Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Όχι δεν είναι αυτό που ψάχνω, αυτό που ψάχνω είναι μαζικές απολύσεις/απομακρύνσεις αστυνομικών μετά τη δήλωση του κυρίου υπουργού προστασίας του πολίτη ότι “κανένας αστυνομικός που συνεργάζεται με τη χρυσή αυγή δεν έχει θέση στο σώμα”.

Σκηνικο περιεργο…
Χτες καθομουν πλατεια Γλυαφαδας στη σταση λεοφωρειων και περιμενα να παω σπιτι μου.Καμια 30αρια ατομα γενικως.Σταματαει μπατσικο και φωναζει ‘‘κυριε’’ σε μενα…Παω κοντα και μου ζητανε ταυτοτητα…Δινω γραφουν ολα μου τα στοιχεια σε ενα μεγαλο μπλοκ μαζι με περιοχη και διευθυνση!Με ευχαριστουν και τελος.Το ιδιο πραγμα και σε ενα παιδι με μαλλια που περιμενε…Απο τα 30 ατομα ΕΜΕΙΣ ΟΙ 2 ημασταν οι μονοι υποπτοι?Η μεσα στο traget group τους?
Εν τω μεταξυ μετα νευριασα με τον εαυτο μου που δεν τους ρωτησα τον λογο που γινεται η εξακριβωση(βασικα δεν ηταν εξακριβωση ηταν…καταγραφη)…Ο πατερας μου απο την αλη μου λεει καλυτερ απου δεν το εκανα για να μη με τρεχουν…

Τωρα για πειτε μου…Ποιος ο λογος μιας τετοιας επιλεκτικης ερευνας στη…Γλυφαδα…Με τα πρωτα επισοδια να περιμενω τηλφωνακι στο σπιτι?:!:

Και οι 3 ηταν πολυ καλοι και ευγενικοι…Οι καλυτεροι του κοσμου…Σωστοι επαγγελματιες…Τι κριμα που με φακελωσαν…:-s

Όπως το είπες, δεν είναι εξακρίβωση, καταγραφή και φακέλωμα είναι.

Nα ξέρεις ότι σε κάθε έλεγχο που σου παίρνουν τα στοιχεία, είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν και εσένα τα δικά τους. Να σου δείξουν την ταυτότητά τους, να καταγράψεις το όνομά τους κτλ.

Όχι ότι θα αλλάξει τίποτα, πάλι φακελωμένος θα είσαι.

Eπίσης γενικά, δεν μπορούν να ψάξουν τα πράγματά κανενός χωρίς ένταλμα. Το ψάξιμο προσωπικών αντικειμένων είναι ανακριτική ενέργεια και πρέπει να γίνεται με εντολή εισαγγελέα, οπότε χωρίς χαρτί είναι δικαίωμα αλλά και συνάμα υποχρέωση του καθενός να αρνηθεί να το κάνουν.

Δυστυχως ξερουν πολλα περισσοτερα απ’οσα νομιζουμε. δεν ξερω και σε τι πορειες πας ή που ανηκεις αλλα αυτοι μαλλον τα ξερουν. παντως δεν πρεπει να σε ρωτησαν τυχαια…
σταματησαν δυο γνωστους μου, δικαβαλο σε μηχανακι και καναν παρατηρηση γιατι οδηγαει αυτος που παει σε τει και οχι ο αλλος που παει πολυτεχνειο. 8O

τι κουλο ηταν αυτο…:-k

Παρόμοιο σκηνικό μου είχε τύχει το δεκέμβρη.
Περίμενα στη στάση το λεωφορείο στο άνω Γαλάτσι, εγώ καμιά εικοσαριά γερόντια. Σκάνε δυο ΖΗΤΑδες με μηχανές, με τσιμπάνε μέσα από τον κόσμο, ταυτότητα, σωματικός έλεγχος, κομπλέ με χέρια στο καπό κλπ, ψάξανε και την τσάντα μου και σίγουρα με φακέλωσαν για το ύποπτο τάπερ με γεμιστά που είχα μέσα.
Γενικότερα το δεκέμβρη είχαμε γίνει φιλαράκια, αφού πιο συχνά ήμουν για έλεγχο στους μπάτσους παρά με την κοπέλα μου. Είχανε φακελώσει και τα μπιφτέκια/κοτόπουλο/παστίτσιο που κουβαλούσα, αφού πάντα ψάχνανε και το τάπερ μου.
Για το καλό μου όλα αυτά.

Σιγά το πράμα, εγώ με 2 φίλους πηγαίναμε με αμάξι για 5Χ5 στα Λιόσια και το παιδί που οδηγούσε πέρασε ένα κόκκινο. Μας σταματάνε λίγο πιο κάτω και αφού καταγράφουν στοιχεία κτλ, μας ρωτάνε πού πάμε και τους λέμε “στα Λίοσια για 5Χ5”. Ο μπάτσος το σκέφτεται λίγο και κάνει τη ΜΕΓΑΛΗ ερώτηση: “Και πού είναι οι άλλοι δύο?”

Επίσης μάθαμε ότι αν ήμασταν αλβανοί θα μας είχα μποουζουριάσει άμεσα και χωρίς πολλά πολλά.

H λοβοτομή τελικά έχει αποτελέσματα…

αν δεν απανταγατε στην ερωτηση που πατε,χαλαρα σας ειχαν παει μεσα

:lol::lol::lol::lol:
ειναι στα πλαισια της εκπαιδευσης η λοβοτομη?

Κιράτζε, ιστορία στα μέρη σου:

Με 4 φίλους σε αμάξι, περνάμε με πορτοκαλί το φανάρι, αλλά λόγω κίνησης κολλάμε για λίγα λεπτά στις ράγες του τραμ. Από την Μεταξά ερχόταν περιπολικό, μας βλέπει, μας ακολουθεί και μετά από 100 μέτρα περίπου μας ανάβει τη σειρήνα. Κάνουμε στην άκρη, και γυρίζω πίσω να δω και οι τύποι ερχόντουσαν με τα όπλα παρατεταμένα:lol:

Άδειες, ταυτότητες κλπ ζήτησαν, ο ένας απ’ αυτούς μάλιστα καθ’ όταν και μύριζε ένα σακούλι με πατατάκια που έτρωγα μήπως είχα ναρκωτικά μέσα. Η αποθέωση της βλακείας.

κατι τετοια ακουω/διαβαζω και συφυλιαζομαι…

Listening to: Alice In Chains - Private Hell
via FoxyTunes

ρε παιδια που σας τυχαινουν ολα αυτα και μενα δε μου εχουν τυχει ποτε?πραγματικα πλεον ζηλευω και θελω να μου τυχει και μενα μια φορα μαλακια με μπατσους:p:p:lol:#-o

Μιλούσα χτες το βράδυ με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και είχε πάει η κουβέντα στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αρχίζει λοιπόν να αναπολεί τις μέρες που ήταν στην παλιά Παιδαγωγική Ακαδημία. “Αυτή τη γειτονιά, Μάνο”, μου λέει, “την έχω στην καρδιά μου. Θυμάμαι που πηγαίναμε με φίλους σε κάτι πολύ ωραίες ταβέρνες στην Μπενάκη, και αλλού, και μπορεί να καθόμασταν και όλο το βράδυ να πίνουμε και να τραγουδάμε. Έρχονταν άλλοι που ήταν στο ίδιο μαγαζί και μας λέγανε, “παιδιά, να καθίσουμε κι εμείς στην παρέα σας;” Ή άλλες φορές παίρναμε όλοι μαζί ταξί να πάμε σε μια άλλη ταβέρνα στο Κολωνάκι που την είχε ένας φίλος και ο ταξιτζής μας έλεγε “παιδιά, αν δε σας πειράζει ας κάτσω κι εγώ να κάνουμε παρέα και μετά σας πάω με το αμάξι όπου θέλετε”. Είχα περάσει πολύ ωραία εκείνα τα χρόνια”. Του λέω κι εγώ: “Μπαμπά, αυτό που αγάπησες εσύ στα Εξάρχεια το αγαπήσαμε κι εμείς απ’ τη γενιά μας. Τα Εξάρχεια είναι ακόμα αυτά που θυμάσαι, αλλά έχει πέσει και ο σπόρος του φόβου και της ανασφάλειας. Ο κόσμος δεν αισθάνεται πια το ίδιο ελεύθερος και άνετος όπως παλιά, παρ’ όλο που υποτίθεται ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έγινε πιο αισθητή η παρουσία της αστυνομίας. Αν συνεχιστεί έτσι, τα Εξάρχεια όπως τα ήξερες και τα έμαθα κι εγώ θα πεθάνουν”. “Αλήθεια λες βρε Μάνο; Κρίμα, μεγάλη αμαρτία”.

Μόνο που δεν κλάψαμε ντουέτο με το γέρο μου ρε γαμώτο…

Εδώ θα έλεγα ότι είσαι λάθος, είχα ρωτήσει αυτό ακριβώς σε δικηγόρο (επειδή μου είχανε ανοίξει την τσάντα και την ψάξανε) ένα χρόνο πριν και μου είχε πει ότι έχουν το δικαίωμα γιατί υπάρχει ένα απαρχαιωμένο διάταγμα που το λέει αυτό.

είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση σ’αυτή την περίπτωση. Όντως υπάρχει αυτό το διάταγμα από τον καιρό του Νώε, αλλά υπάρχουν και άλλα μεταγενέστερα που το ακυρώνουν εν μέρει, και είναι λίγο μύλος η κατάσταση. Ούτε οι μπάτσοι ούτε οι δικηγόροι καλά-καλά δεν ξέρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι ισχύει.
Γι αυτό, αν ο μπάτσος είναι “γάτα” και για να’ναι καλυμένος, σου ζητάει σε αυστηρό ύφος να ανοίξεις ΕΣΥ την τσάντα… :wink:

Xμμ, προφανώς δεν παίρνω και όρκο γι’ αυτό που έλεγα, αλλά θα ρωτήσω κι εγώ και θα επανέλθω.

Εμένα μια φορά μου είχαν κάνει παρόμοιο έλεγχο (Χαλάνδρι) και αφού πήραν τα στοιχεία μου (όνομα, τηλέφωνο, κλπ) που τα έγραψαν σε ένα χαρτί (ευγενικότατοι) έφυγαν. Στην αρχή κι εγώ φακέλωμα σκέφτηκα (αν και σιγά το φακέλωμα… θα έγραψαν κάπου πως βγήκα στο Χαλάνδρι ένα βράδυ), αλλά μετά έμαθα πως ισχύει το παλιό καλό κόλπο της εντολής “κάντε τόσους ελέγχους και μετά γυρίστε στο τμήμα”. Όπως με τις κλήσεις (κλασική εικόνα που όλοι την έχουν δει) που έλεγε πόσες ακόμη κλήσεις χρειάζεται η Τροχαία για να πετύχει τους στόχους της και έδινε εντολή στους αστυνομικούς να τις μαζέψουν και μετά “μη τον είδατε τον Παναή”…

Τo good to be true. Και τα στοιχεία μετά τον έλεγχο που πάνε? Στα σκουπίδια ή στα αρχεία? Ιδού το ερώτημα.

Γιατί από τέτοιους ελέγχους περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. να μάθει ποια είναι η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το όνομα που αντιστοιχεί στον αριθμό ταυτότητας μου;

Ρε c RedRum αφού ξέρεις πολύ καλά ότι σε μια σοσιαλιστική δημοκρατία οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από τους προστάτες τους :stuck_out_tongue: