Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Μα το θέμα είναι ότι δεν εξέφρασα άποψη. Απλά είπα πως πιστεύω ότι έχει η κατάσταση και προσπάθησα να ερμηνεύσω την πολιτική που ακολούθησε και να μαντέψω την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα 2 μεριές ανέφερα. Εσύ επέμεινες στη μία για κάποιον λόγο και με ρώτησες λες και τη διατύπωσα για τον εαυτό μου.

Εντάξει, κρισπ, τότες συμφωνούμε, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα είχα και κανένα λόγο να διαφωνήσω μαζί σου, όταν έχεις το δίκαιο της συντριπτικής πλειοψηφίας για ένα θέμα που μας εξοργίζει όλους -άλλους λίγο, άλλους πολύ. Το κρίμα είναι το γεγονός ότι το ‘‘έργο’’ της αστυνομίας έχει μεταβληθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε στις μέρες μας να λαμβάνει κοινή δράση με εκείνη των χρυσαυγιτών. Μία λέξη μου κολλάει να πω.

Γαμώτο.

Κατέβα σήμερα το βράδυ Εξάρχεια, πάρε κι ένα μπουκάλι μπύρα, άραξε Θεμιστικλέους και θα στην πέσουν και οι μπάτσοι. :slight_smile:

Δεν κατάλαβα προς τι η σύγκριση ενός πρεζακιού (άρρωστου ανθρώπου δηλαδή που μάλιστα τον απωθείς εύκολα) με την σαφή πολιτική απόφαση του υπουργείου για εκφοβισμό και επίδειξη δύναμης.

Το ότι υπάρχουν έξω, τρομοκρατείται ο κόσμος, τα φουσκώνουν τα μήντια και ανεβάινουν τα ποσοστά του Καρατζαφέρη.

Και ακολουθά παρόμοιες τακτικές το ΠΑΣΟΚ για να κλέψει ψηφοφόρους.

So simple. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Λάθος λέξη η άποψη έχεις δίκιο. Διαφωνώ με την ανάλυση σου και συγκεκριμένα στο σημείο που μου γράφεις ότι αγνοώ ότι το Πασόκ παίρνει ψήφους και από το Σύρριζα. Παίρνει αλλά δεν έχει να κάνει με το θέμα των Εξαρχείων που συζητάμε εδώ.

Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί ίσως δεν έχω καταλάβει καλά το συγκεκριμένο. Εσένα προσωπικά σαν Μάνο τι σε τρομάζει πιο πολύ στα Εξάρχεια. Οι μπάτσοι ή τα πρεζάκια?

Τα πρεζάκια γιατί αυτά θα σε απειλήσουν με σύριγγα/μαχαίρ γουατέβερ. Οι μπάτσοι το χειροτερο που μπορούν να μου κάνουν είναι να μου μιλήσουν με απίστευτα εκνευριστικό υφάκι και να με πάνε για προσαγωγή αν δεν έχω ταυτότητα. Πάντα για μια βόλτα στα εξάρχεια μιλάμε. Φυσικά δε θα ήθελα τίποτα απ’ τα 2.

Παρόλα αυτά δε θα έλεγα ότι με τρομάζει κάτι απ’ αυτά, γιατί διαφορετικά δε θα πήγαινα ποτέ Εξάρχεια για ποτό πχ.

Έχει να κάνει με αυτό εδώ που πόσταρες και πάνω στο οποίο έκανα το αρχικό μου ποστ για αντιφατικές πολιτικές

Στο μεταξύ ο Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι «Αστυνομικός, που ακουμπά πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου». Βρε, βρε δηλώσεις .Στην πράξη να δούμε τι γίνεται.

Σορρυ για το νταμπλ ποστ =)

ChrisP, μιας και ήσουν αυτόπτης μάρτυρας, χθες υπήρξε και χρήση σωματικής βίας ή μόνο λεκτική;

Εμένα με τρομάζουν πιο πολύ οι μπάτσοι που κατακλύζουν τα Εξάρχεια παρά τα πρεζάκια. Στη τελική ξέρω ότι οι μπάτσοι είναι αυτοί που αφήνουν τους πρεζέμπορες ελεύθερους στα Εξάρχεια. Τα εξάρχεια ενοχλούν. αυτό είναι το θέμα. Πιο πολύ με τρομάζει όταν διαβάζω ότι ένας συνομήλικος μου νέος άνθρωπος βρέθηκε στο νοσοκομείο με τρύπα στον πνεύμονα επειδή τον σπάσανε στο ξύλο αστυνομικοί.

απορία

διαφωνεί κανείς σας ότι η Αθήνα έχει γίνει πιο επικίνδυνη σε σχέση με πριν 5 χρόνια ? Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό ?

Οφείλεται σε ότι :

1. Κανείς δεν βάζει φυλακή τους χρυσαυγίτες
  2. Κανείς δεν μαζεύει τους ασφαλίτες
  3. Η περιοχή κοντά στο δημαρχείο. είναι αναξιοποίητη εμπορικά Όσο αυτή γκετοποιείται τόσο πιο φθηνά θα την αγοράσει ο όποιος επίδοξος επιχειρηματίας.
  4. Κανείς δεν ασχολείται με τους μετανάστες.

Το ρεζουμέ μου. Για να έχεις στον πλήρη έλεγχο σου τους πολίτες πρέπει να είναι υπάκουοι. Για να είναι υπάκουοι πρέπει να είναι φοβισμένοι. Και δώσε ρεπορτάζ τα ΜΜΕ και δώσε εικόνες από τα επεισόδια . Και αν δεν υπάρχουν ή δεν γίνονται στην επιθυμητή έκταση, ε ας τα κατασκευάσουμε.

Απο πού προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Αθήνα έχει γίνει πιο επικίνδυνη τα τελευταία 5 χρόνια?

Σε μένα όχι (έκανα κοκοκό και δεν είχα και τίποτα πάνω μου), στη Μεσολογγίου ναι απ’ ότι έμαθα.
Φυσικά δεν μιλάμε για κάτι το ακραίο, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της χτεσινής επιχείρησης άλλωστε.

Συνελήφθησαν 8 άτομα, εκ των οποίων δύο για κατοχή ναρκωτικών, ένα για καταδικαστικές αποφάσεις, ένα για υγειονομικές παραβάσεις, τρεις παράνομοι αλλοδαποί και ένα άτομο για παράνομα παίγνια. Προσήχθησαν συνολικά 81 άτομα και κατασχέθηκαν 13 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης και 46 μηχανήματα για παράνομα παίγνια.

Η σούμα της χθεσινής σκούπας σύμφωνα με την ελευθεροτυπία. Μιας και δεν ειπώθηκε και για ολοκλήρωση της είδησης. 13 γραμμάρια ηρωίνης είναι περίπου 1000 ευρώ αξία (με βάση τη μικρότερη τιμή της ηρωίνης στις ΗΠΑ, γιατί αυτό βρήκα στο ίντερνετ). Θέλω να ελπίζω πως όσοι προμηθεύουν αυτά τα 2 βαποράκια θα εντοπιστούν. (κι ας μην υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών στα Εξάρχεια, όπως μου έλεγαν κάμποσοι εδώ μέσα, λίγους μήνες πριν)

Το να έχεις τιγκάρει μπατσους τα εξάρχεια είναι γελοίο. Αν τιγκάρουν τόσοι μπάτσοι το Κολωνάκι θα βρουν άπειρες παρανομίες και μάλιστα πιο σοβαρές από αυτές που αναφέρει το ρεπορτάζ της ελευθεροτυπίας. Σκοπός των επιχειρήσεων της αστυνομίας είναι ο εκφοβισμός . και μόνο. Γιατί σου λέει ο άλλος τι θα γίνει? Θα γίνει όλη η ελλάδα πάρκο ναυαρίνου?

Η λογική “αυτά γίνονται και στο Κολωνάκι κακώς τα κυνηγάνε μόνο στα εξάρχεια” είναι εσφαλμένη λογική. Εγώ Αθήνα έμενα στο Χαλάνδρι και είχα πετύχει και εκεί ναρκωτικά κι έχω και γνωστό που ουσιαστικά δολοφονήθηκε από τον προμηθευτή του με νοθευμένη ηρωίνη. Αν κάποιος μου έλεγε “έγινε σκούπα της Αστυνομίας στο Χαλάνδρι και πιάστηκε 1 βαποράκι με 13 γραμμάρια ηρωϊνης” αυτό που θα έλεγα θα ήταν “βρείτε τους παλιόπουστες που τους προμηθεύουν” κι όχι “ναι, αλλά στο Κολωνάκι, επίσης κάνουν ηρωίνη”.

Σόρυ Ζούγκλα, αλλά εδώ το βλέπουμε τελείως διαφορετικά. Και την άποψη μου για την αρνητική επίδραση των ναρκωτικών σε όλα τα κινήματα που οραματίζονται κοινωνικές αλλαγές, την έχω αναλύσει και κατά το παρελθόν. Αν η αστυνομία καθαρίσει τα Εξάρχεια από τα ναρκωτικά, καλό θα είναι πρωτίστως για τα Εξάρχεια και τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

ΥΓ. Και εννοείται, άλλο χρήστης κι άλλο έμπορος. Διαφωνώ με τη συμπεριφορά των νόμων απέναντι στους χρήστες, αλλά δε διαφωνώ με τους εμπόρους

Μα αυτά που γράφω , δε τα γράφω με το σκεπτικό που μου προσάπτεις. Λέω ότι είναι γελοίο να τιγκάρεις μπάτσους μια περιοχή. Αν σκοπός σου είναι π.χ. να χτυπήσεις το κύκλωμα των ναρκωτικών ( που θα τους πω και μπράβο αν το κάνουν) , τότε απλά παρακολουθείς κάποια βαποράκια και φτάνεις ως τα μεγάλα κεφάλια. Δικάζεις τους μεγαλέμπορους και χτυπας τα ναρκωτικά. έχω άδικο?
Θυμάται κανείς σας να έχει γίνει ανάλογο ντου σε κάποια περιοχή? Εγώ ρε παίδες όχι. Αυτό είναι πρωτοφανές. Και αν μη τι άλλο οφείλει ο καθένας να αναρωτηθεί.Τι ιδιαίτερο έχουν τα εξάρχεια? Έχουν ναρκωτικά? έχουν , αλλά ναρκωτικά(ακόμα περισσότερα μάλιστα) έχει και σε άλλες περιοχές. (Σε αυτή τη βάση πήγαινε το “Κολωνάκι”)
Άρα τι στο διάολο έχουν τα εξάρχεια?

Σκούπες από την αστυνομία εγώ μόνο θυμάμαι να έχουν γίνει και σε Μαρούσι - Παλλήνη και σε άλλες περιοχές του κέντρου. Δεν έχουν τα Εξάρχεια την αποκλειστικότητα. Απλά στα Εξάρχεια μόνο ακούγονται οι φωνές όσων δε γουστάρουν τους μπάτσους.

Στο Κολωνάκι γίνεται εκτεταμένη χρήση, αλλά η διακίνηση δε μπορεί να εντοπιστεί με σκούπα. Η τεχνική της σκούπας δεν είναι μόνο για τα mediα και τα μάτια του κόσμου. Είναι γρήγορη, ανέξοδη και από ότι φαίνεται και αποτελεσματική, άρα και μη γελοίο. Στους 200 συνέλλαβαν 8. Σόρυ, αλλά σε ελάχιστες περιοχές της Αθήνας σε σχεδόν τυχαίο δείγμα, θα βρεις ποσοστό 4% για άμεση σύλληψη…

Εντιτ: βιάζομαι να φύγω, για αυτό είναι ασύνδετο το κείμενο.

200 προσαγωγες… Βαλε και αλλους ποσους ελεγχους δεν ειναι 4%:wink:

Καλά οκ. έχετε στο μυαλό σας( έστω στην άκρη) το εξής όμως…

«Όταν ήρθαν να πιάσουν τους
Εβραίους, σκέφτηκα: εγώ δεν
είμαι Εβραίος και δεν
μίλησα. Όταν ήρθαν να
πιάσουν τους κομμουνιστές,
σκέφτηκα: εγώ δεν είμαι
κομμουνιστής και δεν
μίλησα. Όταν ήρθαν να
πιάσουν τους σοσιαλιστές,
σκέφτηκα: εγώ δεν είμαι
σοσιαλιστής, και δεν μίλησα.
Και όταν ήρθαν να πιάσουν
Εμένα, δεν υπήρχε πλέον
κανείς να μιλήσει»

Υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου… Στο 1ο θα βρουν ηρωίνη και μαύρο, ενώ στο 2ο κόκα :stuck_out_tongue:

Μια απορία (αλλά θέλω σοβαρή απάντηση από όποιον ξέρει): κάθομαι εγώ αμέριμνος στην πλατεία και πίνω τον φραπέ με την παρέα μου (και έτσι γίνεται δηλαδή). Με ποιο κριτήριο κάνουν προσαγωγές; Έχω δείξει ταυτότητα (γιατί μόνο αυτό έχουν δικαίωμα να ζητήσουν). Μετά τι; Αν δεν τους αρέσει η φωτογραφία μου ή το όνομά μου, θα με πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση (ποιων άλλων;) στοιχείων;