Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Το ότι ο Κούγιας ζει και μπορεί να κάνει αυτά που κάνει είναι η δεύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός…

ποτάμια εμετού.

Εγώ πάντως βλέπω ο Κούγιας να τον πετυχαίνει το σκοπό του. Ο μάρτυρας αρνείται να καταθέσει και βγάζει και ανακοίνωση που λέει πως δε σέβεται τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας και δε τον ενδιαφέρει η απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση Κορκονέα. Τέτοια παιδιάσματα ήθελε ο Κούγιας να πετύχει και τα πέτυχε. Ο νεαρός αν και άθελα του (επίσης πιστεύω πως δεν έγραψε μόνος του την ανακοίνωση και σίγουρα τον καλύπτουν οι γονείς του που τον άφησαν να το “σκάσει”), μια χαρά συνεργάζεται με τον Κούγια προς όφελος του Κορκονέα. Δε γράφω πάλι πόσο ηλίθια είναι η ανακοίνωση, γιατί βαριέμαι μετά να διαβάζω τον αντίλογο πως είμαι έξω από το χορό και μιλάω.

Karvou μπορεί να βαριέσαι αλλά είναι γεγονός. Και εσύ και εγώ δεν έχουμε έναν κολλητό νεκρό από σφαίρα ειδικού φρουρού . Έξω από το χορό είμαστε.

Ναι κι εσύ αν είχες έναν κολητό νεκρό από σφαίρα, θα έλεγες “δεν πάω να καταθέσω κόντρα του δολοφόνου του, γιατί ο δικηγόρος του με έθιξε και θέλω να τον κάνουν ντα”. Και μετά αν συλληφθείς για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης θα φταίει το σύστημα, οι θεσμοί, ο καπιταλισμός, οι κομμουνιστές κι Εβραίοι.

Το ότι οι κολλητοί μας ζουν, δε μπορεί να μας κάνει άβουλα πλάσματα που δε μπορούν να έχουν άποψη. Για τα περισσότερα που συμβαίνουν γύρω μας εξάλλου, είμαστε εκτός χορού. Δε μπορεί αυτό το να το επικαλούμαστε όποτε βολεύει.

Εγώ από αυτά που γράφει στην επιστολή του ο 17χρονος συμπεραίνω ότι έχει πολιτικοπιηθεί και ότι δεν πιστεύει στο ότι το κράτος θα είναι δίκαιο. Ο Κορκονέας θα πάει στα μαλακά όπως οι προηγούμενοι πριν από αυτόν. Αυτό λέει και τονίζει φυσικά και την παρουσία του Κούγια. Επιλογή του λοιπόν και συνειδητή πιστεύω.

ναι λαλά με αυτον τον τρόπο δεν αφήνει την υπόθεση κατά κάποιο τρόπο στην τύχη της?Μπορεί να το κάνει από στάση αλλά δεν φαίνεται να πετυχαίνει κάτι έτσι,τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα…

Καλά κάνει το παλικαράκι και δεν ασχολείται με την δίκη, καλά κάνει και λέει πως δεν τον ενδιαφέρει η έκβασή της. Η δίκη αυτή αποτελεί μια τεράστια αντίφαση. Από την μία το κράτος δημιουργεί μπάτσους-δολοφόνους (όχι από “λάθος” αλλά επειδή τους θέλει, είναι η ουσία του, τους χρειάζεται για να παραμένει στην εξουσία) και από την άλλη αναλαμβάνει, αφού πρώτα τους έχει δημιουργήσει και να τους δικάσει. Είναι μια μεγάλη αντίφαση, η όλη διαδικασία είναι πέρα για πέρα υποκριτική και αποτελεί εσωτερική διαδικασία του κράτους. Είτε το κράτος χώσει μέσα τον μπάτσο για πάντα (και καμαρώνει μετά πως απέδωσε δικαιοσύνη… λολ) είτε τον αθωώσει, η ουσία παραμένει μία. Το ίδιο το κράτος θα παραξεί ξανά και ξανά και ξανά μπάτσους-δολοφόνους. Οπότε δικαιοσύνη (με την αληθινή της έννοια και όχι με την έννοια της εκδίκησης) δεν θα αποδωθεί ποτέ όσο υπάρχει κράτος και το σωστό (για εμένα) είναι αυτές οι διαδικασίες να μην “νομιμοποιούνται” με ανώριμα αιτήματα του στυλ “ισόβια στον δολοφόνο” αλλά να γίνεται προσπάθεια να αναδεικνύεται στην κοινωνία η πραγματική τους φύση.

Σε αυτό έχεις δίκιο.Το να φάει ισόβια δεν θα είναι κάτι που θα λύσει το πρόβλημα.Αλλά το να αθωωθεί (πολύ δύσκολα όσο νάναι) επειδή δεν πήγε το παιδί να καταθέσει δεν είναι κάπως?

Μα που σου φαίνεται το παράλογο; Αν δεν κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αποτύχει το σύστημα, πως θα αποδείξεις πως ήσουν σωστός όταν έλεγες πως το σύστημα είναι αποτυχημένο; 1000 φορές να αθωωθεί ένας δολοφόνος, παρά να φανεί προς τα έξω πως μπορεί να είχες κάνει λάθος. Πραγματικός αλτρουϊσμός και ιδιαίτερα βολικός όταν κάνεις τη φορολογική σου δήλωση!

+1
Δεν ξέρω αν τον καλύπτουν οι γονείς του, είναι πάντως προφανές ποιοί τον “κοουτσάρουν” στο να γράφει αυτά που γράφει…
Κρίμα.

Μαν, γενικά σωστά τα λες (πιο σωστά από τους υπόλοιπους τέλος πάντων), αλλά το λάθος που κάνεις, κατ’ εμέ, είναι ότι υποτιμάς εντελώς το λεγόμενο “κοινό περί δικαίου αίσθημα”. Think about it.

Θα έλεγα οτι το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” μπορεί να ισχύει σε αυτή την την περίπτωση, σε μια άλλη όμως μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Πχ θυμάμαι πριν καμιά δεκαετία και βάλε τα κανάλια να παίζουν συνεχώς και αδιαλείπτως θέματα σε ειδήσεις, μεσημεριανά, ενημερωτικές εκπομπές περί σπειρών αλλοδαπών που κατακλέβουν τα σπίτια, χτυπάνε και βιάζουν τους ενοίκους κτλ. Τότε το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” επέτασσε επιχειρήσεις-σκούπες όπως και έγινε με αποκορύφωμα το φασιστικό πογκρόμ που οδήγησε σε προσαγωγές χιλιάδων μεταναστών στιβαγμένων στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη πιο πολύ στη δίκη του Κορκονέα παίζει ρόλο ο συμβολισμός. Σε τελική ανάλυση ο Μάνσον έχει δίκιο, είτε αθωωθεί ο Κορκονέας είτε καταδικαστεί, η αστυνομία δεν θα πάψει να είναι ο κατασταλτικός μηχανισμός που προστατεύει τις δομές του καπιταλιστικού συστήματος. Όμως… ένας αθωωμένος Κορκονέας είναι ένα μήνυμα ασυδοσίας. Γνωρίζοντας μάλιστα πολύ καλά πόσο στενές σχέσεις έχει η ΕΛ.ΑΣ. με την ακροδεξιά το μήνυμα είναι χτυπάτε στο ψαχνό. Δε λέω ότι η καταδίκη του Κορκονέα είναι μια “νίκη της δημοκρατίας” φυσικά, αλλά μια αθώωσή (ή έστω μια ποινή-χάιδεμα) του είναι μερικά ακόμα χέρια οπλισμένα με πιστόλια και μαχαίρια.

Όσον αφορά τώρα στον “κολλητό” του Γρηγορόπουλου και την επιστολή του πραγματικά δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Ειδικά από τη στιγμή που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου διάφορα πιτσιρίκια που αυτοαποκαλούνται “φίλοι του Αλέξανδρου” και ουσιαστικά το παίζουν μούρες στον αναρχικό χώρο εις βάρος της μνήμης του. Δεν λέω ότι ο συγκεκριμένος ρίναι σε αυτούς γιατί πραγματικά δεν ξέρω. Όπως και νάχει θεωρώ την επιλογή του λανθασμένη.

Κρις το ίδιο ακριβώς πράγμα λέμε. Απλά στη δεύτερη παράγραφό σου ανέπτυξες αυτό που βαριόμουνα ν’ αναπτύξω εγώ. :stuck_out_tongue:

Όσο γι’ αυτά που λες στην αρχή, εννοείται ότι αυτό το κοινό περί δικαίου αίσθημα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κατάχρησης και εκμετάλλευσης προς ώφελος του αστικού κράτους. Προφανώς, προφανέστατα θα έλεγα.

Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην το λαμβάνεις ποτέ υπ’ όψη σου, όπως άλλωστε συμφωνήσαμε έτσι;

Και φυσικά ο Κούγιας δεν αφήνει την συμπεριφορά του μικρού (και της οικογένειας του) ανεκμετάλλευτη:

"Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα κ. Κούγιας εξέλαβε την τελευταία φράση αλλά και το γενικότερο περιεχόμενο της επιστολής ως απειλή κατά της ζωής του ίδιου και του εντολέα του. Αφού χαρακτήρισε τον ανήλικο «επικίνδυνο αναρχικό», ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου και απέστειλε έγγραφο στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, στον ΔΣΑ και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 17χρονου για «εκβίαση», «απειλή», για όσα γράφει στην επιστολή του και για «απείθεια» επειδή δεν εμφανίστηκε να καταθέσει, καθώς και σε βάρος των γονέων του για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου». "

OK, τον Κούγια τον ξέρουμε, αλλά ο μικρός με τη συμπεριφορά του, απεμπολώντας τα δικαιώματα του, κατάφερε να του κάνει δωράκι και να εμφανιστεί ως εντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας πλεόν, είτε τον σύρουν στην Άμφισσα είτε όχι…[-X

Αδιαμφισβήτητα η στάση του νεαρού είναι μάννα εξ ουρανού για την υπεράσπιση των αστυνομικών.

Πω ρε αδερφέ! Ανοίγω το λινκ και κάτω από τη φωτογραφία που γράφει «Ο Επ. Κορκονέας έξω από το δικαστήριο οδηγείται προς την κλούβα», αλλά αντί για «κλούβα» εγώ διάβασα «Κούβα», οπότε για λίγα δευτερόλεπτα το μάτι μου άρχισε να ανοιγοκλείνει από μόνο του και με έπιασε νευρικό τικ στο λαιμό.

Vic , Karvou και Mule είστε σίγουροι ότι αν ήσασταν στη θέση( φίλος δολοφονημένου) και στην ηλικία του μάρτυρα( 17 τώρα) και είχατε απέναντι σας τον Κούγια(τραγελαφική κατάσταση), και θα έπρεπε να πηγαίνετε στην Άμφισσα για να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες είστε σίγουροι 110% ότι θα το κάνατε? Αυτή ουσιαστικά είναι και η διαφωνία μου με αυτά που γράφετε και για αυτό έγραψα νωρίτερα στο τόπικ στον κάρβου ότι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει.

Επίσης  να θυμίσω ότι πριν λίγο καιρό διάβαζα ότι θα ξεκινήσει η δίκη του Κύπριου - case επιθετική ζαρντινιέρα-φοιτητή... Αυτή που οφείλεται στην μήνυση που έχουν κάνει οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί  στον Κύπριο...Α και μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν μηνύσει και έναν καθηγητή-μάρτυρα υπεράσπισης του Κύπριου. Από τις 17 νομεβρίου του 2006 πόσα χρόνια είναι? Δικαιοσύνη...

Επίσης Vic … να το κοιτάξεις αυτό με τη Κούβα παίζει να σου μείνει κανά τικ με αυτό που διάβασες και τα ηλεκτρικά κύματα που πέρασαν απτο σώμα και το μυαλό σου λόγω συνειρμών :stuck_out_tongue:

Εσύ είσαι βέβαιος πως δε θα τα έπαιρνες από τη Siemens? Μπορείς να το αποδείξεις; Κάνει λιγότερο κλέφτες όσους λαδώθηκαν;

Ειλικρινά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω σε τι διαφωνείς. Δηλαδή επειδή είναι ένα 17χρονο που σκοτώθηκε φίλος του από αστυνομικό και πρέπει να πάει στην Άμφισσα για να καταθέσει μπροστά στον Κούγια, κακώς λέμε εμείς πως πράττει ηλιθιωδώς ενώ πράττει ηλιθιωδώς;

Βασικά το βλέπουμε από εντελώς διαφορετική σκοπιά γιαυτό δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και σε τι διαφωνώ.

To περί δικαίου αίσθημα διαμορφώνεται από τα πάνω (όπως αναλύει και ο Κρισπ στην πρώτη παράγραφο). Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το περί δικαίου αίσθημα θέλει τον Κορκονέα στην φυλακή για να “αποδοθεί δικαιοσύνη” και να εξιλεωθεί η δημοκρατία μας για εκείνο τον κακό Δεκέμβρη. Ε, εγώ λοιπόν, επειδή αυτό το περί δικαίου αίσθημα δεν μ’ αρέσει και το θεωρώ λάθος, προτιμώ να κάνω αγώνα προκειμένου να δει η κοινωνία με το σωστό μάτι αυτή την δίκη και την σημασία της. Θέλω να αλλάξω την κοινωνία, όχι να πηγαίνω με τα νερά της. Γι’αυτό θεωρώ ότι από το να σπαταλάται ενέργεια για πορείες στην Άμφισσα κτλ είναι πολύ πιο σημαντικό να γίνεται κοινωνική παρέμβαση αναφορικά με την πραγματική σημασία αυτής της δίκης. Και επειδή το θέμα αυτό είναι στην επικαιρότητα και όπως καθόμαστε και το συζητάμε μαζικά στο φόρουμ κάτι αντίστοιχο γίνεται και στον έξω κόσμο, σε παρέες και καφετέριες κτλ. Ε, εκεί που όλοι κάθονται στις καφετέριες και αναλύουν με τις παρέες τους αν η στάση του πιτσιρικά που δεν θέλει να πάει στην δίκη είναι σωστή ή ηλίθια και “τι είπε ο πούστης ο Κούγιας” στο δικαστήριο και “αν θα φάει ο πούστης ο μπάτσος ισόβια” ή “θα πέσει πάλι στα μαλακά” εγώ θέλω να πάει κάποιος και τους μοιράσει μια προκύρηξη που θα λέει (περιληπτικά): “η δίκη αυτή είναι μια ανούσια πατάτα, μην ασχολείστε μαζί της γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει όποια και αν είναι εκβασή της. Αν θέλετε να αλλάξει κάτι σηκωθείτε και αλλάξτε το εσείς, μην περιμένετε από τα πάνω”.

Όσο για την δεύτερη παράγραφο του Κρισπ, που λέει πως αν ο Κορκονέας αθωωθεί θα είναι μήνυμα προς μπάτσους και φασίστες “χτυπάτε στο ψαχνό” νομίζω πως αυτό το μύνημα έχει δωθεί εδώ και 1,5 χρόνο τώρα, από τον περασμένο Δεκέμβρη δηλαδή προκειμένου να τρομάξει ο κόσμος μπας και ξεχάσει αυτά περί εξέγερσης. Εδώ οι μπάτσοι την πέφτουν σε αναρχικά στέκια επειδή είναι… αναρχικά, μαρσάρουν με τις μηχανές τους κατα διαδηλωτών, ρίχνουν χημικά στην μάπα μας (γιατί αυτό δεν έγινε μόνο με τον Γλέζο) ενώ όποιο παιδι κάνει το λάθος να περνάει τα “σύνορα” των Εξαρχείων έχοντας μια τσάντα στον ώμο του ελέγχεται από τους μπάτσους για κάνα τέταρτο και ακούει υποτιμηκότατους χαρακτηρισμούς πριν τελειώσει ο “τυπικός έλεγχος”. Δεν νομίζω το κράτος να περιμένει να αθωωθεί ο Κορκονέας για να δώσει αυτό το μύνημα…

Βρε Ζούγκλα, δεν είσαι υποχρεωμένος να δηλώνεις ότι διαφωνείς με ό,τι λέω. Αν προσέξεις δεν έκρινα τη στάση του νεαρού, είναι μάλλον αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας ότι η στάση αυτή ωφελεί την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Πώς είναι δυνατόν να διαφωνούμε σε αυτό; Υπάρχει πιθανότητα να πιστεύεις ότι οι δικηγόροι των αστυνομικών δεν χορέψανε πάνω στα γραφεία τους με τη γραβάτα δεμένη στο μέτωπο, όταν διάβασαν την απάντηση;