκεί και πέρα δεν χριεαζόταν και το περιστατικό με τον μετανάστη για να καταλάβουμε πως λειτουργούν τα σώματα ασφαλείας ειδικά αυτή τη στιγμή, αλλά και το γιατί.
Έίναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση τους περνάει αυτή τη στιγμή το μήνυμα “βαράτε, έχετε ασυλία” για να σώσει το τομάρι της επικοινωνιακά (με τα μήντια να παίζουν πάλι ξύλο και επεισόδια, η επιτυχημένη συνταγή που καταχώνιασε το Βατοπέδι στα γρήγορα τον Δεκέμβριο) αλλά και εκλογικά (Ο Καρατζαφέρης και οι δικοί του που θα ζητήσουν ανταλλάγματα για να συνεργαστούν γουστάρουν μία αστυνομία έτσι και χειρότερη)

Απο www.zougla.gr
http://www.zougla.gr/news.php?id=35568

Απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν χθες βράδυ, στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, δύο φοιτητές.

Οι νεαροί νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Ο πρώτος φέρει χτυπήματα και εκδορές στο κεφάλι και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα, ενώ ο δεύτερος έχει κατάγματα στα χέρια.

Όπως υποστηρίζουν, ενώ βρίσκονταν στο πάρκο της Ναυαρίνου, άνδρες των ΜΑΤ, που συμμετείχαν σε επιχείρηση-σκούπα στα Εξάρχεια, τους πλησίασαν και άρχισαν να τους χτυπούν, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο.

Οι δύο φοιτητές προτίθενται να καταθέσουν μήνυση για το περιστατικό, το οποίο ερευνάται από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταγγελία.

Η επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας έγινε τα ξημερώματα. Είχαν προηγηθεί δύο επιθέσεις κατά ανδρών των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50. Η πρώτη έγινε νωρίς το βράδυ, όταν νεαροί πέταξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών και η δεύτερη στις 5:15 το πρωί, όταν και πάλι ομάδα από αγνώστους τους επιτέθηκε με πέτρες.

Όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, οι δύο φοιτητές συμμετείχαν στη δεύτερη ομάδα. [SIZE=“2”]Επιμένουν μάλιστα, ότι δεν χτύπησαν τους νεαρούς, αλλά πάνω στην καταδίωξη εκείνοι έπεσαν και τραυματίστηκαν.[/SIZE]

Οι δύο φοιτητές, όπως και άλλα δύο άτομα, προσήχθησαν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον τους.

Mεμονωμενο περιστατικο Νο345678876
Μενονωμενος αυτοτραυματισμος Νο876543456