στα αρχεία σίγουρα.
Τώρα, αν κάποιος τα συλλέγει και τα ταξινομεί είναι άλλο ζήτημα, και έχω τις επιφυλάξεις μου. Πιο πιθανό πιστεύω είναι αυτές οι 5-10 φορές που με έχει ελέγξει η αστυνομία να βρίσκονται πεταμένες σε κάποια αποθήκη, παρά να υπάρχει ΟΝΤΩΣ ένας φάκελος για τον καθένα μας.
Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα πως η ταυτότητά μου έγραφε λάθος το όνομα της μητέρας μου. Έκανα λοιπόν τις διαδικασίες για έκδοση καινούριας.
όταν τελικά μάζεψα όλα τα χαρτιά και πήγα στην ασφάλεια, ο τσέος κοίταξε τα στοιχεία μου στον υπολογιστή και είδε πως ο συνάδελφός του είχε καταλάθος ΑΚΥΡΩΣΕΙ την ταυτότητά μου πριν 2 χρόνια.
Επί 2 χρόνια λοιπόν, είχα (θεωρητικά) άκυρη ταυτότητα.
Μέσα σ’αυτά τα 2 χρόνια, εγώ είχα ελεγχθεί 5-6 φορές, και είχα ταξιδέψει 3 φορές στο εξωτερικό! :lol::lol::lol:
απ’οτι εχω καταλαβει, το “καθεστως Χρυσοχοϊδη” μαλλον ετοιμαζεται για το τελος της χρονιας.
Με ευγενεια (σχεδον παντα) αλλα σιγουρα με τις ιδιες βλεψεις.Αυτο το λεω,γιατι δεν εξηγειται να σε μαζευουν αν τους ρωτησεις το γιατι ή επικαλεστεις “συνταγματικα δικαιωματα” που ουτως ή αλλως τα εχουν χεσμενα.
Εννοειται οτι υπαρχει ταργκετ γκρουπ και (τι συμπτωση!!) οι μαλλιαδες ειναι μεσα!
Εχω να κατεβω εξαρχεια 10 μερες με τις ολες μαλακιες που παιζουν εκει και ειλικρινα δεν θελω να παω, γιατι εχω κατι το “ενοχλητικο” για τους μπατσοι.
Απο την αλλη ομως δεν μπορω να μεινω και εκτός επειδη υπαρχει αυτη η γελοια “γραμμη εκκαθαρισης”.
Παλι μαλακιες βλεπω να μαγειρευονται, ενω πλεον η γραμμη μεταξυ αστυνομευσης επι χουντας/δεξιας και Πασοκ, εχει πλεον σβηστει με το προσχημα της “προληπτικης” ενεργοποιησης.
επισης, το να ΕΧΕΙ κανεις ταυτοτητα μαζι του, δεν εξασφαλιζει ασφαλη διελευση απο τα μπλοκα τους.Εχουν αρχισει πλεον να λενε ΤΙΣ απιστευτες μαλακιες για να αιτιολογησουν προσαγωγες ατομων που απλα τους “γυαλισαν” στο ματι.
ΑΑυτο που λεει ο Καρβου παιζει και να ισχυει αλλα επειδη ζουμε σε περιεργους καιρους το ζητημα μπορει να παρει πολλες διαστασεις…Ασε που το χαρτι με τα ονοματα/στοιχεια μας υπαρχει.Λογου χαρη γινονται επισοδια παρομοια με τον περσινο Δεκεμβριο και καιγονται περιπολικα και το Α.Τ. Γλυφαδας.Καποιοι θα ναι οι ευκολοι στοχοι.Τα ονοματα τους ειναι στο χαρτι:)…
Μανο…Ο πατερας γιατι εποχη μιλαει?Λογικα πριν τη χουντα(??)?Διοτι απο κει και μετα παντα η κατασταση ηταν περιεργη ισως και χειροτερη απο τωρα…
Mια φορα, τρεις τα ξημερωματα εμπαινα απο Κατεχακη-> Κηφισιας οδηγωντας αυτοκινητο φιλου, ο οποιος ηταν μεθυσμενος στο διπλα καθισμα. Εγω, χωρις διπλωμα (εννοω χωρις να το εχω μαζι), χωρις ταυτοτητα κτλ. Εν τω μεταξυ ο μεθυσμενος φιλος εκανε πλακα συνεχεια στην διαδρομη “Φαντασου να μας σταματησουν οι μπατσοι, δεν εχεις διπλωμα μουχαχαχα κτλ”. Και μου κανουν στην γωνια σημα να σταματησω… εγω με ενα υφος “ωχ τον ηπιαμε”. Περιτριγυριζουν το αμαξι 2-3 με φακους, οπλα, μας βγαζουν εξω και εκαναν κατι ερωτησεις με αυστηρο υφος αρχικα, εψαξαν μεσα και οταν ζητησαν διπλωμα,ταυτοτητα κτλ λεω πως δεν τα εχω μαζι γιατι “μπλα μπλα” και το προσπερασαν πολυ χαλαρα “νταξει μωρε, δεν πειραζει πες μας εσυ τα στοιχεια σου” και μας αφησαν να φυγουμε…
Ενα αλλο κορυφαιο σκηνικο ηταν μια φορα με πολλα χιονια οπου γυρνουσα μετα τις 12μιση απο Κηφισια με τα ποδια στο σπιτι μου αγκομαχοντας και σταματαει ενα περιπολικο και με αρχιζει στις ερωτησεις “και τι κανεις εξω τετοια ωρα κτλ” .Τους ειπα πως ημουν βολτα και οτι γυρναω σπιτι μου και μου λενε “α καλα προσεχε” και σηκωνονται και φευγουν και εμεινα με το παραπονο οτι δεν μου ειπαν εστω να με πεταξουν με το περιπολικο σπιτι, αφου ειχαν αλυσιδες:p
Και τις 2 φορες μου εδωσαν την εντυπωση πως ασχοληθηκαν μαζι μου γιατι κατι επρεπε να κανουν απλα…
Προφανώς πριν τη χούντα ρε συ. Στη χούντα ούτως ή άλλως το πρόβλημα δεν το είχανε μόνο οι Εξαρχειώτες και οι συχνάζοντες εκεί, αλλά λίγο πολύ όλοι. :-s
Όσο για μετά, ναι, ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν οι προσπάθειες να εμπεδωθεί κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας στην περιοχή. Αυτό που πιστεύω εγώ και ήθελα να περάσω στο ποστ μου είναι ότι αυτές οι προσπάθειες για διάφορους λόγους υπήρξαν ημιτελείς και όλη αυτή η αφόρητη πίεση έχει αρχίσει να εμφανίζει αποτελέσματα που αντανακλούν και σε αλλαγές στην ψυχολογία, ακόμα και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, μόλις τώρα. Δες τι λέει ο Μεγκαθέριον, δέκα μέρες να πάει στα Εξάρχεια. Εκεί καταντήσαμε.
το εσπασα το εμπαργκο αδερφε!
Ρακομελο στους 5 δρομοι ψες!
καλα, δεν εκανα και δεκα μερες λογω της φασης.Αλλα στις 2 που ηταν να κατεβω στανταρ, τη μια με επεισαν να παμε θησειο γιατι “θα ηταν πιο ηρεμα” και την αλλη απλα “κατι” μου ελεγε να μην κατεβω!
Παντως ειναι πασιφανες το ποσο παλευουν οι διαφορες κυβερνησεις να υποβαθμισουν τη περιοχη.Οχι μονο μεσω της υπερβολικης αστυνομευσης αλλα και με τα τζανκια που τα φυτευουν στην πλατεια και τα εξαφανισουν οποτε θελουν.Το μονο που φοβαμαι, ειναι μην το γκετοποιησουν το μερος καποια στιγμη.Ξερω οτι η περιοχη εχει σχετικα δυνατη κοινοτητα και τα μαγαζια πλερωνουν και κρατανε ενα καποιο επιπεδο αλλα αν πεσει στο κοσμο της πρεζας και το “σπρωξουν” και οι μπατσοι παιζει να γινουν πολυ ασχημα τα πραγματα.
Και ναι, πλεον 50 χρονια (τουλαχιστον που ξερω,εχω ακουσει,μου εχουν πει) που αυτη η περιοχη ζει με το “στιγμα” αυτο.Οπως και να εχει, αγαπαμε Εξαρχεια ασχετα με τα τρεντς, τις αστυνομευσεις αλλα και τα μπαχαλα.
Η πορεια ξεκινησε λιγο μετα τη 1 και παρολο που εβρεχε ειχε αρκετο κοσμο και πολυ παλμο…οταν εφθασε στο αστυνομικο τμημα της νικαιας εγινε συγκρουση με τα ματ που ηταν παραταγμενα εξω απο το Α.Τ.
μετα ψιλο - ετρεξαν την πορεια αλλα δεν εσπασε σε κανενα σημειο. εκει εγιναν και 2-3 συλληψεις…ισως και 1-2 παραπανω…η πορεια επεστρεψε απ την πλατεια της νικαιας απ οπου ειχε ξεκινησει. απο κει αποφασιστηκε να γινει καταληψη του δημαρχειου με αιτημα την απελευθερωση των προσαχθεντων / συλληφθεντων. Πηγε και ο δημαρχος στην καταληψη και λεει θα μεταφερει τα αιτηματα.
Σήμερα γιορτάζει η αστυνομία. :lol:
Είναι του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του Σώματος.
Άλλη μια ωραία ευκαιρία για τα κομματόσκυλα της Ελ.ΑΣ. για ξύσιμο. Οι περιπολίες πάντως συνεχίζονται κανονικά.