Εγώ ένα σχόλιο έκανα για τον πρύτανη χθες.Δεν αναλώθηκα σε αυτό. Σήμερα βλέπω φωτογραφίες που δεν δείχνουν κάτι και διαβάζω πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που λένε ότι δεν έπαθε τπτ ο πρύτανης. Είναι πάρα πολύ πιθανό να μην έπαθε τπτ ο πρύτανης ,δεν διαφωνώ σε αυτό που γράφεις.
Κάποια στιγμή νομίζω πως πρέπει να συζητήσουμε πως επηρρεάζουν την κατάσταση οι μπάχαλοι. Ξέρουμε τι κάνει το κράτος, ξέρουμε τι κάνουν οι μπάτσοι, ξέρουμε τι κάνουν τα ΜΜΕ. Αδυνατώ πάντως να καταλάβω πως οι μπαχαλαίοι βοηθάνε τη φάση…
Leper, χθες εμένα κάπου πήρε το μάτι μου γιατρό του νοσοκομείου να κάνει επίσημη δήλωση για τραύμα στο κεφάλι στον πρύτανη του Πανεπιστημίου και καρδιακό επεισόδιο στη συνέχεια, επομένως μάλλον παραπληροφόρηση ήταν αυτό που διάβασες στο indymedia.
Κατά τα άλλα, μόλις περάσουν λίγο οι μέρες νομίζω πως όλοι μας θα έχουμε καλύτερη εικόνα του τι πραγματικά συνέβη και τι δε συνέβη.
Το μόνο που δεν ξέρω αν σχολιάσατε, είναι πως η επιδρομή στο Ρεσάλτο έγινε παρουσία εισαγγελέα, επομένως είναι καθ’όλα νόμιμη και προσωπικά αμφιβάλλω αν ήταν θέμα προβοκάτσιας. Εξάλλου 2 από τους συλληφθέντες μέσα στο ρεσάλτο είναι γιοι νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Το τι έγινε ή όχι σε σχέση με τον πρύτανη το ξέρουν μόνο αυτοί που ήταν δίπλα του και ο ίδιος ο πρύτανης. Χέστηκα προσωπικά για την όποια γνωμάτευση ειδικού. Διορισμένοι υπάλληλοι είναι, δεν είναι ανεξάρτητοι για να τους σεβαστώ.
Σίγουρα όσο περνάνε οι μέρες θα έχουμε καλύτερη άποψη για το τι έγινε και τι όχι. Όμως το ζήτημα δεν είναι αν υπήρχε εισαγγελέας ή όχι στο ρεσάλτο. Το ζήτημα είναι ότι στοχοποιούνται τα πολιτικά στέκια σαν το ρεσάλτο. Από πολιτικά στέκια χαρακτηρίζονται γιάφκες τρομοκρατών. Σε λίγο θα μας μαζέψουν και εμάς που βρίζουμε το Χρυσοχοίδη ως επίδοξους τρομοκράτες. Εδώ ρε μαζεύουν διαδηλωτές και βαράνε μαθητές . Έχουν ξεφύγει!
Πως περιμενουν δηλαδη να μεγαλωσουμε εμεις?θελουν να σεβομαστε τα οργανα της ταξης,αυτους που μας “προστατευουν” και θυσιαζονται για μας,να τους επικροτουμε για τα “τερ-αστιου” βαθμου επιτευγματα τους και να ειμαστε απαθεις?Οταν νεοι και εστω παιδια της ηλικιας μου,κοροιδευομαστε καθημερινα απο αυτους που θελουν να πιστευουν οτι ηγουν την χωρα αυτη,την Ελλαδα,που μονο Ελλαδα δεν μπορει να χαρακτηριστει εδω και πολλα χρονια,τι περιμενουν να κανουμε?να μαστε απαθεις?να δεχομαστε τα παντα αυτουσια και να μεγαλωνουμε με τις δικες τους ιδεες και τα πιστευω τους,και τα ιδια ΣΚΑΤΑ να πουλησουμε και εμεις στα παιδια μας?Ε λοιπον οχι Κυριοι και Κυριες του τοπου αυτου…οσο δεν σεβεστε εσεις την οποια νοημοσυνη εχουμε,και τις συνθηκες στις οποιες μας αναγκεζετε να μεγαλωσουμε,τοσο και μεις θα εναντιονωμαστε σε σας και στα οργανα της ταξης σας,τοσο και μεις θα προσπαθουμε να βρουμε το δικιο μας και να εκφρασουμε την οργη μας για σας,μεσα απο καθε τροπο που μπορει να γινει αποδεκτος απο μας τους ιδιους…Κυριοι αστυνομικοι της ομαδας Δελτα…τα δικα σας παιδια θα πατησω με το ποδηλατο μου…
Ρε συ Ζουγκλα, δε μπορείς να λες “χέστηκα για την όποια γνωμάτευση ειδικού” και να δέχεσαι άκριτα τους ανώνυμους στο Indymedia, μόλις 2 ποστς πιο πάνω. Στο τύπο σήμερα υπάρχουν δηλώσεις και του αντιπρύτανη του Καποδιστρίου και του πρύτανη του ΕΜΠ που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την επίθεση. Μα όλα προβοκάτσια είναι;
Νομίζω πως υποτιμάς το ρόλο του εισαγγελέα στην παρούσα περίπτωση, αλλά δεν έχω χρόνο και διάθεση να διαφωνήσω. Προφανώς και είμαι κατά της τυφλής βίας. Είτε προέρχεται από τον “Ισπανό” σύντροφο που ήρθε στην Ελλάδα αυτές τις μέρες για να πλακωθεί στο πλευρό των συντρόφων του, είτε από τον κακοεκπαιδευμένο μπάτσο με iq ραδικιού που δεν έχει πρόβλημα να πλακώσει όποιον βρίσκεται σε ακτίνα 100 μέτρων από αυτόν.
Πόσος κόσμος είχε μαζευτεί χθες στην πορεία στην Αθήνα; Υπάρχουν εκτιμήσεις; Δεν έχω βρει τίποτα στο τύπο.
Δεν τους δέχομαι άκριτα. Εξάλλου έγραψα πιο πάνω πως το τι πραγματικά έγινε καλώς ή κακώς το γνωρίζουν μόνο ο ίδιος ο πρύτανης και όσοι ήταν γύρω του. Δε μπορώ να ξέρω αν ήταν προβοκάτσια ή όχι. Τους ειδικούς δε τους σέβομαι επειδή εκπροσωπούν το κράτος Αυτή τη στιγμή το κράτος είναι ο Χρυσοχοίδης…
Αν υπήρχε εισαγγελέας στην έφοδο του ρεσάλτο μπράβο που τηρήθηκε η διαδικασία. Πέραν αυτού όμως , κρίνω πως πιο σημαντικό είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω σε σχέση με τα πολιτικά στέκια. Πάνε να δημιουργήσουν την εντύπωση πως όποιος βρίσκεται σε πολιτικά στέκια είναι εν δυνάμει τρομοκράτης. Ε όχι δεν το δέχομαι.
Εντάξει, εγώ αυτό δε το νιώθω να μου το περνάνε για να είμαι ειλικρινής, αλλά είμαι και εκτός κλίματος για να μετράει η άποψη μου. Πάντως, η ύπαρξη εισαγγελέα είναι η δικλείδα ασφαλείας για τη σωστή καταγραφή του τι πραγματικά εντοπίστηκε εκεί μέσα. Παλιότερα επί Χρυσοχοϊδή συλλαμβάνονταν πολίτες και στο δικαστήριο η αστυνομία παρουσίαζε τσάντες που δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς και τους στοχοποιούσαν. Στην υπόθεση του Ρεσάλτο δε θα φτάσει στο δικαστήριο πως βρέθηκαν 200 βόμβες μολότωφ, αλλά 200 άδεια μπουκάλια και κηροζίνη. Για μένα έχει τεράστια διαφορά.
Το κράτος δεν είναι ο Χρυσοχοϊδης. Αν ήταν ο Χρυσοχοϊδής, τότε θα είχαν φυλακιστεί και οι 3 που ήταν υποτίθεται του ΕΛΑ και θεωρούνταν μεγάλη σύλληψη του Χρυσοχοϊδη πριν τους Ολυμπιακούς (αν θυμάμαι σωστά το πότε είχαν συλληφθεί). Κρατικοί λειτουργοί (δικαστές) ήταν όμως αυτοί που τους αθώωσαν λίγες εβδομάδες πριν.
Σωστό αυτό που λες και όντως έχει διαφορά. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε όμως αν θα κάνει ουσιαστική διαφορά στην κρίση της υπόθεσης. Μακάρι η παρουσία εισαγγελέα να βοηθήσει την κατάσταση.
Το κρατος δεν θέλει απαραίτητα να πετάξει στη φυλακή για χρόνια όλους όσους του εναντιώνονται. Αρκεί να τους τραβήξει σε μια μακροχρόνια δικαστική διαδικασία όπου το προσωπικό κόστος είναι τεράστιο. Αν χρειαστεί τους βάζει και φυλάκα για μήνες. Στο τέλος μπορεί και να δικαιωθούν. Πρόσφατο παράδειγμα ο Ηλιόπουλος. Μετά από μήνες του λένε σόρυ κάναμε λάθος. Το μήνυμα παρόλα αυτά είναι σαφές. Μην μας κουνιέστε…Ακολουθούμε κατά πόδας το δόγμα Μπους που προέκυψε μετά την 11η Σεπτεμβρίου.Αμερικάνικο προτεκτοράτο είμαστε εξάλλου μη γελιόμαστε.
Ναι, ρε, δεν αναφερόμουνα τόσο σε 'σένα, όσο σε άλλους που σχολίασαν το γεγονός. Απλώς επειδή εσύ το ανέφερες πρώτος, είχα quote- άρει το δικό σου.
Όπως έγραψα και στο post μου, δε λέω ότι στάνταρ έχει δίκιο το indymedia. Είπα απλώς ότι έχει μία φωτό του. Πάντως και για το Μάνθο πριν 2 χρόνια τα ίδια έλεγαν και εγώ ήμουν ακριβώς μπροστά. Anyway, θα δούμε…
Τώρα για το Ρεσάλτο εγώ δε νομίζω να αλλάξει και τόσο πολύ η κατάσταση επειδή ήταν εισαγγελέας εκεί (αν ήταν). Τα άτομα πάνε με τρομονόμο, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Και μετά στο δημαρχειο π.χ. οι μπάτσοι μπούκαραν χωρίς εισαγγελέα και μάλιστα κινούν διαδικασίες για να τους συνδέσουν με αυτούς του Ρεσάλτο για συμμορία (αυτά τα ξέρω από δικηγόρους, αν κάποιος έχει μία πηγή που να λέει άλλα πράγματα, ας την post- άρει).
Και σήμερα μπάτσοι πλάκωσαν μαθητές από ό,τι λέει στο indymedia- έχει και φωτογραφίες.
Και στο Πολυτεχνείο (Θεσσαλονίκη) οι μπάτσοι για τρίτη φορά μέσα σε 3 μέρες μπήκαν μέσα (μάλιστα μέσα στο φουαγιέ, ε).
"Μετά την πανεκπαιδευτική πορεία στη Θεσσαλονίκη, πλήθος διαδηλωτών επέστρεψε στο πολυτεχνείο.
Με παρέμβαση του πρύτανη Α.Μάνθου και απόφαση εισαγγελέα, ισχύει απο χθες το βράδυ άρση ασύλου στο χώρο του Α.Π.Θ
Συγκεκριμένα, εισέβαλαν τα ΜΑΤ όχι μόνο στον προαύλιο χώρο, αλλά και στο…
κτίριο.Έγινε ρίψη χημικών στα υπόγεια της πολυτεχνικής σχολής, ενώ παράλληλα άρχισαν να κυνηγούν φοιτητές της σχολής, όπου έχει ψηφιστεί κατάληψη με ισχύ μέχρι και σήμερα.
Ακόμη υπάρχουν διμοιρίες ΜΑΤ παρατεταγμένες στο χώρο γύρω απ τη σχολή και συνεχίζεται η ρίψη χημικών.
Τέλος, υπάρχουν διαδηλωτές αποκλεισμένοι στον ευρύτερο χώρο του πολυτεχνείου λόγω της παρουσίας ομάδων καταστολής."
Κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Πολυτεχνείο δε γινότανε ούτε ένα επεισόδιο. Τώρα κόσμος έχει καταλάβει την πρυτανεία του Α.Π.Θ. Παιδιά, οι μπάτσοι εδώ πάνω έχουν ‘‘χτενίσει’’ τα πανεπιστήμια, ε.
Ναι αλλά οι δικοί μας έχουνε γαμάτα μηχανάκια και κερδίζουν πόντους χτυπώντας διαδηλωτές και αφήνοντας τους αιμόφυρτους στο δρόμο! οι δικοί σας έχουν???
Παραπληροφορηση ειναι η “δηλωση” αξιωματικου της Ασφαλειας οτι η δολοφονικη επιθεση στην Αγγελικη Κουτσουμπου και το χτυπημα του μπλοκ του ΕΕΚ με μηχανες Δελτα και συμπληρωματικες κλομπιες-κλωτσιες ηταν “ατυχημα”.
Βεβαια τι ειναι η δολοφονικη αποπειρα κατα αντιδικτατορικης αγωνιστριας και κατα ολοκληρου κομματικου μπλοκ μπροστα στο ρεκορ συλληψεων που δειχνει την “σοσιαλιστικη αποφασιστικοτητα” του ΠΑΣΟΚ? Εξαρταται τι οριζει κανεις ως σημαντικο.
Επισης το τι ειναι νομιμο ή οχι συμφωνα με την αστικη νομοθεσια, το οριζει το καθεστως. Το τι ομως νομιμοποιειται στις μαζες, το οριζουν και αλλοι πολλοι παραγοντες. Και εδω ακριβως το ΠΑΣΟΚ ξερει καλυτερα απο την ΝΔ τον κινδυνο που ελλοχευει. Ο περσινος Δεκεμβρης ηταν η ρωγμη στα θεμελια της μεταπολιτευσης. Τα γεγονοτα των τελευταιων ημερων μιλουν απο μονα τους. Αυτη ειναι η αληθεια, και δεν χρειαζεται ουτε ωρες ουτε μερες ουτε αιωνες για να γινει αντιληπτη.
Λοιπόν ας κλείσουμε στη φυλακή τα 15χρονα που κατεβαίνουν σε πορείες, ας εξαφανίσουμε τους κουκουλοφόρους που χαλάν τη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ας ξανασυζητήσουμε για το άσυλο. Όλοι καταλαβαίνουμε πως το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι πάνω απόλα. Γιατί δεν έχει σημασία αν είσαι ανασφαλής και δίχως μία στην τσέπη. Σημασία έχει να είσαι ασφαλής και δίχως μία στη τσέπη.
Είμαι περίεργος να ακούσω τι θα δηλώσει ο ίδιος ο πρύτανης όταν βγειι από το νοσοκομείο . Πριν λίγο διάβαζα στο in.gr ότι τον βάραγαν τον πρύτανη με λοστούς και ξύλα. Για να δούμε…