Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Και τι ενδείκνυται όταν οι πολίτες ξυλοκοπούνται από αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλεια τους karvou; Και δεν τιμωρούνται karvou; Και την αμέσως επόμενη μέρα σκάει ο Μιχαλιός και λέει ότι θα στέλνει σπίτι του όποιον αστυνομικό ασκεί παράνομη βία karvou; Και γιατί όταν η ίδια κυρία (αυτή που κατέβηκε κάτω να διαμαρτυρηθεί ντε) όταν ρώτησε τους μπάτσοι ποιός είναι ο αριθμός τους αυτοί της έλεγαν ειρωνικά με τις σαπιοκοιλάρες τους “δεν ξέρουμε”; Και γιατί όταν ρωτούσε που είναι ο αξιωματικός αυτοί της έλεγαν ειρωνικά με τις σαπιοκοιλάρες τους “δεν ξέρουμε”; Και γιατί να μας κοροϊδεύουν αυτοί karvou; Τα εκτρώματα karvou; Τα καθυστερημένα - πραγματικά αποβράσματα - με εξουσία karvou; Γιατί εγώ πρέπει να το ανεχτώ αυτό karvou;

Αυτά, για να δείτε τι γίνεται και με τον πολιτισμένο τρόπο που αναζητάτε, όταν προσπαθείς να βγάλεις άκρη. I’m off!

Μα έχει νόημα να απαντήσω; Προκατειλημμένος είσαι εξ αρχής, επομένως δε βλέπω το λόγο που ρωτάς την άποψη μου. Αν εσύ έχεις βρει κάποιο τρόπο που θα είναι συνεπής (“consistent” θέλω να πω, αλλά δεν ξέρω πως σκατά μεταφράζεται) και δε θα δημιοργήσει 500 νέα προβλήματα, μη λύνοντας και εν τέλη το αρχικό πρόβλημα, μοιράσου το μας μαζί μας. Αλλιώς μη μας πρήζεις.

Το να έχεις προκατειλλημένους ακροδεξιούς μπάτσους, σε εμένα δεν κάνει καμία διαφορά από το να έχω προκατειλλημένους ακροαριστερούς ή οτιδήποτε άλλο μπάτσους. Ακόμα και ΑΕΚτζήδες να είναι αστυνομικοί, αν είναι προκατειλημμένοι θα είναι ΜΓΔ. Επομένως, το να αναθέσω τη φύλαξη της περιοχής των Εξαρχείων σε άλλους προκατειλλημένους (π.χ. αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, που όπως με είχες πληροφορήσει έδιωξαν τα ναρκωτικά από τα Εξάρχεια :!:), δε βλέπω πως θα είναι καλύτερο για τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής σε μακροπρόθεσμη βάση. Αν εγώ σπάσω το πληκτρολόγιο μου γιατί κάνω ορθογραφικά λάθη, δε θα μάθω ορθογραφία επειδή έχω νέο πληκτρολόγιο.

Και επειδή το ρωτάς, αν όσοι έγιναν θύματα της παράβασης καθηκόντων των αστυνομικών κάνουν επώνυμη καταγγελία σε εισαγγελεία και ΜΜΕ, εκτιμώ πως αυτή τη στιγμή θα δικαιωθούν και άμεσα. Κι αυτό γιατί όπως έχει πει κι ο Μάνος (και με βρίσκει σύμφωνο η γνώμη του) αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες είναι πρωτίστως κινήσεις εντυπωσιασμού. Αντί για αυτούς που έφαγαν το ξύλο όμως, ο μόνος που είδα εγώ να μιλάει ήταν ένας τύπος με γυαλάκια που κατήγγειλε τους αστυνομικούς που έκαναν χρήση φράσεων όπως “έλα εδώ αν είσαι άντρας”. Το 90% των Ελλήνων, γελάνε όταν τα παράπονα που ακούνε είναι η χρήση φράσης που είναι πιο κόσμια από αυτές που χρησιμοποιεί το 90% των Ελλήνων σε καθημερινή βάση.

Η πολιτική επιρροή των Εξαρχείων στα πολιτικά αυτής της χώρας, εδώ και χρόνια έχει γίνει μικρότερη κι από την επιρροή του Ρίνγκο Σταρ στους Beatles (credits 2 Family Guy). Πέρσι το Δεκέμβρη υπήρχε μια μικρή ευκαιρία για να αλλάξει κάτι, αλλά κάποιοι την πέταξαν. Ως τότε, τα Εξάρχεια θα συνεχίσουν να είναι μια χαβούζα κινήσεων εντυπωσιασμού από τον εκάστοτε πολιτκό. Ούτε φόβος του αστικού κράτους για την εξουσία του, ούτε τίποτα παρεμφερές που υποστηρίζουν κάμποσοι για να βαυκαλίζονται.

Αν έχεις να προτείνεις κάποιο τρόπο για να λυθεί το θέμα, πες τον. Ως τότε μη μου ζητάς να χάσω το χρόνο μου για να απαντήσω σε θέματα που ήδη ξέρεις την άποψη μου και έχεις προαποφασίσει πως δε θα τη εκτιμήσεις/σεβαστείς…

Δεν υπάρχει προκατάληψη, υπάρχει λογική, με γεγονότα.
Αν θες πάλι να παίξουμε το παιχνιδάκι “αστού-αναρχικού”, να ξέρεις πως δεν έχω καμία όρεξη. Το μόνο που έκανα ήταν να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου με τα θεάματα των προηγούμενων ημερών, στα οποία ήμουν παρών και μπορώ να μιλήσω γι’αυτά με σιγουριά στο πως/τι/γιατί/πότε/που έγινε. Κι ελπίζω να μην νιώθεις τόσο αναιδώς αδιάφορος ώστε να νιώθεις πρήξιμο όταν σου τα παραθέτω. Εκτός κι αν είσαι προκατειλημμένος μαζί μου φίλε!

Για το θέμα των ναρκωτικών, επειδή είσαι στην Ελβετία κι όχι στα Εξάρχεια, γύρισε τον χρόνο πίσω, ζήσε την καθημερινότητα των τελευταίων 3 χρόνων στον χώρο, και ξαναπές μας μετά αν η πρωτοβουλία έφτιαξε την κατάσταση.

οκ. γουατέβα

δεν διάβασα όλο το topic τυχαία και αποσπασματικά μονο μερικά post…αυτό που παρατήρησα είναι ότι μιλάτε για τα εξάρχεια λες και είναι όλοι η Ελλάδα και ότι μπάτσοι υπάρχουν μονο εκεί…

εγώ προσωπικά έχω μπλέξει με μπάτσο που με τραμπουκισε κανονικά αλλα πάνω και σε μπάτσο που πραγματικά με βοηθησε.
και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι όπως σε όλα επαγγέλματα θα βρεθούν αυτοί που θα κάνουν καλά την δουλειά τους και αυτή που δεν θα την κάνουν καλά.
το ίδιο και σε αυτό το επάγγελμα.
πέρσι τον Σεπτέμβρη καθώς περπάταγα ανέμελος και πέρναγα ανάμεσα από τα όργανα της τάξης μαζί με την παρέα μου
έγινε μια επίθεση κατά τον αστυνομικών που φρουρούσαν το οτιδήποτε ήταν εκεί με μολότοφ. λοιπόν ο ένας αναρχικος γλίστρησε και έπεσε κάτω tον έπιασε ο μπάτσος του έδωσε μια στα πλευρά και τον μάζεψε.

τώρα θα μου πεις γιατί τον χτύπησε…
θα σου απαντήσω απλά ότι αυτός ο άνθρωπος πιο πριν έφαγε τρεις μολότοφ.

δεν δικαιολογώ την βία κανενός
απλά ο κόσμος πρέπει να υπεύθυνος για της πράξις του οποιος και να είναι ότι και να είναι… όπως η μεν πάνε και καίνε ότι ακριβό αμάξι που βλέπουν που είναι του οποιοδήποτε τυχαίου
έτσι και εκείνη θα πιάσουν τον οποιοδήποτε τυχαίο να του ζαλίσουν τα @@

You’re so 300 pages ago ρε φίλε.

το δήλωσα στην αρχή… :stuck_out_tongue:
δεν διάβασα όλο το topic τυχαία και αποσπασματικά μονο μερικά post…:p:p:p

Tις υπολοιπες στιγμες??? Οταν θα έχει καταλαγιασει αυτο το ¨κυμα εντυπωσιασμου" της μικροαστικης μάζας?? Κακα τα ψέματα, οποιαδηποτε καταγγελια παραβασης καθηκοντων απο τα αστυνομικα οργανα θα παει κατευθειαν στο καλαθι των αχρηστων.
Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα, οπου πολιτες προσπαθησαν να βρουν το δικιο τους χωρις αποτελεσμα. Κ σε περιπτωσεις ακραιας βιας μαλιστα.

Το Δεκεμβρη ενας τσαμπουκαλης μπατσος σκοτωσε γιατι ετσι γουσταρε εναν 15χρονο. Ακολουθησε ο,τι ακολουθησε γιατί ηταν το δικο μας παιδι. Πριν λιγες μερες υπεκυψε στα τραυματα του μεταναστης υστερα απο βασανισμο απο τα οργανα της “ταξης και της ασφαλειας”. Τις προαλλες επιασαν ενα παλικαρι στα εξαρχεια και αφου το εδεσαν σε ενα δεντρο, τον ξυλοφορτωσαν , του σπασαν τα πλευρα με αποτελεσμα να τρυπησει κ ο πνευμονας του. Μπορω να σου φερω δεκαδες παραδειγματα αστυνομικης βιας, η πλειοψηφια των οποιων δεν οδηγησε στην τιμωρια των υπαιτιων ( στην πραγματικη τιμωρια ετσι, όχι σε ποινες-χαδια του τυπου “3 μηνες υποχρεωτικη αργια” ή “μεταθεση απο τα Εξαρχεια στον Χολαργο”).

Υπαρχουν και καλοι μπατσοι στο σωμα. Προφανως και υπαρχουν και εξασκουν τα καθηκοντα τους με τον αναλογο επαγγελματισμο. Τα’ χουμε ξαναπει όμως… Που είναι ολοι αυτοι όταν οι επιορκοι αστυνομικοι ξυλοφορτωνουν, δολοφονουν, τραμπουκιζουν, κ.ο.κ??? Γιατι κρυβονται?? Η ανοχη/σιωπη είναι συνενοχη ή οχι??

Κινηση εντυπωσιασμου η εκστρατεια στα εξαρχεια. Προφανως, και με αποτελεσμα καθως ακολουθως θα ανελαβαν εργο οι Αυτιαδες και οι Παπαδακηδες. Μηπως όμως ειναι υβρις να στεκομαστε μονο στον εντυπωσιασμο ενω εκατονταδες πολιτες δεχτηκαν αναιτια εξευτελισμους (γιατι το να σε ριξουν στα γονατα μου θυμιζει αλλες εποχες, μαυρες)??

ρε isis σωστο αυτο που λες, αλλα σκεψου κατι αλλο…
αν αυτοι ομολογησουν κι αποκαλυψουν τους μαλακες συναδελφους τους το μελλον τους στο σωμα θα ειναι χλωμο και θα ειναι στιγματισμενοι.
μετα μπαινει και το ζητημα της εξασφαλισης του μελλοντος, και δυστυχως ή ευτυχως σε καθε τομεα της κοινωνιας υπαρχει.
οποτε κανουν τους κινεζους …και η ζωη συνεχιζεται.:slight_smile:

Χεχε!

δεν εβαλα το smile ως ενδειξη χαρας ή αισιοδοξιας.
ως ‘‘φιλικα’’ το εβαλα.
ή χαμηλη αντιληψη ή προκαταληψη.

Ή σκέτη αηδία.

καλα ok.μαζι σου.
εγω δεν πηρα θεση, αλλα εκανα αντιλογο.
τι στα λεω τωρα αυτα?θα καταλαβεις μηπως?
το κοβω εδω.

Ας δεχτούμε λοιπόν ότι είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού αυτό που γίνεται στα Εξάρχεια. Δεν έχουμε χούντα λοιπόν , έχουμε σοσιαλισμό και είμαι απλά υπερβολικός στις εκτιμήσεις μου. Θέματα προς διερεύνηση λοιπόν σε αυτήν τη βάση :

1. Πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η κίνηση εντυπωσιασμού? Πιστεύω συμφωνούμε όλοι ότι αν κρατήσει πολύ-και αυτό το πολύ θέλω να ορίσουμε- τότε δεν είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού.
  2. Αυτή η κίνηση εντυπωσιασμού της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμείτε ότι πολώνει την κατάσταση στο κέντρο? Γίνεται ηθελημένα με πλάνο της κυβερνησης? Εαν ναι που αποσκοπεί?

Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι η καταστολή επί Πασόκ θα είναι πιο ακραία σε σχέση με ότι είδαμε επί ΝΔ. Πιστεύω δλδ ότι τα χειρότερα έρχονται. Επίσης βλέπω ότι το Πασόκ θα κοιτάξει να ικανοποιήσει το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που μαύρισε τη ΝΔ λόγω των γεγονότων του Δεκεμβρίου.

Αν οι “καλοι” λοιπο φοβουνται τους “κακους” κατι σημαινει… Μηπως οτι οι ευσυνειδητοι επαγγελματιες αστυνομικοι είναι μειοψηφια στο σωμα??? Γιατι συγνωμη αν ηταν πλειοψηφια το πιο ευκολο θα ηταν να πεταξουν με τις κλωτσιες εξω απο το σωμα τους επιορκους. Αν μιλαμε για μειοψηφια ευσυνειδητων αστυνομικων , θα πρεπει να μας προβληματισει γιατι ακριβως ειναι μειοψηφια…

K με συγχωρεις το “φοβαμαι μην στιγματιστω και δεν μιλαω” δεν ειναι δικαιολογια… Ειμαι σιγουρος οτι ακομα και στα SS υπηρχαν ανθρωποι με ευαισθησιες.

απλα εχω την εντυπωση οτι η αστυνομια αντιπροσωπευει και αυτη την κατασταση στην κοινωνια της χωρας μας, οπου ολοι ειναι υπνωτισμενοι και κοιτανε να βολευτουν.
δεν ειναι δικαιολογια, αλλα νομιζω οτι ειναι γεγονος.
τωρα οσον αφορα την μειοψηφια ή την πλειοψηφια, πιστευω οτι οι μπατσοι ‘‘εξουσια’’ ειναι αρκετοι, ειδικα οι μεγαλυτεροι ηλικιακα.
αυτοι που φτανουν στα ακρα ειναι πιστευω λιγοτεροι και αυτοι ειναι η αντανακλαση του ‘‘κομπλεξ και του χαμηλου επιπεδου’’ της κοινωνιας.
το ζητημα ειναι η παιδεια με την οποια θα βγει ενας αστυνομικος στο επαγγελμα και οχι το ιδιο το επαγγελμα.
απλα μεσω αυτου του επαγγελματος, γινονται πιο φανερες οι αρρωστες πλευρες του συνολου.
σιγουρα και στα ss θα υπηρχαν καλα παιδια που οπως σε πολλες στιγμες της ιστοριας υπηρξαν θυματα προπαγανδας και αμορφωσιας.

Μα το θέμα δεν είναι θέμα προσώπων (αν υπάρχουν κάποια καλά και κάποια κακά παιδιά εκεί μέσα), είναι θέμα θεσμών. Όποιος βάζει την στολή, υπηρετεί έναν θεσμό και έναν ρόλο. Δεν είναι ο γιώργος, ο τάκης, ο θανάσης το καλό παιδί…
Βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Οποιαδήποτε κριτική λοιπόν, νομίζω πρέπει να γίνεται στους θεσμούς και όχι στο αν κάποια από αυτά τα (απρόσωπα εν τέλει) πρόσωπα είναι καλοί άνθρωποι ή όχι.
Και στα ss άνθρωποι με ευαισθησίες;; δεν παύει να ήταν τα ss όμως! Αν εγώ αύριο δεχθώ να γίνω ο δολοφόνος για να υπηρετώ τα συμφέροντα κάποιων, παύω να είμαι ο όποιος είμαι τελοσπάντων και γίνομαι “μέρος του θεσμού και του ρόλου” που δεν τον ελέγχω κιόλας, αλλά με ελέγχει.

Παραδείγματα από το χώρο τον Εξαρχείων δεν έχω, ξέρω όμως πολλά παραδείγματα (ειδικά στα χωριά των γονιών μου) που αστυνομικοί πήραν πόδι ύστερα από καταγγελίες ντόπιων. Επομένως, ήδη από το “θα πάει κατευθείαν στο κάλαθο των αχρήστων” διαφωνώ και δε το θεωρώ δεδομένο. Επίσης, παρόμοια παραδείγματα ξέρω και για άλλου αξιοματούχους (πολεοδομίες, ειρηνοδίκες, κλπ).

Και στο κάτω κάτω της γραφής, κάνε τη την γαμημένη την καταγγελία. Δε χάνεις τίποτα. Κι εγώ έχω ρίξει απίστευτο τρέξιμο για πολλά περιστατικά που έχουν συμβεί σε εμένα ή στην οικογένεια μου (σίγουρα όχι ίσης πολιτικής βαρύτητας με το να σε δέσει κάποιος και να σε δείρει) ελπίζοντας πως θα δικαιωθώ. Σε άλλα δικαιωθήκαμε και σε άλλα όχι. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αν είχαμε κινηθεί με τη λογική “δε θα βρεις το δίκιο σου”, τότε τίποτα δε θα είχε διοθρωθεί.

Έχεις να προτείνεις εναλλακτική;

Ναι ρε συ, ξερω πολυ καλα ποιος ειναι ο λογος υπαρξης και ο ρολος της αστυνομιας, του στρατου, του σχολειου κλπ. Για χαρη της συζητησης αν το θες απολιτικοποιησα το λογο μου. Το οτι η υπαρξη των εξουσιαστικων δομων και θεσμων εξασφαλιζει την διατηρηση της υπαρχουσας κοινωνικης πραγματικοτητας, δεν ειναι προφανες για ολους.

για να δεχθεις ομως, κυριο ρολο παιζει η επιρροη του περιβαλλοντος πανω σου, η προπαγανδα, οι κατεστημενες αξιες και οχι οτι εσυ γεννηθηκες φονιας.
η παιδεια ειναι το προβλημα.
ξερω πως αυτα που λεω ειναι πολυ ‘‘ιδανικα’’, αλλα εφοσον ειμαστε ανθρωποι κι οχι πιθηκοι κι εχουμε καταφερει τοσα επιτευγματα, θελω να ελπιζω σε κατι καλυτερο.
οι κοινωνιολογοι, οι ψυχολογοι και ολοι οι μορφωμενοι ανθρωποι θα μπορουσαν να δρασουν σε αυτο το προβλημα, αλλα η αδρανεια ολων ειναι το βημα των ηλιθιων.
προσωπικες σκεψεις και τιποτα παραπανω…