Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

ναι αυτο ελεγαν8O και κατι οτι η μηδενικη ανοχη της αστυνομιας συνεβαλε στην περιστολη των επεισοδιων. jesus

στον ΑΝΤ1 πάντως που έτυχε να δω πριν, έκαναν προσπάθεια να καλύψουν τα γεγονότα και από τις δύο πλευρές. Δεν απέφυγαν κάποιες γενικεύσεις βέβαια, αλλά δεν γλείψανε και τους μπάτσους.

Αν καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο θα αποδοθούν ευθύνες στους λίγους μαλάκες που έκαναν ο,τι έκαναν σήμερα; Ή είναι χαζοί, ή πραγματικά ΘΕΛΟΥΝ να καταργηθεί το άσυλο. Σταματήστε να υποστηρίζετε οτιδήποτε γίνεται κάτω από πλευράς αναρχικών. Δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο πρύτανης και ο φύλακας του πανεπιστημίου με την αυθαιρεσία των μπάτσων. Και μην αρχίσετε τις πίπες ότι κολλάω στον πρύτανη και με τυφλώνουν τα ΜΜΕ κλπ, γιατί δεν κατακρίνω όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή κάτω, αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός. Υπάρχει διαφορά στο είμαι αναρχικός και στο είμαι αναρχικός και ο,τι μαλακία κάνουν κάτω την υποστηρίζω. Πιο πριν λέγανε για το πανό ότι είναι γαμάτο. Λες κι είμαστε τίποτα γηπεδικοί και λέμε πόσο γαμάτο ήταν το πανό μας.
Απ΄την άλλη άκουγα τον Μάνεση να λέει ότι επειδή τα ζωάδια στον αγώνα ΠΑΟ - Ατρόμητος έκαναν λίγα μπαχαλάκια ότι μπορεί να συνδέονται οι χούλιγκανς με τις καταλήψεις κάτω. Ωραία δημοσιογραφία ο τυπάς, κάνει αυθαίρετες συνδέσεις και πετάει ο,τι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι. Βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους στόκους του γηπέδου με τους υπόλοιπους για να κράξει τα επεισόδια. Στην αστυνομία δε θα αναφερθώ γιατί δε θα πω και τίποτα διαφορετικό.

αυτά τα ΜΜΕ ρε γαμότο έχουν βαλθεί να τρομάξουν τον κόσμο μέχρι να φτάσει το σκατό στην κάλτσα.Πως γίνετε να συγκρίνουν τα σημερινά γεγονότα με αυτά πέρισι.Καμία σχέση

Aν καταργηθεί το άσυλο θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που θα το καταργήσουν. Από πλευράς μου τουλάχιστον.

Όντως… Πέρυσι έσπαγε όλος ο κόσμος, σήμερα κάτι λίγοι.

Μα αυτοί αφορμές ψάχνουν.Και η κύρια αφορμή ειναι ότι μπαίνουν μέσα στοιχεία που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.Το θέμα είναι γιατί οι διάφοροι που κάνουν αυτά γιατί τα κάνουν?δεν ξέρουν ότι παίζουν το παιχνίδι τους ουσιαστικά?Εκτός και αν είναι προβοκάτορες και το κάνουν αυτό επειδή έτσι τους έχουν πει

Εμένα ένα μόνο πράγμα με τρομάζει στην όλη υπόθεση και αυτές είναι οι δηλώσεις του Χρυσοχοίδη, εκ τω οποίων λέει ότι: ’ Οι αιτιολογημένες προσαγωγές ατόμων δεν είναι παράνομες σε ένα δημοκρατικό καθεστώς…’

Και ποιές είναι δηλαδή οι “αιτιολογημένες προσαγωγές”??? Δεν του αρέσει του μπάτσου η φάτσα σου και σε χώνει μέσα??? Γιατί αυτό γινότανε κάποτε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και αυτό φαίνεται και συμβαίνει και σήμερα!!!

Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν ότι αυτό είναι δημοκρατία???

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_9983.html

Και σε αυτούς που τους δίνουν τη δικαιολογία να το καταργήσουν.

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των μπατσων έχω να πω το εξής.Οι αστυνομικοί λογικά δεν θα κάνανε αυτές τις προσαγωγές σε άσχετα άτομα.Θα τις έκαναν σε άτομα που ήξεραν ότι πάνε για να προκαλέσουν φασαρίες.Άμα πράγματι ισχύει αυτό τότε ίσως εντάξει δεν είναι ηθικό,ούτε δημοκρατικό αλλά γίνεται για να μην γίνουν επεισόδια.Από μία άποψη δεν είναι και λάθος παρόλο που είναι παράνομο,είναι όμως ένα μέτρο που ίσως να είναι και σωστό προληπτικό μέτρο.Και πάλι όμως λέω δεν το επικροτώ αλλά δεν ξέρω,ίσως να μην είναι και τόσο λάθος

@ vedder

Με αυτή την λογική το άσυλο θα έπρεπε να έχει καταργηθεί την πρώτη φορά που έπαιξαν ξύλο μεταξύ τους οι ΔΑΠιτες και οι ΠΑΣΠιτες.

@ otinanai

Χθες το βράδυ συγκεκριμένα (Σάββατο) είδα μπροστά στα μάτια μου δέκα συλλήψεις άσχετων και χωρίς να έχει πέσει ούτε πέτρα από κανέναν.

Το πρόβλημα είναι με ποιά ακριβώς κριτήρια αποφασίζει κάποιος να κάνε μία προσαγωγή. Και τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με την εμφάνιση και μόνο. Αν έχεις μακρί μαλλί και σκουλαρίκια π.χ., την γάμησες, σε έχουν πάει μέσα σίγουρα. Αν φοράς γραβάτα, είσαι οκ. Που είναι η Δημοκρατία λοιπόν εδώ? Και δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορεί ο κάθε μπάτσος να με πάει στο τμήμα μόνο και μόνο επειδή βρέθηκα σε ένα σημείο στο οποίο σύμφωνα με αυτόν δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι φασισμός.

Σε αυτό έχεις δίκιο.Επειδή υποτίθεται οι μακρυμάλληδες ειναι πιο αλήτες και τα ξέρουμε αυτά.Απλά αυτό που εννοώ είναι ότι άμα είχαν σχέδιο πίσω από αυτό και ήξεραν ποιους να πιάσουν τότε ίσως το σχέδιο δεν ήταν και τόσο κακό γιατί έτσι θα απέτρεπαν επεισόδια.Αλλά και πάλι,σίγουρα την πλήρωσαν και άτομα άσχετα και αυτό είναι το χειρότεραο…

Για μένα θα έπρεπε να πιάνουν αυτούς που βλέπουν να κάνουν τις καταστροφές και μόνο, όχι όποιον νά’ναι. Ακόμα και προληπτικά να το κάνουν, και πάλι λάθος είναι. Αλλά βλέπεις, εκει που πρέπει πραγματικά να επέμβουν δεν το κάνουν, ψάχουν την εύκολη λύση, βρίσκουν κάπιον άσχετο μόνο του στο δρόμο και τον χώνουν μέσα για να πούν ότι έκαναν κάτι. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς. Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για σήμερα που γίνονται οι φασαρίες αλλά και για όλοκληρους τους 2 τελευταίους μήνες με τις εκαντοντάδες προσαγωγές που εχουν γίνει και στα Εξάρχεια και αλλού. Πάς για ένα ποτό και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι σου ή θα βγάλεις το βράδυ στο τμήμα. Και μετά αναρωτιούνται γιατί όλος ο κόσμος τους βρίζει.

Λοιπόν θα σας πω μια ιστορία.

Το Σάββατο, στις 17:00 το απόγευμα υπήρχε συγκέντρωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος. Είχε μπόλικο κόσμο αρχικά αλλά στην συνέχεια η βροχή μας τα χάλασε και μείναμε εμείς και εμείς. Συν τοις άλλοις μαθεύτηκε και το πέσιμο στο Ρεσάλτο και μπόλικος κόσμος πήγε στο Κερατσίνι για μια παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία της περιοχής. Εγώ με τέσσερις άλλους φίλους μου στρίβουμε στην Κωλέτη και ενώ η περιοχή είναι άδεια σκάνε από το πουθενά δέκα περίπου κουκουλοφόροι (που κατά την άποψή μου ήταν ή ασφαλίτες ή παρακρατικοί ή φασίστες) τρέχοντας από την Θεμιστοκλέους (δηλαδή για όποιον δεν ξέρει από Εξάρχεια εντελώς αντίθετα με το μέρος της συγκέντρωσης) και με επιθετικές διαθέσεις κατευθύνονται στο πάρκινγκ της Κωλέτη. Βγαίνει ένας ψιλικατζής και μαζί του και εμείς κατευθυνόμαστε προς το μέρος τους για να τους σταματήσουμε. Ένας από αυτούς μας απειλεί με ένα σφυρί και μας φωνάζει “πίσω ρε, πίσω”. Οι υπόλοιποι μπαίνουν στο πάρκινγκ, σπάνε ένα αμάξι, πετάνε μια μολότοφ μέσα και την κάνουν τρέχοντας. Κατά διαβολική σύμπτωση το αμάξι ήταν του ψιλικατζή. Τρέξαμε προς το αμάξι, σβησαμε την φωτιά όπως-όπως, παρηγορήσαμε όσο μπορούσαμε τον άνθρωπο και στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς μια καφετέρια που βρίσκεται δίπλα από το Rezin για όποιον ξέρει και δεν θυμάμαι το όνομά της. Μέσα σε δέκα λεπτά (και πολλά λέω) όλη η ΓΑΔΑ είχε σκάσει στο σημείο. Τουλάχιστον 50-60 μηχανάκια δελτάδων, πάρα πολλοί ματαδες κατευθύνονται στην διασταυρωση της Μεσολογγείου με τον εν λόγω δρόμο και κυριολεκτικά μαζευουν κόσμο στον σωρό. Δενουν όποιον βλέπουν μπροστά τους και χωρίς να έχει πέσει ούτε μια πέτρα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κανείς δεν υποστήριξε τους καθυστερημένους. Το μόνο που σχολίασα προσωπικά είναι η τάση ενός συγκεκριμένου τύπου να προσπαθεί να τραβήξει από τα μαλλιά συγκεκριμένα γεγονότα ώστε να προσδώσει καλές και κακές εντυπώσεις σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτεται για τα πράγματα.

Βρίζεις τον Μάνεση που έκανε συσχετισμό των χουλιγκάνων με τις καταλήψεις αλλά κι εσύ με την σύγκριση αναρχικού πανό και γηπεδικών δεν πας πίσω. =)

Συμπληρώνω κι εγώ κάτι.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=762089&highlight=������#post762089

Kι ομως αυτο εγινε στην θεσσαλονικη.
Κυκλωσαν, καθηλωσαν κατω και προσηγαγαν φοιτητες-μελη των Αγωνιστικων Κινησεων (νεολαια του κκε-μλ) που σε καμια περιπτωση δεν ειχαν σκοπο να συγκρουστουν με την αστυνομια.

Έλα!! Δεν το πιστεύω…

Εντάξει, τί να πώ, είναι τραγικό απλά… Αυτά όλα βέβαια δεν θα βγούν ποτέ στις ειδήσεις, έτσι?

Επισης να μας πει ο Χρυσοχοιδης με ποιον τροπο δοθηκε η ευκαιρια στους διαδηλωτες που ηθελαν να διαδηλωσουν ηρεμα, να το κανουν (μιας και μιλαει για επιτυχημενο εργο της αστυνομιας). Γιατι εγω εβλεπα μονο κοσμο να τρεχει πανικοβλητος στα γυρω στενα μπας και καταφερει να αναπνευσει.
Και να σταματησει να συκοφαντει τον ΣΥΡΙΖΑ, που ειναι το μονο κομμα εντος κοινοβουλιου που μιλαει λογικα και ανθρωπινα για τα αυτονοητα αιτηματα και δικαιωματα των πολιτων.