Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Οκ… Αυτο μονο

Συγχώρεσε με, αλλά όταν όλες τις πολιτικές πεποιθήσεις τις προβάλλεις σε ένα μονοδιάστατο άξονα, που χαρακτηρίζεται από τις έννοιες “αριστερά” και “δεξιά”, τότε αναγκαστικά η έννοια της αναρχίας πέφτει κάπου αρκετά αριστερά… Το ότι δεν έχει σχέση με τα πολιτικά πιστεύω των αριστερών και των δεξιών είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της μονοδιάστατης θεώρησης των πραγμάτων. Και εγώ θα ήθελα άλλο ένα άξονα (μιγαδικό π.χ. :p) αλλά δεν είναι δυνατόν…

@Εντιτ: Με το μπολντ εννοώ, να μην αποτελείται από 10 άτομα βρε παιδί μου… :wink:

Εντιτ δικό μου: Αντιεξουσιαστικός χώρος/ αναρχικός χώρος από ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού (και εμένα μαζί) θεωρούνται ακροαριστερά. Τα μέλη τους πιθανόν να διαφωνούν (περισσότερο γιατί ακούγεται άσχημα) αλλά δυστυχώς για αυτούς, κάτι τέτοιο είναι αποτέλεσμα των όσων ήδη είπα. Ένας αντίλογος σε αυτό, θα μπορούσε να είναι και η άποψη πως οι “μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι” δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά κάτι τελείως άσχετο. Δυστυχώς όμως για τους Μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνοι, τέτοιες συμπεριφορές θεωρούνται ακροδεξιές, άρα στο μοναδικό μας άξονα εμπίπτουν σε αυτό που συμβατικά ονομάζουμε “ακρο-δεξιά”.

ναι ρε παιδια στο επιπεδο των πολιτικων αποψεων υπαρχουν η αριστερα,το κεντρο και η δεξια…που εντασσονται οι αναρχικοι?και μια αλλη ερωτηση…οι αναρχικοι δεν θεωρουνται και καλα οι αντιπαλοι των χρυσαυγιτων?

Δλδ τα εαακ ειναι αναρχικα?:?

Το ερώτημά μου δεν είναι καθόλου άστοχο και το ξέρεις πολύ καλά και εσύ και όλοι όσοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις λένε αφοριστικά “μην συγχέουμε τα πράγματα”.

Σε κάθε περίπτωση είτε το '21, είτε το '40, είτε το '73 είτε τώρα υπάρχουν καταπιεστές και καταπιεζόμενοι. Φυσικά διαφέρουν οι ομάδες, οι τρόποι καταπίεσης, οι κοινωνικές συνθήκες και πολλά άλλα. O πυρήνας όμως παραμένει ίδιος.

Το θέμα είναι ότι στις περιπτώσεις που ανέφερα εγώ έχουν δοθεί επιτηδευμένα εθνικά χαρακτηριστικά ώστε “να μην συγχέονται με τους τωρινούς τρομοκράτες”. Βέβαια, διαβάζοντας κανείς λίγο παραπάνω από τα σχολικά βιβλία ιστορίας, αντιλαμβάνεται ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και βαθύτατες ταξικές αντιθέσεις, δεν είναι τυχαίο που πάντα οι ανώτερες τάξεις συνεργάζονταν με τους εκάστοτε κατακτητές.

Για να μην βγαίνω κι άλλο οφ-τόπικ, είναι προφανές σε αυτές τις περιπτώσεις η αντίδραση των καταπιεζόμενων έγινε με τη βία και με τις μολότοφ της εποχής εκείνης. Αυτοί όμως είναι “ήρωες” ενώ σήμερα έχουμε να κάνουμε με “τρομοκράτες” ή παιδάκια που ξεκαβλώνουν (ισχύει και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις). Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι εκείνοι ήταν ενωμένοι (κατά το δυνατόν γιατί και στην επανάσταση του ΄21 και στην αντίσταση του '40 υπήρχαν “εμφύλιες” διαμάχες) και οργανωμένοι και χτύπησαν εκεί που έπρεπε. Οι σημερινοί καταπιεζόμενοι τελούν σε πλήρη σύγχυση για το αν και το πώς πρέπει να δράσουν και έτσι καταλήγουμε σε ομάδες των 10-15 ατόμων να πετάνε τζούφιες μολότοφ σε μια διμοιρία ΜΑΤ, αυτη να τους ψεκάζει και να τους δέρνει και τελικά να μην καταλήγουμε πουθενά.

τα εαακ ειναι εξωκοινοβουλευτικη αριστερα.

ναι αλλα η διαφορα ειναι οτι το 21 και το 40 δε καταστρεφανε την περιουσια του κοσμακη στο ονομα της δηθεν επαναστασης τους…

Ρωτα κανα παππου χιτη να σ πει τα αντιθετα…

Οι τράπεδες, τα Ζαρα και η Σπρίντερ είναι περιουσία του κοσμάκη?

καταστρεφανε - το 21 και το 40 - οι επαναστατες τις περιουσιες των αλλων κατοικων της εκαστοτε περιοχης???

Καταλαβες τι σ ειπα??? Μαλλον οχι…

οχι και ξερεις πολυ καλα οτι δεν εννοω αυτες τις περιουσιες…εννοω τα αυτοκινητα και τα μαγαζια των μεμονομενων εμπορων,οχι τις μεγαλες επιχειρησεις…

Τώρα αυτό σηκώνει μεγαααααααλη κουβέντα (που έχει ξαναγίνει). Κάτι έλεγε ο ChrisP για παιδιά που ξεκαυλώνουν έτσι, ασφαλίτες, κλπ κλπ.

εσυ καταλαβες τι εννοουσα ή καταλαβαινεις οτι θες εσυ?

Χωρίς να συμφωνώ 100% με τον ChrisP έχει ένα Point. Εσύ το είδες προσωπικά κάτι τέτοιο σχετικά με τις περιουσίες του κοσμάκη? Νομίζεις ότι η κάθε επανάσταση δεν είχε λαμόγια μέσα που εκμεταλευόντουσαν καταστάσεις?

υπαρχουν και αυτοι αλλα πολλες φορες βλεπουμε μετα τις τραπεζες ακριβως τα ιδια ατομα να σπανε αυτοκινητα και οτι αλλο μικρο μαγαζι βρουν μπροστα τους.μην λεμε οτι ειναι ασφαλιτες ολοι οσοι πανε και σπανε αμαξια και οσοι σπανε τραπεζες ξαφνικα γινονται ιδεολογοι αναρχικοι!!!

και θες να πεις οτι πρεπει ολοι να αποδεχομαστε αυτο το “αναγκαιο” κακο της καθε επαναστασης?αφου ξερεις οτι μπορεις αν θες να απομονωσεις αυτα τα λαμογια απο μια επανασταση.

" Οι σημερινοί καταπιεζόμενοι τελούν σε πλήρη σύγχυση για το αν και το πώς πρέπει να δράσουν και έτσι καταλήγουμε σε ομάδες των 10-15 ατόμων να πετάνε τζούφιες μολότοφ σε μια διμοιρία ΜΑΤ, αυτη να τους ψεκάζει και να τους δέρνει και τελικά να μην καταλήγουμε πουθενά."

Και αυτό να υποθέσω πως είναι ο ορισμός του “έξυπνου” και για αυτό ήταν λάθος μου που τους αποκάλεσα ηλίθιους; Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως μου κόλλησε η ταμπέλα του “politically correct”…

Επίσης, κάνεις ένα μεγάλο λάθος και το οποίο καταλήγει στο να υπερβάλλεις (κατά την άποψη μου). Δε μπορώ με τίποτα να εξισώσω τις συνθήκες του '21 (που απαιτούσαν βία) και αυτές της χούντας, με τη σημερινή κατάσταση, μόνο και μόνο γιατί εντοπίζω ομοιότητες. Σήμερα υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να αλλάξεις τα πράγματα και οι οποίοι κερδίθηκαν με αίμα (από αυτούς του '21, του '74, του Γουδιού, κλπ) όπου το θεωρώ απαράδεκτο το να τους αγνοείς όταν εντοπίζεις την παραμικρή ομοιότητα με τότε (π.χ. αναίτια κρατική βία) και να καταφεύγεις στη βία. Με τίποτα δε μπορώ να εξισώσω αυτά τα πιτσιρίκια με τους τότε αγωνιστές. Το θεωρώ τελείως υπερβολικό

Εντιτ: Μέχρι να ποστάρω έγιναν πολλά ποστ και χάρη στα οποία συνειδητοποίησα πως έχουμε λίγο βγει εκτός θέματος. Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω επί του θέματος και επειδή φοβάμαι πως θα κουράσει η συζήτηση μιας και δύσκολα θα ειπωθεί κάτι ουσιώδες και καινούργιο πλέον, προτείνω ο καθένας να καταλήγει σιγά σιγά σε κάποια σημεία, ώστε να επανέλθουμε στο θέμα μας “περί αστυνομικής βίας”…

1. Δε μίλησα για τη σημερινή κατάσταση αλλά την τάση για εξειδανίκευσης παλαιότερων ιστορικά αποδεκτών αντίστοιχων καταστάσεων που τις μάθαμε όπως ήθελαν να μας τις μάθουν κάποιοι.
  2. Ακόμα και αν μιλούσα για σήμερα, αν έβλεπα προοπτική για κάτι καλύτερο στο μέλλον ναι θα ήμουν διατεθειμένος να αποδεκτό τις παράπλευρες απώλειες όταν αυτές είναι κάποιες σπασμένες τζαμαρίες και αυτοκίνητα τα οποία στο κάτω-κάτω είναι ασφαλισμένα(μην πει κανείς τίποτα σχετικά με “και αυτή την ασφάλεια την πληρώνει ο λαός” γιατί μια ζωή τα κερατιάτικα μας τα πληρώνουμε παντού αν είναι για το δικό του καλό εε ας τα πληρώσει).
  3. Νομίζεις ότι να απομονωθούν όλοι αυτοί που λες είναι τόσο εύκολα πραγματοποιήσιμο ή έστω και απλά πραγματοποιήσιμο?

α δηλαδη μαζι με τα ξερα θα καουν και τα χλωρα?δεν ειμαι μαλλον αυτης της αποψης γιατι μετα μπορει πολυ ευκολα το θυμα του οποιου σπασανε το αυτοκινητο να παρει το νομο και αυτος στα χερια του και μαλλον δεν το θελουμε αυτο…