Εννοείς δεν το θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής ή γενικά η ελληνική κοινωνία? Πάντως από τη στιγμή που υπάρχουν και μετανάστες και αλλόθρησκοι στην χώρα, πρέπει να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο και να μην τους αποκλείουμε.
Όντως, και γω θυμάμαι τότε τη φασαρία που είχε γίνει για το τζαμί. Ήμουνα και παιδάκι δημοτικού, και θυμάμαι να λένε όλοι: “Θα έρθουν οι Τούρκοι να μας κάνουν κουμάντο” και κάτι τέτοια.
Βέβαια, υπάρχουν και χειρότερα. Κοντά στο χωριό μου στην Κρήτη κάπου είχε ένα τζαμί, και όλοι οι μεγαλύτεροι μου λέγαν ότι το είχαν κάνει δεύτερη τουαλέτα τους…
Τα μερη που υπαρχουν για να συγκεντρωνονται οι Ιεχωβαδες δεν τους πειραζουν, το τζαμι ειναι το προβλημα. Αλλα βεβαια οι Ιεχωβαδες φημιζονται και για το χρημα…
Ασχετο αλλα το κυριο κτηριο συγκεντρωσης τους ειναι πισω απο το Terra Vibe για οσους εχουν παρατηρησει…
Ντάξει δεν πιστεύω να μας την μπουμπουνήσουν απέξω Αν ήταν θα τον είχαμε φάει το 2004. απλά το σκηνικό με το Κοράνι ήταν απλά μια αφορμή .
ειναι περιπλοκο μωρε το θεμα…
φτωχεια ,ανεχεια, διωγμοι…δεν θελουν και πολυ για να φλιπαρουν…
ας εβλεπα να ξηλωνουν ΑΜΕΣΑ τον μπατσο που εκανε την μαλακια,(αντι να τον καλυπτουν) και ΙΣΩΣ να μπορουσα να πω κατι παραπανω…
αλλα μπααα…Εδω μαζευουν ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ και την επομενη μερα τους αφηνουν παλι γιατι δεν εχουν που να τους βαλουν!
Αληθεια,δεν λεγανε καποτε να κανουν ενα τζαμι στον Βοτανικο?
marfin τζαμί;
με σημα το τριφυλλι…:lol:
Σε κάποιο post πιο πάνω, ο Mule εκφράζει την ακόλουθη άποψη: (με δικά μου λόγια) σχετικά με το θέμα των προβλημάτων της αστυνομίας, ακούγονται κυρίως οι δύο ακραίες θέσεις, ενώ η πλειοψηφία που έχει τη σοβαρότητα να καταλαβαίνει ότι αυτές είναι αμφότερες λανθασμένες, είναι σιωπηλή. Εξηγεί, λοιπόν, ότι αυτή η πόλωση υπέρ ή κατά της αστυνομίας είναι εικονική και μάλιστα ότι οι «μαζικές πράξεις εκτόνωσης» (sic) δεν φέρνουν λύση. Ο μέσος άνθρωπος, πιστεύω, ότι καταλαβαίνει τι σημαίνει μαζική πράξη εκτόνωσης, δεδομένου ότι όλοι κάπου εδώ γύρω ήμασταν τον περασμένο Δεκέμβρη. Θρύψαλα, ξεδώσαμε και πάλι στη ρουτίνα.
Σε αυτό, λοιπόν, του απαντάς προκλητικότατα (κατά την ταπεινή μου άποψη), αποδεικνύοντας ότι δεν έχεις διάθεση να καταλάβεις τι εννοεί και τον αποκαλείς «του καναπέ». Για να σιγουρευτώ κι εγώ ότι δεν σε παρεξηγώ, σου ζητάω να μου πεις ποιά είναι η ενδεδειγμένη δράση.
Σε αυτά τα πλαίσια, απαντώ σε όσους θεωρούν ότι επαναφέρω μια διαφωνία που είχε λυθεί. Ο Mule είπε χονδρικά «δεν φέρνουν λύση οι μαζικές πράξεις εκτόνωσης» και ο Leper Jesus του απάντησε (χονδρικά) «είσαι καναπές». Ποιός επανέφερε τη διαφωνία;
Leper δεν έχω κάτι να σου απαντήσω γιατί ήδη σου απάντησαν άλλοι κάνοντας και quote ποστ όπου κάνεις αφορισμούς (σε βάρος μου) και με κατηγορείς (αφού με ομαδοποιήσες -χωρίς να με γνωρίζεις- “…τέτοια άτομα…”)
Θα μπορούσα και ρηπόρτ να είχα κάνει το ποστ σου (προσωπική επίθεση) αλλά προτίμησα να απαντήσω. Και τα όσα έγραψα για αφορισμούς, κηρύγματα μίσους και επιδέιξεις οργής εκ του ασφαλούς, δεν πήγαιναν σε εσένα μόνο, τις συγκεκριμένες πρακτικές τις έχουμε δεί και ακούσει αρκετά τους τελευταίους μήνες εντός και εκτός φόρουμ.
Τουλάχιστον να έχεις επίγνωση όσων γράφεις και να μην ρωτάς μετά “πες μου που έγραψα εγώ αφορισμούς;”
Tεσπα, σου απάντησε και ο Vic πολύ καλά, ας συνεχίσουμε με άλλες κουβέντες που έχουν και περισσότερο ενδιαφέρον:
Σωστή παρατήρηση Μάνσον. Όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα (γιατί υπάρχει και ο Κάρβου που γράφει πως “δεν είμαστε πλειοψηφία”) η “σιωπηλή πλειοψηφία” που ανέφερα είναι αρκετά ανομοιογενής και ανοργάνωτη άρα δεν θα μπορούσε άμεσα να αρθρώσει λόγο ή να συντονίσει δράσεις που θα έφερναν αλλαγές. Τα κοινά στοιχεία των “μελών” της είναι πως δεν γουστάρουν την πόλωση -που αναφέρει και ο Vic πιό πάνω- σε ψευτοδιλήμματα όπως “με την αστυνομία/το “σύστημα” ή εναντίον τους” -που θυμίζoυν και Μπους :roll:- και δεν πιστέυουν πως η πόλωση μπορεί να φέρει οτιδήποτε καλό. Από την άλλη δεν γεννήθηκαν και χθες για να πιστεύουν πως όλα σε αυτή τη χώρα πάνε ρολόι και μόνο τα “παπαγαλάκια” #-o μας χαλάνε τη ζαχαρένια.
Όπως αναφέρω πιό πάνω “δεν θα μπορούσε άμεσα”. Το “άμεσα” είναι σημαντικό σχετικά με αυτό που λες για την ευθύνη. Η δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας αυτής θα πρέπει να βρεί μέσα στα επόμενα χρόνια ένα κανάλι για να εκφραστεί μέσα από τα νόμιμα μέσα έκφρασης λαϊκής δυσαρέσκειας: Tις εκλογές, αλλά και τις μη καπελωμένες/εκφυλισμένες σε “μαζική εκτόνωση” κινητοποιήσεις.
Ως προς τις εκλογές, οι όποιες αλλαγές θα μπορούσαν να έρθουν μέσα από την εμφάνιση νέων προσώπων που θα άλλαζαν το τοπίο στα υπάρχοντα κόμματα και θα ενέπνεαν ξανά εμπιστοσύνη στον λαό, είτε -δυσκολότερα κατά τη γνώμη μου- μέσα από την εμφάνιση κάποιου νέου κόμματος που θα ερχόταν να εκφράσει όλο αυτό τον κόσμο που ονόμασα “σιωπηλή πλειοψηφία”.
Ως προς τις μη-καπελωμένες κινητοποιήσεις: Αυτές δεν είναι απαραίτητο να γίνουν καν στον δρόμο. Θα μπορούσαν να έχουν την μορφή μία ειρηνικής “αστικής ανυπακοής” που θα συντονιζόταν online. Τι θα γινόταν π.χ. αν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αποφασίζαμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά που μας ετοιμάζει ο Παπαθανασίου για να βρεί λεφτά και συντονιζόμασταν για αυτό online; Θα μας τράβαγαν όλους στα δικαστήρια ή θα αναγκάζαμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει και να διαφοροποιήσει την οικονομική της πολιτική;
[U]Προς Vic Vega και κυρίως προς Mule:
[/U]
Το Mule (και τον κάθε Mule) δεν τον κατηγόρησα για καναπεδισμό επειδή δεν πιστεύει στις μαζικές πράξεις εκτόνωσης. Δικαίωμα του να πιστεύει σε όποιο μέσο αγώνα θέλει, εγώ μπορεί να διαφωνήσω αλλά θα μείνω εκεί.
Τον κατηγόρησα για καναπεδισμό επειδή χαρακτήρισε υγιές ένα κομμάτι της κοινωνίας που ΕΠΙΛΕΓΕΙ να είναι σιωπηλό και μάλιστα χαρακτηριστικά λέει ‘‘φρικάρει με όσα βλέπει’’, αλλά κουβέντα για το τι κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Είναι σαφές αυτό που λέω, επιμένω σε αυτόν το χαρακτηρισμό και επιμένω ότι αυτή η ‘‘σιωπηλή πλειοψηφία’’ είναι το καρκίνωμα της κοινωνίας.
Μάλιστα στο δεύτερο post του, ο Mule αιτιολογεί το ότι δεν είναι ‘‘καναπές’’ επειδή δουλεύει, αθλείται και πάει σε συναυλίες και ‘‘γενικώς εχει μία γεμάτη και παραγωγική ζωή’’. Αυτό θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο. Μάλλον δεν κατάλαβε τι είναι ο καναπές, το ξαναλέω.
Επίσης επιμένω σε αυτό: Και τα όσα έγραψα για αφορισμούς, κηρύγματα μίσους και επιδέιξεις οργής εκ του ασφαλούς, δεν πήγαιναν σε εσένα μόνο
Αφού λοιπόν πηγαίνει ΚΑΙ σε εμένα, περιμένω να δω ποια posts μου τόσο καιρό εκφράζουν αφορισμούς, κυρήγματα μίσους και επιδείξεις οργής εκ του ασφαλούς. Και μη μου αναφέρεις σαν αφορισμό το ότι σε είπα καναπέ, δεν είναι αφορισμός, είναι συμπέρασμα των όσων έγραψες. Τα οποία επιβεβαίωσες κατά κάποιον τρόπο και με το δεύτερο post σου.
Anyway, κάνε και report αν νιώθεις ότι σε θίγω, λίγη σημασία έχει για 'μένα αυτό. Για 'μένα έχει σημασία το ότι βλέπω άτομα που κράζουν, κράζουν, κράζουν με γενικολογίες έχοντας δημιουργήσει ένα φαντασιακό στο μυαλό τους. Θυμήζω τα παλιά σου post στο Δεκέμβρη, Mule, αλλά και πιο πρόσφατα. Για 'μένα π.χ. λέγατε ότι είμαι υπέρ των σπασιμάτων κλπ. (που ακόμα και τώρα έμμεσα το λέτε), παραβλέπωντας post μου που εξηγούσα λεπτομερώς ποια είναι η θέση μου. Ή σχετικά με τα Σκόπια, είχε ειπωθεί ότι ήμουν υπέρ της εξωτερικής πολιτικής της , επειδή την είχα αναφέρει ως Σκόπια/Μακεονία. Γενικώς υπάρχει μία τάση να δημιουργούνται εντυπώσεις, να συγχήζονται οι καταστάσεις, και να φτιαχτεί ένα προφίλ: από τη μία οι ουδέτεροι οι σωστοί, από την άλλοι οι ακραίοι (δεξιοί, αριστεροί και αναρχικοί). Και πέρα από το κράζω, κράζω, κράζω, δε βλέπω τίποτα άλλο για το τι πιστεύει ο καθένας προσωπικά ότι πρέπει να γίνει. Μάλλον κάποιοι προτιμάνε να φρικάρουν στον καναπέ τους και να το γράφουν στο forum. Αυτά.
Leper, με όλο το σεβασμό, δεν ξέρω τι σου έχουν ποστάρει και τι σου έχουν προσάψει στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τι σου έχουν πει και γράψει και προτρέχεις σε χαρακτηρισμούς ανυπόστατους και επομένως αφορισμούς, από τη μεριά του Mule. Από εκεί και πέρα, αν πιστεύετε πως μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας, βρείτε τα.
Ο Μule με τον όρο “σιωπηλή” φέρνει εαυτό σε αντίθεση με τους φασαριόζους που προκαλούν τις ζημιές και τους οποίους ΚΑΙ εσύ δεν εκτιμάς σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Όχι με αυτούς που έχουν φωνή και φωνάζουν. Προς Θεού αν ο Mule είναι για σένα δείγμα ανθρώπου που δε μιλάει. Επομένως, το να τον θεωρείς “καρκίνωμα” ή ότι άλλο γράφτηκε (δε θυμάμαι πλέον) για την πλευρά του Mule, είναι όντως “αφορισμοί, κυρήγματα μίσους, κλπ” που του προσάπτονται επειδή δε θεωρεί πως αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος ένοπλος αγώνας στον οποίο οφείλει να επιλέξει μεριά και να πολεμήσει κυριολεκτικά…
Καταρχήν άλλο πράγμα ο αφορισμός, άλλο το κήρυγμα μίσους και άλλο η επίδειξη οργής εκ του ασφαλούς. Απλώς το επισημαίνω γιατί σε βλέπω να αναφέρεις και τα 2.
Κατά δεύτερον ακόμα περιμένω να μου εξηγήσετε με ποιον τρόπο φωνάζει αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία.
και τα έβαλα σε εισαγωγικά, όλα μαζί…
εγω θα ηθελα να μαθω
ποιος ειναι ο τροπος αντιδρασης που υποστηριζεις εσυ leper jesus?
και πως πιστευεις οτι μπορει να καλυτερευσει τα πραγματα?
Kανένας δεν θα αναγκάσει κανέναν να πάει να πεθάνει δεξιά και αριστερά. Ο στρατιωτικός που θα πάει στον πόλεμο με διαταγές να “σκοτώσει για την πατρίδα” θα το κάνει από επιλογή του. Ποτέ δεν δέχθηκα σαν δικαιολογία τις διαταγές.
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως για να μην χαθεί η μπάλα:
Στους μπάτσους υπάρχουν οι καυλόμπατσοι-φασίστες που αποτελούν την πλειοψηφία μέσα σε αυτό σώμα και το έχουν στιγματίσει για τα καλά με τις πρακτικές τους. Αντίστοιχα υπάρχουν και οι αδιάφοροι αστυνομικοί που αγνοούν τις κοινωνικές προεκτάσεις του επαγγέλματός τους, αδιαφορούν για τα όσα κάνουν οι καυλόμπατσοι συνάδελφοί τους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίρνουν τα λεφτά τους και να εξασφαλίζουν μια καλή ζωή αδιαφορόντας για το γενικότερο κακό που προκαλεί το σώμα τους. Μέσα στην άγνοιά τους, οι τελευταίοι έχουν διαλέξει πλευρά. Η πλευρά τους είναι αυτή της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποιείται από ένα ολόκληρο σύστημα σαν τρόπος διακυβέρνησης. Προσωπικά αυτούς τους θεωρώ (σε φιλοσοφικό επίπεδο περισσότερο) απέναντι από εμένα αλλά παράλληλα πιστεύω πως αποτελούν και οι ίδιοι θύματα αυτού του συστήματος μέσα στην πλήρη άγνοιά τους. Αν αύριο βέβαια αυτά τα παιδιά σταματήσουν να κόβουν κλήσεις ή σταματήσουν να κάνουν αλκοτέστ ή σταματήσουν να βγάζουν ταυτότητες και στο όνομα μιας διαταγής φορέσουν την στολή του ΜΑΤατζή και βαράνε κεφάλια ή αρχίσουν να σκίζουν κοράνια και να αψήφουν δικαιώματα ανθρώπων, ε, πλέον θα είναι ένθερμοι υποστηρικτές αυτού του συστήματος και όχι θύματά του. Και αυτά για διαταγές τα ακούω βερεσέ.
Πάμε τώρα στους στρατιωτικούς. Αντίστοιχα με τους μπάτσους, έτσι και στους στρατιωτικούς υπάρχουν δύο κατηγορίες. Αυτοί που πιστεύουν πως η επανάσταση του 1821 δεν έχει τελειώσει ακόμα, που θεωρούν οτιδήποτε μη ελληνικό βάρβαρο, που θεωρούν λέξεις όπως κομμουνιστής βρισιές και που νοσταλγούν την Χούντα. Από την άλλη υπάρχουν οι στρατιωτικοί που αγνοούν το ότι υπηρετούν έναν μηχανισμό που στηρίζει πολέμους αλλά βρίσκονται σε αυτή την δουλειά για να βγάζουν εύκολα λεφτά, υπηρετούν με χαρά στο Κόσοβο γιατί θα βγάλουν τρελά φράγκα χωρίς να σκέφτονται καν τι ακριβώς στηρίζουν με την δουλειά αυτή. Αν αύριο λοιπόν η Ελλάδα αποκτήσει επιθετική λογική στους πολέμους και αυτοί οι στρατιωτικοί που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία στηρίξουν αυτή την πολιτική εις το όνομα των διαταγών από πλευράς πατρίδας, για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να κλάψω σε περίπτωση που σκοτωθούν; Αν κατ’ επιλογή τους παίρνουν ενεργά μέρος σε έναν πόλεμο, δηλαδή σε μια διαδικασία που είτε σκοτώνεις είτε σκοτώνεσαι γιατί να με νοιάξει αν πεθάνουν; Δεν στηρίζουν κάτι το οποίο αφαιρεί ζωές; Ναι. Δεν το κάνουν με την θέλησή τους; Ναι. Και μόνο με την επιλογή τους να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο δεν σημαίνει αυτόματα πως θα εχουν συμβάλει στο να πεθάνουν αθώοι; Ναι. Ε, δεν με ενδιαφέρει λοιπόν αν πεθαινουν και πως πεθαίνουν τέτοια άτομα.
Και το ξαναλέω: Δεν θα “τους αναγκάζουμε να πηγαίνουν να πεθάνουν δεξιά κι αριστερά” όπως και κανείς δεν αναγκάζει τον ΜΑΤατζή να βαράει. Επιλογή τους είναι.
Ελπίζω μόνο να μην περιμένεις σχεδιάγραμμα α-β-γ και τσουπ φτάσαμε στην επανάσταση. Το τι προτείνω μπορείς να το δεις σε διάφορα topics σε διαφορετικά θέματα. Από τα πιο προφανή π.χ. αν είσαι φοιτητής να πηγαίνεις στις γενικές συνελεύσεις του τμήματος σου, μέχρι να μη διαβάζεις π.χ. μία συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά να τσεκάρεις και εστίες αντιπληροφόρησης. Δε θα κάτσω να αραδιάσω τρόπους αντίδρασης, όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά γιατί το βρίσκω λίγο άσχετο έτσι στο ντούκου να λέω ‘‘κάνε αυτό, κάνε εκείνο’’. Οι τρόποι αντίδρασης ποικίλλουν και διαφέρουν από κατάσταση σε κατάσταση. Αλλά τόσο καιρό άπειρες φορές έχψ διατυπώσει τις σκέψεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα, είτε στο Δεκέμβρη, είτε με την Κούνεβα, είτε σε διάφορα θέματα.
οκ
δεν εχω παρακολουθησει ανα καιρους και ανα περιπτωσεις με ποιους τροπους προτεινεις οτι πρεπει να αντιδρασουμε
οπωτε δεν μπορω να κατανοησω τον τροπο με τον οποιο αντιδρας
οσο για τα προφανη πιστευω οτι εφαρμοζωνται και απο αυτους που κατηγορεις ως “οι του καναπε”
γιατι αν οντως ητανε του καναπε δεν πιστευω να τους εκανε αισθηση να μπουνε σε αυτο το θρεντ και να διαβαζουν τα αλλα ποστ και να ποσταρουν τις γνωμες τους.
(αν και οι γενικες συνελευσεις του τμηματος μου οταν φοιτουσα ητανε τραγελαφικες και πολιτικοπαραταξοιακες)
Δεν έχω να προσθέσω κάτι, ο Κάρβου απάντησε στον Leper ίσως και καλύτερα από ό,τι θα απαντούσα εγώ.
Και τον ευχαρισώ για αυτό, γνωρίζοντας πως αυτές τις μέρες δεν έχει και πολύ χρόνο για το φόρουμ (αλλά τελικά όλο καταλήγει να ποστάρει!:D)
Καμιά φορά, όμως, θα ήθελα να απαντήσεις κι εσύ.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι=Θα έγραφα τα ίδια ακριβώς, θεωρώ πως το θέμα έχει εξαντληθεί.