Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Ξυλοδαρμός 17χρονου στο κέντρο κράτησης Παγανής

Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια Νέο παράθυρο, στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Παγανής Λέσβου, ένας 17χρονος κρατούμενος έπεφτε θύμα «υπερβάλλοντα ζήλου» αστυνομικών Νέο παράθυρο, που τον άφησε με κακώσεις σε κεφάλι, πλάτη, μέση και χέρια. Σε επίσημη καταγγελία προχώρησαν 47 κρατούμενοι του κέντρου, η οποία συνοδεύεται και από ιατρική διάγνωση.

Συγκεκριμένα, μετά την αναχώρηση του υφυπουργού διατάχθηκε η απελευθέρωση περίπου 150 κρατουμένων, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από άλλους κρατούμενους που βρίσκονται εκεί για πολύ περισσότερο διάστημα.

Όπως αναφέρεται και στην καταγγελία που παραδόθηκε το μεσημέρι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαφορετικές «ταχύτητες» στην απελευθέρωση αποτελούν συχνά αιτία εξέγερσης. Σημειώνεται ότι, όσοι υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο καταλήγουν να μένουν πολύ περισσότερο διάστημα κρατούμενοι εξαιτίας της γραφειοκρατίας, από ότι εκείνοι που δεν αιτούνται.

Πρόσφυγες από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μη απελευθέρωσή τους και έβαλαν φωτιά σε στρώματα μέσα στο θάλαμο. Ο καπνός άρχισε να γεμίζει το χώρο και όσοι βρίσκονταν στον διπλανό θάλαμο, που επικοινωνεί με ένα άνοιγμα στον τοίχο με τον πρώτο, ζήτησαν να βγουν στον προαύλιο χώρο καθώς δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τις αναθυμιάσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί τους πλησίασαν με γκλομπ, τους απειλούσαν και έκαναν προσβλητικές χειρονομίες και μόνο όταν οι αναθυμιάσεις έγιναν ιδιαίτερα έντονες, οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του θαλάμου.

Η πόρτα άνοιξε τόσο ώστε να περνά μόνο ένα άτομο η φορά, το οποίο οι αστυνομικοί χτυπούσαν με γκλομπ όταν έβγαινε έξω. Στο τέλος, τέσσερις αστυνομικοί έπιασαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν επί μισή ώρα. Το παιδί λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η ιατροδικαστής αρχικά πιστοποίησε προφορικά ότι είχε κακώσεις αλλά τόνισε ότι βεβαίωση θα δώσει μόνο στην Αστυνομία, αναφέρεται στην καταγγελία και προστίθεται ότι τελικά υπήρξε διάγνωση από την Αστυνομία, όπου αναφέρονται σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, την πλάτη, τη μέση και τα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι κακώσεις είναι εμφανείς, ο 17χρονος δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Στο μεταξύ, χθες, ο κ. Βούγιας ζητούσε «συγγνώμη για το έλλειμμα ανθρωπιάς σε αυτή την αποθήκη ψυχών, όπου η κόλαση του Δάντη ωχριά μπροστά της», ενώ μόλις μία ημέρα πριν ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνιζε ότι «λογικές σερίφη και ράμπο που οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία».

Παρά τις όποιες εξαγγελίες, στην Παγανή εξακολουθούν να κρατούνται περίπου 700 μετανάστες υπό άθλιες συνθήκες. Συνθήκες τις οποίες διαπίστωσε την Πέμπτη και αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που επισκέφθηκε το κέντρο κράτησης, και ζητά το άμεσο κλείσιμό του.

Kάπου τα μπερδέυει η κυρία…

Διαβάζω σε όλο το κείμενο της για τις συνέπειες ρυθμιστικών σχεδίων, πεζοδρομήσεων, αλλαγών συντελεστών και χρήσεων.

Και στο τέλος ζητείται “δημόσια παρέμβαση”
Μα όσα αναφέρεις πιό πάνω κυρά μου είναι η δημόσια παρέμβαση!#-o
Λούσου τη! :twisted:

Πάντως αν υπήρχε σχέδιο να γίνουν gentrified τα Εξάρχεια πρώτα θα βλέπαμε τα εργοτάξια και μετά τα ΜΑΤ, όχι όπως γίνεται τώρα. :wink:

μη μπερδευεις τη δημοσια παρεμβαση ως κρατική ή δημοτική, αλλα παρεμβαση των ιδιων των πολιτων απο τα κατω. Σε γειτονιες οπως τα εξαρχεια υπαρχουν κινησεις πολιτων που ζητουν την αμεση συμμετοχη στα κοινα της γειτονιας τους μακρυα απο λογικες αντιπροσωπευσης. Παραδειγματα το οικοπεδο στη Ναυαρινου που μετετρεψαν οι ιδιοι οι κατοικοι σε παρκο ή παλιοτερες επιτυχιες τους εναντια στο στησιμο κεραιων κινητης τηλεφωνιας. Αυτο θα πρεπει να ειναι και ειναι ο ορισμος της δημοσιας παρεμβασης.

τα εξαρχεια ειναι ειδικη περιπτωση, οπως ξερεις πολυ καλα, οπου πρωτα πρεπει να καμφθει το ανυποτακτο πνευμα των κατοικων / θαμωνων της περιοχής για να ακολουθησει ο “εξευγενισμος” για τον οποιο μας μιλα το κειμενο.

για την ουσια του κειμενου τι εχεις να πεις? Μεσω αυτης της διαδικασιας εκτοξευτηκαν ή οχι οι τιμες των ακινητων σε πρωην λαικες γειτονιες οπως η πλακα ή το ψυρρη??? Κ αν εκτοξευτηκαν ποιοι βγηκαν κερδισμενοι??

Α, αυτή θα είναι η νέα καραμέλα; Βασικά απάντησε ο ifrit. Εσένα ούτε σε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει να φας ΕΣΥ, ο κarvou ξύλο από μπάτσο. Προφανώς αναφερόμουνα σε σύνολο ατόμων που την έχουν καταβρεί με την μετριοπαθή στάση σε ζητήματα που δε χωράνε τέτοια, και ο μόνος τρόπος για να ξεκουνήσουν λίγο είναι (δυστυχώς) να πάθουν οι ίδιοι αυτά που βλέπουν στην TV, αλλά τα δικαιολογούν ή δικαιολογούν τις καταταστάσεις που τα φέρνουν ή ή ή…

Οπότε δε χρειαζόταν καν να σβήσεις το post μου.

Βέβαια μπορείς άνετα να κρατήσεις την άποψη σου, ώστε στο μέλλον να μπορείς να κάνεις ξανά τέτοια βαρύγδουπα post τύπου ‘‘χρήστες εύχονται να φάω ξύλο από μπάτσο’’.

α) Δεν είμαι βέβαιος πως το κείμενο εννοεί την “δημόσια παρέμβαση” όπως την αναφέρεις εσύ (κινήσεις πολιτών κλπ.), αναφέρεται νομίζω σαφώς σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού που σήμερα είναι αρμοδιότητα του κράτους και αφήνει να εννοηθεί πως θα ήθελε το κράτος να ασκούσε αυτή την αρμοδιότητα σε αντίθετη κατέυθυνση από αυτή που την άσκησε στα συγκεκριμένα παραδείγματα.

β) Στο ερώτημα σου έχω αρκετά να πώ και να αναφερθώ και στην διεθνή εμπειρία με το θέμα, θα το κάνω όμως σίγουρα μετά τους ZZ Top8), μάλλον αύριο.

Δεν είδα κανένα “πέσιμο”.

Ο κάρβου μέσα σε δυο βδομάδες αρχικά απεφάνθη ότι η επιχείρηση έγινε για να καταπολεμηθούν τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια, στη συνέχεια το θεώρησε κίνηση εντυπωσιασμού και τελικά κατέληξε ότι η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι απαραίτητη ενόψει Πολυτεχνέιου και Δεκέμβρη.

Ήδη μετράμε τρεις απόψεις δηλαδή (2*1,5) και απλώς θέλησα να μάθω ποια από αυτές ισχύει.

Ας μη δημιοργούμε εντυπώσεις χωρίς λόγο…

Ότι υπάρχουν ναρκωτικά στην πλατεία κανείς δεν αμφιβάλλει, αν πάτε όμως λίγο παρακάτω στην Ομόνοια που γίνεται απροκάλυπτο εμπόριο τα Εξάρχεια θα σας φαίνονται παιδική χαρά.

(hangover και λαθος εκτιμιση ωρας mode…:?)…
Ξαναλεω ξερω οτι σε περιοχες οπως Μεταξουργειο,Σωκρατους,Πλ Βαθη,Πλ Αμερικης τα πραγματα ειναι χειροτερα αλλα αυτα τα φαινομενα δεν εχει νοημα να τα παιρνουμε συγρκιτικα αφου και στις 2 περιπτωσεις ανθρωποι γινονται ενα με το δρομο και πεθαινουν σε αυτον…Απλα να μην το παιρνουμε ελαφρα τη καρδια…Ξερω οτι η αστυνομια δεν βοηθαει σε τιποτα με σκουπες πρεζακιων κλπ.(που σιγα μην ειναι στοχος της-μην γελιομαστε)

Σχετικά με αυτό να πω ότι σαν φοιτητής το διάστημα 1998 - 2000 κατοικούσα κανονικά στην περιοχή της Ομόνοιας και αυτά που έβλεπα ήταν κωμικοτραγικά. Ο μπάτσος να χώνεται στον κουλουρτζή επειδή δεν έχει άδεια και ο πρεζέμπορας να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος και διάφορα τέτοια καλά. Βέβαια λίγο αργότερα που φτιάχτηκε το ΜΕΤΡΟ έπρεπε να κυριλέψει λίγο το πράμα και όλα αυτά μετακινήθηκαν λίγο παραδίπλα.

Κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν χθες. Ύστερα από πολύ καιρό βγήκα και γω εξάρχεια να δω τι γίνεται. Μπατσοκρατία εκεί πάνω δεν πρόσεξα αλλά φαντάζομαι ότι ύστερα από όλο το χαμό τον προηγούμενων ημερών θα τους μαζέψαν. Γυρίζοντας κατά τις 7-8 το απόγευμά πρόσεξα ένα μπουλουκάκι κόσμου έξω από το κτίρο της Εθνικής τράπεζας που μου θύμισε επόχές late 90’s με τους τοξικομανείς να είναι σωριασμένοι κομμάτια κανονικά στο πεζοδρόμιο και η ένεση να βγαίνει τόσο φανερά λες και βγάζει ο άλλος αναπτήρα να ανάψει τσιγάρο. Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτό το θέμα συγκεκριμμένα για χθες?

Kαι την Παρασκευη τα ιδια…Κατα τις 9 παρα…Πολυ νωρις δηλαδη στην εθνικη τραπεζα γινοταν ο απειρος χαμος εσπρωχνες για να μπεις στο μετρο…Λογικα θα εφτασε νεα σοδιεα η κατι τετοιο η τους μετακινησαν απο καποια αλλη περιοχη…[-X

Τι εννοείς με το “μη δημιουργούμε εντυπώσεις”;
Πως πόσταρα κάτι χωρίς να το πιστεύω για να “δημιουργήσω εντυπώσεις”; :-s

Δεν αναφερόταν αυτό που έγραψα ειδικά στον δικό σου διάλογο μαζί του. Πολλοί πόσταραν ο ένας μετά τον άλλο για να τον κοντράρουν και -κακά τα ψέματα- όχι γιατί μπορεί να έπεσε σε κάποια αντίφαση (δεν το διαπίστωσα ο ίδιος, αναφέρομαι σε αυτό που εσύ γράφεις εδώ) αλλά γιατί εξέφραζε την άποψη που “μειοψηφούσε” στο θρεντ (σωστή ή λάθος για μένα δεν έχει σημασία) με αποτέλεσμα να τον κάνουν να πεί “με κουράσατε, το αφήνω το θρεντ”.
Ε, αυτό δεν το θεωρώ καλό να συμβαίνει στο φόρουμ, και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ειδικά στο πόντιουμ όπως ξέρεις.

Δεν εννοώ ότι δημιουργούνται σκόπιμα εντυπώσεις, αλλά όπως το έγραψες (και το ξαναγράφεις) είναι σαν να του κάνουμε προσωπική επίθεση, πράγμα που δεν ισχύει. Εξέφρασε κάποιες απόψεις όπως όλοι και πάνω σε αυτές συζητάμε. Δεν βλέπω να υπάρχει θέμα…

Επίσης, άσχετο, το θέμα με τα ναρκωτικά ας το συζητήσουμε αλλού, εδώ είναι εντελώς off-topic.

Λοιπόν, συγνώμη για την καθυστέρηση, οφείλω μία απάντηση:
H Πλάκα και το Ψυρρή είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις όπως αναγνωρίζει και το ίδιο το κείμενο.
Στην πρώτη περίπτωση (Πλάκα) ένα ρυθμιστικό σχέδιο του κράτους συνέβαλλε στην αναβάθμιση της εικόνας αλλά και της αντικειμενικής ποιότητας ζωής στην περιοχή (δημιουργώντας ουσιαστικά μία ζώνη κατοικίας στο κέντρο της πόλης) και από αυτό σίγουρα ωφλήθηκαν όσοι είχαν νωρίτερα την ενημέρωση για αυτή την εξέλιξη και πρόλαβαν να αγοράσουν ακίνητα πριν να ανέβουν οι τιμές αλλά και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων που πούλησαν αργότερα όταν οι τιμες είχαν ήδη ανέβει. Άρα, πέρα από το θέμα της παρέμβασης του κράτους για να διαμορφωθούν τιμές ακινήτων που για εμένα είναι μία απαράδεκτη στρέβλωση, υπάρχει και το θέμα της "εσωτερικής πληροφόρησης¨, ένα σημαντικό ηθικό ζήτημα.
Στην δέυτερη περίπτωση (Ψυρρή), χωρίς μεταβολή της κρατικής παρέμβασης (γιατί παρέμβαση υπάρχει και είναι διαρκής όσο υπάρχουν χρήσεις γης, όροι δόμησης κλπ.) ιδιώτες επένδυσαν σε μία περιοχή αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της να αναπτυχθεί και δικαιώθηκαν. Δεν βλέπω τίποτα το κακό σε αυτό, η άνοδος των τιμών στην περιοχή είναι συνάρτηση της προσφοράς και της ζήτησης. Κερδισμένοι βγήκαν σίγουρα και ορισμένοι “λαϊκοί άνθρωποι” που είχαν ακίνητα στην περιοχή και τα πούλησαν ή τα νοίκιασαν σε τιμές που πριν 20 χρόνια δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν.
Προλαβαίνω τον αντίλογο που φαντάζομαι: “Nαι, αλλά κάποιοι που έμεναν εκεί στο νοίκι, ή διατηρούσαν μαγαζιά και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την άνοδο των τιμών τι απέγιναν;” Προφανώς και έφυγαν προς άλλες “λαϊκές” περιοχές. Δεν νομίζω πως οι τελευταίες θα εκλέιψουν ποτέ, ούτε πως το όποιο πρόβλημα τους θα ήταν αξεπέραστο. Η Αθήνα εξακολουθεί να έχει από τα χαμηλότερα ενοίκια για κατοικία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές πόλεις του μεγέθους της. Και σίγουρα οι συνέπειες για αυτούς δεν θα ήταν και τόσο δραματικές όσο για τους χαρακτήρες της ταινίας Sucker free city του Spike Lee όπου το gentrification στο San Francisco τους ανάγκασε να πάνε σε γειτονια με εντελώς διαφορετική εθνική/φυλετική σύνθεση και αντιμετώπισαν προβλήματα. Εκτός και αν κάτι τέτοιο ισχύει και για όποιον Έλληνα από το Ψυρρή πήγε π.χ. στον Αγ. Παντελεήμονα…:-k
Υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή εκείνη, αλλά σίγουρα κανείς από τους δύο μας δεν θα ήθελε υπερβάλλοντας να δικαιώσει τους κινδυνολόγους του ΛΑΟΣ… :wink:

Μία παρατήρηση ακόμα για το κείμενο. Θεωρώ τελείως άκυρο το παράδειγμα για το Παρίσι και το κλείσιμο της αγοράς των Halles σε συνάρτηση με την δημιουργία του Beaubourg τη δεκαετία του '70. Αν στόχος ήταν το gentrifiacation, σίγουρα απέτυχε, με δεδομένο πως ο τεράστιος σταθμός μετρό που βρίσκεται κάτω από το εμπορικό κέντρο που αντικατέστησε την παλιά αγορά έχει σταθερά υψηλή εγκληματικότητα, η πλατεία που βρίσκεται εκεί είναι από τα μέρη που μπορείς να αγοράσεις εύκολα ναρκωτικά στο Παρίσι και ανάμεσα στις Halles και στο Beaubourg παρεμβάλλεται η κάθετη rue Saint-Denis που είναι από τους κυριότερους μπουρδελόδρομους της πόλης.
Άκυρο.

Τέλος, για τα Εξάρχεια και τους “ανυπότακτους κάτοικους θαμώνες” τους: Δεν ζούμε στη κατεχόμενη από τους Ρωμαίους Γαλατία. Προσωπκά δεν θα μου άρεσε καθόλου να έβλεπα να ξεφύτρωναν στην πλατεία των Εξαρχείων ένα Starbucks και ένα Zara. Aλλά αν αυτό συνέβαινε, δεν θεωρώ πως από μέρους των κατοίκων/θαμώνων οποιαδήποτε αντιδραση πέρα από το να τα μποϋκοτάρουν εμπορικά μην ψωνίζοντας εκεί θα ήταν αποδεκτή.

Πρεζάκιας είσαι;

Προσβάλουν την αισθητική μας όμως. Δεν γίνεται να πηγαίνω εγώ για καφέ και να βλέπω πρεζάκια. Ακόμα και αν δεν με ενοχλούν… ε, είναι κάπως…

Και εσύ αυτό το λες καλό; Να μαζεύονται πολεμοχαρείς τύποι που το μόνο που τους νοιάζει είναι πότε θα κάνουν πορείες για να χαλάσουν την ησυχία μας; Άσε που πολλοί από αυτούς υποψιάζομαι πως σπάνε και τράπεζες… Δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ βέβαια… Δεν καταδέχομαι να πηγαίνω σε τέτοια μέρη και να μιλάω με τέτοιους τύπους (αναρχοκομμούνια) αλλά λογικά αυτοί θα είναι…

Είναι προφανές πως κάνω πλάκα (ελπίζω) αλλά πραγματικά πιστεύω πως πίσω από όλα τα δεξιά επιχειρήματα κατά των Εξαρχείων και της ατμόσφαιρας που επικρατεί κρύβονται αυτά που έγραψα από πάνω. Όταν ακούω “καλά έκανε ο Χρυσοχοΐδης και δημιούργησε μια μπατσοκρατία στα Εξάρχεια γιατί…” προσωπικά τα μεταφράζω έτσι ακριβώς όπως τα έγραψα από πάνω.

“Υπόθεση Εξάρχεια”: Καταγγελία με Ονοματεπώνυμο

Ένα σοβαρό επεισόδιο που συνέβη την νύκτα της 9ης Οκτωβρίου στην περιοχή των Εξαρχείων στην οδο Μεσολογγίου καταγγέλει η φιλολόγος-σχολική συμβούλος Μπέλλα-Αρμάου, που κατοικεί τριάντα χρόνια στην περιοχή:

«Ξημερώματα Παρασκευής 09/10/2009, ώρα 12.45 π.μ., μια διμοιρία των ΜΑΤ έχει σταματήσει στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Α. Μεταξά, στα Εξάρχεια, ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Ακούγονται ύβρεις και χυδαιολογίες που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε τρεις νεαρούς που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου, στην πολυκατοικία απέναντι και στους άνδρες των ΜΑΤ. Το φραστικό επεισόδιο συνεχίζεται επί ώρα. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τους άνδρες των ΜΑΤ να συνοδεύουν τα λόγια τους με αντίστοιχες χειρονομίες σεξιστικού περιεχομένου (πιάνοντας με τα χέρια τους τα γεννητικά τους όργανα κ.ά.). Μιλούν δυνατά και προκλητικά, προχωρώντας κατά διαστήματα επιθετικά προς τους νεαρούς. Κόσμος βγαίνει στα παράθυρα και στα μπαλκόνια. Εμείς, οι κάτοικοι των Εξαρχείων, έχουμε ζήσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις. Αυτή τη φορά, όμως, η χυδαιότητα και η πρόκληση των ανδρών των ΜΑΤ απέναντι σε 3 μόνο νεαρούς ξεπερνούν κάθε όριο.

Τους λέω ότι είναι “όργανα της τάξης και δεν επιτρέπεται να απαντούν με χυδαιολογίες και προκλητικό τρόπο”. Τότε κάποιοι μου απαντούν: “Αντε πήγαινε μέσα να βάλεις κάνα πλυντήριο”, “μπες μέσα, κυρά μου”, “άι, παράτα μας” και άλλα παρόμοια, γελώντας ειρωνικά. Τους λέω ότι η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη προς μια κυρία και προς την ιδιότητά τους, αυτοί συνεχίζουν τις λοιδορίες και προς εμένα και προς τους νεαρούς, κάποιος στρέφει προς το μέρος μου έναν φακό. Τους λέω ότι με προσβάλλουν ως πολίτη και τους ζητώ να μου δώσουν τον αριθμό τους. Τότε είναι που υπερβαίνουν κάθε όριο κοσμιότητας. Κάποιος μου απαντά: “Κατέβα να μου τον πάρεις”, γελούν, και κάποιος άλλος συμπληρώνει “ναι, και να μου τον μετρήσεις”, και κάποιος άλλος “ναι, με το στόμα”, προσθέτοντας και άλλα κοροϊδευτικά σχόλια.

Ως πολίτης και ως γυναίκα ένιωσα ότι είχα θιγεί αφάνταστα και ότι η συμπεριφορά τους συνιστούσε δημόσια προσβολή και υπέρβαση εξουσίας. Κατεβαίνω στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Η διμοιρία έχει προχωρήσει λίγο πιο πέρα από την είσοδο της πολυκατοικίας μου και στέκεται μπροστά από την πολυκατοικία στον αρ. 17, όπου μέσα έχουν κλειστεί οι 3 νεαροί (δύο αγόρια και μία κοπέλα, με τους οποίους διαπληκτίζονταν προηγουμένως). Βλέπω ότι λίγο πιο πέρα στέκονται αρκετοί ειδικοί φρουροί, οι οποίοι πλησιάζουν. Ζητώ από τους άνδρες των ΜΑΤ να μου δώσουν τους αριθμούς τους. Κανείς δεν έχει διακριτικά, ούτε μου δίνουν τα στοιχεία τους. Αντιθέτως, κάποια στιγμή, ένας απ’ όλους, μετρίου αναστήματος, στρέφει το κεφάλι (οι άλλοι δεν τον βλέπουν) και μου κάνει με το στόμα έναν μορφασμό με σεξιστικό υπονοούμενο. Στο μεταξύ κατεβαίνουν από τα σπίτια τους και άλλοι κάτοικοι, μαζεύονται και περαστικοί. Επιμένω να μου δώσουν τα στοιχεία τους, δεν μου τα δίνουν· απευθύνομαι σε κάποιον που λόγω ηλικίας υποθέτω ότι είναι ο επικεφαλής τους. Μου λέει, με τρόπο απαξιωτικό, να απευθυνθώ στην αστυνομία.

Πράγματι, αυτό κάνω. Η ώρα είναι 1.17 π.μ. Τηλεφωνώ από το κινητό μου. Μου απαντά μια αστυνομικός. Της λέω επώνυμα ότι έχω δεχθεί λοιδορίες και προπηλακισμούς από τη διμοιρία των ΜΑΤ που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Μεσολογγίου και Μεταξά και ζητώ την προστασία της αστυνομίας. Με αφήνει να περιμένω στο τηλέφωνο, το οποίο κάποια στιγμή κλείνει. Ξαναπαίρνω σε 3’, απαντά κάποια άλλη αστυνομικός, η οποία ζητά να της διηγηθώ εκ νέου τι συμβαίνει, πράγμα το οποίο έκανα, αλλά η Αμεση Δράση δεν προσήλθε.

Παράλληλα, ανοίγει η εξώπορτα της πολυκατοικίας στον αρ. 17 και βγαίνει ένας από τους κατοίκους. Εκείνη τη στιγμή βρίσκουν ευκαιρία 3-4 ειδικοί φρουροί, εισβάλλουν στην είσοδο της πολυκατοικίας και επιτίθενται σε έναν νεαρό που βρίσκεται μέσα· τον ρίχνουν κάτω, τον χτυπούν και τον τραβούν βίαια προς τα έξω. Οι κάτοικοι φωνάζουν ότι η είσοδός τους στην πολυκατοικία τους χωρίς ένταλμα είναι παράνομη και κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον νεαρό από τα χτυπήματα. Στη συνέχεια οι ειδικοί φρουροί μετακινούνται προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ και πάλι προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Μεταξά, δηλαδή κάτω από το σπίτι μου. Ο κόσμος διαλύεται, επιστρέφω κι εγώ στο διαμέρισμά μου. Τους ακούω και πάλι να απαντούν κοροϊδευτικά στις ύβρεις κάποιων νεαρών και να μιμούνται με ειρωνικό τρόπο τις φωνές τους.

Πηγη http://www.foreignpress-gr.com/

Eίναι προφανές πως αυτά τα παιδιά θα ήταν τίποτα έμποροι ναρκωτικών.

Πυροβολισμοι στο ΑΤ Αγ.Παρασκευης

Δύο μόλις ημέρες μετά την επικήρυξη τριών γνωστών αντιεξουσιαστών και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, οι σφαίρες θέρισαν τα μεγάλα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποδεικνύοντας ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή απ? ό,τι φανταζόταν.

Λίγο μετά τις 21:30 δύο άτομα που επέβαιναν σε μία λαχανί μοτοσυκλέτα 750 κυβικών εκατοστών, τύπου μάρκας Africa Twin, πλησίασαν την σκοπιά του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης και με ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ άρχισαν να γαζώνουν το κτίριο και την σκοπιά, όπου βρισκόταν ο φρουρός του τμήματος.

Από τους πυροβολισμούς δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων η μία γυναίκα, τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι δύο ελαφρότερα, στο πόδι και στην ωμοπλάτη. Οι δύο είναι ειδικοί φρουροί και οι άλλοι δύο δόκιμοι αστυνομικοί.

Οι σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και οι άλλοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ένας πολίτης που βρισκόταν κοντά στο επεισόδιο κατέρρευσε και διακομίστηκε επίσης στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν από τους πυροβολισμούς. «Δεν ξέρουμε από πού μας ήρθαν», φέρεται να είπε ένας εξ αυτών όταν έφτασε στο νοσοκομείο.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι επρόκειτο για μία άρτια σχεδιασμένη επίθεση, που έγινε λίγο πριν αλλάξουν οι βάρδιες, οπότε μοιραία η φύλαξη χαλαρώνει. Επίσης οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν την ύπαρξη υποστηρικτικής ομάδας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως να πρόκειται για μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» ή του «Επαναστατικό Αγώνα».

Ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Αθήνας

Μετά την επίθεση οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και άγριο ανθρωποκυνηγητό ξέσπασε στους δρόμους των βορείων προαστίων της Αθήνας.

πηγη http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=73365&cid=4

Δυστυχώς όλοι όσοι έλεγαν ότι δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα με την πολιτική Χρυσοχοίδη μαλλον δικαιώνονται. Ετοιμαστέιτε για την πιο άγρια μορφή κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής μετά την μεταπολίτευση και σε αυτό το σκοπό εξυπηρετούν οι ενέργειες και των δύο πλευρών.Αλήθεια έχει ακούσει ποτέ ξανά κάποιος για επικήρηξη φυγόδικων?Τι είναι αυτά ρε, για ποιούς σοσιαλιστές και για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε?Εδώ έχουμε μόνο πράσινη τρομοκρατια και αλητεία και ενέργειες σαν τη σημερινή τους δίνουν το αλλωθι να κάνουν και χειρότερα.

Αναμενομενο…
Η ‘‘δραση’’ της αστυνομοκρατιας στα Εξαρχεια εφερε την ‘‘αντιδραση’’.

Δυστυχως, με κατι τετοια περιστατικα αποκτουν ολοενα και περισσοτερη υποστηριξη οι φασιστες και τσιριζουν ολη μερα στα καναλια…[-X Ποιος τους ακουει παλι…#-o

«Δεν ξέρουμε από πού μας ήρθαν»

Άκου να δεις ε. Γουάου.

Απλώς αυτές οι επιθέσεις εξυπηρετούν και δίνουν λόγο ύπαρξης στις δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη. Άνετα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς οτι ανήκουν στον ίδιο μηχανισμό και οι 2 πλευρές αφού ο κοινός σκοπός είναι φανερός.
Η αστυνομία θα είναι παντού και όπως είπε κι ο vagmouk ετοιμαστείτε για ξεβρακώματα, ψαξίματα και λοιπά ξεφτιλίκια στο όνομα της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας”