Στο μεταξύ, από την πλευρά του ΣΥΝ τίθενται σειρά ερωτημάτων με αφορμή όσα έγιναν την Κυριακή. Ερωτήματα, όπως:
«Να πει ποιοι είναι αυτοί που έπεσαν με τις μηχανές πάνω στον κόσμο στο Σύνταγμα, και ένας από αυτούς μάλιστα έβγαλε το όπλο του, αποδεικνύοντας πως αυτές οι νέες δυνάμεις εκτός από ανεκπαίδευτες είναι και επικίνδυνες».
:D:D:D
Κατά τα άλλα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (πλην 3 που δεν έχουν ούτε περιοριστικούς όρους) αφέθηκαν οι συλληφθέντες από το ρεσάλτο. Επίσης, δηλώσεις Χρυσοχοϊδη:
Είπε, επίσης, ότι αυτές τις μέρες υπογράφονται τα συμβόλαια μεταξύ των ξένων τουρ οπερέιτορ και των τουριστικών επιχειρήσεων. "Αν υπήρχε η περσινή εικόνα, θα έβλαπτε τον τουρισμό. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κυβέρνηση ήρθε να συνεχίσει τα έργα Παυλόπουλου, να γίνονται καταστροφές για να χαϊδεύονται κάποιοι στην Αριστερά, είναι γελασμένοι" τόνισε.
karvou καλά κάνεις και αναφέρεις ότι οι Ματατζήδες οι δελτάδες κλπ είναι στόκοι γιατί αυτό ακριβώς δείχνει και το μέγεθος της πολιτικής ευθύνης. Δεν μπορεί να στέλνεις τους Ούρουκ Χάι στο κέντρο και να τους λες παιδιά ήρεμα όμως ε, δε βαράμε όπως να ναι…Ο Χρυσοχοίδης και το Πασόκ ήθελαν να γίνουν άπειρες προσαγωγές. Το έχουν κάνει σαφές. Η εικόνα της χώρας δεν πρέπει να εμπεριέχει διαδηλώσεις. Τέλος.Χαλάει τον τουρισμό.
Mule σωστές οι διαπιστώσεις που έκανες για το μέσο έλληνα πολίτη νωρίτερα στο τόπικ.Για να το δούμε ολοκληρωμένα όμως πρέπει να πούμε και το εξής…Κανείς ή έστω ελάχιστοι από αυτούς κατεβαίνουν σε πορείες. Δεν ενδιαφέρονται, δεν ενημερώνονται, δεν ξέρουν, δεν καταλαβαίνουν. Ύπνος βαθύς. Άμα τους πεις δια ΔΟΛ και για ΜΜΕ και ολιγαρχίες σε κοιτάνε σαν να τους μιλάς για τον ΕΤ. Άνθρωποι που έχουν στο μυαλό τους δόσεις, οικογένειες, δουλειές, prime time και ΠΣΚ.
Με το συμπάθειο κι όλας… αλλά που ξέρεις ποιοι ήταν έξω τον περασμένο Δεκέμβρη; Δεν ήσουν εκεί άλλωστε.
Πρώτο κόμμα και στις δύο εκλογές ήταν η αποχή, ε… Για τα πανεπιστήμια αυτό που λες είναι άτοπο. Η νοοτροπία των πρωτοετών αμέσως μετά τον Δεκέμβρη απήχε πάρα πολύ από τη συνήθη απολιτικ νοοτροπία που έχουν οι πρωτοετείς.
Συνεχιζοντας τη σκεψη του μανσον να πουμε οτι ακομα και μετα απο γεγονοτα πολυ μεγαλυερου βεληνεκους(πχ μαης του 68) οι εκλογες δειχναν μια διαφορετικη στροφη.Δεν επρεπε να περιμενουμε κατι διαφορετικο και εδω.
Όποιος διαβάσει ξένο τύπο, θα καταλάβει για ποιο πράγμα γίνονται όλα. Στο BBC για παράδειγμα τονίζουν πως καμία σχέση φέτος με πέρσι και παρομοιάζουν τους αστυνομικούς στα μηχανάκια με το … ιππικό! Κέρδος; Κάτι δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες. Το ίδιο γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο.
Κατά τα άλλα, δε διαφωνώ. Και προσωπικά τέτοια τακτική ανέμενα. Ειδικά αν αλλάξει η δομή της ΕΛ.ΑΣ. (όπως γράφουν τα ρεπορτάζ πως σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ να την κάνει) τότε αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του Χρυσοχοϊδη για να εκμεταλλευτεί αυτό το ανεξέλεγκτο “τέρας” που είχε δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό εξάλλου κι όλοι οι νόμοι (όπως π.χ. ο κουκουλονόμος) διατηρήθηκαν εν ισχύ για να εφαρμοστούν για τις προσαγωγές για την 6η Δεκέμβρη. Σε λίγες μέρες περιμένω την ακύρωση του με τυπικές διαδικασίες.
Καινούργια μέρα ξημερώνει… (?)
ΥΓ. Manson, διαφωνώ για τους απολιτίκ πρωτοετείς τα προηγούμενα χρόνια. Δίχως φωνή (μιας και συνήθως καπελώνονται από τις παρατάξεις) ναι, αλλά απολιτίκ όχι.
Εγώ νομίζω πως πλέον έχει περισσότερο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί από δω και πέρα.
Ήδη οι προσαχθέντες του “Ρεσάλτου” αφέθηκαν ελεύθεροι.
α) Ο Πρύτανης νομίζω βγήκε από το νοσοκομείο. Για να δούμε τι θα πει η “ετοιμηγορία” () για την περίπτωσή του.
β) Σύντομα θα γίνει σύνοδος των Πρυτάνεων και θα συζητηθεί το θέμα του ασύλου. Η Διαμαντοπούλου τους έριξε το μπαλάκι. Το ΛΑΟΣ ήδη τρίβει τα χέρια του.
γ) ο Δελτάς που χτύπησε την 60χρονη φέρεται να πήγε στο νοσοκομείο ζητώντας συγνώμη και επικαλούμενος ατύχημα. Ο σύζυγός της το διαψεύδει.
δ) Είχαμε κάνα νεότερο τι θα κάνει ο χρυσοχό σχετικά με τους υπόλοιπους μπάτσους-καμικάζι? Καμιά ανακοίνωση? κάτι? Οι ζαρντινιέρες τώρα ΚΑΙ μηχανοκίνητες?
Οι βρετανοί τουρίστες έχουν λεφτά να πάνε διακοπές? Και αν πάνε στο κέντρο στην ομόνοια θα πάνε ή σε κανά νησάκι? Η ανεργία αυξάνεται, το κέρδος αναδιανέμεται ( πλέον λιγότερες τράπεζες κατέχουν περισσότερα λεφτά) και η κοινωνική συνοχή πάει περίπατο.
Το ΠΑΣΟΚ πριν γίνουν οι εκλογές έλεγε πως το κράτος( η ΝΔ) σκότωσε τον μετανάστη στη Νίκαια( το θίγει και ο Παυλόπουλος σήμερα νομίζω). Τι έγινε με αυτό? Επίσης ελεγαν πως ο κουκουλονόμος είναι γελοιότητα, αλλά 14 άτομα σύμφωνα με το in.gr διώκονται με βάση αυτόν. Με βάση αυτά που βλέπω δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτ. Χειρότερα γίνονται τα πράγματα
Για να πολιτικοποιηθεί κάποιος αλλά κυρίως για να ενεργοποιηθεί πρέπει να συμβαίνει και κάτι. Ο περσινός Δεκέμβρης ‘ξύπνησε’ πάρα πολλά ατομα
Ο Πρύτανης από την εντατική βγήκε, όχι από το νοσοκομείο Σημερινή Ελευθεροτυπία
Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημ. Βαρβιτσιώτης, η νοσηλεία του συνεχίζεται σε θάλαμο κλινικής όπου και θα παραμείνει μέχρι πλήρους αποκαταστάσεως των συμπτωμάτων της εγκεφαλικής διάσεισης. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση του πρύτανη: ‘‘Πληροφορήθηκα με συγκίνηση το ενδιαφέρον για την υγεία μου, σύσσωμης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και όχι μόνον και τους ευχαριστώ θερμά όλους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εσάς των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και να σας παρακαλέσω να ενημερώνεστε από τις επίσημες ανακοινώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου’’, αναφέρει στο μήνυμά του.
Επίσης, δεν ξέρω για το δ γενικά, αλλά ειδικά για την περίπτωση που σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, έχουν βρει ποιος είναι και με βάση δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη δε θα γίνει ούτε ΕΔΕ για την αποπομπή του. Δηλαδή τώρα που “είμαστε μπροστά στις κάμερες” θα φύγει άμεσα από το σώμα.
Γιατί να τον διώξουν? Επειδή ακολούθησε τις εντολές του υπουργού και των ανωτέρων του? Σάπιοι , ψεύτες και υποκριτές . Όλα για τα ΜΜΕ και το φαίνεσθαι.
Πως αλλάζουν οι καιροί ε? Πριν από μια δεκαετία ο Μάκαρος ήταν ένας κιτρινοδημοσιογραφίσκος που τον έκραζε ο κόσμος. Σιγά σιγά ανελίχθηκε( ή σούρθηκε για να είμαι πιο ακριβής) και πλέον έχει και απαιτήσεις.
Για το α) δεν ισχύει πάντα και για το β) υπάρχουν αιτήματα.Μόνο που φαίνονται απραγματοποίητα τώρα σε αυτήν την περίοδο,αλλά δεν παύουν να είναι ουσιώδη αιτήματα.Υπάρχει κανένας που να θέλει να έχει ελαστική απασχόληση και όχι εργασία.Η κανένας που να επιθυμεί λιτότητα για να βγει το κράτος από την κρίση?Την λιτότητα την επιθυμούν μόνο οι επίτροποι της ΕΕ,οι κυβερνήσεις,τα στελέχη και λίγοι άλλοι πιστεύω.Τα αιτήματα μια χαρά σωστά είναι και όσοι πιο πολύ συμμετέχουν τόσο το καλύτερο.Και ευτυχώς που υπάρχει και η νεολαία και τα προωθεί αυτά
Δλδ έπρεπε να τον βρίζουμε που δεν “έδινε” το indymedia ??? Δλδ αν εγώ γράψω εδώ τεράστιες παπαριές θα πρέπει να μου λεει κάποιος μπράβο επειδή συμφώνησε μαζί μου σε κάτι άλλο?
Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς τότε και τώρα απέχουν πολλά έτη φωτός. Γενικά πλέον η λέξη “φασίστας” έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται για το 90% των “αξιωματούχων”. Στοίχημα πως αν ο Πρύτανης του πανεπιστημίου πει πως όντως έφαγε χτύπημα στο κεφάλι, τότε “ο πρώην αγωνιστής κατά της χούντας” θα γίνει “πουλημένος φασίστας”…