Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Οντας σε κεινο το σκηνικο δεν εγινε ακριβως ετσι μιας και αρκετοι βγηκαν απο το μπλοκ να βοηθησουν(εγω δεν μπορουσα να κανω αλχημειες ειχα ατομο που ερχοταν πρωτη φορα σε τετοια πορεια) και μετα ερχομενοι πισω φαγαν τα δακρυγονα…Εκτος αυτου και μεσα στο μπλοκ μπηκαν αρκετοι κυνηγημενοι…
Αν και συμφωνω οτι η σταση των εαακιτο-μπλοκ πολλες φορες ειναι κοταδιστικη ενω δεν θα επρεπε(μπατσοι σε κοροιδευουν μπροστα απο το ασυλο που εσυ-φιλε εαακιτη- ακομα νομιζεις και διαφημιζεις οτι υπαρχει και συ περνας σαν να μη γινεται τιποτα…2η φορα) συνλικα δεν χρειαζεται να τα ισοπεδωνουμε ολα…

To “ευτυχώς” έχει την έννοια ότι πέτυχαν κάτι; Τι ήταν αυτό κατά τη γνώμη σου; Και επιμένω δε μιλάω για το σύνολο. Μίλησα για συγκεκριμένα περιστατικά

Επίσης να προσθέσω κι εγώ, πατώντας πάνω σε αυτό που σημείωσα, ότι κάποιοι έχουμε ένα άτομο να φυλάμε και είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί (και κότες αν θέλετε) νιώθωντας το βάρος της ευθύνης. Σκεφτείτε να έχετε να οδηγήσετε ένα ολόκληρο μπλοκ τι ευθύνη σας αναλογεί. Καλώς ή κακώς τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, τα οποία συνήθως καθοδηγούν τα ΕΑΑΚ, δεν αποτελούνται πάντα και μόνο άπό μάχιμους μουτζαχεντίν έτοιμους να πέσουν στη φωτιά αλλά και από φοιτητές, συχνά πρωτοετείς, που μόνο σφυρηλατημένους δεν τους λες. Δεν είναι τόσο απλό να συγκρουστείς. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έρχεται και αυτή η ώρα, θέλω απλά να τονίσω το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες.

Να προσθέσω ότι δε θέλω να ξεκινήσω διαμάχη “κουμμουνιστές vs αναρχικοί - ποιος είναι πιο επαναστάτης”. Δεν είναι αυτός ο εχθρός μου, μην αναλωθούμε εκεί. Δείτε και σε ποιο θρεντ πόσταρα…

σωστο αυτο. ξεφυγαμε λιγο…
αντε να γινει κανενα θρεντ “κακοι αριστεροι”:stuck_out_tongue:
το αποτελεσμα της χτεσινης πορειας (σε σχεση με μπατσους) ηταν για μενα, οτι πνιξαν την πορεια στα χημικα, βολεψανε την Γσεε στην κεφαλη της πορειας, χειροκροτηθηκαν απο τους κνιτες και ηταν προκλητικοι οσο σπανιες φορες με πιο δραστηριους αναρχικους και κομμουνιστες.

Ξερεις τι βρε μανδρακα?Απο τη μια τα μπλοκ σου εχουν μια α’ διολου ευκαταφρονητη δυναμικη και απο την αλλη εισαι απο αυτους που φωναζουν καθε ωρα και στιγμη για το ασυλο και το ποσο μας ανηκει κλπ…Ε οταν περνας μπροστα απο ενα κατειλημενο ασυλο σε περιοδους τετοιου αναβρασμου με μια τουλαχιστον ποσοτικη δυναμικη που θα μπορουσε εστω οχι να συγκρουστει αμεσα αλλα να και να σταθει μπαστακας και ομως αντ’ αυτου το κανεις σιωπηλα η φωναζοντας συνθηματα για τον τεμπονερα και τον Λαμπρακη…εε το θεωρω ξεφτιλα δυστηχως…Παραδεχεσαι το γνωστο σε πολλους οτι το ασυλο εχει χαθει και μαλλον υπαρχει κατι σαπιο…

Οσο αυτο περι αμαχου πληθυσμου αν και ειπα παραπανω οτι δεν θεωρω τη μονη τακτικη την συγκρουση θυμασαι μαλλον περιοδους 2006-2007 που στα λουλουδαδικα καθε φορα γινοταν συγκρουση και τελικα δεν ξερουμε τι σκοπο ειχε(και ξυλο οι αμαχοι,αοπλοι τρωγαν)…

Οσο για τον πετροπολεμο(κλπ) αναρχικων-ματ στα προπυλαια προσωπικα το θεωρω πολυ σημαντικο διοτι δειχνει την αντιδραση ενος κομματιου της κοινωνιας σε αυτη τη καταργηση ακομα και των μικρων κοιτιδων ελευθεριας και οχι την προσυλωση τους σε ενα υποβαθμιστικο νομο που της καθορισαν οι αποπανω.

Τωρα ξερουμε αν εχει κανονσιτει αλλη απεργιακη κινητοποιηση?

Τα πράγματα δεν είναι ασπρόμαυρα. Υπάρχουν συγκρούσεις που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν και πιθανόν να υπάρχουν και συγκρούσεις που έγιναν και δεν είχαν νόημα. Αυτό που εγώ λέω είναι ότι όταν καταφέρνεις να συσπειρώσεις 100.000 κόσμο (με τις ποιοτικές-πολιτικές διαβαθμίσεις του βεβαίως) και αντί να εκμεταλλευτείς τη δυναμική του τελικά καταλήγεις να τον διώχνεις άρον άρον, αυτό είναι κακή πολιτική. Δεν μπορεί και να θες να κατεβάζεις τον κόσμο σε πορείες και μετά να φέρεσαι σαν να μην είναι εκεί.

Δεν είμαι φοιτητής εδώ και καιρό, οπότε δεν ήμουν σε φοιτητικό μπλοκ και δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Ακόμα και στο μπλοκ των εργαζόμενων όμως που ήμουν και (υποτίθεται ότι) υπάρχει κόσμος με μεγαλύτερη εμπειρία και αντοχές, έβλεπες ότι όταν άρχισαν τα σκηνικά αρκετοί ήταν έτοιμοι να τρέξουν και, αν δεν υπήρχαν οι ψυχραιμότεροι, πολλά μπλοκ μπορεί να είχαν διαλυθεί. Σαν αποτέλεσμα αυτού από τη Βουλή μέχρι και την Ομόνοια πήγε η πορεία σχεδόν τρέχοντας και αποκομένη. Αν δεν υπήρχαν αυτού του τύπου οι συγκρούσεις δε θα είχε δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο και στη Βουλή να διαμαρτηρηθεί και στα Προπύλαια και όπου αλλού ήθελε; Να θυμήσω ότι όσοι κατεβαίνουν στην πορεία δεν έχουν όλοι full face αντιασφυξιογόνες και κράνη μοτοσυκλέτας. Επαναλαμβάνω ότι η ευθύνη είναι της αστυνομίας και οι προθέσεις της ξεκάθαρες αλλά το πως διαχειρίζεσαι μία κατάσταση ειναι δική σου υπόθεση.

Επειδή όμως μας διαβάζουν και άλλοι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και μπορεί να νομίζουν ότι το να κατεβαίνεις σε μία πορεία είναι κάτι το επικίνδυνο και να αποθαρρύνονται, να βάλω και μία διευκρίνηση. Ο φόβος είναι ο μόνος επικίνδυνος παράγοντας σε μία πορεία. Αν δε χάσει κανείς την ψυχραιμία του και δεν αποκοπεί από το μπλοκ του, δεν παθαίνει τίποτα.

Συμφωνω οτι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη οπως και συμφωνω οτι δεν πρεπει ο κοσμος να φοβαται να κατεβει(να φοραει μασκες ισως θα επρεπε για να αποφυγει τον καρκινο και τον πανικο!)…
Παρολαυτα αλλες απεργειακες κινητοποιησεις δεν εχουν μπει…:!:

Κανονικά τώρα που θα ανακοινωθεί το φορολογικό και το ασφαλιστικό πρέπει ο κόσμος να μπει στη βουλή. Δεν πρόκειται αλλά λέμε τώρα…

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ δημοσιεύματα που αφορούν την δίκη Γρηγορόπουλου. Εγώ προσωπικά αν είχε σκοτώσει κανάς Κορκονέας φίλο μου ή τον αδελφό μου και έβλεπα τον Κούγια να κάνει το σόου του πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα. Δικαιοσύνη σου λέει ο άλλος μετά.

Κούγιας: «Η πολιτική αγωγή δεν είναι εδώ για να διευθύνει τη δίκη αλλά για να διεκδικήσει αποζημίωση. Εσείς, αιτήματα υποβάλλετε, το δικαστήριο αποφασίζει».

δεν φταιει αυτος,μικρος τον κακοποιουσε ο μπαμπας του και βγηκε σκατοψυχος.

νομιζεις οτι τα βραδυα κοιμαται ησυχος ? μπα.

Αστυνομικός έχασε τη ζωή του καθώς αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στον Άσσο Κορινθίας- με το ιδιωτικό του όπλο. Ο άτυχος άντρας υπηρετούσε στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας…

http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_9121.html

και μετα σου λενε “ασφαλεια” :lol:

Για αυτό καταδικάζουμε τη βια από όπου και αν προέρχεται :stuck_out_tongue:

Επειδή ξεχάστηκε να αναφερθεί και χάνω λίγο και τον αριθμό μεμονωμένων περιστατικών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=114466&cid=4

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%90%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B6

Και άντε μετά να βρεις το δίκιο σου. Αλλά ξέρουμε θα διατάξει ΕΔΕ ο υπουργός-προστάτης

περισταρικο μπροστα στα ματια μου…
περπατουσα απο την κουμουνδουρου προς σταδιου και περασα απο την σοφοκλεους.
ειχε παρα πολυ κοσμο (σχεδον σαν πορεια), κυριως μεταναστες.
ξαφνικα σκανε 5 ζηταδες μαρσαροντας υπερβολικα πολυ. ο ενας καβαλαει το πεζοδρομιο και γκαζωνει. δεν χτυπησε καποιος γιατι τον αποφυγανε τελευταια στιγμη και στο καπακι αφηνει την μηχανη βγαζει το γκλοπ και αρχιζει να κοπαναει κοσμο. εξοργηστηκα κυριως μαζι του, αλλα και με τους αλλους που για πολλοστη φορα δεχονται τετοια χτυπηματα και δεν κανανε κατι. αλλα το κορανι, κορανι…

Την υπόθεση του παιδιού που είναι στη φυλακή επειδή κάποιος μπάτσος επινόησε μια ιστορία την ξέρετε. 2η επιστολή μέσα από τις φυλακές κορυδαλλού την ώρα που ο Χρυσοχοίδης φαντάζομαι θα κάνει ΕΔΕ…ούτε ντροπή, ούτε τσίπα.

Πέντε βράδια μετά τον εγκλεισμό μου στον Κορυδαλλό και παραμένω κι εγώ θεατής σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μου. Δεν καταλαβαίνω αν το μίσος μεγαλώνει ή η μοναξιά με καταρρακώνει. Βρίσκομαι άδικα εδώ μέσα και δεν γνωρίζω που και πως να το φωνάξω. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω που το φωνάζουν και για μένα.

Τι θα γίνει με αυτό το ??αστείο ?? τελοσπάντων ; Θα δωθεί ένα τέλος τώρα, που θα μπορούσε να σημάνει ένα τέλος και για τους υπόλοιπους; Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν κι να προσφέρουν. Εάν ένα τέτοιο κόσμο θέλετε, με μεθόδους τις οποίες βιώνω εδώ και κάποιες μέρες, το καταφέρνετε. Αλλά το πουλί ακόμα και στο κλουβί πετάει γιατί έχει φτερά και νου. Μην το τσακίζετε άλλο.

Κάποιος να στείλει την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ? όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ? αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι? αυτά.

Μάριος Ζ.

αφου τσιμπανε τον καθε ασχετο…
γιαυτο και οταν εχουν πιασει καποιον που οντως εχει κανει κατι οι δικαστες εχουν συνεχεια δυσκολια στο να τον καταδικασουν…
αφου πιανουν μονο περαστικους…

Σε μια δημοκρατία δεν θα έμπαινε πολίτης στη φυλακή επειδή απλά διαδήλωνε. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα πάνε να φορτώσουν κατηγορίες σε αθώους πολίτες οι ματατζήδες και διάφοροι μπάτσοι. Και αν έχεις κανά καλό δικηγόρο ή έχεις πολιτικά κονέ κάπως παίζει να την σκαπουλάρεις ακόμα και αν τραβηχτείς για μήνες. Αν δεν έχεις γεια σου…

:lol::lol::lol:
ρε σεις, οι αλλοι εχουν ξεφυγει!

τον ψεκαζει μες τη μαπα και οι αλλοι τιποτα! :lol::lol:

Αν είναι δυνατόν… 8O8O8O

δε θέλω να σκεφτώ τί θα γινόταν αν τέτοιο περιστατικό γινόταν σε γήπεδο στην ελλάδα…μάλλον ο μπάτσος δεν θα έφευγε από το γήπεδο

ακόμα και τα σκυλιά την πέφτουν σε μπάτσους στην αμερική

:lol::lol::lol:

Πάντως δεν νομίζω να είναι χημικό…