Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

@ Γράκχο

Το «Βασίλη κάτσε φρόνιμα και γίνε νοικοκύρης» απέχει πολύ από το «Βασίλη σπάσε και κάψε το πεζοδρόμιο, τη βιτρίνα, το αμάξι και πιθανόν το κεφάλι του κάθε νοικοκύρη».

Όσοι έχουν τη δύναμη και τον αλτρουισμό να προσπαθούν με τον αγώνα τους να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί ? εφόσον η δυνατότητα αδιαμφισβήτητα μας παρέχεται ? δεν πολιτεύονται ή δεν ιδρύουν κόμμα ώστε να μας πείσουν δημοκρατικά να τους ψηφήσουμε και να κάνουν όσα θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν; Το να πλακώνεται κανείς στο ξύλο με την αστυνομία ή να σπάει και να καίει, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει. Φέρνει πόλωση, συσπειρώνει τη δεξιά κλπ. κλπ. κλπ.

Συμφωνω με βικ.Και προσθετω οτι ενας απο τους καλυτερους τροπους επαναστασης και επικαιρος για τις μερες μας ειναι ι ιστορικη μνημη μεσω της γνωσεως και μελετης ιστοριας.Η κομματοκρατια θελει τον λαο λαουτζικο και φανατικο.Ακομα και στα παραθυρα οι τσακωμοι τους ειναι ψευτικοι.Κατα βαθος ταιριαζουνε απολυτα αφου και οι 2 τα τρωνε.Πιστευω οτι η επανασταση θα ερθει απο την παιδεια,το πνευματικο κοσμο και απο την ιστορικη μνημη.Γιατι λαος που ξεχναει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την ξαναζησει.

σίγουρα. Μην περιμένεις να έχω παρόμοια επιρροή σε πολιτικό επίπεδο :lol:. Παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο στοχεύω να κινηθώ στη ζωή μου σου έδωσα. Για αυτό το έθεσα ως παράδειγμα για να γίνει εμφανές το τι λέω. Στο χώρο της παράγκας του ποδοσφαίρου ή των καρτέλ στα μαρούλια, δεν έχω κάνει τίποτα (και δεν προβλέπω…) και επομένως δε θα μπορούσα να σου δώσω παράδειγμα.

Επίσης, μην περιμένεις να μην αναφέρω και την ένταξη σε μια παράταξη που να σε εκφράζει και τη στήριξη της (εάν και εφόσον όντως σε εκφράζει) ενεργά. Το ότι δεν πιστεύω στην αποτελεσματικότητα των οδομαχιών (με τις παρούσες συνθήκες) και διαφωνώ με κάποια άλλα πράγματα που γράφονται εδώ μέσα, δε με κάνει εχθρό όλων όσων ασχολούνται ενεργά με τα πολιτικά ή και στηρίζουν ενεργά και ευσυνείδητα κάποια παράταξη.

Τα παρακάτω πάνε σε όλους τους χρήστες, μιας και δε τα πόσταρα στο άλλο θέμα, και δε θα απαντήσω σε τυχόν διαφωνίες, γιατί δεν έχω χρόνο. Θεωρήστε τα αξιώματα του φόρουμ και σεβαστείτε τα.

@ all, γιατί δε το πόσταρα στο άλλο τόπικ:

Καλώς ή κακώς, το ΛΑΟΣ είναι κόμμα της ελληνικής βουλής. Δεν πρόκειται να απαγορεύσουμε τη δημοσίευση θέσεων του (εκτός αν ξεπερνούν κάποιο εξαιρετικά ακραία όρια) και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως χρήστες, είναι να κάνουμε ό,τι κάνουμε και για όλες τις άλλες θέσεις που ποστάρονται σε αυτό το φόρουμ. Είτε να τις αγνοήσουμε, είτε να θέσουμε την αντίθεση μας.

@ damnation
Θα πρέπει να καταλάβεις πως δε μας αρέσει η προπαγάνδα που γίνεται μέσω φόρουμ. Για την ακρίβεια απαγορεύεται. Αν συνεχίσεις τη διαφήμιση προς μία συγκεκριμένη παράταξη και όχι την παράθεση δικών σου απόψεων, θα μας αναγκάσεις να λάβουμε άλλα μέτρα. Εδώ μέσα, ποστάρεις εσύ κι όχι το ΛΑΟΣ. Το τι επιτρέπεται και τι όχι εδώ μέσα, το έχεις καταλάβει, άρα μπορείς να αρχίσεις να ποστάρεις τις απόψεις σου…

Μια ερώτηση. Πότε είπε κανείς από εδώ μέσα ότι η απάντηση στην “απάθεια” είναι το να σπας πεζοδρόμια και αμάξια; Δηλαδή πρέπει για ΧΙΛΙΟΣΤΗ φορά να το συζητήσουμε αυτό το θέμα;

Η επιμονή στο ότι όταν λέμε “όχι στην απάθεια” εννοούμε “ναι στη μολότωφ και στα σπασμένα αμάξια” καταντά κουραστική και οδηγεί μόνο στο να σκεφτώ ή ότι είστε ηλίθιοι κάποιοι, (που για κάποιους είμαι σίγουρη ότι δεν ισχύει, νταξ όχι για όλους όμως), ή ότι το κάνετε εσκεμμένα, ή ότι όντως κατάφεραν να σας πείσουν ότι υπάρχουν δύο πλευρές: οι ήσυχοι και πολιτισμένοι από τη μια και οι κακοί, άπλυτοι, μπαχαλάκια και πρεζόνια απ’ την άλλη.

Νομιζω οτι αυτη η συζητηση εχει ξαναγινει και ειχαμε καταληξει καπου και οτι οι 2 πλευρες ειχαν συμφωνησει σε καποια πραγματα. Δεν καταλαβαινω γιατι να ξαναγινεται απο την αρχη. Η λογικη του μανσον “δεν υπαρχουν καλοι μπατοι” με την οποια συμφωνω δεν συνεπαγεται της λογικης “το προβλημα ειναι οι μπατσοι και πρεπει να πεθανουν”. Τουλαχιστον για μενα.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου εγώ δεν είπα ποτέ πως όλοι οι μπάτσοι είναι ίδιοι. Είπα πως είτε “καλός” είτε κακός ένας μπάτσος έχει πάρει θέση και θέλει δεν θέλει υπηρετεί ένα συγκεκριμένο σύστημα. Δεν έχω πρόβλημα με όλους τους μπάτσους, έχω πρόβλημα με αυτό που έχουν επιλέξει να υπηρετούν. Το ότι υπάρχουν φασιστόμουτρα μπάτσοι λόγω ιδεολογίας και το ότι αυτοί είναι η πλειοψηφία στο εν λόγω σώμα δεν κάνει αυτόματα την “καλή” μειοψηφία άμοιρη ευθυνών. Επίσης ποτέ δεν είπα πως πρέπει να πεθάνουν όλοι οι μπάτσοι γιατί στο δικό μου το μυαλό γιατί άσχετα αν τους θεωρώ εχθρούς μου σε ταξικό και ιδεολογικό επίπεδο, πιστεύω πως είναι το ίδιο θύματα με εμένα. Επίσης συμφωνώ πως το να στοχοποιούνται οι μπάτσοι σαν ο νούμερο ένα εχθρός βολεύει απόλυτα τους εξουσιαστές.

Δε σε πιάνω. Πιάνω μόνο μία ειρωνία. Αν θες εξήγησε τι εννοείς.

Βασικά στα είπε και ο DarthVader. Κι εσύ απάντησες κάπως στο spoiler, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με πείθεις. Δε λεώ ότι δε σε πιστεύω, με πιάνεις.Λέω ότι έτσι γενικά εσύ ή ο Mule π.χ. λέτε δεν κάνουμε εκείνο ή το άλλο, αλλά δε μας λέτε τι διάολο κάνετε.

Ο καναπές, φίλε μου, είναι μεταφορική έννοια. Μου λες ότι αθλείσαι, πας σε συναυλίες και δουλεύεις. Επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου, you know. Όσον αφορά αφορισμούς, κηρύγματα μίσους και επιδείξεις οργής εκ του ασφαλούς, θέλω να τα συγκεκριμενοποιήσεις πάνω μου, ρε φίλε, με post που έχω κάνει. Όχι άλλες γενικολογίες, ρε γαμώτο.

1. “Παιδιά, θα με συγχωρέσετε, αλλά έχω πάρα πολύ δουλειά και δεν έχω το χρόνο για να αφιερώσω ένα κείμενο που θα απαντάει σε όλα όσα ζητάτε. Τουλάχιστον όχι τώρα. Ξεθάψτε το θέμα σε καμιά εβδομάδα από τώρα (που θα έχει τελειώσει και το semester εδώ πάνω) και ευχαρίστως τότε να σας γράψω, όχι ένα αλλά 10 δοκίμια. Ειλικρινά κανένα πρόβλημα.”

Λέπερ, εσύ κάνεις κατηγορίες για την προσωπική ζωή του Mule (για καναπέ, πως άτομα σαν αυτόν φταίνε, κλπ). Δεν κάνει αυτός κατηγορίες σε εσένα προσωπικά…

1). Το είχα διαβάσει, απλώς ήθελα να το επισημάνω.

1. Είσαι λάθος. Κατηγόρησα με βάση κάτι που διάβασα. Το οποίο ήταν κάτι συγκεκριμένο και το bold- άρισα.

Εγω περιμένω να δω τα δικά μου post μίσους και επιδείξεις οργής ‘‘εκ του ασφαλούς’’.

Αυτή η “σιωπηλή πλειοψηφία”, από την στιγμή που αυτοπροσδιορίζεται σαν πλειοψηφία και παράλληλα δηλώνει δυσαρεστημένη με το σύστημα δεν είναι σαν να αναλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι ευθύνης για την συντήρηση τους συστήματος;

Αυτοί που αποποιούνται τις ευθύνες που φέρει ένα επάγγελμα όπως του αστυνομικού, δεν ευθύνονται που αφήνουν τέτοιες υπεύθυνες θέσεις σε όλους αυτούς που είναι ανίκανοι και καταλήγουμε σε όλα αυτά που κράζουμε εσύ κι εγώ;

(δεν απαντώ στο ερώτημα σου, γιατί δε τους θεωρώ πλειοψηφία. Από την άλλη τους θεωρώ και τη μόνη αιτία που έστω και κάποια λίγα πράγματα λειτουργούν σωστά σε αυτή τη χώρα…)

Και επειδή μιας κι από εμάς άρχισε ο διάλογος όλος και εξήγησες πως δε μισείς όλους τους αστυνομικούς:

Για ποιο λόγο δε σε νοιάζει το αν θα πεθάνει στο μέλλον ένας έλληνας στρατιωτικός; (μιας και αυτός ήταν ο κύριος λόγος του ποστ μου). Γιατί κατά δήλωση σου, αν αύριο μεθαύριο αλλάξει η ελληνική εξωτερική πολιτική και αντί να έχουμε τους στρατιώτες να αμύνονται για την υπεράσπιση της Ελληνικής Δημοκρατίας από εξωτερικούς εχθρούς, όπως και υποτίθεται είναι ο λόγος ύπαρξης του στρατού, αλλά τους αναγκάζουμε να πηγαίνουν να πεθάνουν δεξιά κι αριστερά, δήλωσες πως δε σε νοιάζει το πως θα πεθάνουν. Αυτό πως συμβαδίζει με το “κι αυτοί θύματα σαν εμένα είναι”…

Τελικά με τον μπάτσο που έσχισε το κοράνι τι έγινε? α κάτσε δεν ήταν κοράνι, ήταν κάτι σαν κοράνι που χρησιμοποιείται για να κρύβεις ναρκωτικά. Αμάν πια με τους πακιστανούς θέλουν και πορείες. Δεν κοιτάνε εκεί να πλύνουν κανά τζάμι. ΕΛΕΟΣ πια . τι θέλουν δηλαδή?? Σεβασμό?

Ακουστηκαν πολλα.Ειναι τρομερο αλλα εχω ακουσει πανω απο 4 σεναρια.Εγω αυτο που πιστευω ειναι ενα απο αυτα που ειπωθηκαν και το οποιο λεει οτι ο αστυνομικος ειδε αυτο που ειχε ο αλλοδαπος (ενα τυλιγμενο χαρτι με ταινια) και θεωρεισαι οτι ειχε μεσα ναρκωτικα οπως ηταν τυλιγμενο και ετσι οπως το ανοιξε με ατσαλο τροπο του προκαλεσε φθορα.Καπως ετσι πιστευω πρεπει να γιναν τα γεγονοτα χωρις να ειμαι αυτοπτης μαρτυρας ετσι?Απο κει και περα ο καθενας παλι εβγαλε και μια θεωρεια για τις πορειες που ακολουθησαν αλλα σαυτο το θεμα δεν το εχω ψαξει και δεν εχω γνωμη (αν ηταν στημενες και απο ποιον αν και μεχρι και αντινομαρχης που ανηκει στο πασοκ το ειπε αυτο).

Εξωγήινοι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν τα επεισόδια σύμφωνα με μαρτυρίες.

Χμ… Και το ότι ο μπάτσος ίσως (λέω ίσως) θα έπρεπε να ΜΗΝ το ανοίξει άτσαλα? Ιδιοκτησία του αλλουνού είναι στην τελική.

Εγώ φοβάμαι μήπως το θέμα ξεφύγει. Δε νομίζω πως είναι για να γελάει κάποιος. Αυτή την ιστορία (που στην πραγματικότητα για μένα δεν έχει τη σημασία που του δίνουν) έχει καταλήξει να είναι όπλο στα χέρια όλων όσων επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την αμάθεια των μεταναστών. Πρόκειται για περίπτωση θρησκευτικού φονταμενταλισμού που φοβάμαι στο τι μπορεί να εξελιχθεί. Καλό θα είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, πρωτού τρέχουμε και δε φτάνουμε ως χώρα (όπως π.χ. η Δανία με εκείνο το κόμιξ). Η ιστορία είναι τόσο ηλίθια, που καταντάει επικίνδυνο το ότι έχει λάβει τέτοιο μέγεθος.

Αν δεν θέλουμε να ξεφύγει το θέμα, ας τιμωρηθεί ο μπάτσος, ας ζητήσει κάποιος συγνώμη και ας φτιάξουν και ένα τζαμί να προσεύχονται οι άνθρωποι. Απλά πράγματα. Συμφωνώ κάρβου σε αυτό που λες ότι δεν πρέπει να παίζουμε

Το χειρότερο είναι ότι γίνονται τέτοια διάφορα, και δεν υπάρχει καμία τιμωρία, έστω για τα μάτια του κόσμου.
Και εμείς απλά τους ανεχόμαστε.

το τζαμί στους Δήμους του Λεκανοπεδίου πες το, που τόσα χρόνια κανείς δε το θέλει. Από το '96 θυμάμαι τις συζητήσεις για τζαμί στην Αθήνα και κανείς να μη το θέλει.

Οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ οι μπατσοι τα καταφεραν μια χαρα!

ΔΕΝ μας εφτανε που δεν μπορουμε με τιποτε να αποτιναξουμε την σταμπα της χωρας που υποθαλπτει τρομοκρατες (Α,ρε ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΡΕΣ πως τα λετε!) τωρα με την μαλακια του μπατσου θα μας βαλουν στο ματι και οι κουζουλοι!!!

Αν καποια στιγμη, καποιοι επιβατες που κατευθυνονται απο ομονοια προς πανεπιστημιο δουν μια μεγαλη λαμψη…μην ανησυχησουν!!!
απλα δεν θα εχουμε ζητησει ακομη την συγγνωμη ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!

για τα γιδια ειμαστε…

αλλα ΟΚ!!!
οχι και να κανουν την αθηνα πουτανα και να αναποδογυριζουν και να σπανε αυτοκινητα…
Υπαρχουν πολλοι τροποι να ζητησουν αυτο που πρεπει!