Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

πρεπει να αρχισεις να εκτονωνεσαι για να δειξεις οτι ειναι λαθος η κοινωνια μας…βγες τωρα και σπασε 5-6 αμαξια!!:stuck_out_tongue:

Και για πες μου, ρε ‘‘σιωπηλή πλειοψηφία’’, από πότε είναι ‘‘υγιές’’ (λόγια σου χρησιμοποιώ) να είσαι σιωπηλός;

EDIT:
Επίσης να σημειώσω ότι το παραπάνω post δείχνει σε όλο του το μεγαλείο τη φιλοσοφία του ‘‘συνειδητοποιημένου νεοέλληνα’’. Κράζω τον έναν, κράζω και τον άλλο, ΠΑΝΤΑ απ’΄τον καναπέ του σπιτιού μου, γιατί είναι υγιές να είσαι σιωπηλός. Πραγματικά, τι να πω, τα είπε όλα το παραπάνω post. Κάτι τέτοια άτομα πρέπει να κατηγορούμε που πάνε σκατά τα πράγματα, όχι τους μπάτσους και τα κόμματα.

pwpw …exasa ti thelisi mou gia zwi me auta pou diavazw …

na psifisete e min to ksexnate …einai to megisto agatho tis dimokratias* xoxoxo :lol:

*voithaei k gia mia kali thesi sto dimosio …original trexa :roll:

Για μένα, ο «συνειδητοποιημένος νεοέλληνας» είναι εκείνος που καταπίνοντας τα ψέματα των λαοπλάνων κάθε πλευράς είναι πανέτοιμος να προβεί σε διάφορες ακεραιότητες (δια της βίας ή ακόμη και δια της ψήφου).
Αλλά πάλι, ίσως κάνω λάθος. Πες μας Λεπρέ Ιησού, τί πρέπει να κάνουμε;

Με άλλη έννοια το εννοεί το σιωπηλός. Το εννοεί με την έννοια αυτών που αναγνωρίζουν πως το τωρινό σύστημα έχει πάρα πολλά κεκτημένα που αφήνουν ανοιχτό το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον που δε θα επιτευχθεί με μολότωφ, αναθεματισμούς και συνθήματα, αλλά μόνο με δουλειά, προσπάθεια και θυσίες. Αυτή η πλειοψηφία, αντί να αρχίσει τις φανφάρες και να φωνάζει δεξιά κι αριστερά, κατηγορώντας τρίτους και περιμένοντας τέταρτους να βελτιώσουν τα πράγματα, επιλέγει να το βουλώσει και να δουλέψει σκληρά για να αλλάξει από μόνη της το μέλλον της και δεν κρύβεται από τις ευθύνες που έρχονται πακέτο με κάτι τέτοιο.

Σίγουρα, θα βοηθούσε αν οι πραγματικά απολιτίκ δεν άφηναν τη χώρα στα χέρια όσων θέλουν να την εκμεταλλευτούν (και για μένα απολιτίκ δεν είναι μόνο αυτός που δεν έχει ιδέα από πολιτικά και ψηφίζει “Κατέλη”, αλλά και όποιος δεν έχει ιδέα από τα κεκτημένα και τις αρχές του πολιτεύματος μας, αλλά παρόλα αυτά επιλέγει μία αφοριστική και εκμηδενιστική τάση (είναι πιο εύκολο από το να παραδεχτεί τη στραβωμάρα του), αποδυναμώνοντας όσους όντως προσπαθούν στηριζόμενοι στα κεκτημένα των προηγούμενων γενιών).

Και όπως και να το κάνουμε. Όταν το παρόν σύστημα έχει για όποιον θέλει να βοηθήσει για να αλλάξει προς το καλύτερο, μία τεράστια πόρτα που ανοίγει προς τα έξω, αυτοί που έχουν το μυαλό να την ανοίξουν από το χερούλι, αντί να πέφτουν με φόρα πάνω της, είναι αρκετά πιο σιωπηλοί…

Moυ γλίτωσες αρκετή ώρα πληκτρολόγησης, κυρίως μέσω της πρώτης σου παραγράφου. :wink:

Κατά τα άλλα και κυρίως προς τον λεπρό:

1. Aς τελειώνει αυτή η καραμέλα με τον “καναπέ”. Προσωπικά τον καναπέ του σπιτιού μου δεν τον βλέπω και τόσο γιατί δουλεύω πολλές ώρες (αυτό κουμπώνει με τα όσα έγραψε ο Κάρβου), αθλούμαι, πάω σε πολλές συναυλίες και γενικά έχω μία αρκετά γεμάτη και παραγωγική ζωή. Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν κατηγορίες περί “απάθειας”, πόσο μάλλον που συνήθως προέρχονται από διάφορους που έχουν από ό,τι φαίνεται αρκετό χρόνο στη διάθεση τους και διαλέγουν απλά να τον ξοδεύουν σε αφορισμούς, κηρύγματα μίσους, και επιδείξεις οργής εκ του ασφαλούς…
  2. Εστιάζεις στο “σιωπλή” (που σου εξήγησε ο Κάρβου πως το εννοώ) και προσπερνάς εύκολα το “πλειοψηφία” που τελικά είναι και καθοριστικό. Και μπορεί να γίνει και ακόμα περισσότερο.

Διαφωνώ κυρίως με το μπολνταρισμένο. Και εξηγούμαι:
Προφανώς και στην ΕΛ.ΑΣ δεν είναι όλοι ρομποκοπ και γ@$%$ω και δέρνω, αλλά όταν στην πλειοφηψία των συναντήσεων με “αξιότιμους αστυνομικούς” λαμβάνεις μόνο απαξίωση (τι κάνεις εδώ ρε, που πας, τι είσαι εσυ :!: κλπ), όταν πας να βγάλεις επικυρωμένη φωτοτυπία για ταυτότητα και ο άλλος σε ρωτάει αν είσαι αντίθετος με το χ νομοσχέδιο και εσύ του απαντάς ναι, η ευγενικότατη απάντηση που λαμβάνεις είναι: α, πάλι μπουκάλια θα έχουμε (ή κάτι τέτοιο).
Ε, όταν ο ρομπομπατσος μου φέρεται έτσι, προφανώς και τους παίρνει όλους η μπάλα και μέσα μου βρίζω ότι μπλε δω στο δρόμο.
Και, τέλος δεν μπορώ να δεχτώ ότι κατα κύριο λόγο δε φταίνε οι ίδιοι για τα χάλια τους.

Συμπερασματικά καταλήγουμε στο ότι όποιος δεν είναι κοιμήσης (ή "υγιής πολίτης, όπως θέλετε πείτε το) και διαλέγει μια άλλη οδό, το κάνει για να το παίξει (ποιός είναι ΤΡΟΥ στις μέρες μας) επαναστάτης (λολ) και να ρίξει πολλά μουνάκια!!

Εύγε σε σας και στις αφοριστικές απόψεις σας, άνθρωποι που καταβάλλετε την πραγματική προσπάθεια αλλαγής (γελάει ο κόσμος ρε) στηριζόμενοι στα κεκτημένα των προηγούμενων γενιών.

Παρακαλώ διαβάστε πολλές φορές την παραπάνω πρόταση και κάντε τον απολογισμό σας, ξέρετε σεις, για τις προσπάθειες αλλαγής σας μιλάω.

Και 2 ποστς αργότερα

Δεν μου αρέσει να σε ξεμπροστιάζω γιατί δεν το βρίσκω ενδιαφέρον και ουσιώδες, μάθε να διαχωρίζεις κάποια πράγματα, μάθε κυρίως πότε να μιλάς και τι λες, έχω βαρεθεί εγώ αλλά και το μισό φόρουμ.

Ελπίζω το επόμενο ποστ να είναι τουλάχιστον διορθωτικό στα προηγούμενα που 'χεις πει.

μαθε να διαχωριζεις ποτε ο αλλος κανει χιουμορ και ποτε οχι…
και μετα ελα να κανεις με ολο το φορουμ υγιη διαλογο

Το ελπίζω το 'βαλα για το ξεχού, ποτέ δεν ήλπιζα η αλήθεια είναι.
Ξέρουμε πολύ καλά, κι εγώ κι εσύ κι άλλοι 15 που παρακολουθούν αυτήν την κουβέντα τώρα, ότι δεν έκανες καθόλου πλάκα, έχεις εξισώσει την αναρχία με τα μπάχαλα κι έχεις μπλέξει κάπου εκεί ανάμεσα και τον κομμουνισμό. Το 'χεις αποδείξει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές, σκάνε 10 στο μσν και σε σχολιάζουν, βλέπω έναν irl κι άμα πιάσουμε κουβέντα για πολιτικς και αναφερθούμε λίγο στο ροκινγκ είσαι πρώτο θέμα με damnation, για διαφορετικούς λόγους βέβαια ο καθένας. Δεν φαίνεσαι τελείως αποσυντεθειμένος, κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τι σου λένε γενικά και μην συγχέεις πράγματα.

Αντε παρτε Κωστα Βαρναλη, μελοποιημενο απο καποιον Ξυλουρη…

karvou

Ο ΒΑΝ πολύ συχνά είναι εριστικός , αφελής πολιτικά και μη συζητήσιμος, αλλά έχει άπειρο δίκιο στο εξής: Πραγματικά, το να λες ότι υγιής στάση ζωής είναι να το βουλώνεις και να προσπαθείς να φτιάξεις το μέλλον σου από μόνος σου είναι το λιγότερο τζάμπα μαγκιά. Για κάθε δικαίωμα που σήμερα εσύ κι εγώ θεωρούμε ψιλοδεδομένο, έχει χυθεί αίμα από προηγούμενες γενιές, από όσους θυσίαζαν την προσωπική τους ασφάλεια (και πολλές φορές και ευημερία) και έκλειναν τ’ αυτιά τους στο “Βασίλη κάτσε φρόνιμα και γίνε νοικοκύρης” που θα μου επιτρέψεις να πω ότι είναι η “παραδοσιακή” εκδοχή αυτού ακριβώς που λες εσύ (ή αν θες αυτό που λες είναι η σύγχρονη εκδοχή αυτής της μοιρολατρείας).

Και για να είμαι “πιο” ον τόπικ, να δώσω μια απάντηση σε μια προηγούμενη απορία σου. Όσοι θέλετε μια αστυνομία που θα σέβεται το Σύνταγμα και θα διέπεται από δημοκρατισμό, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ανήκετε παρά στην κατηγορία των αιθεροβαμμόνων. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική αστυνομία σε αντιδημοκρατική κοινωνία, το δε Σύνταγμα αυτοί που το συνέταξαν δεν το κάνανε για να τηρείται (και πάντως όχι από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς).

Εγώ έχω μια απορία από karvou και Mule χωρίς να λέω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ γενικώς με κανέναν. Οι Leper, Manson, BAN κτλ. προτείνουν σαν τρόπο αλλαγής του κατεστημένου αυτό που εσείς εκλαμβάνετε σαν “μέθοδος καμακιού”, παραπλανημένοι δήθεν επαναστάτες κτλ. Σαφώς και πολλά σημεία στη στάση τους μπορούν να μπουν στο μικροσκόπιο και να τεθούν τα ερωτήματα “κάνουν καλό ή κακό στην τελική?”, “πόσο νόημα έχει?” κτλ. Από την άλλη όμως αυτοί αναφέρονται σε μια συγκεκριμμένη στάση με συγκεκριμμένες πράξεις και τακτική. Εσείς από την άλλη αναφέρετε ότι δεν θα πέσετε στο επίπεδο του Χουλιγκανισμού και του μίσους αλλά ανήκετε στο υγιές κομμάτι της κοινωνίας που για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο δεν αρκειταί σε αυτό αλλά δουλεύει σκληρά για αυτό.

Σε κάποιον που διαβάζει κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να του φαίνεται σαν τις απαντήσεις των μουσικών στην ερώτηση “τι άλλαξε από τον προηγούμενο δίσκο σε σχέση με αυτόν” και θα του απαντάνε “να ωριμάσαμε πολύ σε σχέση με τον προηγούμενο”, “γνωριζόμαστε καλύτερα τα μελη μεταξύ μας και ξέρουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο ώστε να ξέρουμε ποιο είναι ότι το αποτέλεσμα που θέλουμε” κτλ δηλαδή αοριστίες.

Αν θέλετε να έχετε θέση πάνω στο συγκεκριμμένο θέμα και να μην εισπράτετε την κατηγορία του Καναπεδάκια και βολεμένου πρέπει να είστε και λίγο πιο συγκεκριμμένοι όσον αφορά τη δική σας θέση και όχι την αντίθεση σας πάνω στη θέση του άλλου γιατί καλώς ή κακώς οι προαναφερθέντες έχουν σαφή θέση είτε είναι λάθος είτε σωστή.

@ ΒΑΝ

το οτι ειχα μπλεξει το θεμα με την αναρχια σε παλαιοτερα θρεντ το δεχομαι.πλεον μετα απο διαφορα που διαβασα δεν το εχω τοσο μπλεγμενο.αλλα το γεγονος οτι και εσενα και αλλους εδω μεσα τους πειραζει επειδη εχω διαφορετικη γνωμη,προβλημα σου και δεν με ενδιαφερει καθολου θα ελεγα.εγω την γνωμη μου παντα θα την λεω ειτε σου αρεσει ειτε οχι.επισης το οτι δεν αποδεχομαι τις ακραιες αντιδρασεις δε νομιζω να πειραζει καποιον.το ποστ μου στον καρβου να βγει να σπασει αυτοκινητα το ειπα φανερα με δοση καυστικου χιουμορ γιατι εννοειται δεν με εκφραζει σαν αντιδραση!!!

1. Χαίρομαι.

2. Αγόρι μου καλό, δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν ενοχλεί κανέναν να ‘χεις διαφορετική άποψη. Αλλά να, υπάρχει ένα ρητό που λέει πως κάποιος μπορεί να πλανάται για πολύ ή λίγο αλλά μόνο ο βλάκας μπορεί να επιμένει στην πλάνη. Δεν χαρακτηρίζω βλάκα εσένα προσωπικά (το ‘χω κάνει λίγο πολύ βέβαια στο παρελθόν, huhu!) γιατί έχεις ακόμα δρόμο μπροστά ν’ αλλάξεις μερικές αντιλήψεις και απόψεις που ‘χεις στο μυαλό σου.
    Γι’αυτό λοιπόν, όταν σου λένε 1+1=2, όχι εγώ που είμαι εριστικός και πολιτικά αφελής και μη συζητήσιμος (αναρωτιόμουν εν τέλει με ποιόν να συζητήσω…), αλλά ένα σωρό άλλα καλά παιδιά μ’ επιχειρήματα, μην βγαίνεις ν’ απαντάς ένα σωρό βλακείες γιατί ΕΚ-ΤΙ-ΘΕ-ΣΑΙ.

3. Ούτε μένα να σου πω την αλήθεια μ’ εκφράζει ιδιαίτερα.

@BAN

στο 2ο σου θα πω μονο οτι γενικα δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που δε θα αλλαξει γνωμη για κατι αν μου δωσεις στοχεια.τωρα αν το εχω δειξει εδω μεσα οτι δεν αλλαζω γνωμη δε το θυμαμαι να σου πω.επισης ειναι μαλακια να χαρακτηριζεις καποιον βλακα γνωριζοντας τον μονο μεσα απο ενα φορουμ και χωρις να εχεις μιλησει face to face.και εγω σκεφτομαι διαφορα για καποιους εδω μεσα αλλα αν δεν τυχει να μιλησω απο κοντα δε χαρακτηριζω.ειναι το λιγοτερο αφελες.πολλες φορες παρεξηγουνται κουβεντες που γινονται μεσω νετ γιατι δεν καταλαβαινεις το υφος με το οποιοο μιλαει ο αλλος.

Παιδιά, θα με συγχωρέσετε, αλλά έχω πάρα πολύ δουλειά και δεν έχω το χρόνο για να αφιερώσω ένα κείμενο που θα απαντάει σε όλα όσα ζητάτε. Τουλάχιστον όχι τώρα. Ξεθάψτε το θέμα σε καμιά εβδομάδα από τώρα (που θα έχει τελειώσει και το semester εδώ πάνω) και ευχαρίστως τότε να σας γράψω, όχι ένα αλλά 10 δοκίμια. Ειλικρινά κανένα πρόβλημα.

Πάντως, καλό θα είναι να ανακαλείτε κι από που ξεκίνησε η συζήτηση, γιατί διαβάζω λόγια, που ποτέ δεν έγραψα. Ειδικά όταν η συζήτηση ξεκίνησε από τις δηλώσεις του Μάνσον για αστυνομικούς και στρατιωτικούς, που επέλεξαν μεριά και για αυτό δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε κακό πάθουν και εγώ αυτό το σχολίασα ως λογική “V for Vendetta”, δηλαδή είμαστε εμείς κι αυτοί που πρέπει να πεθάνουν η οποία κατ’εμέ έχει την αφέλεια του Hollywood και των blockbusters του.

Επειδή έγραψε μια βλακεία ο Μάνσον, για καθαρά δικούς του λόγους και την οποία επίτηδες αρνήθηκα να σχολιάσω,κατηγορώντας με πως είμαι άνθρωπος που επιλέγει ουδετερότητα, θα περίμενα να έχετε τουλάχιστον όλοι σας, την κριτική ικανότητα, να καταλάβετε πως διαφωνόντας δημόσια με λογικές Μάνσον και damnation, δεν επιλέγω ουδετερότητα αγαπητοί. Απλά δεν τάσσομαι στο πλευρό που ίσως εσείς κι αυτοί θα ήθελαν.

Επομένως, θα παρακαλούσα, όταν θα αφιερώσω στο μέλλον τις 3 (μίνιμουμ) ώρες του χρόνου μου, για να παράγω ένα αξιοπρεπές κείμενο (κι όχι όπως αυτό που γράφω τώρα) που θα απαντά στα ερωτήματα σας και θα σας θέτει ορισμένες εναλλακτικές, θα ήθελα κι εσείς από τη μεριά σας, να ρίξετε λίγη παραπάνω προσοχή στο τι λέω και να κάνετε μία 2η έστω ανάγνωση. Γιατί το να με αποκαλείτε ουδέτερο ή της λογικής “Βασίλη κάτσε φρόνιμα” ή οτιδήποτε άλλο, απλά με πείθει πως δε διαβάζετε με προσοχή ό,τι γράφω, όπως προσπαθώ εγώ τουλάχιστον με τα δικά σας κείμενα, άρα δεν έχει και κάποιο νόημα για μένα, να παρατήσω τις δουλειές μου για να προσπαθήσω να μιλήσω σε κλειστά αυτιά.

Πάντως, Γράκχε, μιας και ένα από το ερωτήματα σου είναι εύκολο να απαντηθεί, δεν είπα “μόνος του”, αλλά “μόνη της”. Η πλειοψηφία όλων αυτών των ανθρώπων προσπαθούν συλλογικά για κάτι καλύτερο για όλους και όχι ο καθένας μόνος του για την πάρτη του. Περισσότερα, μετά το τέλους του semester (και της AC/DC συναυλίας :p) Και επίσης, ουδέποτε έκανα χρήση της λέξης “υγιής”. Είμαι προσεκτικός σε κάτι τέτοια. Για να επιλέγω μια τέτοια στάση στη ζωή μου, προφανώς και τη θεωρώ “υγιή”, όπως και ο Μάνσον, ΒΑΝ, Damnation θεωρούν “υγιή” τη δικιά τους στάση απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας. Για αυτό κι όλας απέφυγα να χρησιμοποιήσω τέτοιο επιθετικό προσδιορισμό στα κείμενα μου…

Εγώ πάλι θέλω να ζητήσω συγνώμη από το BAN αν τον έθιξα με τους χαρακτηρισμούς! Δεν πήγαιναν τόσο στο άτομό του (δεν το ξέρω άλλωστε το παλικάρι) όσο στην πολιτική του κοσμοθεωρία.

edit: take your time, karvou!

Όταν βρεις το χρόνο πάντως, να έχεις υπ’ όψη στην απάντησή σου ότι προσωπικά είμαι βέβαιος πως εσύ δε θεωρείς τη νοοτροπία σου μοιρολατρική και “Βασίλη κάτσε φρόνιμα”. Αυτό θα λειπε! Απλά είμαι της γνώμης ότι όπως και να χει εκεί καταλήγεις, ασχέτως προθέσεων. Το συζητάμε με επιχειρήματα εν ευθέτω χρόνω.

10 λεπτά για να αρχίσουν να μου έρχονται μαθητές, οπότε σου δίνω ένα παράδειγμα:

Αν δεν φωνάξω για τα οικολογικά προβλήματα, δεν κατέβω στις πορείες, δεν κυκλοφοφώ με μπλούζα που γράφει “ανακύκλωσε ρε μαλάκα” και δεν κλείσω τα φώτα μου τη μέρα των κλειστών φώτων ή αφήνω το νερό να τρέχει όσο βάζω σαμπουάν (καλά, το τελευταίο δε το κάνω), αλλά θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε ένα όμορφο περιβάλλον, τότε, αναλογικά με ό,τι μου έχετε πει είμαι της λογικής “Βασίλη κάτσε φρόνιμα” και μοιρολάτρης. Σωστά;

Όμως:

[SPOILER]Δούλεψα 3 χρόνια κοντά σε άτομα που κάνουν τη βελτιστοποίηση σταθμών παραγωγής, προγραμμάτισα μέθοδο τεχνιτής νοημοσύνης για την επίλυση δύσκολων προβλημάτων σχεδιάσης για πτερύγια στροβίλων και επέλεξα αντί για μια εύκολη δουλειά Μηχ. Μηχ. στη ναυτιλία, να μεταναστεύσω στην Ελβετία όπου κάνω διδακτορικό πάνω σε μια επίφοβη εναλλακτική μορφή ενέργειας, carbonfree και που αν πετύχει μπορεί στο μέλλον να εφαρμοστεί στην Ελλάδα για μια πιο αειφόρο ανάπτηξη.

Αλλά ακόμα κι αν το διδακτορικό μου αποτύχει (διόλου απίθανο και δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά αυτό ήταν το κόστος από το να μη επιλέξω ευκολότερα διδακτορικά σε κινητήρες καυσίμων), η δουλειά που κάναμε στο ΕΜΠ (μερικά άτομα αυτής της σιωπηλής πλειοψηφίας - προσωπικά αμφιβάλλω αν είμαστε πλειοψηφία) που σιγά σιγά θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα ελληνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, εξοικονομώντας από το ελληνικό κράτος τεράστια ποσά από καύσιμα και πρόστιμα για CO2, τα ελληνικά εργοστάσια θα παράγουν πολύ λιγότερους τόνους CO2, πολύ λιγότερα ΝΟx, κλπ Κι όλα αυτά θα μπορούν να βοηθήσουν μέχρι να βρεθούν μορφές ενέργειας που να μπορούν όντως να βοηθήσουν τη χώρα.

Συνεχίζεις να θεωρείς μοιρολατρική τη στάση μου στα θέματα περιβάλλοντος ή τουλάχιστον πως εκεί καταλήγει; Όχι. Παρόμοια παραδείγματα θα σου δώσω για το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, μόλις βρω χρόνο. (και ειλικρινά όταν έχω ρίξει τόσο κόπο σε σπουδές και συνεχίζω για να βρω λύσεις που να ωφελήσουν τους πάντες, μπάτσους-αναρχικούς, πλούσιους-φτωχούς, ενοχλούμαι με λογικές του τύπου “αν αλλάξουν τα δεδομένα και σκοτωθούν στρατιωτικοί, τότε εμένα δε με νοιάζει”…[/SPOILER]

Δε μου αρέσει που έγραψα πραγματικό παράδειγμα και απολογούμαι για αυτό, αλλά δεν είχα χρόνο να σκεφτώ κάποιο φανταστικό σενάριο, ανάλογο του τι θα αναλύσω στο μέλλον, καλύτερο από αυτό. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν τι κάνω στη ζωή μου, ξέρουν αν λέω ψέματα ή όχι, αλλά επειδή ο περισσότερος κόσμος δε με ξέρει και δεν έχω διάθεση να αποδείξω το βιογραφικό μου απολογούμαι για την τόσο βολική επιλογή παραδείγματος.

Η αλήθεια ότι θα περιμένω κυρίως αυτά τα παραδείγματα σε πολιτικό επίπεδο, γιατί να σου πω τη μαύρη αλήθεια μου και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη δουλειά σου, αυτή η ατομική ή στην καλύτερη περίπτωση ομαδική ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά ζητήματα όχι απλώς δεν είναι αρκετή για μένα, αλλά και έρχεται σε αντιπαράθεση με την πραγματική δράση για το περιβάλλον, για λόγους που μάλλον δεν είναι της ώρας να εξηγήσω, αν και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε την ευκαιρία να το θίξουμε αυτό το θέμα… Άσε που νομίζω ότι απομονώνεις ένα παράδειγμα που κάνει αποσπασματικό το χαρακτήρα της ευαισθητοποίησης που επικαλείσαι. Αλλά τέλος πάντων, κάνε τις παραδόσειες σου τώρα και είπαμε, τα ξανασυζητάμε αυτά! :slight_smile: