Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Παιδια ο Βακης εχει φιλο μπατσο.

O Βακης ειναι μπατσος…

Listening to: Antic Clay - Decades (Joy Division)
via FoxyTunes

• ναι, nightsky, ειμαι τοσο χαζος.οι πιο ανοιχτομυαλοι ας βγαλουν συμπερασματα απο το ποστ του nightsky.

• δεν γραφω εδω, ουτε για να υποστηριξω τους μπατσους, ουτε να πω οτι ειναι καλα παιδια και πρεπει να τα κανετε παρεα.

• alucard, αν ειχα αλλη χωρα στο μυαλο μου, τοτε σιγουρα θα ειχα αλλη αποψη για την αστυνομια, αφου εξω δεν αστειευονται και δεν ανεχονται τον καθενα να τους τη λεει στη μαπα.

• δεν προκειται να διαμορφωσω αποψη απο τη μαζα, την τηλεοραση και το indymedia.εχω δικια μου κριση και προσπαθω να ειναι οσο πιο αντικειμενικη γινεται.το αν οι περισσοτεροι ή οι λιγοτεροι λενε το ενα ή το αλλο δεν με ενδιαφερει.εχω γνωρισει και μουνοπανα και μια χαρα ατομα απο το σωμα.δεν βγαζω συμπερασμα μονο απο τα μουνοπανα και δεν θα σας κανω αυτη τη χαρη.

• αυτη η συζητηση εχει γινει πολλες φορες και κουραστηκα.καταντησα να δινω λογο στον καθενα για αυτα που λεω, τα οποια δεν ειναι ακροτητες, αλλα ειναι διαφορετικα με τη μεση αποψη.

• δεν εχω κανενα οφελος απο το να υποστηριζω ή να κατηγορω την αστυνομια. αν νομιζετε οτι γραφω εδω για να υπερασπιστω την ΕΛ.ΑΣ κανετε τρομερο λαθος.οταν βλεπω, ομως, πραγματα που μου φαινονται ανοητα, την αποψη μου θα τι λεω και ας μην αρεσει στους περισσοτερους.
    προτιμω να ειμαι ο ‘‘αντιπαλος’’, παρα ο τυφλος ακολουθος.

• οσοι καταλαβαινουν τι λεω, thank you.οι υπολοιποι δεν θα τα βγαλουν περα μαζι μου, ουτε εγω μαζι τους.

Eγω δεν εχω φιλους μπατσους και ουτε θελω.

:thumbup:

Οι μπατσοι ειναι αδελφια μας

και μεις αδελφοκτονοι

μπατσοι γουρουνια δολοφονοι

Mαλλον το δικο σου ποστ ειναι αποσανατολιστικο… Οι ελληνες εχουμε την εντυπωση οτι χρειαζομαστε το ροπαλο πανω απο το κεφαλι μας? Που το εχεις δει εσυ αυτο? Στις πορειες που εγιναν σε ολη την ελλαδα και που καηκαν τοσα τμηματα και περιπολικα και αλλες περιουσιες (γιατι και αυτο μια μορφη αγανακτησης ειναι, χωρις αυτο να σημαινει οτι συμφωνω με αυτο τον τροπο εκδηλωσης της) οταν σκοτωσαν το παιδακι (η ασφαλεια και η προστασια που ελεγες…).
Ξαναλεω οτι δεν αμφισβητω και τον ρολο της προστασιας και ασφαλειας που παρεχουν οι μπατσοι, αλλα τα κακα στην αστυνομια παραειναι κακα και ο ρολος της ψευτομαγκιας και της καταχρησης εξουσιας που επισης βγαζουν προς τα εξω επισκιαζουν τα απο πανω… Σιγουρα ειναι αρκετα για να εχουν κανει τη χωρα να εχει μια κακιστη γνωμη γι’αυτους. Ειτε ειναι ματατζιδες ειτε ειναι ασφαλιτες.

Εσυ δηλαδη πραγματικα πιστευεις οτι σαν χωρα ειμαστε ικανοποιημενοι με την αστυνομια μας και την αγαπαμε?
Αν ναι… ξερω γω… σηκωνω τα χερια ψηλα.

Προφανως για σενα αυτη ειναι η σωστη σταση της αστυνομιας. Οταν γινεται μια πορεια μαζευονται για να τη σπασουν (εχει γινει παμπολες φορες και στο εξωτερικο), και οταν τους τη λενε οι διαδηλωτες, να μην το ανεχονται και να τους σπανε στο ξυλο ετσι γιατι ειναι η αξουσια. Μαγκες οι τυποι ετσι?

Καταρχας το απροσανατολιστικο το ειπα για πλακα…Καταδευτερον ναι το πιστευω…Ο Ελληνας(αυτους ξερω αυτους λεω) απλα θελει να ζει ησυχα,να μην ψαχνει πολυ τα πραγματα και να κρινει μονο εκ του αποτελεσματος…Οποτε ναι γουσταρει να χει αστυνομια πανω απο το κεφαλι του…Οπως γουσταρει εναν καλο ηγετη οπως λεει και διαφορα αλλα τετοια…Αν η πλειοψηφια δεν ηθελε δεν θα ζουσαμε σε τετοια κοινωνια…
Τα γεγονοτα που αναφερεις γιναν απο καποιους ανθρωπους λιγους σε σχεση με το συνολο του πληθυσμου και κατα βασην μικρης ηλικιας(φοιτητες-μαθητες και καποιοι πιο μεγαλοι)…

Επισης ειναι αλλο πραγμα καλη-κακη αστυνομια και αλλο πραγμα καθολου αστυνομια…Μην τα μπερδευεις αυτα τα 2…Δεν θελω μπατσους σημαινει δεν θελω μπατσους οχι δεν θελω κακους μπατσους…Κρινοντας ατομικα και οχι θεσμικα οπως θα επρεπε…

sorry, εγω τετοιες πραξεις δεν τις λαμβανω ως σοβαρες, ουτε τις βλεπω ως μορφη αγανακτησης.το καθε πιτσιρικι ειδε ελευθερο το πεδιο και λεει ας σπασουμε κανενα τζαμι, ας βρισουμε κανενα μπατσο και αλλα τετοια…εξεγερση με αποτελεματα…εξεγερση με 200 euros παπουτσια…χαχα.
για το 2ο bold, ημουν σιγουρος οτι καποιος θα ελεγε αυτο που ειπες. απο εδω και περα θα το επεξηγω περισσοτερο.
ειπα, οτι ΑΝ ζουσα σε αλλη χωρα, ΤΟΤΕ θα ειχα αλλη γνωμη για την αστυνομια. (προφανεστατα εννοω αρνητικη λογω της ιδιαιτερης αυστηροτητας).
και σου λεω εγω, αν ειμασταν στην ιταλια π.χ., και γινοταν τα επεισοδια του Δεκεμβρη,ηι αστυνομια θα εκανε την πουτανα ή θα ειχαν πεσει κεφαλια???
γιατι μη μου πεις, εδω εκανε πραγματικα την πουτανα.

Και εσύ που το ξέρεις;; :-k

Ε φαινόταν. Απλώς είχαν “περιφράξει” το κέντρο ώστε να μη βγουν τα μπάχαλα εκτός του κέντρου.

απο γνωστους μου μπατσους και απο τα αποτελεσματα.
μην ανησυχεις, δεν ειμαι μπατσος, οχι γιατι δεν θα με εκαναν παρεα καποιοι γαματοι, αλλα γιατι δεν γουσταρω.

Απο αντικειμενικότατες πηγές δηλαδή.

εχω πεσει χαμω

μην ξεχασεις να σκουπισεις και τις γωνιες ομως.

Κατ’αρχας να ξεκαθαρισουμε οτι το τι θελει μια πλειοψηφια, δεν ειναι παντα η πραγματικοτητα που επικρατει, και τουμπαλιν. Αν αυτο που λες ισχυε, δε θα υπηρχαν φτωχοι σημερα για παραδειγμα. Ποια πλειοψηφια θελει να ζει με φτωχεια γυρω της, και οι λιγοι πλουσιοι να καλοπερνανε? Δυστυχως για πολλους λογους, ο κοσμος θελει πολλα τα οποια ομως δεν εφαρμοζονται αυτη τη στιγμη. Εκτος και αν εχουμε λυσει τα προβληματα μας και ζουμε ικανοποιημενοι κι εγω δεν το εχω παρει χαμπαρι

Ποιος ειπε οτιδηποτε για “καθολου αστυνομια”? Ειμαι σιγουρος οτι εγω παντως δε το ειπα. Εγω μιλησα για κακη αστυνομια μονο.

Μα σου ειπα, ουτε εγω τις λαμβανω ως σοβαρες (στις περισσοτερες περιπτωσεις τουλαχιστον). Και οχι, δεν ηταν ολα τα σπασιματα που εγιναν, χαβαλετζιδικα.

Το καταλαβα οτι μπορει να εννοουσες κατι τετοιο. Αλλα και παλι δεν καταλαβαινω τη λογικη. Οκ, τοτε θα ειχες αρνητικη γνωμη για την αστυνομια. Τωρα αυτα που γινονται εδω στην Ελλαδα ας πουμε ειναι μεμονωμενα περιστατικα δηλαδη και θα πρεπει να ειμαστε και χαρουμενοι που αντι να μας σκοτωνουν ολους, σκοτωνουν μονο ενα 15χρονο που ειχε βγει βολτα με την παρεα του, και σαπιζουν στο ξυλο ενα παλικαρι που εγραφε εναν τοιχο?
Το “μαλλον μιλας για αλλη χωρα”, δεν το ειπα για να κανουμε συγκριση στο ποιοι αστυνομικοι ειναι οι πιο νταηδες, αλλα γιατι νομιζω πως η αποψη οτι μονο μερικοι αναρχικοι στην Ελλαδα δεν γουσταρουν την αστυνομια, ενω οι πιο πολλοι τους πανε, απλα δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα αυτης της χωρας.

Mην το πας τοσο μακρια ρε συ alucard…Δες απλα τις κυβερνησεις που σχηματιζονται και θα καταλαβεις αν η πλειοψηφια θελει αστυνομια και και για τι σκοπο τι θελει η οχι…

Για καθολου αστυνομια εχουν μιλησει πολλοι απο τους παραπανω οπως και γω…Μιας και καλη αστυνομια δεν γινεται εξ ορισμου για λογους που εχουν αναλυθει σε αυτο θεμα εκτενως…Ας μην το αναλυσουμε παλι γιατι θα ξεφυγουμε εντελως…

Δε το παω τοσο μακρυα. Απλα δε στεκει αυτο που ειπες. Η πλειοψηφια δε θελει και ανεργια αλλα την εχουμε.
Μακαρι να ειχαμε φτασει σε τετοιο σημειο που αν κατι δεν το ηθελε η πλειοψηφια, θα αλλαζαμε την κοινωνια προς το καλυτερο τοσο ευκολα.

Επισης δε νομιζω οτι το θεμα της αστυνομιας ειναι ΤΟΣΟ σημαντικο κριτηριο για την επιλογη της καθε κυβερνησης απο τους πιο πολλους. Και εντελως σκατα να ηταν τα πραγματα, και παλι θα εβγαιναν οι ιδιες κυβερνησεις με τους μηχανισμους που ολοι ξερουμε… (ρουσφετια κλπ…)

Τελος παντων δεν ξερω…αποψεις ειναι αυτες. Προσωπικα πιστευω οτι οι πιο πολλοι ειναι απηυδησμενοι με την αστυνομια. Και οχι αδικα

Δεν ήξερα που να το ποστάρω.

καμιά 40-50 άτομα ήταν έξω από το playhouse και ζωγράφιζαν τοίχους και έσπαγαν μάρμαρα.Είχα βγει έξω για να μιλήσω στο τηλ και τους είδα.Και ξαφνικά ακούω ένα ΝΤΟΥ και τους βλέπω όλους να τρέχουν και από πίσω μπάτσοι να τους κυνηγάν.Στο ΝΤ ήμουν μέσα στο playhouse…:p:p
Γενικά είχα καμένους κάδους και λίγο χαμός.Στις 19.30 που πήγα είχε και μια πορεία.Δεν ξέρω όμως παραπάνω πράγματα.

Now playing: Amorphis - Rusty Moon
via FoxyTunes

ειχε σημερα πορεια για την κρατικη καταστολη και την αστυνομικη βια