Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

ρε συ μανσον
στη δικια μου εποχη πριν καμια 15αρια χρονια δηλαδη
οταν απο τελη γυμνασιου - αρχες λυκειου διαλεγες σιγα σιγα ποια δεσμη θα ακολουθησεις και σε ακολουθια για ποιες σχολες θα δηλωσεις ενδιαφερον
δεν εισουν πληρη συνειδητοποιημενος του τι συμβαινει τριγυρω σου
πιστευεις οτι τα παιδια που συχνα πυκνα κατευθυνωνταν απο απωθημενα γονιων
ειχαν τη δυναμη,θεληση,κουραγιο,γνωση να πουν ΟΧΙ δεν θα δηλωσω για στρατιωτικες σχολες - τη στιγμη κιολας που η αμεση επαγγελματικη αποκατασταση εδειχνε απιστευτα δελεαρ σε μια κοινωνια που η ανεργια και ο επαγγελματικος κορεσμος πολλων σχολων ητανε και ειναι στανταρ θεμα συζητησης???

Δηλαδή μάνσον εμείς δεν πρέπει να συμπονούμε καθόλου κι όσους έγιναν αθλητικοί συντάκτες και δε τους εφαρμόζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, γιατί όταν το επέλεγαν, ήξεραν πως δε θα πληρώνονται γιατί είναι υπερκορεσμένη η αγορά, ήξεραν πως έχουν αβέβαιο μέλλον και συμβάλλουν σε κάτι που προωθεί τα μίση και καλύπτει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας;

Καλές οι θεωρίες πως όποιος επιλέγει να γίνει αστυνομικός επέλεξε μεριά, αλλά δε σου φέρνει λίγο σε V for Vendetta? Δηλαδή υπεραπλούστευση για τις μάζες και εκτός πραγματικότητας;

Άκυρο…
Πάντα φέρνεις παραδείγματα τα οποία σηκώνουν συζήτηση για ένα ξεχωριστό thread. Μόνο και μόνο στην από πάνω πρόταση μπορώ να βρω τέσσερα κομμάτια που είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν θα κάτσω να τα αναλύσω ξεχωριστά γιατί θα ξεφύγουμε υπερβολικά (ξεχωριστό thread).

Όχι…

Διάβασε πάλι αυτά που έγραψα για κίνητρα και θα πάρεις την απάντησή σου για το που βρίσκονται οι αιτίες.

To παράδειγμα μου, σου το λέω και με αφορμή τη συζήτηση σου με Mule, στο τόπικ για το στρατό. Προσωπικά, το ίδιο αφελή μου μοιάζουν και οι δύο τρόποι σκέψεις και εξαιρετικά φανατισμένη η λογική “επέλεξε μεριά”

ωραια
και παλι
η πυροσβεστικη ειναι μια σχολη
(ασχετο αλλα δεν θυμαμαι να υπηρχε η πυροσβεστικη σαν σχολη οταν εδινα πανελληνικες)
οι στρατιωτικες μαζι με τις αστυνομικες ειναι 10

η νοοτροπια οταν συμπληρωνεις το μηχανογραφικο
ειναι οτι βαζεις οσες σχολες μπορεις και οτι πιασεις

ετσι θα βαλεις και πυροσβεστικη και στρατο και αεροπορια και ναυτικο και αστυνομια

δηλαδη απο τη στιγμη που εχεις αποφασισει να βαλεις αυτες τις σχολες
δεν ξεχωριζεις
εκτος ξερω γω και αν θελεις να γινεις αποκλειστικα κατι (πχ πιλοτος)

@Karvou

Εμένα πάλι το “Μην επιλέγεις μεριά, κοίτα να είσαι πάντα στην μέση και να τα έχεις καλά με όλους” μου μοιάζει η εύκολη αλλά όχι η σωστή στάση ζωής.

@Signal-05

Moυ μιλάς για νοοτροπίες που ήταν πάντα εκτός λογικής μου και δεν μπορώ να τις ασπαστώ ούτε να τις κατανοήσω. Το ότι κάποια παιδιά μεγάλωσαν έτσι είναι γεγονός. Είναι θέμα παιδείας, η οποία προέρχεται από το σπίτι ωστόσο αρνούμαι να δεχθώ ότι όταν κάποιος μεγαλώνει και ωριμάζει συνεχίζει να παπαγαλίζει αυτά που του έλεγαν οι γονείς του και του “επέβαλε” ο κοινωνικός περίγυρός του.

Επιχείρημα V for Vendetta κι αυτό…

Αφού είσαι βολεψάκιας ρε αγάπη, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό εδώ μέσα.

Για μενα ειναι ο,τι χειροτερο, η μεγαλυτερη σαπιλα της κοινωνιας, η ουδετεροτητα

Αν δεν έχεις να πεις τίποτα δεν χρειάζεται να απαντήσεις…:wink:

εγω δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο μιλαμε για μεριες?

ποιες ειναι οι μεριες αυτες?

και για ποιο λογο πρεπει να ασπαστουμε μια απο αυτες??

δηλαδη δεν ισχυει οτι ο καθενας εχει τα πιστευω του??

γιατι τα χουμε απλοποιησει ολα σε 2 ακρα και σε μια ουδετερη μεση???

Eιναι απλο.Αυτη ειναι η θεωρεια του αναρχο-φασισμου.Γενικευεις καταστασεις καταστασεις και γεγονοτα αφαιρεις την μετριοπαθεια κατηγορεις,λασπολογεις,συκοφαντεις την αντιθετη γνωμη απο σενα τρομοκρατεις κιολας αν χρειαστει και στο τελος αυτο-προσδιοριζεσαι σαν ο σωτηρας και ο ενθερμος υποστηρικτης της δημοκρατιας και της προοδου.Στα κιταπια του αναρχο-φασισμου αφου εχει αφαιρεθει η ιδεα του εθνους και εχουν εισχωρησει ενα σωρο ανωμαλα ανουσιουργηματα ο στοχος δεν ειναι το συλλογικο εθνικο καλο αλλα η ιδοτελεις επιδιωξεις που μπορει να ειναι απο προβολη,χειραγωγηση του κοσμου εως χρηματικα και εδαφικα συμφεροντα.Γιατι οταν δεν εχεις το υψιστο ιδανικο της πατριδας μεσα στην καρδια σου τα παντα πουλας και τα παντα αγοραζεις.Το χειροτερο ειναι η ιδεολογικη ασυνεπεια που διακρινει αυτου του ειδους τα ατομα και το τρομερα χαμηλο εκπαιδευτικο και πολιτισμικο τους επιπεδο.

Σε μια εποχή παγκόσμιας εξαπάτησης, η μαρτυρία της αλήθειας είναι ενέργεια επαναστατική

^^^Εντάξει τελείωσε το copy-paste ο “πατριώτης” να μιλήσει και κανένας άλλος?

Πολύ επιγραμματικά…

1. Γιατί υπάρχει ταξική κοινωνία.
  2. Η αστική τάξη έχει με το μέρος της τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, τους μηχανισμούς που στηρίζουν την επιβολή της στην εργατική τάξη και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.
  3. Αυτό το απαντάει ο καθένας ανάλογα με τη θέση που έχει στην κοινωνία.
  4. Ισχύει σ’ ένα βαθμό αλλά όχι απόλυτα, γιατί είμαστε κοινωνικά όντα, και οι συλλογικές αντιλήψεις διαμορφώνουν τις προσωπικές.
  5. Δεν έχουμε απλοποιήσει τίποτα.

αυτό πρέπει να το έγραψε μόνος του. (δεν έχει τόνους) :D:p

Το πρόβλημα μάνσον είναι πως έχω να απαντήσω, αλλά επειδή είμαι μοντ δε θέλω να απαντήσω και να γίνω κακός. Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ σύγκλιση απόψεων και έτσι δεν έχει νόημα.

Προφήτες έχετε αρκετούς να σας λένε για την άλλη μεριά και να σας στρέφουν την οργή σας προς τα κάπου βολικά (είτε μπάτσοι, είτε μετανάστες), ώστε αυτοί να αποκτούν πρόβατα και δουλικούς, ενώ κάθε φορά η ελληνική δημοκρατία θα πληγώνεται.

Πάω να συνεχίσω να δω το il Divo. Έκανα τη μικρή παύση μιας και είδα πως άναψε η κουβέντα.

BAN, συνέχισε το επαναστατικό σου έργο. Είμαι βέβαιος πως μέχρι τα 30 σου θα την έχεις κλείσει την alterground…

το οτι αυτο θεωρεις εσυ σωστο, ειναι δικο σου θεμα.
για ενα παιδι που ο πατερας του δεν εχει να του δινει λεφτα μεχρι τα 30 του και το ηθος του παιδιου δε του επιτρεπει κατι τετοιο, το να γινει αστυνομικος δεν ειναι κακο.
και το οτι οι αναρχικοι-αριστεροι θεωρειτε κακο το συγκεκριμενο επαγγελμα ειναι παλι δικο σας θεμα.
αν δεν εχεις ερθει οικονομικα σε τετοια κατασταση δεν μπορεις ουτε καν να σκεφτεις τι εννοω.
τελος,σιγουρα ειναι σωστοτερο να εισαι αστυνομικος απο το να κοιμασαι σε παγκακια, να κλεβεις ή να λιμοκτονεις.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑ.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνεις κακός. Με αυτό που έχω πρόβλημα είναι με την ουδέτερη στάση σου (κάνει μπαμ ότι αυτή είναι και στάση ζωής σου και δεν την έχεις μόνο μέσα στο φόρουμ). Έχω πρόβλημα με την ρομπότ-λογική που ακολουθείς. Έχω πρόβλημα με το “δεν θα συγκρουστώ με κανέναν γιατί θέλω να τα έχω καλά με όλους”. Συνέχισε τις γενικολογίες σου και προς θεού: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ.

δηλαδη ενας αστυνομικος ή στρατιωτικος,γιος οικοδομου, δρα εναντια στον πατερα του?
μηπως λαικα στρωματα εννοουμε μονο αυτους που δρουν με το ζορι αντιδραστικα εναντια στο συστημα και οχι τους πραγματικα εργαζομενους?

δεν τον γνωριζω προσωπικα τον καρβου, αλλα τα λεγομενα του ουτε προβατο θυμιζουν ουτε φιλησυχο.
το να εχεις ανοιχτο μυαλο και να μελετας τα προβληματα ολων των κοινωνικων ομαδων δεν ειναι προβατισμος, αλλα πραγματικος προβληματισμος.μονο ετσι θα αλλαξει ο κοσμος.
το θεμα δεν ειναι να μην συγκρουστεις με κανεναν, αλλα να συγκρουστεις με ολους και νομιζω αυτο κανει ο καρβου κι εγω.
αλλο ουδετερος και αλλο κοιμισμενος.

για πες μου δημοσιες υπηρεσιες που εξασφαλιζουν αμεσως εισοδημα?
γνωριζω ατομο που παρατησε σχολη με σχεδον σιγουρη επαγγελματικη αποκατασταση κι εγινε αστυνομικος.
οσο για εξουσια, γκλοπ και κομπλεξ ενα παιδι 18 χρονων πολυ σπανιο να σκεφτεται κατι τετοιο.
για εναν 18 χρονο το πιο ευκολο ειναι να βαφτισει τον εαυτο του αναρχικο και να βριζει μπατσους και να το παιζει επαναστατης ή απο την αλλη μερια να ειναι trendy και να clubαρει δειχνοντας ετσι το μεγαλειο του χαρακτηρα του.