Η μαλακια τωρα ειναι, οτι θα μας γινει και ο Παναγωπουλος ηρωας.
Εφαγε 3 φραπεδες και μια σφαλιαρα πηρε και το υφος του κλαμενου μουνιου και πηγε εκει που πραγματικα ανηκει (στη βουλη).
Κριμα γιατι ολοι οσοι ηταν εκει, μολις ακουστηκε οτι θα μιλησει, αρχισαν την γιουχα. Επρεπε να φαει περισσοτερες. Το ιδιο θα ακουγοταν απο τα μμε.
Χτες παντως η αστυνομικη βια εξαντληθηκε στον Γλεζο και στα χημικα. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις εβλεπα ματαδες ξαπλωμενους…:lol:
Χαίρω πολύ. Σιγά μη συμφωνούσαμε ποτέ σε τέτοια θέματα από την ίδια σκοπιά.
Βέβαια κάποιος θα έλεγε ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συμφωνούμε πολύ συχνά τελευταία. Η ώρα της δικαίωσης του Before the Dawn: το ΚΚΕ δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον καπιταλισμό! 8)
Στ’ αλήθεια δεν έχετε καταλάβει ή απλά εθελοτυφλείτε;
Όταν κάποιος πάει σε συγκέντρωση/πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δηλαδή, δεν ξέρει ότι θα μιλήσουν ο Παναγόπουλος και ο Παπασπύρος; Δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται ουρά τους; Έχετε δει ή ακούσει ποτέ σε κανένα δελτίο είδηση για πορεία της ΓΣΕΕ σύμφωνα με την οποία “από το Πεδίο του Άρεως μέχρι το Σύνταγμα διαδήλωσε η ΓΣΕΕ, αλλά όχι μόνο η ΓΣΕΕ αλλά και “ανεξάρτητα/αυτόνομα” συνδικάτα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, που όπως δηλώνουν είναι κατά της ΓΣΕΕ”;
Ντάαααξει όμως, δε βαριέσαι. Συνεχίστε να “πολεμάτε” τη ΓΣΕΕ εκ των… έσω, πορευόμενοι μαζί της και ρίχνοντας γιαούρτια, καφέδες, νερά και σφαλιάρες στον Παναγόπουλο και τον κάθε Παναγόπουλο, όπως κάνατε και με τον Πολυζωγόπουλο. :vibrate:
Όταν κάποιος πάει σε συγκέντρωση της ΓΣΕΕ για την γαμήσει και τελικά τα καταφέρνει προφανώς και δεν πορεύεσαι μαζί της. Επίσης ποτέ δεν καλεί κανένας χώρος πορεία μαζί με την ΓΣΕΕ και ποτέ στο ίδιο σημείο με αυτήν. Και όταν σε μια πορεία-προϊόν απεργείας της ΓΣΕΕ όλος ο κόσμος κατεβαίνει στον δρόμο με άλλα μπλοκ και στο σημείο που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ βρίσκονται 40-50 άτομα, η ΓΣΕΕ γίνεται ουρά της πορείας, όχι οι υπόλοιποι. Nαι, προσωπικά έχω ακούσει την boldaρισμένη φράση σου αλλά και να μην την είχα ακούσει το συμπέρασμα που αποδεικνείεται από τα γεγονότα είναι πως την ΓΣΕΕ την έχουν χεσμένη όλοι. Κανείς δεν θέλει να αλλάξει την ΓΣΕΕ “εκ των έσω”. Άλλωστε τίποτα δεν αλλάζει “εκ των έσω”. Αν ήθελε κανείς να κάνει αυτό το πράγμα με την ΓΣΕΕ θα έμπαινε σε μια διαδικασία διαλόγου μαζί της και θα της έκανε “αντιπολίτευση”. Τα γιαούρτια και το ξύλο δεν είναι διάλογος, είναι επίθεση. Ούτε είναι προσπάθεια για αλλαγή από τα μέσα. Είναι ξεκάθαρη πράξη αποστασιοποίησης από την ΓΣΕΕ.
Σήμερα, γενικά δεν ξέρω, ίσως λόγω Up the Hammers ξύπνησα με κέφια, τέλος πάντων νιώθω καλοπροαίρετος και δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σου.
Αυτό που όμως που δεν μπορώ παρά να αμφισβητήσω είναι την αποτελεσματικότητα των μέσων σου. Και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, το κατά πόσο η εικόνα σου σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της “αντι-ΓΣΕΕ” τακτικής που εσύ θεωρείς ενδεδειγμένη ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σόρι, αλλά… ΝΟΟΟΟΤ! Αυτή τη στιγμή με δεδομένη την αγριότητα της επίθεσης κυβέρνησης/ΕΕ (αν θες πες ακόμα και της κρατικής επίθεσης, δεν είναι εκεί το κύριο πρόβλημα), πολύ απλά δεν έχουμε τις δυνάμεις που θα έπρεπε, για να τις ρίξουμε στον αγώνα. Ο κόσμος που συμμετέχει στον αγώνα είναι -ακόμα;- δυσανάλογα μικρός σε σχέση με την οξύτητα του προβλήματος και την κρισιμότητα της κατάστασης. Έχεις καταλάβει γιατί; Γιατί -μεταξύ άλλων προφανώς- υπάρχουν ένα σωρό εργάτες (η πλειοψηφία τους δηλαδή) που από τη μια μεριά θεωρούν τη ΓΣΕΕ ως το μοναδικό όχημα πιθανής αντίστασης αλλά από την άλλη λένε “σιγά μην κατέβω εγώ μ’ αυτούς τους μαλάκες, αυτοί τον κώλο τους κοιτάνε και πως θα γίνουν μια μέρα Υπουργοί”. Και στο ίδιο τσουβάλι σας βάζουν όλους ρε Μάνσον.
Εσύ δε βλέπεις κανένα πρόβλημα σ’ αυτό;
Τα περί “επίθεσης στη ΓΣΕΕ” μέσω γιαουρτωμάτων, μπουγελωμάτων, κλωτσομπουνιδιών και άλλων ενεργειών άσκησης… “επαναστατικής βίας”, δεν τα σχολιάζω καν. Ωπ, μισό, δεν κρατιέμαι. Ε λοιπόν, όχι! Ο Νετσάγιεφ δεν απέθανε ποτέ σύντροφοι! Ζει και βασιλεύει και μας δείχνει το δρόμο προς τη λευτεριά με μοχλό την ατομική τρομοκρατία!
Ρε Γράκχε τα γειώνεις όλα ρε μαν. Εγώ ποτέ δεν είπα πως θεωρώ ενδεδειγμένη λύση το “πάμε να μπαχαλέψουμε την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ”. Και προφανώς όλα αυτά τα νετσαγιεφίστικα δεν με εκφράζουν και προφανώς ούτε είπα πως το γιαούρτομα στον Παναγόπουλο είναι σοβαρή πολιτική πράξη. Είπα το εξής: Η αποδοχή που έχει αυτή η πράξη από την κοινωνία φανερώνει το πόσο χεσμένη έχουν οι εργαζόμενοι την ΓΣΕΕ. Αυτό. Τέλος. Κατανοητό τώρα; Το ότι υπάρχει μερίδα του κόσμου που βάζει στο ίδιο τσουβάλι επαναστατικές δυνάμεις με την ΓΣΕΕ λόγω άγνοιας είναι άλλο θέμα και παίζει ρόλο το κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν και αυτό το κομμάτι της κοινωνίας τα προτάγματά σου. Πάντως μην θεωρείς ότι αυτή η συγκεκριμένη μερίδα της κοινωνίας που τσουβαλιάζει τους πάντες όλους βάζει το ΠΑΜΕ σε διαφορετικό τσουβάλι από την ΓΣΕΕ. Άλλα άσε με να πιστεύω πως είναι μια συγκεκριμένη μερίδα και πως δεν είναι γενικευμένο φαινόμενο. Το point όμως είναι το εξής: Δεν υπάρχει ΕΡΓΑΤΗΣ που να παίρνει στα σοβαρά την ΓΣΕΕ. Και αυτό αποδείχθηκε άλλη μία φορά. Τελεία, παύλα.
Το γεγονός ότι οι εργάτες δεν παίρνουν στα σοβαρά τη ΓΣΕΕ και τον συνδικαλισμό είναι που έχει οδηγήσει στην ύπαρξη ξεπουλημένων ηγεσιών που αποσκοπούν σε πολιτικές καριέρες. Η ΓΣΕΕ είναι το ανώτατο όργανο της εργατικής τάξης και στο πώς λειτουργεί και τι πρακτικές έχει οφείλουν να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εργάτες.
Πάντως είναι σίγουρα άλλο πράγμα να πιστεύει κανείς ότι η κοινωνία μπορεί να αλλάξει με αρκετά ακόμα περιστατικά στυλ Παναγόπουλου και άλλο πράγμα απλά να πει ένα “καλά του κάναν του μλκ”. Πάντως όσο αλωνίζουν οι παρακρατικοί , οι μπάτσοι, οι πολιτικοί , οι εργατοπατέρες και οι δημοσιογράφοι και η μόνη αντίδραση της κοινωνίας είναι να πέφτει κανά ξυλίκι τότε θα έχουμε πρόβλημα.
Περιέργως δεν έχει γράψει κανείς σήμερα για την πορεία οπότε ξεκινάω εγώ.
Εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία σήμερα. Πριν καν ξεκινήσει η πορεία δύο διμοιρίες κόβουν την πορεία στα δύο στο ύψος του Πολυτεχνείου και δεν αφήνουν συγκεκριμένα μπλοκ να προχωρήσουν. Γίνονται τα προβλεπόμενα σκηνικά και ξαφνικά οι μπάτσοι αποχωρούν. Γιατί; Μα γιατί το μπλοκ της ΓΣΕΕ που ήταν στο Πεδίο του Άρεως πέρασε από την 3ης Σεπτεμβρίου παρέκαμψε την υπόλοιπη πορεία, μπήκε στην κορυφή και όλα καλά. (ΓΣΕΕ και ΜΑΤ σε αγαστή συνεργασία)
Η συνέχεια της πορείας είχε τα γνωστά που βαριέμαι να επαναλαμβάνω. Πεσίματα, μπαχαλάκηδες, δακυγόνα και όλα αυτά στοχοποιημένα εκατέρωθεν στο μπλοκ που ήμουν και εγώ. (Αναρχικοί ( και ΜΑΤ σε αγαστή συνεργασία;)
Πολύς κόσμος πάντως σήμερα. Καμιά 100 χιλάδες σίγουρα αλλά και αρκετή αμηχανία και έλλειψη παλμού. Μην απογοητευόμαστε, venceremos!
Πέραν του άτοπου να συνυπάρξουν τα δύο αυτά μπλοκ, υπάρχει και το άτοπο το “πασόκ” να διαμαρτύρεται κατά του εαυτού του… Κάτι άλλο θα σου είπαν
Εννοείται ότι δε λέει τίποτα και δεν προσπαθώ να πω κάτι. Βαριέμαι να επαναλαμβάνω σε κάθε πορεία τα ίδια. Οι ενστάσεις μου είναι γνωστές (νομίζω πλέον) και προς τα ΜΑΤ (κυρίως) και προς τους “αναρχικούς” (κατά δεύτερο λόγο). Έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες; Αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν το πώς λειτούργησε η αστυνομία σήμερα, κόβοντας συνέχεια την πορεία και σπάζοντάς την σε τμήματα από την αρχή, πριν καν ξεκινήσει. Και τον συντονισμό της με τη ΓΣΕΕ. Για να μην πω ότι καθόμασταν και ακούγαμε από τα μεγάφωνα τον πρόεδρό της να μας λέει ότι η Ε.Ε. πρέπει να λειτουργεί υπέρ των πολιτών και να μη στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη και άλλες τέτοιες πίπες αντί να βγει και να πει έξω από την Ε.Ε. και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τέσπα. Δε θέλω να φορτώσω πάλι βραδιάτικα…
Το να βρεθηκε το μπλοκ τους πισω απο της ΓΣΕΕ καποια στιγμη ειναι πιθανο, το να κατεβηκαν με τους πασοκους μου φανταζει αδυνατο. Με λιγα λογια, μπουρδες σου ελεγε.
Πάντως ρε Μάνδρακα δεν σε πιάνω και πολύ για να είμαι ειλικρινής. Μια χαρά πέσιμο έφαγε και το αναρχικό μπλοκ, μια χαρά μας γάμησαν και εμάς τα δακρυγόνα, μια χαρά δεινοπαθήσαμε… Ποια αγαστή συνεργασία; Δεν το πιάνω αυτό, πραγματικά…
Δε μιλάω για το μπλοκ. Μιλάω για τα “μπάχαλα” που γινόντουσαν με ορμητήριο άλλα μπλοκ (και το δικό μου κατά κόρον) με αποτέλεσμα να δίνουν τις αφρομές που χρειαζόντουσαν για εφόδους τα ΜΑΤ και να σπάνε την πορεία σε κομμάτια. Εσκεμμένα ή ακούσια (πιθανότατα και από τα δύο) “συνεργάστηκαν”.
Καλα εγω θα πω παντως οτι ευτυχως που υπηρχαν οι αναρχικοι ή οι μπαχαλοι η οτι θελετε γιατι παλι θα περναγαμε μπροστα απο το ‘‘ασυλο’’ ττων προπυλαιων και θα τους χαιρετουσαμε…(Το μπλοκ του πολυτεχνειου ουτε συνθηματα δεν φωναζε σε καποια φαση)…
Κοντα στην Ομονοια φαγαμε πολυ βρωμο-δακρυγονο και οι δελταδες φαγαν βρωμοξυλο…
oποτε εμφανιζονται οι Δ σαβουρες και ξυλο τρωνε. σαν χουλιγκαν μπαινουν. μπραβο στα εαακ που κοιτουσαν τους Δ να ορμανε σε 30-40 ατομα (κυριως α/α αλλα και ασχετους). αραξαν, ειδαν τις συγκρουσεις και μετα συνεχισαν την πορεια γιουχαροντας τους α/α για τις πετρες στα ματ και τις καμενες τραπεζες… Ευγε!8)