Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

ΟΚ, πάντως όποτε βρεις τα κηρύγματα μίσους μου και τις εκ του ασφαλούς εκρήξεις οργής, θέλω να τις post- άρεις.Μέχι τότε, ας ασχοληθούμε και με άλλα θέματα.

Αυτά είναι τα προβλήματα του να δουλεύεις μέσω υπολογιστή! Είσαι πάντα κοντά στον πειρασμό του refresh. Έτσι για λίγο, να δεις τι γράφτηκε…:lol:

Στην ίδια ερώτηση, στον signal-05 απαντάς παλιολεπρέ, σε εμένα όχι! :p:lol:

Δεν σου κρατάω μούτρα, γιατί θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω τα παραπάνω.:slight_smile:

1. Το «ψάξε να δεις τί λέω αλλού», δεν είναι απάντηση, το υπόλοιπο είναι.
  2. Όσες πρακτικές περιγράφεις στο παραπάνω, δεν είναι αποκλείονται ως δραστηριότητες της «σιωπηλής πλειοψηφίας», όπως την περιέγραψε ο Mule. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
  3. Πάντως, το να ΜΗΝ διαβάζεις μια συγκεκριμένη εφημερίδα, κατά τη γνώμη μου, δεν αποτελεί την πιο νοήμονα λύση. Πέραν του προφανούς προσόντος, δηλαδή της πτώσης της ζήτησης του εντύπου με το περιεχόμενο του οποίου διαφωνείς, δεν βλέπω άλλο καλό. Η θεμιτή στάση, κατ εμέ, είναι: διάβαζε όλα όσα μπορείς. Δεν υπάρχει χρησιμότερη γνώση από τη γνώση πολλών απόψεων επί ενός θέματος. Επιπλέον, η ανάγνωση και κατανόηση επιχειρημάτων αντιθέτων προς την γνώμη σου, προφανώς την εξυγιαίνει (είτε την αποδυναμώσει, είτε την ενισχύσει).

Edit: Τελικά στο 3. συμφωνούμε, βλέπε παρακάτω.

Εχμ, sorry που φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν αλλά το ίδιο λέει και ο Λεπρός. Εκεί που λέει: “μη διαβάζεις μία συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά να τσεκάρεις και εστίες αντιπληροφόρησης” δεν εννοεί “να μην διαβάζεις την τάδε συγκεκριμένη εφημερίδα μπλα μπλα μπλ” αλλά “μην διαβάζεις μόνο μια συγκεκριμένη εφημερίδα μπλα μπλα μπλα”…:stuck_out_tongue:

#-o Έχεις απόλυτο δίκιο. Διαβάζοντάς το, το κατάλαβα αλλιώς. Ξαναδιαβάζοντάς το, τώρα, το κατάλαβα σωστά. Για δες, συμφωνούμε και, τελικά, ο Leper Jesus είναι ίσως κι αυτός με τη «σιωπηλή πλειοψηφία». :stuck_out_tongue:

Ρε τι συζητηση εχει ανοιξει εδω και κατι σελιδες. ερωταπαντησεις του στυλ τι κανεις εσυ, τι κανω εγω, τι θες να κανω κτλ. Ο καθενας κανει ο,τι κανει και φυσικα δεν δινει λογαριασμο σε καποιο φορουμ για τη δραση του οποια ειναι αυτη (κ αν υπαρχει). Δλδ κανεις κατι για να απευθυνθεις στην κοινωνια (ή τουλ. εκει που στοχευει ο καθενας) και οχι ανωνυμα σε καποιο φορουμ οπου ανταλλασουμε καποιες αποψεις. ο τροπος δρασης του καθενος, καθοριζεται απο χιλιους δυο παραγοντες και μεταβαλλονται αναλογα τις συνθηκες (κοινωνικες, πολιτικες, οικονομικες) οποτε δεν υπαρχει ενδεδειγμενος δρομος. επισης προσωπικα η λεξη “αντιδραση” με χαλαει καπως, ορισμενοι δεν αντιδρουν απλα, εχουν σταθερη πολιτικη θεση και ξεκαθαρη αποψη για τα πραγματα.

Επιτέλους έγραψες μεγάλο ποστ στα πολιτικά που αναλύεις τη θέση σου! Δεν κάνω μόνο το ποστ κορνίζα, αλλά σου λέω και εύγε και welcome to the club:D Και ως επί το πλείστον συμφωνώ με το ποστ σου.

Τωρα θες να το σκαλισουμε λιγο παραπανω να διαφωνισουμε… Δεν λεει τωρα να συμφωνουμε:p

Και εμένα με ξάφνιασε ευχάριστα το συγκεκριμένο ποστ από τον συγκεκριμένο χρήστη (τώρα θα ξενερώσει χειρότερα :p)

Sorry, προφανώς και δεν ήτανε προσωπικό, απλώς έτυχε να quote- άρω το signal-95 και όχι εσένα.

1. ΟΚ, ίσως να μην το διατύπωσα σωστά. Δεν εννοούσα έτσι γενικά ‘‘ψάξε να δεις τι λέω αλλού’’. Απλώς δεν μπορώ έτσι ξαφνικά να αραδιάζω τρόπους. Αν όμως κάποιος παρακολουθεί γενικώς τη στάση (και τα posts π.χ.) ενος ατόμου σε διάφορες συζητήσεις (όχι μόνο εμένα), μπορεί εύκολα να συμπεράνει τι προτείνει σε κάθε περίσταση αυτό το άτομο, ή πώς αναλύει μία κατάσταση. Δεν είναι ότι δε δίνω απάντηση, απλώς είναι πρακτικά αδύνατον να πω τι θα πρότεινα εγώ σε κάθε κατάσταση. Κάθε κατάσταση έχει τις δικές τις προβληματικές.

2. Ίσως. Απλα παραδείγματα έφερα.

Εγω θα εκανα κορνιζα το ποστ του manson…Νομιζω δινει τις πιο ξεκαθαρες απαντησεις στα περι αστυνομικων κλπ κλπ κλπ

Γράμμα του Νίκου από το Νοσοκομείο όπου βρίσκεται στη 13η συνεχόμενη μέρα απεργίας πείνας. Από χτες ξανάρχισε την απεργία δίψας.

Γράφω δύο λόγια σε μια χαρτοπετσέτα.Κρυφά. Μου έχουν απαγορέψει τα πάντα. Έιμαι σε καθεστώς πλήρους απομώνοσης.Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί έξω. Πραγματική τρομοκρατεία από το βαθύ κράτος. Όμως θεωρώ δεν είπα την τελευταία λέξη. Έλπίζω να φτάσουν αυτά έξω και να γίνουν γνωστά , να διαδωθούν. Ό,τι και να γίνει. Να ακούσουν όλοι την κατάθεση ψυχής που έκανα πριν μια εβδομάδα στο Radio Revolt. Η κατάσταση και οι συνθήκες εδώ θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Έχουν λυσσάξει όλοι μαζί μου. Δεν ξέρω άν θεωρούμαι πολιτικός κρατούμενος της δημοκρατίας τους, το σίγουρο είναι ότι αν κάποτε πέσει αυτή η κυριαρχία ίσως αναγνωριστώ ώς ένας πρώην πεσόντας ή πρώην κρατούμενος της “δημοκρατίας” τους. Κάτι σαν το τωρινό πολυδιαφημισμένο, πολυτιμιμένο και αναγνωρίσιμο από όλους συναποφηλακισθέντων - εξορισθέντων της δικτακτορίας. Ως τότε τι ψάχνεις… εκκωφαντική σιωπή. Σιωπή σαν ομερτά που δεν πρέπει να “σπάσει”. Δεν πειράζει , κάποτε θα καταλάβουνε , ίσως ξυπνήσει ο λαός.

Εδώ , στο κρατικό τώρα, νοσηλεύομαι από την παρασκευή όπου μεταφέρθηκα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση με πίεση 7-5 , ζάχαρο 45 και ελαφρύτερος κατά 6 κιλά. Άς περιγράψω το τι συμβαίνει. Οι γιατροί προσπαθήσανε να μου βάλουνε ορό , όμως δεν δέχτηκα. Συνολικά πάντως ομολογώ ότι παρά τις πιέσεις του κράτους έχουν κρατήσει αξιοπρεπή στάση. Όμως το βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου, όσο εγώ δεν είχα τις αισθήσεις μου μπήκε μία περίεργη τύπισα συνοδεία μπάτσων και μου έκανε ενέσεις ζαχαρούχου νερού και βιταμινών. Έιναι ένα περιστατικό που θέλω να δημοσιοποιήσω και να καταγγείλω καθώς υπάρχει και η μαρτυρία του μοναδικού μου συγκρατούμενου εδώ.

Αυτό που θέλω να αναδείξω είναι ότι όλοι μπορούμε να φανταστούμε το τι συνέβει τότε με τον Σάββα Ξηρό στον Ευαγγελισμό. Και επειδή αναφέρθηκα στην παρασκευή, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συντρόφους που αναστατώσανε την περιοχή του κρατικού. Συγκινητικά και ευχάριστα για μένα, δυσάρεστα για τον εχθρό. Όπως να ευχαριστήσω και την επομένη το πρωί όλα τα παιδιά που ήρθατε εδώ. Ηταν μια κίνηση που μου ζωντάνεψε την ψυχή. Έμαθα και χάρηκα για την επιβλητική πορεία στη αναρχομάνα Ξάνθη. Όπως και για την επιθέσεις στα ματ στη Τρικούπη και στη Σαλονίκη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ φίλους και συντρόφους από κάθε γωνιά του Ελλαδικού χώρου για την πολύμορφη αλληλεγγύη.

Τώρα κάποια ευχαριστώ αλλοιώτικα.

“Ευχαριστώ” τους “υπεύθυνους” του υπ. δικαιοσύνης που συνοστίζονται έξω απ’τό θάλαμο που φρουρούμαι για να λύσουν το πρόβλημά μου.
“Ευχαριστώ” τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές που σε 10 λεπτά με τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί, ενώ το αρμόδιο πλέον συμβούλιο δικαστών Κομοτηνής για την αποφυλάκισή μου χρειάζεται περισσότερο από 10 μέρες.
“Ευχαριστώ” τους ανθρωποφύλακες για την ευγενική μεταχείρηση κατά την μεταγωγή- απαγωγή μου από τις φυλακές Κομοτηνής, αντάξια και υποδειγματική για ένα κρατούμενο απεργό πείνας και δείψας.
“Ευχαριστώ” συγκρατούμενό μου στις φυλακές Κομοτηνής που ώς ένδειξη αλληλεγγύης απείχε από το συσσίτιο , έκαψε την πτέρυγα όταν έμαθε για βασανιστήρια και συνεχίζει να μου συμπαραστέκεται στον ύποπτο αγώνα μου.
“Ευχαριστώ” εδώ στο κρατικό τη φρουρά που μ’άφήνει να πάρω τηλέφωνα, που “σέβεται” τα προσωπικά δεδομένα και “σέβεται” τα δικαιώματα ενός κρατουμένου.
“Ευχαριστώ” το παρακράτος που “δεν” έχει απειλήσει τους γονείς μου…
Τέλος να “ευχαριστήσω” προκαταβολικά όλα αυτά τα λαμόγια που θα λασπώσουν και θα κατασυκοφαντήσουν αυτή τη δεύτερη και πιο δύσκολη προσπάθεια να βρώ το δίκιο μου.
Σήμερα Τετάρτη 27/5/09 μεσημέρι ξεκίνησα τη 2η και τελευταία απεργία πείνας και δίψας. Θα πολεμήσω για το δίκιο μου με κάθε μέσο. Αν δεν υπάρχει λύση ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Κλείνοντας δυο χάρες. Έιχα υποσχεθεί κάτι στον Αλέξη στο Π.Φάληρο , ίσως δεν προλαβαίνω. Σύντροφοι προπαγανδίστε τώρα που είναι περίοδος πανελλήνιων εξετάσεων στα σχολεία αυτά τα πράγματα : 6/12/08-6/6/09. Κανείς (συμ)μαθητής μας φέτος υποψήφιος στην ελ.ας. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

και τέλος την Ξάνθη και τα μάτια μας.

Δεν είμαι από αυτόν τον κόσμο ,

ΖΗΤΩ Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με αληθινή αγάπη, Νίκος Κουνταρδάς

Θεωρω οτι κανει λαθος που ξαναρχιζει απεργια διψας…

επειδή δεν έχω καταλάβει, αυτός γιατί κάνει απεργία πείνας ακριβώς;

Για να αφεθει ελευθερος… Ειχε κατηγορηθει για ενα σκηνικο και μη μπορωντας να βρουν στοιχεια, ο ανακριτης του εβαλε περιοριστικους ορους καθε 1 και 15 να παρεβρισκεται στο τμημα στην ξανθη. 1η μαιου πηγαινει στο τμημα κ του λενε οτι δεν ειναι εκει ο φακελος του. Πηγαινει στις 15 και του λενε πως δεν ηρθε την προηγουμενη φορα και τον εβαλαν μεσα. Αυτο.

Ξαναρώτησα αλλά δεν μου το επιβεβαίωσε κανείς: Eίναι ο οργανωμένος οπαδός της ΑΕΚ που είχε καταγγείλει ο Ντέμης για συμμετοχή σε επεισόδια και κατηγορείται και για την επίθεση στον Πολυζωγόπουλο;

Είχε κατονομαστεί μαζί με άλλους της Ορίτζιναλ τότε από το ντεμη. Στην περίπτωση πολυζωγόπουλου είχε συλληφθεί. Ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό. Προφυλακίστηκε και ύστερα από 15, νομίζω, μήνες αφέθηκε ελεύθερος γιατί απέσυρε τη μήνυση ο πολυζωγόπουλος.Επίσης, σε ένα παιχνίδι ξάνθη-αεκ κρεμασε πανό “πολεμο στον α(θ)λητικο νομο του ορφανου”. Καταδικαστηκε σε 15 μηνες χωρις αναστολη και υστερα απο 5 μηνες στη φυλακη αφεθηκε ελευθερος γιατι το εφετειο(?) εκρινε αντισυνταγματικη την καταδικη του.
Τωρα για την υποθεση αυτη που τον εστειλε παλι στη φυλακη… Πριν 2 χρόνια ειχε γινει εμπρησμος σε ατμ στην εθνικη τραπεζα της ξανθης. υστερα απο 2 χρονια ο εισαγγελεας ασκησε διωξη με μονη καταθεση αυτη ενος αστυνομικου που υποστηριξε πως ειδε το αυτοκινητο του κουνταρδα να φευγει απο την τραπεζα μετα τον εμπρησμο. Τα υπολοιπα οπως τα λεει ο cynic.

Βασικά δεν έχω σε καμία υπόληψη αυτό το άτομο, απλά το θέμα είναι ότι τον προφυλάκισαν για να μην ΚΑΝΕΙ κάτι, όχι επειδή ΕΚΑΝΕ κάτι.

Ναι αυτο ηταν το γεγονος που ελεγα εγω, αλλα δεν περασε δικαστηριο γι αυτην την υποθεση, αλλα ο ανακριτης του εβαλε περιοριστικους ορους που ανεφερα πιο πανω. Δεν ξερω καλα τα νομικα, οποτε δεν ξερω αν αυτο που γραφω ειναι σωστο, ας απαντησει καλυτερα καποιος που γνωριζει

Aντιπληροφορησης συνεχεια με φωτο δημοσιευμενες και σχολια απο Indymedia. Ναι ρε απο Indymedia. Γιατι αμα περιμεναμε απο τα κρατικα/ιδιωτικα ΜΜΕ χεσε μεσα…

Αστυνομικη Βαρβαροτητα - Μεμονωμενο περιστατικο ουτε γω θυμαμαι ποσο:

Άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό λοιπόν στις 21 Μάη στο κέντρο της Αθήνας σε μετανάστη που κουβαλούσε την πραμάτεια του, ένα μπόγο με παιχνίδια.

εμφανης η απορια του μεταναστη δειχνοντας τα σκορπισμενα (απο την μποτα???) μπατσου παιχνιδια.

Και περναμε και σε 3 φωτο, ενδεικτικη της εγκληματικης φυσεως των σωματων της ΕΛΑΣ που ονομαζονται ΥΑΤ (Υποδιευθυνση Αποκαταστασης Ταξης - οι πρασινοι) και ΥΜΕΤ (Υποδιευθυνση Μετρων Ταξης - οι μπλε).

Στη φωτογραφία τα γνωστά απαγορευμένα μεταλλικά γκλομπς που σπάνε κόκκαλα και σκίζουν τη σάρκα και έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν με χτύπημα στο κεφάλι. Φυσικά απαγορεύονται και δεν αποτελούν μέρος του εξοπλισμού τους αλλά τα ζώα τα φέρνουν από το σπίτι τους και τα κουβαλάνε κυρίως Ζητάδες, Ειδικοί Φρουροί και ΟΠΚΕ. Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνοναι από εμάς!!!