Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Ποια χλωρά μωρέ και ποια ξερά? Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως για οτιδήποτε καλό δεν αξίζει μια οποιαδήποτε θυσία? Δηλαδή αν καίγονται μόνο χλωρά δε σε ενοχλεί μόνο και μόνο επείδη δεν τα ακούς. Τεσπά εγώ μιλάω υποθετικά μιας και δεν είμαι σύμφωνος με αυτά που γίναν(ή μάλλον με τον τρόπο που γίναν). Εφόσον υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι χωρίς απώλειες φυσικά και είμαι υπέρ αυτού αλλά άν είναι για να σώθει το δάσος να κοπεί ένα χλωρό δέντρο(το περίπτερο της γειτονιάς ετσι όχι ο περιπτεράς) θα κάνω την καρδιά μου πέτρα. Τώρα όσον αφορά τους άλλους τρόπους που ανέφερε ο Karvou είμαι περίεργος να μου τους πει(δεν ειρωνεύομαι απλά σε νομικά θέματα δεν είμαι και ο πλέον ενήμερος και με ενδιαφέρει πολύ να μάθω ποιοι είναι οι τρόποι που μπορεί να ενεργήσει ο κάθε πολίτης σε αυτές τις περιπτώσεις).

Edit:Επίσης όπως εσύ δεν είσαι τις άποψης “μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά” έτσι και γω δεν είμαι τις άποψης “μια ψωλή που είναι να μπει ας μπει μια ώρα νωρίτερα να τελειώνουμε”

το boldαρισμενο ειναι για μενα ο καλυτερος τροπος.οσο για το edit σου ειναι απλα μια διαφωνια στις αποψεις μας και δε πιστευω οτι σε πειραζει ιδιαιτερα η διασταση στις αποψεις μας σε αυτο το θεμα.

Καμιά διαφωνία. Και ο κώλος μου χλωρός είναι.

δηλαδη θα παρει φωτια ο κωλος σου??γιατι ρε?

Είναι αλλεργικός στην απάθεια.

ολοι πιστευω ειναι αλλεργικοι στην απαθεια αλλα πολλοι ειναι και αλλεργικοι στην χωρις λογικη και με ακρατη βια δραση…

Εδώ είπες μεγάλη κουβέντα και γιαυτό το λόγο ρώτησα πριν τον Karvou. Εφόσον κάποιος δεν ξέρει πως να αντιδράσει σε μια συγκεκριμμένη κατάσταση το πιο πιθανόν είναι να αντιδράσει όπως του βγει και εφόσον αυτή την κατάσταση εμμέσως την έχει δημιουργήσει και ο ίδιος δεν μπορεί και να κάνει και πολλά χωρίς φανερό αντίπαλο(ή μάλλον με αντίπαλο που ο ίδιος τον έχει νομιμοποιήσει). Γιαυτό το λόγο όποιος έχει γνώσεις πάνω σε κάποιο θέμα καλό είναι να μην προσπαθεί να βγάλει μαλάκα τον άλλο που καταθέτει την άποψη του επάνω σε αυτό(άμα ήθελα κάτι τέτοιο άνοιγα και το κανάλι της βουλής) αλλά να λέει την άποψη του ώστε να μάθει και αυτός που δεν τα ξέρει τα πράγματα κάτι παραπάνω και να μπορεί να βρει τις λύσεις που δε γνωρίζει.

Αν δε το ανέφερες πως με ρώτησες, δε θα το είχα δει.

Αν μπορείς πάντως, ορισε μου την περίπτωση να σου απαντήσω κι εγώ πιο άνετα… :oops:

Γενικά, μπορώ να σου θυμίσω τα πλέον γνωστά. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθεν, το δικαίωμα στο να συνασπίζεσαι, το δικαίωμα να συνδικαλίζεσαι (από τα πλέον σημαντικά, που οι περισσότεροι απαθώς αγνοούν), το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, κλπ. Φυσικά, όλα αυτά θέλουν κόπο για να καταλήξουν σε αποτελέσματα (το αντίθετο θα ήταν παράλογο, φαντάσου να μπορεί ο οποιοσδήποτε να αλλάζει όποτε θέλει το οτιδήποτε) και για αυτό το λόγο, στο ευρύτερο πλαίσιο της λογικής “εμείς δε φταίμε, οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους για να βρουν λύση”, καταλήγουμε στη δημιουργία “πολιτών” που θεωρούν αποτυχημένους αυτούς τους θεσμούς και με τη μηδενιστική τους τάση, τους αποδυναμώνουν και εν τέλη τους αφήνουν έρμαιο στα χέρια του κάθε επίδοξου λαοπλάνου (προδότη κατ’εμέ).

Όταν στις μέρες μας σπάει ένα κατάστημα (είτε περίπτερο, είτε ZARA), με το χέρι στην καρδιά πες μου, ποιος πληγώνεται περισσότερο. Ο εκάστοτε “εξουσιαστής” που οδήγησε τον γνωστό άγνωστο στο να θέλει να ξεσπάσει με το σπάσιμο της βιτρίνας ή η δημοκρατία που πλέον ο “εξουσιαστής” θα μπορεί να τραβήξει την προσοχή του Δήμου από τα αίτια της σπασμένης βιτρίνας και να ισχυριστεί πως η σπασμένη βιτρίνα είναι το πρόβλημα;

(εκτός αν όντως πιστεύεις πως θα μπορεί αυτό το κύμα βίας να οδηγήσει σε κάποιος είδος δικτατορίας που τότε θα αλλάξει τα πράγματα, αλλά θα πρόκειται πλέον για επιβολή απόψεων μειοψηφίας και όχι κάτι που θα ήθελα προσωπικά)

Συμφωνα με τα απομνημονευματα του Θεοδωρου Κολοκοτρωνη, οι μαχητες του σφαξανε 32.000 αμαχους στην αλωση της Τριπολιτσας. Η σφαφη κρατησε 3 μερες και στο τελος εισηλθε ο Κολοκοτρωνης με το αλογο του στην πολη, και οπως περιγραφει ο ιδιος οι δρομοι ειχαν καληφθει απο πτωματα.

Ο, εκ των θεμελιωτών του φιλελληνικού κλίματος στην Δυτική Ευρώπη, περιηγητής και ιστορικός Φρανσουά Πουκεβίλ δεν διστάζει να γράψει ότι «μονάχα αν βάλει κανείς στον νου τους τις χειρότερες βιβλικές καταστροφές όπου σφάζανε ακόμη και τα κατοικίδια ζώα, θα έχει μια πιο πιστή εικάνα της σφαγής της Τριπολιτσάς»

«το ασκέρι όπου ήτον μέσα το ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριάκη, γυναίκες, παιδιά και άντρες, 32.000, μια ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς…» (βλ. Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής φυλής, Απομνημονεύματα Κολοκοτρωναίων, Εκδόσεις Νάστου, τόμος 1, σελ. 112)

η παραθεση απο κειμενο του Θαναση Τριαριδη : Η “ελευθερια” που σφαζει αμαχους. Ασχετο με το θρεντ το ποστ μου, σχετικο με την ερωτηση σου. Και για να προλαβω , η σφαγη 32000 αμαχων δεν ειχε καποια ιδιαιτερη λειτουργικη αξια για την επανασταση.

Ξέρεις τι είχε πει ο Κολοκοτρώνης την περίοδο που ο Ιμπραήμ αλώνιζε στην Πελοπόννησο και φαινόταν ότι ο αγώνας χάνεται?

“Φωτιά και τσεκούρι σε όσους σκύβουν το κεφάλι” είχε πει.

Χωρίς παρεξήγηση σου προτείνω να τα ψάξεις λίγο καλύτερα τα πράγματα γιατί ορισμένα από αυτά που γράφεις δείχνουν αφέλεια και ημιμάθεια.

1. Βασικά έχεις ένα δίκιο γιατί δεν διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πω. Η διαφωνία μας δεν είναι στον χαρακτηρισμό “ηλίθιοι” όσο στο από πού πηγάζει ο χαρακτηρισμός αυτός.

2. Έχω την εντύπωση ότι οι τρόποι που εννοείς συνοψίζονται στην μαγική φράση “δικαίωμα ψήφου και εκλογές”. :lol: Τεσπά, διαφωνούμε κυρίως στο ότι εγώ δεν απορρίπτω τη βία ως μέσο αντίδρασης (πρόσεξε, δεν απορρίπτω, όχι θεωρώ απαραίτητη) ενώ εσύ την απορρίπτεις. No harm done.

μικρή διόρθωση:

Την θεωρώ έσχατη λύση και όχι τη μόνη λύση, όπως πιστεύουν όσοι καταφεύγουν σε αυτή… :oops:

βασικα εντελως οφτοπικ…

το ποστ σου ειναι απαντηση στον οριτζιναλ που ρωτουσε αν κατεστρεφαν περιουσιες αλλων ελληνων

η σφαγη της τριπολης ειχε στοχο τουρκους και εβραιους (οχι ελληνες) και ηταν τεραστιο πολεμικο εγκλημα και οταν διαβαζα για αυτο πραγματικα αισθανθηκα ντροπη…πραγματικα δεν καταλαβαινω που ειναι το κοινο με τη σημερινη πραγματικοτητα, ακομα και σαν απαντηση στον οριτζιναλ ειναι καπως αστοχο…

Στην ερωτηση του ο Οριτζιναλ δεν κανει διακριση σε ελληνες οι τουκους. Ρωτα αν οι επαναστατες κατεστρεφαν περιουσιες κατοικων. Εκτος αν οι τουρκοι δεν θεωρουνταν “κατοικοι”. Ασε που το αναφερω οτι ειναι ασχετο με το θρεντ το ποστ μου. :stuck_out_tongue:

οκ τοτε, απλα εχω την εντυπωση πως αναφεροταν στους ελληνες κατοικους κανοντας τον παραλληλισμο πως και σημερα (βιαιοι)διαδηλωτες και θυματα βανδαλισμων βρισκονται ουσιαστικα στην ιδια πλευρα…τελοσπαντων δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε:p

πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο δω μεσα εχουν την στοιχειωδη λογικη
για να καταλαβουν οτι ο τροπος με τον οποιο γινεται αυτη η αντιδραση τα τελευταια χρονια
δεν οδηγει πουθενα
μα πουθενα
δεν ζημιωνει κανενα
παρα εμας τους ιδιους
και με λιγο παραπανω σκεψη

σε κανει να αναρωτιεσαι

γιατι
μα γιατι
καθε φορα βλεπω τα ιδια και τα ιδια??
συμπλοκες με μπατσους
και
σπασιμο τραπεζων και λοιπων επιχειρησεων (που οπως ανεφερε καποιος ηδη, ειναι ασφαλισμενα!!ποιος ο λογος να τα σπασεις???)
δηλαδη προβατα

πρεπει να ξεσπασουμε!
τι θα κανουμε??
θα κατεβουμε κεντρο
να διαδηλωσουμε
και αμα πανε να μας εμποδισουν οι μπατσοι??
ε θα τα σπασουμε

και τωρα τα κεφαλια που κυβερνουν χεστηκανε απο το φοβο τους!!!

και στο κατω κατω
ποιος ο λογος να φοβουνται??
εχει γινει ποτε καποια επιθεση εναντιον τους??
πολιτικων και μη

οχι βεβαια
γιατι αραγε??? :-k

μηπως ειναι ελεγχομενοι τελικα και οι αντεξουσιαστες??

μηπως γινονται επεισοδια οταν βολευει μερικους??

αν λοιπον εσυ ο ιδεολογος που πιστευεις οτι μεσω της βιας μπορεις να αλλαξεις πραγματα
οπως εχει γινει στο παρελθον
γιατι δεν κανεις κατι ποιο δραστικο?? να βαλεις φωτια πχ στη βουλη και να καψεις οσους ειναι μεσα?? το χουν δοκιμασει και αυτο στο παρελθον…

αντι λοιπον να καθομαστε καθε φορα
να λεμε τα ιδια και τα ιδια
και να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια
δεν δοκιμαζουμε να μιλησουμε μεταξυ μας
να αφησουμε στην ακρη τις (ξεπερασμενες) πολιτικες και μη αντιληψεις μας
και να δουμε τι μπορουμε να κανουμε για να αλλαξουμε τα πραγματα

Aν ήθελα το παιζα έξυπνος και σου έλεγα ότι ανακάλυψες την Αμερική. Αλλά ο ειρμός της σκέψης σου σοφότατος.

Βέβαια η τελευταία παράγραφος δε μου αποσαφηνίζει στο τι πιστεύεις εσύ σα σίγκναλ ότι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν έχει γίνει επίθεση εναντίον πολιτικού?
Το όνομα Παύλος Μπακογιάννης σου λέει τίποτα?

Δεν το λέω για να επικροτήσω την πράξη σε καμία περίπτωση αλλά για να αποδείξω το αβάσιμο του ισχυρισμού σου?

ΟΚ, οι αντιεξουσιαστές είναι ελεγχόμενοι, οι αριστεροί είτε οπορτουνιστές είτε ξεπερασμένοι, οι συνδικαλιστές πουλημένοι, άρα?
Όλα μαύρα, ας κάτσουμε στον καναπέ να περιμένουμε την επόμενη σφαίρα (για να επανέλθω και ον-τόπικ).

αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι πρεπει να μιλησουμε πρωτα μεταξυ μας
να μαθουμε να ακουμε ο ενας τον αλλο
να μην ειμαστε των ακρων
να καταφερουμε να βρεθουμε ολοι στο ιδιο πλευρο
και οχι να αντικρουομαστε συνεχεια χωρις αποτελεσμα

οταν καταφερουμε να γινουμε ολοι ενα
συζηταμε στη συνεχεια πως θα μπορεσουμε να καταπολεμησουμε τα προβληματα μας

αυτη ειναι η αποψη μου
δεν σημαινει οτι ειναι σωστη, δεν σημαινει τιποτα

αν ομως πανω σε αυτη την αποψη ξεκινησει ενας επικοδομητικος διαλογος
και οχι πραγματα τυπου : τι ειναι αυτα που λες??, εισαι ασχετος!!, δεν εχεις ιδεα!!, η μονη λυση ειναι αυτη που πιστευω εγω! κλπ κλπ
πιστευω οτι κατι καλο μπορει να προκυψει

Δική μου σειρά για απορία: όταν λές να μιλήσουμε, εννοείς οι έλληνες, γενικά οι άνθρωποι που ζούν σε αυτή τη χώρα, οι αριστεροί, ποιοι ακριβώς?

βασικα μου λεει αυτο που ακουσα απο τις ειδησεις

οτι δολοφονησε η 17Ν εναν πολιτικο που προσεφερε στον τοπο του

την περιοδο που υπηρχε το σκανδαλο κοσκωτα

αυτο ηταν πραξη αντιδρασης απο τον καταπιεσμενο λαο???

προφανως δεν καταλαβες τι εννοουσα

εννοουσα οτι οσοι θεωρουνε οτι με τη βια μπορουμε να αλλαξουμε τα πραγματα

γιατι δεν κανουν κατι παραπανω απο το να πετανε μολοτοφ στους μπατσους και να σπανε τραπεζες??

καποιος ανεφερε οτι χρειαζονται θυσιες

οι θυσιες ειναι οι σπασμενες βιτρινες και τα καμμενα αμαξια??

θυσια θεωρω να θυσιασεις τον εαυτο σου για το ευρυτερο καλο

ποιος εχει κανει κατι τετοιο
ή
ποιος εχει τα κοτσια να το κανει??

στα λογια ειμαστε των ακρων
ή καταβαινεις στις πορειες ή εισαι φλωρος του καναπε

οι πραξεις οσων αντιδρουνε λοιπον
γιατι δεν ειναι ακραιες??
αλλα φτανουν μεχρι ενα ορισμενο βαθμο?
και ολως τυχαιως
οτι επακολουθει βολευει παντα τους εξουσιαστες…